Mount & Blade és Warband

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A fegyverzetük (már közelharci szempontjából) kezelésében lassabbak lesznek mint a Windraider-ek (ezen a téren igazából mindenki lassabb a D'Shar bladesman/blademaster és nemesi/windraider egységeknél). Ha éppen jó fegyvert oszt nekik a gép akkor pusztításban legalább annyira eredményesek lesznek ha nem is olyan gyorsan.
Lassabban futnak, cserében jobb a lovuk, szívósabbak (leginkább a páncéljuk miatt) és az íjuk is jobb (jobban sebeznek). A fegyvereik jobban sebeznek de nem olyan gyorsak.

Magyarán nagyjából azonos szinten állnak, csak másban nyílvánul meg az erejük és elõnyük. Szerintem csalódni nem fogsz bennük, csak hozzájuk kell majd szokni és kicsit bátrabban használni õket.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

A Windridereknél gyengébbek?
Mondjuk szerintem biztos, nagyon daráltak azzal a szablyával, nem hiszem hogy vannak olyan szinten😊
Azoknak meg a lovaik voltak gyengék. Ostromkor a Windrider jobban teljesített mint nyílt teres csatában, bár mindenhol pusztítottak rendesen.

Árpád népe hej!

Mint már oly sokszor írtam, ott a válasz a FAQ-ban (ahol pontosan megnevezésre kerül hol található a birodalmuk, magyarán ott nézelõdj).

Árpád népe hej!

Jók is azok a nehézpáncélzatú ranger-ek. A sztorijuk is jó (lényegében nem igazi lovagrend jellegû szervezet mint a többiek, hanem amoylan texas ranger jelelgû rendfenntartók és a jatu-k elkötelezett ellenfelei) és elég hatékonyak is. Idõnként mondjuk pont rossz közelharci fegyverrel spawn-olnak szegények, de amíg van nyílvesszõjük addig nagyon el tudják látni bárki baját. Közelharcban meg az éppen náluk lévõ fegyvertõl függõen (ez lehet long lance, kard vagy morning star) közepes vagy jó teljesítményt nyújtanak.

Aha ertem de hol talalok Noldor csapatokat mert mar 210 napnal jarok de meg csak a hosoket szintelem es meg nem lattam noldor csapatokat.
Most egyébként az új játékomba Laria-ra startolok rá, és Ranger lovagjaim lesznek Pendor kultúrával.

Árpád népe hej!

Ajánlanám inkább egy lovagrendes város elfoglalását.
Én úgy szoktam, hogy elsõ háború alkalmával szerzek 3-4 várat és hozzá 2-3 lordot. Az elsõ pár lordot partin kívüli hõsökbõl szoktam csinálni.
Ha ez megvan békét kötök. Erõt gyûjtök, és a lordokkal, ha nem is elsõre, de lehet szerezni lovagrendes várost. Nekem relistic-on 112%-s nehézség mellett kb. 10 támadásból lett meg, de csak azért mert nagyon nem volt szerencsém.
Ha ez megvan foglalok még pár települést amíg ki nem sikerült békülni.
Ha már megvan a lovagrendes város, elõ lehet készíteni egy nagy birodalom alapjait, és indulhat a vadászat a gemekre.

Ami nekem nagyon bevált az a Windrider. Sokoldalú katona, Torbah városát kell hozzá megszerezni és D-shar kultúrát választani.
Ami meg már a csalás kategóriáját súrolja az a Shadow Legion Centurion. Ehhez Cez-t kell elfoglalni, és Empire kultúrát választani.

Árpád népe hej!

uwu:
Bizony, mert igazából az vált be. 😊
Bár volt idõszak korábban, amikor a smaragdot preferáltam. A ruby ellenben sosem vonzott. A gyorsaság és pontosság ellenben mindig hasznosabbnak bizonyult a puszta rombolóerõnél. Sikerült már nem egyszer sapphire rune bow-val is leszedni max 2 lövésbõl daemonic magnus-t és netherworld charger-t is. Ruby esetén ha fejbe sikerül lõni a célpontot akkor ez megy egy lövésbõl is de az a fejes még magas profiency mellett is iszonyat ritka azzal az íjjal, plusz lassú és a lövedéke is lassú így nem is megy olyan messzire.

Közelharcban meg pláne inkább a sebesség, a gyors hárítás és még gyorsabb csapkodás híve vagyok (kicsit erõsen hatottak rám a D'Shar bladesmen/blademaster és assassin egységek meg amit mûvelnek közelharcban).

kiscsavo96:
Szerintem fuss neki még egyszer a FAQ-nak és figyelmesebben, nyugis tempóban olvasd el megint az egészet. Midnen részét. Akkor világos lesz pár dolog. Így például, hogy hol lehet venni noldor cuccokat, hol és hogyan szerezhetsz újabb sárkánykönnyeket és hogy van annak a bizonyos kõnek sokkal de sokkal ahsznosabb helye is mint rendben vagy éppen kereskedõnél netán fegyverbe fektetve.

A rend meg szép dolog de például a kezdeti heti 3-5 nemesjelölt megfelelõ kiképzése (elhullásuk nélkül) majd ezek rendtaggá képzése mellett nem fogod egykönynen velük megvédeni a védendõ területeidet. Majd idõvel összegyûlik annyi belõlük, hogy a végjátékban eljátszhassad azt, hogy csak belõlük álló sereggel mész harcolgatni, de ez messze van még.

A ruby rune bow-ra visszatérve meg nem árt ha tudod, ha akár te akár valaki más majd leveri Wolfbode seregét akkor a ruby rune bow-nak búcsút inthetsz. Jobban jársz ha átállsz arról egy használhatóbb noldor íjra (ha van egy legalább 5-ös looting skill-el rendelkezõ karaktered vagy társad akkro egy noldor csapatot lecsapva elég sanszos hogy szerzel ilyen fegyvert meg egyéb noldor cuccokat). Kisebb követelmény mellett pontosabb, gyorsabb és rombolóerõben sem marad el számottevõen.

En inkabb hagyom ezeket a fegyvereket marad nekem a Rubi runed bow es a gemel alapitok egy rendet hogy konyeden vedhesem meg a tulajdonomban levo teruleteket.
En eddig egy gemet tudtam szerezni azt is a amelyik el volt rejtve az egyik varosba.
Köszi.
Úgy veszem ki a szavaidból, hogy a gyors változatot jobban kedveled😊

Árpád népe hej!

Én próbáltam és mivel kedvelem a kétkezes fegyvereket, így ezt is csak ajánlani tudom. A Ruby az abszolút pusztító, mivel a damage type nem vágás hanem szúrás (piercing) típusú, tehát a legnehezebb páncélokkal szemben is félelmetesen hatékony. A könnyû vértek ellen ez ugyan hátrány de ezt meg kompenzálja a brutális sebzésével.
Az emerald változat már vág mint egy rendes kard és csak a szúrás támadása piercing sebzésû. Ami elõnye, hogy gyorsabb mint az átlagos nehéz kardok és a sebzése is említésre méltó.
A Sapphire meg a gyorsaság netovábbja. Sebzésben nagyjából egy szinten lesz a jobb kétkezes kardokkal, cserébe úgy szecskáz mint egy gyorsabb egykezes fegyver. Jár mint a motolla. 😊

A fegyver (már a kétkezes rune sword) hátránya hogy szoros bunyókban kb használhatatlan, mert nem nagyon lesz helyed a kezelésére. Ilyen helyzetekben csak a fentrõl lecsapás használható de még ez is könynedén elakad ha az ellenfél nagyon az arcába áll a fegyverforgatónak vagy ha túl sokan vannak. Na ekkor tud jól jönni a sapphire azon képessége hogy jóvbal gyorsabban újra lehet vele ütni.

Lóhátról meg nagyon leeht vele szemétkedni. Messzire elérsz, könnyedén csapsz le lovast és hátasát egyetlen csapással és ha hárításra használod akkor eszement hatékony a lándzsás támadókkal szemben.

Ha nem lenne olyan jól kinézõ a rune balta, meg nem jut az ember foreign two handed sabre-höz (no-dachi) akkor príma választás, noha a noldor bastard sword pár téren kenterbe veri a rúnázott kétkezest...

Piszkos  Fred
Tudtommal mindenképp be kell regelned. Eleve steamen keresztül tudod érvényesíteni a cd-kulcsot.
Szerintem tûrhetõ a magyar fordítás, bár itt is megmutatkozik annak a hátránya, hogy ragasztónyelvet beszélünk. A "Ragnar király Praven részére adományozta Gerlad jarl birtokát" szövegtõl pedig egyenesen fejre állok.

Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.

Pendorban valaki próbálta a kétkezes rúnás kardot?
Abból melyik változatot érdemes választani?
Lóhátról mennyire használható?

Árpád népe hej!

illetve mennyire jó a gyári magyarra fordítás? (másik werziónál félig angol, félig magyar volt.)

gigabyte ep35-ds3 ³ intel e5200 ³ 2x2gb geil ³ gainward gts250 512mb ³ corsair vx450W ³ coolermaster cm690 pure /\\ ps3 /\\

régebben más werzióban volt meg a játék. most megvettem az alap játékot 1,8K-ért boltból. meg lehet úszni, h ne kelljen steam-re regisztrálni?

gigabyte ep35-ds3 ³ intel e5200 ³ 2x2gb geil ³ gainward gts250 512mb ³ corsair vx450W ³ coolermaster cm690 pure /\\ ps3 /\\

A kereskedéshez elõbb jó viszonyba kell kerülni a Noldorokkal.
Azt hiszem +10-el már ki lehet nyitni egy gem árán.
kb. 15-nél meg megkaphatod a küldetést amivel a rejtett Noldor város jön elõ.

ÉS ez mind benne van a FAQ-ban!

Árpád népe hej!

Bother Randalf nevû könyvkereskedõnek kell adni egy gemet, hogy megmutassa hol vannak a rejtett bányák.
Ott találsz két manust.
Az egyiknél furcsa fegyvereket lehet kapni, mindegyik ára egy gem.
Ha az így vásárolt fegyvert átviszed a másikhoz, és még bor is van nálad, egy gemért feltuningolja. Itt lehet választani hogy Ruby, Emereld, vagy Saphire cuccot akarsz.

Drága mulatság ez, az elsõ tuningolt fegyver ára így 3 gem, a továbbiaké 2 gem.
Más módja is van ilyen tápos fegyver beszerzésének, gyakorlatilag ingyen, csak azt sokkal nehezebb elõhozni. Egy küldetéssorozatot kell végigcsinálni, ami után kapsz egy inventory-ra való tápos cuccot. Ezt viszont nekem még egyetlen játék alkalmával sem sikerült elõhozni. Pedig legutóbb nagyon rajta voltam, de nem adta be...

Árpád népe hej!

Elvileg Laria kocsmajaban van egy ember Quigfen es o ad pancel meg fegyvert de en hiaba mondom nekem hogy erdekelnek a fegyverek vagy a pancelok o mond nekem mindt a huje es semmit nem ad elo...
De ti hol szerzitek be azokat a klassz ijakat?Valami noldor arusrol beszeltetek de az hol van?
Nem azt mondta hogy gyenge hanem hogy pontatlan a Saphire-hoz képest.
Nyílt teres csatánál egyébként a Ruby jobban használható, mert olyan erõs, hogy a lovakat is könnyû kiszedni vele.
A Saphire változat ostromnál jön nagyon jól, ahol néha igen messzire kell lõni.
Én egyébként az Emerald-ot favorizálom, az pont a kettõ között van erõben és pontosságban is. Nekem nem kell pontosabb, de ha pontatlanabb, mint pl a Ruby, az elég sokszor kényelmetlen.

Árpád népe hej!

Zsolek123
hát akkor hol a hiba?

jó sok barátság köttetett, szivemben mindig lesz hely nektek sg.hu

Sg Jr.
Emlitettem neked tegnap vagy tegnap elott egy ijat amire azt mondtad hogy gyenge szerezzek jobbat.Lehet hogy gyenge de a 105 fos Northren Raiding Partyt kinyirtam egyedul 😄 Csak jomagam.
Sztem vegyétek meg a játékot , cdgalaxisban már csak 1800 Ft (röhej<#nevetes1>).
Hivatalos szerverek közt fut egy 220! fõs siege is , ill. jópár battle 100+ játékossal.
Piszkos  Fred
Tegnap toltam egy ostromot bõven 100+ fõvel, valami eszméletlen 😄

Pár hónapja, mikor még multiztam volt 100 fõs szerver megvelelõ pinggel. 50-60 fõs ostrom is volt jópár.
Sajnos nem lehet. Csak úgy megy a dolog, ha az ember mondjuk levadássza a megfelelõ verziójú teljes játékot, netalán beszerez egy alap verziót és arra dobja fel a megfelelõ patch-et, aztán a nála lévõ kóddal (amit az eredeti játékához kapott) aktiválja azt.

Warbandban multizok, van pár szerver (10-15 kb).1-2 ostromos, is de max 60 emberrel.de átlagban van 50 játékos a szerveren, az sem rossz úgygondolom.patcheld fel a játékot legalább 1.134-re.

Piszkos  Fred
Faszomat már, azt. Nem lehetne valahogy "visszapatchelni" a játékot 1.134-re? Borzasztó, hogy nem játszhatok a kedvenc modommal.

Utóbbi. Hacsak te nem szervezel össze egy adott idõre annyi embert akkor nem angyon lesz részed akkora pofozkodásban amire vágysz.

halihó!

warband illetve fire and swordra is vonatkozik a kerdes

multizni nem szoktak már nagyon az emberek?
énnekem warbandbe nem is listáz ki egy szervert se, fire and swordba meg van kb 5 szerver abból 2 ilyen 500pinges 2 gyakorlatilag üres egyen meg épphogy van 30 ember.

igazi nagy háborúra vágyok 100+ emberrel nagy csatatéren vagy ostromban
én baszok el valamit vagy valoban reménytelen ilyet várni?

köszönöm szépen a válaszokat
Lehet valamit tudni az új M&B magyarosításáról?

nearo
Én is szálfegyvere gondoltam. Nálam lance=dárda 😊

Végülis nem egy rossz ötlet... akinek alapból nincs tehetsége se íjhoz, se gerelyhez, azt mondjuk valóban lehetne lándzsássá...

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Szerintem lándzsa alatt nem feltétlenül csak a hajigálást leeht érteni, sokkal inkább a hosszabb fegyverek (lance és társai) használatát. Azt is eléggé kedvelik a khergit nép egységei, így ha lovas kísérõid némelyikének közelahrci fegyverként ott van esetleg egy lance is az arzenáljában, úgy elég jól szerepelhet. Mondjuk ha pajzsot és egy rövidebb közelharci fegyvert is szeretne az ember akkor távolsági fegyverként tényleg csak a dárdák maradnak amiket hajigálhat a delikvens.

Oks, innen szerintem megoldom. 😊

Köszi a segítséget.

Oltred
Wreck86
Sztem párat lehetne lándzsássá ha khergit leszel. Borsha akkor kihagyva, pedig õ is préri ember.😄 Khergit lovas íjászból sokat lehet képezni.

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

nearo
Borcha sehogy nem illik bele a képbe, Deshavit és Klethit is utálja. A spanja Marnid lenne, de õt megint csak nehéz lenne beszervezni, lévén Bahesturral meg Alayennel rossz a viszonya.

Lándzsa? Ez alatt mit értesz? Hogy ne íjásszá képezzem az embereket, hanem dárdássá?

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Wreck86
Borsha? Lándzsa?

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Jaj elirtam 200.000 denarom van xD 😊)
nearo
Alapjáraton õ ért leginkább a lovasíjászathoz, nem pazarolnám el nyomkeresésre. Inkább fejleszteném tovább a saját fegyvernemében.

Sziasztok.
Na erre varjatok gombot 😊) Legyoztem Koningur Valdis-t es beszeltem vele es felajanlott 3.0000 denart hogy engedjem el xD na mar van 20.000 denarom
Miért nem Bahestur-ból képzel nyomkeresõt?
Õ 4-rõl indul.

Árpád népe hej!

nearo
Hm-hm... vagy esetleg Matheld helyett Jeremus és Ymira. Mindkettõnek egy ellensége meg egy barátja lenne a csapatban. Így Jeremus lehetne a doki, Ymira meg simán kiképezhetõ nyomkeresõnek, elsõ szintrõl indul.

nearo
Alap m&b native-ba ti kiket vennétek fel egy khergit stílusú csapatba? Az alapelképzelésem ez lenne:
Bahestur, Rolf, Deshavi és Klethi - nekik van alapból PD/PT, Bahesturnak még horse archery is. Mondjuk a két csajt meg kell tanítani lovagolni, de alacsony szintrõl indulnak, hamar belejönnek.
Alayen, Firentis, Artimenner, Lezalit és Matheld lenne a többi hõs, náluk igazából csak egy szempontot néztem, hogy nagyjából összeférjenek a többiekkel.
Artimenner lenne a doki+építész, nyomkeresõnek meg nemtom... oda ugye Deshavi lenne a legjobb a fentiek közül, vagy esetleg Klethi, de pont õket szeretném inkább harcossá képezni.
Vélemények, javaslatok? 😊

Vegig olvastam ki kerem magamnak mar mielott neki fogtam a jateknak csak lehet hogy nem voltam eleg figyelmes vagy nem ertettem meg 😊
Jut eszembe... kipróbáltam a 25 fõs bónusz sereget.
Azt vettem észre, hogy akkor adja be, mikor a training field melletti városban csak egyetlen adag, de drága só van. Nekem 2-szer dobta be ezt a kis bónuszt, mindkét alkalommal így vettem a sót 300+ pénzért.
Sokszor próbáltam sok helyen, szerintem ez nem lehet véletlen.
Csak akkor érdemes próbálkozni ha ott figyel a kereskedõnél az egy csomag drága só, de akkor se biztos hogy beadja a sereget.

Árpád népe hej!

Egyébként épp ideje lenne végigolvasnod a FAQ-t amin SaGa Jr azért dolgozott, hogy jót játszhassál.

Árpád népe hej!

Bizony hogy megjelenik...
Csak csinálni kell hozzá ezt azt. De ott kicsit rosszabb minõségû cuccok vannak minta Laria-i kocsmában. Cserébe olcsóbbak is. Én a hõsöknek szoktam onnan kiegészíteni a felszerelésüket. Magamnak csak a legjobb cuccokat veszem meg.

Árpád népe hej!

Én nem csináltam abból problémát, hogy nincs elég PD-je a lovagolnak.
Adtam nekik masterwork hunting bow-t (0 PD kell hozzá), Monjuk nagyon szar az tény. Egyébként a lovagok a nagyonszar íjakkal is jól lõnek mert magas a fegyverhasználatuk. Egy szintlépéssel rá lehet pakolni 2 PD-t amivel kézbe vehetik a fine nomad bow-t. Sajnos a legjobb lovagok eddig képesek eljutni a játék keretein belül.

Pont ezért fogom átformálni a csapatot. Azt szeretném megcsinálni, hogy mindenkinek meglegyen a 6-os PD és a 4-es riding. Sajnos így nem kaphatnak igazán jó lovat, de cserébe talán noldor íjakkal osztják a fejeseket.

Erre a csapatra gondoltam elsõ nekifutásra:
Rayne
Buodica
Adonja
Donovan
Kassim
Ediz
Lethaldiran
Julia
Jocelin
Roland

Mondjuk vannak köztük lovagok, de ezekbõl még kinézek 3 szintlépést, és lovagolni már tudnak, így talán meglesz a 6-os PD.

Árpád népe hej!