Mount & Blade és Warband

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lehet nem tudom.Akkor el kell foglalnod a varat.
nearo
Lehet ez a szöktetés a warband újdonsága, mert én nem tudom feldühíteni az õrt 😊

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Ezt fogom tenni de nem ertek veled eggyet hogy a Falcon lovagok gyengek.
Nincs nekuk lance es ez teszi oket igazan erosse a csata teren.Ha kozel kerul az ellensegel nem akad fel a lancejaval.Tobszor is nagy damaget tolhat az ellenfelbe ha kozel van is nem csak egyszer.
Pelda:En mikor lances comapanykal jacodtam megfigyeltem a lance csak addig jo amig szembe megy az ellenfelekkel aztan 0 ,beakad kesz vege de a Falcon lovagok daralnak mindt allat es folyamatosan! Ezt komolyan mondom kicsit feltem hogy most megalapitsam vagy sem de sajnos elrontottam a hogy nem jo kulturat valasztottam.
Ne fizesd le lehet vele beszelni es akkor ideges lessz es meg tamad teged akkor le utod gyorsan bemesz a bortonbe es beszelsz a ,,csokaval'' kimessz es o is kint lessz rendes felszerelesbe.Jonnek az orok le kell oket old es vigyazni arra hogy ne haljon be a fogoly.
Ne aggodj enis itt tanultam meg xD
nearo
Hm-hm... foglyot szöktetni csak küldetés keretein belül lehet? Vagy alap m&b-ben sehogy? Lefizettem az õrt 100 dénárral, bementem a csókához, de nincs olyan opció, amivel ki lehetne vinni õt onnan.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Persze, hagyod a fenébe a falcon lovagok képzését (amúgy sem egy komoly brigád), gyûjtöd a nemeseket akiket aztán lovaggá képzel azt ha elfoglaltad azt a Ravenstern várost amelyikben alapból fel van húzva a Knight of the Dragon rend, akkor utána átképzed a Ravenstern lovagokat Dragon knight-tá. Mást tenni nem tudsz (nem lehet hagyományt váltani ezért kell megfontolni mit választasz).

A másik kérdésedre meg nincs egyértelmû válasz. Küldd el a társaidat hogy gyûjtsenek információt a környékrõl és ha szerencséd van akkor a kérdéses lordokról hoznak neked infót (ellenlábasaikról fõbb motivációikról és így tovább).
Ebbõl kell neked leszûrnimi lenne számára a helyes választ, ugyanis a lordok többségénél foylamatosan változik midnen játék alkalmával mi a fontos neki, éppen miylen a viszonya a többiekkel, befolyásolja az is a döntését hogy mennyi és miylen minõségû birtoka van és így tovább.
De önmagában a helyesnek tûnõ válasz édeskevés. Ha nem tudsz biztonságot garantálni a lordnak (nincs elég nagy birodalmad, elég hatalmas sereged ráadásul elég közel az õ területeihez) illetve õ maga nem bizalmatlan az uralkodójával szemben (ezt is csak kémkedéssel tudod kideríteni), akkor nem fog melléd állni. A három szempontból (hûség, biztonság és a válaszod amiben megmondod te hogyan kormányoznád a birodalmad) legalább kettõnek stimmelnie kell, de jobb ha mindhárom klappol. AZtán ha teszemazt olyasmit igértél a lordnak az áthívás során amit késõbb nem tartasz be, akkor úgy otthagy hogy csak na és viszi magával az összes neki adott területet is. Szóval kapd elõ a szótárat és nagyon figyelmesen olvasd el mire kérdez rá, mik a lehetséges válaszok és hogy azok számodra mit is jelentenek.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Van 2 ellenseges ember aki csatlakozna szerintem a birodalmamhoz marmindt vazulussa valna de kerdez valami ojat hogy mi jo a birodalmamba meg ilyen valaki le irna melyek azok a valaszok amelyikel bisztosra mellem all?
Lehet valamit tenni ezesetben?
Hu de elrontottam az egeszet 😞 es most jottem ra.
En a Falcon rendet epitettem fel a varosomban es mikor meg alapitottam a birodalmat akkor en a ravensten kulturat vettem magamhoz es most nem tudok pendor lovagokat kesziteni 😞(((((((
Most mit tudjak csinalni?
Jo ertettem...
Akkor itt a hiba. Amíg az nincs addig felesleges várnod a nemesekre.
Mondam én hgoy biztosan nincs még kész minden épületed és ezek szerint az a sejtésem is igaznak bizonyult, ami szerint nem tanítottad még ki a településed vezetõjét. Ezt amúgy a falusi vezetõkkel is csináld meg, mert ennek hiányában számtalan igen csak jó bevételt generáló épülettõl esel el. Nem viccbõl szántam ennek egy külön pontot a FAQ-ban.

Training ground nincs epp most tanitottam azt az embert aki epitet tudod kire ertem es elo adta a training grundot 😄 Meg nincs kesz.
A 7-es pontot kéne alaposan és végig elolvasnod ha választ vársz.

Ha nincs ott a recruit lehetõség (ugyanott ahol a rendtagok fejelsztését és képzését is kérvényezhetnéd) akkor az annyit tesz, hogy nincs egyetlen felvehetõ noble recruit sem. Ha mást ír a character report-ban a program az azért lehet mert valószínüleg hiba lépett fel (ha például elõször úgy indítottad el a modot egy karakterrel, hogy még magyar nyelvû volt a program akkor erre vezethetõ vissza a hiba; ugyanígy lehet a hiba oka, ha esetleg bármit változtattál a mod értékein; az elõbbi hibár csak új játék és karakter kezdésével lehet orvosolni, mert az alapvetõ file-okat és változókat akkor tölti be és fixálja a program).

Hogy biztosra menj aban, hogy tényleg jöttek noble recruit-ok, nézd vissza a bejegyzéseket (log de ne a frisseket hanem a régebbi változatokat). Ha nem volt ilyen értesítés akkor nincs egy darab felvehetõ egyén sem.

Biztosan van training ground épület a városban? Ezt is ellenõrizd mert addig megintcsak nem tudsz felvenni recruit-okat amíg az nincs kész.

Melyik verzióban és melyik egységekre gondolsz?

Na mindegy nem fontos majd valahogy megoldom.
Meg kaptam a FAQba de ott le irja mennyi meg mit kell hozza.Jo ez rendben van de en mar csatlakoztam a rendbe es minden hetvegen csatlakozik par lovag de en hiaba beszelek azzal a hujevel a varamba o csak mondja mennyi az ara es hogy tudom fejleszteni a lovagokat 10000 denarert utanna mar 20000 rendben fejlesztettem is hogy legyenek erosek de nem talalom hol kell hogy a partymba keruljenek azokat a ********* recruitok .Vettem mar ojan kaja dobozt is de semmi.
Azt nem tudja valamelyikõtök, hogy a With Fire and Swordba hogy lehet felnyomatni az embereimet recruit helyett elitre, vagy veteránra?
Aha ertem de nem talalom a FAQ-ban hanyadik pont?
Na ezt msot nagyon nem értem. A falvak nem adnak egyetlen noble-t sem. Leírtam hogy noble honnan jön és mikor. A character report-ban valóban leírja ha van felvehetõ recruit, de ilyet csak azután fog leírni neked ha már van saját várad/városod ahol van training ground épület felhúzva.
Namost ezeket szépen a leírt módon (ha kétszer nem írtam le akkor egyszer sem, plusz ott van szájbarágósan, még a pontos angol opciókkal is, hogy az angolt abszolút nem értõk is tudják mire nyomjanak, a FAQ-ban) szervezed be (igen, a városoból veszed fel õket de olvasd már el azt a nyamvadt FAQ-ot mert eddig minden kérdésedre ott volt a válasz csak olvasni kellene és értelmezni a leírtakat <#fejvakaras> <#szomoru2>).
Miután felvetted õket szépen ugyanúgy kell velük bánni mint a többi egységgel. Elõbb squire-ré fejleszted õket aztán lovaggá (nem foot knight-tá mert azokból nem fogsz Falcon Knight egységet kreálni soha). Aztán ahogy a FAQ is írja, úgy tudod õket Falcon knight-tá képezni.

Amire figyelj, hogy a pendor noble és squire iszonyat gyenge 8jóval gyengébb mint a többi nép hasonló noble egysége) és nagyon könnyen meghal, ettõl függetlenül szükségük van arra, hogy harcoljanak mert nem fejlõdnek gyorsan, kell nekik Xp bõven (a squire még viszonylag hamar elérhetõ de a lovaggá válásuk már több Xp-t fog igényelni így többet kell harcolniuk).

bocsi a helyes irasert csak meg reggel van 😊
Ertelek teged de en eddig azthittem hogy te azzokrol a noblekrol beszelsz amit a faluk adnak tehat ha a charatter infonal nezed akkor mutatja a honort a renawnot es ott irja pl 100 noble recruit.Na en ezzel a 10 noble recruital szeretnek valamit kezdeni hol tudnal oket a csapatomba beosztani hogy fejlesszem oket mert en a pendor recruitbol soha nem tudok lovagok kepezni 😞
Nem szûnt meg a toborzás a falvakból de csak azután tudsz toborozni hogy rendelkezel saját faluval vagy nagyon jóban vagy az adott frakcióval aminek a falujából toborozni akarsz (netán vazallusa vagy az adott frakció uralkodójának).

Emeleltt ott vanna ka kocsmában a zsoldosok, ott vannak a zsoldos táborok, meg ott vanna ka városokban a commander-ek (kezdetben nicns egy sem, késõbb majd lesznek) akik képeznek ki neked embereket csak idõbe és pénzbe kerül, de a repertoárból te mondod meg miylen katonát szeretnél (a mennyiséget és az árat már a parancsnok mondja és kb két nap mire kiképzi õket, utána mehetsz átvenni a bakákat).

Olvasd el végre és értelmezd a FAQ-ban leírtakat. Annál világosabban és szájbarágósabban nem lehet elmagyarázni sem.

Építeni meg valószínüleg még nagyon kevés épületet építhettél (több mint 25 féle húzható fel a városokban de van ami speciel nem tesz jót, mások csak bizonyos szempontból nyújtanak elõny, más szempontból hátrányuk is van).
Ahogy a FAQ-ban is szerepel, a legtöbb épület opció nem elérhetõ amíg nincs meg a megfelelõ skill követelmény hozzá (ez bizony olyan skill-ekre is kiterjed amiket nem nagyon használnak a játékosok) és nem a karakterednek kell meglennie, hanem a település vezetõjének akit te tanítasz meg rá (mert meg kell tanítsad rá máskülönben a maga igen gyenge skill értékeivel fog építkezni és így hónapokig húzódhat egy épület felhúzása). A hogyan és miként le van írva a FAQ-ban. Ahogy az is pontosan le van írva (mi több, már legalább kétszer itt is leírtam neked csak ezek szerint vagy átsiklottál felette vagy nem jegyezted meg), miként lesz a sima noble-bõl (már ha a megfelelõ típussal rendelekzel, tényleg miylen noble-öket is kapsz, mert a Falcon rendhez csak a Pendor noble jó amit elõbb lovaggá kell kéepzned normál módon ahogy más egységeket is fejlesztesz) rendtag.

A Mercenary Campekben lehet még katonákat toborozni, de egyébként tényleg a taverna a fõ forrás, ha más nincs a közelben: zsoldostáborból ugyanis csak frakciónként egy van a térképen.

De az elején nem is annyira a sereg a lényeg, inkább hõsöket vegyél magad mellé, a katonák rendre gyorsan elhullanak...
Sziasztok most probálgatom ezt a tüz és kardokat de nem tudom honnan szerezek sereget. Vettem párat tavernábol meg 1-2 höst de a falukbol megszünteték a toborzást ? Segitsetek honnan lehet sereget kukázni 😄
Na mindegy valahogy sikerult meg alapitottam a Falcon Lovagrendet es van 3 Falcon Lovagom de hogy tudok kepezni ?100 noble recruitom van.
Na senki ? :S
Rendben de jobban meg ertem igy 😛 Mert igy reszletesen elmagyarazzatok es jobban meg ertem na enyem Nal Tar minden amit egyszer lehet ki van epitve.Most szeretnek rendet es hol kell azt elintezni hogy kezdjek ki epiteni mert a manage this townal mar nem tudok semmit epiteni.
Igen.
De most megint írjam le, hogy olvasd el a FAQ ezen részét alaposan és értelmezd az ott leírtakat (amiben kifejtem például hogyan lehet vazallust szerezni)? <#shakehead>
Amíg meg még nincs legalább 2-3 felesleges várad addig teljesen felesleges beszervezned bármilyen vazallust. Semmit nem nyújtanak. Szükség rájuk csak a nagyobb birodalom méretek mellett lesz és akkor sem kell sok. Csak plusz egy probléma amivel majd foglalkoznod kell, mert onnantól hogy vazallusaid vannak, neked kell rendet tartanod közöttük, figyelni a feléd és egymáshoz fûzõdõ viszonyaikat nehogy dezertálás vagy lázadás legyen a vége.

Koronáztatni nem kell a karaktered, csak ha akarod és ha akarsz noble egységeket. Amikor koronáztatod a karaktered (ehhez beszélned kell a minisztereddel aki a saját váradban/városodban a kastélyban van) akkor kell kiválasszad azt is, hogy melyik királyság hagyományait akarod képviselni. Ez meghatározza majd, hogy milyen parasztokat toborzol a falvaidból és milyen nemeseket kapsz.

Egyébként meg amikor megkoronáztatod magad azt egyértelmûen jelzi a program. Zászlót, színt választhatsz, elnevezheted a királyságodat plusz az achievement részlegben is lesz errõl egy kis infó (meg jutalom).

Valaki help!
Van egy birodalmam eddig csak Nal Tar es 2 falum van de nemsokara foglalni fogok.Lenne par kerdesem:
-ha kaptam egy koronat a taskamba az azt jelenti megvok koronazva?
-szeretnek embereket akik nekem dolgoznak marmindt hogy legyen vazulusom ha ertitek mit akarok kerdezni es lehet companybol is?Mert szuksegem lenne segitsegre.
érdekes valóban felpecselve kicsit több van vmiért.. 😄
Na fiuk elfoglaltam Nal Tar-t az enyem.Most mar az a kerdesem hogy:
-megkellene koronaztassam magam
-hogy tudnek nemest szerezni vauzlust ugymond?lehet companyonokbol is??
Pedig ez is feltételként szerepel (a már említett 8.B pont harmadik bekezdése foglalkozik ezzel a FAQ-ban). Ennek hiányában nem leszel tag egy rendben. Elõbb uralnod kell a rendet (pontosabban a helyet ahol a rend tanyázik), hogy egyáltalán külsõsként szóba kerüljön a karaktered bevétele a soraik közé.

Elhiszem (mi több magam is tudom), hogy idõvel felgyûlt nagyobb mennyiség de nem egy hét alatt.
Meg aztán a kódolásuk szerint a minimum nulla a maximum meg 3 a mod beállításaiban. Továbbá viszonyfüggõen jár 1-2 plusz rendtag (igazából 0-50 között +1, 51 fölött +2).

Nem az enyem.
Mindenki a maga ízlése szerint alakítja ki birodalmában a földbirtokosi viszonyokat. <#eljen>
Én nem tartottam meg sok várost. Egyet tartottam meg a falvaival együtt aztán késõbb még egyet magamnak hagytam (a falvait leosztogattam) így férve bele a keretbe. Namost ez a kettõ önmagában kitermelte egy 600 fõs sereg fenntartását (amikbõl 400 volt rendtag a végére és 200 fõ volt a tényleges véderõ a két városban összesen), nem volt korrupció és adóveszteség, számtalan õrjáratom cirkált a falvaim környékén (egy rövid ideig minden falut megtartottam csak hogy legalább a sheriff irodát felhúzzam és én elindítsak onnan egy õrjáratot és csak utána adtam le), mi több, átlagban még így is jött 8-12000 pénz hetente pluszban. 😊
A városok többségét eleve meg sem ostromoltam mert nem volt rá szükség. Mivel a játék elején eléggé feltornásztam magam a városok urainál, így késõbb egyszerûen elfogtam majd átállítottam õket (de mindig összejött legalább 1-2 sima átdumálás is). A városuk mellé kaptak falvakat azt a hûség mintapéldányai voltak, igen erõs védelemmel és bõséges emberkészlettel amibpl feltölthették a veszteségeiket. Magyarán átalgban a játék végére volt 15 lordom összesen minden nációból és mindegyiknek volt saját városa (volt akinek kettõ is).

Tiéd a város?

Árpád népe hej!

Hát lehet hogy kell érte dolgozni egy kicsit.
Én mindig besegítek a loyal knights csapatoknak, ahol csak tudok.
Nálam felgyûlt mindegyikbõl legalább 20 úgy hogy azért fogyogattak is. Immortalbol 40, pedig azokkal 0-s volt a viszony.
Szerintem itt inkáb a véletlennek jut nagyobb szerep.

Árpád népe hej!

Gondoltam erre enis hidd el de amikor beszelek veluk csak a skilleket meg az elkoszonest lehet valasztani 😞
Igazából 3-4 nem jön, az a ritka esemény. Az átlag 1-3 (+1 jön ha jó a viszony a renddel).

kiscsavo96:
Errõl is volt már szó (még a legelsõ Dawn lovagrendbe belépési kérdésed kapcsán írtam). Írtam, hogy bemész a kastélyba a városon belül és ott lesz az ajtónállók egyike rendtag ha van rend az adott városban. Külön kiemeltem hogy ne az utcán és ne is a kocsmában ténferegj. Más hely meg nem nagyon van a városban ahová bemehetsz így kizárásos alapon is meg keleltt volna már találnod.

Hát igen, én tornyok építésével nem vacakoltam soha. Ez lehet a gond😊
Ennek ellenére még mindig biztos vagyok benne, hogy a városok megtartása elõnyösebb.

Árpád népe hej!

Valaki elmondana hogy csatlakozzak a Dawn lovagrendhez kellene a felszereles?Most nem utalnak engem mar szeretnek 2 😄 Nem tudom ki azthiszem Saga Jr volt az aki azt mondta hogy egy tagal kel beszelni aki ott van a varba vagy varosba de nem talalom egy pontos helyet esetleg?Valonbrayon belul hol?Csatangoljak az utcan vagy a lord tartozkodasi helyen keresem meg?
A lovagrendes városokba hetente megjelenik 3-4 lovag.
Persze van hogy nem jönnek, és van hogy ott tobzódik vagy 20.
Ha sok lovagrendes városod van a játék vége felé, kitesenek egy fél sereget ezek a szállingózó lovagok.

Árpád népe hej!

Errõl már volt szó korábban is ha visszaemlékszel. Ha van valahol egy rend akkor minden héten van rá nagyjából 25% esély hogy az a város a saját véderejébe kap 1-3 darab rendtagot.

uwu:
Na az nem egészen igaz hgoy a falvakat nem lehet bevédeni. Be lehet azokat csak nem statikus véderõvel. Sõt, érdemesebb baráti falvak közelében (lehetõleg mellette) letámadni az ellent mert akkor a bunyó a faluban zajlik majd ahol az ellenfél nem használhatja a lovasságát, ám ez a mi seregeinkre nem érvényes. A falvakat felprédálni akaró seregeket is érdemes így elkapni. Ha egy faluban fel van húzva a torony akkor annak kifosztása elõtt még a térkép végérõl is oda leeht érni a helyszínre és így leverõdik a galád fosztogató horda, a falu is megmarad (még javul is a viszony) és gond egy szál se.

Hogy erted azt hogy ingyen jonnek a lovagok kikepzes nelkul?
Igaz, hogy nem lesz egyik pillanatról a másikra sok városa a játékosnak, de szerintem egyértelmûen azokat a legjobb megtartani. Méghozzá mindet, mert bõven túllépik profitban a korrupciót, fõleg fejlesztés után.

A legutóbbi játékomat így játszottam, és nagyon bevált gazdaságilag is. A lovagrendekrõl nem is beszélve. Elég kellmes mikor begyûjtöd a felgyûlt lovagokat. Ingyen, kiképzés nélkül jönnek, és kicsit jobbak mint a a parasztokból képzett katonák. Meg ott van még a supply dobozok kimeríthetetlen forrása is.
További elõny a védhetõség. A falvakat szinte lehetetlen bevédeni, a várost viszont kifejezetten könnyû. Szerencsére kell is, mert a kis védelmû városokra sûrûn rástartolnak a marshallok, amibõl rengeteg xp keletkezik, és eltakarítódik a nagy sereg.

Árpád népe hej!

Ja igaz tenyleg ugy irja varosban vagy varban 😄 bocs en voltam figyelmetlen.Nezetek el most jatszom elore a modon.
Én nem hiszem el, biztos csak viccelsz😊

Árpád népe hej!

Noha a válasz a kérdésedre a FAQ 8.B pontjának második mondatában ott van, azért leírom még egyszer.

Várban is lehet, csak nem érdemes.
Egész egyszerûen azért, mert a várak nem elég jövedelmezõek így felesleges megtartani azokat. Le kell passzolni a várakat a lordjaidnak (majd ha lesznek) a hozzájuk tartozó falvakkal együtt. Magadnak meg várost tarts meg és a hozzá tartozó falvakat (ha azokkal foglalkozol akkro garantáltan lesznek olyan falvaid amikben a népszerûséged magas és így egyszerre jóval több újoncot tudsz onnan toborozni, plusz elég szépen hoznak a konyhára a falvak fejlesztett állapotban, meg a nemesek létszámbõvítéséhez elengedhetetlen vallási épületekbõl legalább 2 vagy 3 típus is felhúzható mindben) vagy a falvakat leoszthatod másoknak, ezesetben viszont több városra lesz szükséged hogy fedezni tudjad a sereged, véderõd fenntartását és a városok fejlesztési költségeit.

Elolvastam meg 1x a FAQ-t (eddig 3szor).
Azt szeretnem meg kerdezni hogy a lovagrendek csak varosokban lehet felepiteni varban nem?