Mount & Blade és Warband

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azt is mondtam hogy meg kell szerezned Jocelin-t!
Persze hogy elmegy Buodica, ha ott van mellette valaki akit útál, és nincs olyan akit szeret...

Árpád népe hej!

Hogy erted elobukkano noldor varos?Megjelenik 1 uj varos a terkepen?
Benne van a FAQ-ban (egyrészt a majd elõbukkanó Noldor városban, másrészt az egyetlen noldor kereskedõnél).

A leggyakoribb Noldor cuccok, mint például a nyílvesszõk pedig felbukkannak a normál boltokban is idõnként de ehhez az adott boltban jó sok pénz kell legyen (ez határozza meg ugyanis hogy mi leeht a boltban a noldor cuccok meg nagyon drágák tehát csak oylan boltokban fognak nagy eséllyel felbukkanni ahol van della bõven). Magyarán ne csak lerabold de hagyj is bõséggel zsetont a kereskedõknél ha minõségi cuccokra vágysz.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

A kétkezes kalapácsok elég kétesélyes eszközök. Vagy baromi rövid a hatótávjuk vagy nem mûködnek lóhátról, szóval nem ideálisak a lovasok kezébe. Én ezért is hagytam el a kalapács használatot idõvel, mert túl rövidek (ez közvetlen közeli harcnál ami ostromkor van nem gond de minden más helyzetben problémát jelent). Inkább kaptak kardot azt verekedtek azzal.
A fogolyszerzést meg jobb pacikkal oldom meg legázolás által (nem gond ha lovon van az ellen mert kilövöldözöm alóluk a pacikat). Amíg nincs mindenkinek netherworld charger, addig használom az ironbred stallion-okat (ez a ló az amit a Shadow legion is használ).

Nálam is egységes a kinézet legalábbis nagyjából, csak én két részre osztom a társaimat, nem uniformizálom õket teljesen. A tankok (mint a lovagok, meg Sigismund és Frederick) többnyire ebony plate-ben nyomulnak (olyan fekete páncélban amiben Sigismund is jön). A csajok egységesen Unicorn vagy stag plate-ben rohangásznak miután eleget szereztem belõle.
De a standard korai vértezetük ugyanaz ami az armored pendor archer-en is van. Az jól néz ki, olcsó és elég jól is véd. Sisakokból kedvelem a feketét (a fejre simuló black helmet nem a nagy doboz jellegû), de az igazi kedvenc a finom apró díszítésekkel ékesített adventurer heume (az ad ugyanis a testre is plusz védelmet).
Kesztyû az a viselt vért színéhez passzoló plate típus ahogy a lábbeli is (hacsak nem szerzek elegendõ noldor csizmát az egész banda ellátására).
Pajzs az kinézete miatt az ancient engraved típus (bár eszement ritka és a noldor pajzsok erõsebbek).

Íjnak sokáig a short war bow megy (a long jobb lenne sokkal csak ugye lóhátról nem használható így felejtõs) amíg elegendõ noldor íjat be nem szerzek (a karakteremnek meg a sapphire rune bow-t ha éppen van annyi felesleges gem amit elköltenék ilyesmire). Nyílvesszõkbõl preferálva a noldor van de amíg az nincs addig a D'Shar is jó a maga +4-es értékével.

Közelharcra military hammer ha van elegendõ és jó minõségben, aztán meg csere következik valami másfélkezes kardra ami mutatós (katanákkal nagyon jól néz ki a banda csak az is ritka, többnyire csak loot során tudok szerezni belõle foreign knight csapat leverésekor). De szóba jöhetnek még a nagyon gyors, szúrni nem tudó D'Shar szablyák is (szépen ívelt penge, hosszú és gyors és még jól is sebez) vagy éppen a Singalian noble saber (ez is tetszetõs formával rendelekzik és nem is rossz) vagy death saber. Amennyiben sikerül elegendõt szerezni akkor meg doom mace van mindenkinél. Ez a legjobb egykezes zúzóeszköz és egyben univerzális gyilokszerszám. A baj csak az, hogy Three seers army doomseeker egysége használja csak, boltban még nem láttam.

A lovagok kezébe nem szeretek íjat adni (fõle mert amúgy sem nagyon fejlõdnek tehát nem bõvelkednek elosztható pontokban) így nekik megy vagy a southern glaive + broad head hajítódárda vagy számszeríj és acél vesszõk a pajzs és kézifegyver mellé.

Saját karekternek meg íj, két tegez vesszõ és egy foreign two handed saber (tuladjonképpen ez egy no-dachi) az alapfegyverzete. Pajzs nem kell.

Azt szeretnem kerdezni hogy noldor cuccokat hol lehet venni?
Am uwu nem jol mondtad nem Alistairnak kellet volna menni hanem Raynenak es most boadice is elment meg Alistairt kirugtam 😞(
Én azt szeretem ha azonos típusú a fegyverzetük. Nem szeretem felaprózni azt a kis csapatot, együtt küldöm õket mindenhova, a végére a support karakterek is bírni szokták a harcot, mondjuk az elején tényleg ciki mikor folyton kidõlnek, dehát a kényelemnek ez az ára😊

Régebben számomra a lance+egykezes+pajzs+dárda volt a favorit hõsfelszerelés. Csak az utóbbi 2 játékomban próbáltam a kalapácsos-íjas kombinációt, de nagyon bevált. Mondjuk én sokat adok a kinézetükre is, most pl. mindenki alá dune huntert adtam, mert nekem az a ló tetszik kinézetre😊 Sajnos kicsit puhák.

Most pont azt terveztem, hogy kipróbálom pajzs nélkül a hõsöket.
Arra gondoltam hogy kétkezes kalapácsot kapnak meg valami szálfegyvert (glave vagy lance) az íjak mellé.
Az íjakról nem mondanék le semmiképp. Az a skilljük volt a legmagasabb, mármint akinek volt elég veponmastere a fejlõdéshez.

Árpád népe hej!

Ezért írtam, hogy tanknak adok lance+hajítófegyvert. A lance akár a blunt típus is lehet, de igazából a tankokat arra tartom, hogy daráljanak. Ezért is van nekik egy noldor másfélkezes kardjuk, egy ancient vagy noldor pajzsuk, egy csomag hajítódárda (az amit a légiósok is használnak, mert az a legkeményebb sebzésben és csak 1 illetve 2 a PT követelménye) meg a szálfegyver. Én mondjuk leginkább a southern glaive-et tartom jónak mert bizony közelahrcban is megállja a helyét ellentétben a lance-ekkel, de a lance meg jól jön sima portyákon. Tehát a lényeg a variálható fegyverzet. 😊

A fogolyszerzést meg letudom a lovak által (miután mindenki kapott maga alá netherworld charger-t onnantól egy legázolás során csak úgy dõl a sok kábult célpont akikbõl fogoly lesz és nem kell emiatt kalapácsot tartani bár tényleg jó fegyver és én is szeretem).

Ostromkor meg a tankoktól elveszem a szálfegyvert és helyette kapnak még egy csomag dárdát. Õk lesznek azok akik közelrõl dobálóznak és nem messzirõl lõdöznek (ráadásul a hajítófegyvereket kevésbé viseli meg a horse archery skill hiánya mint az íjakat, így nem kell arra is pakolni a nagyon nehezen fejlõdõ ütõgépeknél akik amúgy is magas szintrõl startolnak).

De volt már teljes lovasíjász csapatom is pajzsok nélkül, egy karddal, két csomag nyílvesszõvel meg egy íjjal felszerelve mindenki és gond nélkül elvoltak ostromkor meg normál harcokban is. Pajzs nélkül másként irányítottam õket és nem volt gondjuk, ritkán hullottak le a lovaikról.

Az íj a leghatékonyabb fegyver a játékban. A hõsök kezében is.
Én mellé military hammert meg pajzsot adok mindenkinek. (kellenek a foglyok, és ostromnál kell a pajzs, kétkezes fegyverrel elhullanának a nyilaktól)
Lance már nem fér bele.

Árpád népe hej!

Rayne meg Buodice veszekedni fognak.
Meg kell szerezned még Jocelyn-t ha meg akarod õket tartani, de akkor Alistar-nak mennie kell.

ezen a képen a szomszédok útálják egymást

Árpád népe hej!

Illetve az ijasznak is van lova 😄
En teljes mertekben eggyet ertek veled Saga Jr kiveve azt hogy mindenkinek ijat adni en csak 3nak adok ijjat tobbi meg lo + lancer.

Az en csapatom :

Alistair
Rayne
Ediz
Alyssa
Julia
Lethaldrian
Kassim
Donavan
Boadice
Én eleve párosokban (tehát egymással haverkodó egyénekben) gondolkodva építek csapatot egy ideje. Nem egyének hanem a páros lehetõségeit nézem. Tehát például Sigismund csak úgy jöhet ha Sara is a csapatban van (jók a dumáik és évõdéseik és mindkettõ eszement hasznos egyén).

Emellett én szeretem felvenni a legalacsonyabb szintû egyéneket, mert az én szájízemnek megfelelõen képezhetem ki õket, gyorsan fejlõdnek (ehhez persze kell pár trainer a csapatba meg sokat kell harcolgatni is) és eddig mindig viszonylag hamar használható szintre fejlõdtek és onnantól komoly segítséget jelentettek.

A távharcászatra okítás nálam is alap, de a túl magas szintû egyéneknél inkább adok valami spéci számszeríjat a manusnak mert annak nincs elõfeltétele. Ha mázlim van akkor sikerül kirugdalni maiden crossbow-t a mindenféle nõi lovas egységekbõl (zsoldosok, mint a maiden cavalry, vagy maiden adventurer vagy heroine adventurer). Ha nem kísér szerencse akkor meg veszek light crossbow-kból fejlettebb típusokat ha éppen kapok olyat. Ezzel jól elvannak a harcias karakterek. A ksiebb szintûekbõl meg az eleve lovas íjászokból pedig príma íjászt nevelek. Ami még elõfordul, hogy ha valakit tanknak akarok telejs egészében meghagyni akkor kap 1 pontot (ha esetleg nem volna) a hajigálásra és akkor kap egy ehhez passzoló dárdacsomagot (emellett fegyverzet általában egy erõs pajzs, egy jóféle közelharci fegyver és egy southern glaive vagy long/knight lance).

Az egész banda lovon ücsörög, mozgékony és távolra is támad. A seregem többi része meg (már ha épp nem D'Shar frakcióval játszom) gyalogos íjászokból tevõdik ki és pár pajzsos gyalogosból de lovasokat nem szeretek használni (drágák).

Én ezt a csapatot szoktam használni:

Ansen
Rayne
Div
Sigismund
Leslie
Kaverra
Lethaldiran
Julia
Alissa
Alistar

De pont most gondoltam rá, hogy változtatok rajta.
Mindenkihez szóló kérdés lenne, hogy milyen csapatot használntok?

Alistar pl. nagyon magas szintû, nehéz megtanítani íjászatra, és szeretnék mindenkinek igazi íjat adni. Kicsit hülyén néz ki a hunting bow + noldor arrow😊
Aztán a csapatban lévõ két egyes szintû karakter meg túl gyengécske, jobban szeretem ha van mire alapozni. Igaz hogy így tetszõlegesen fejleszthetõek, de igazából nem praktikussági okok miatt akarom õket lecserélni, hanem azért mert nem tetszenek😊

Árpád népe hej!

Látom sokan érdeklõdtök a Pendor modról.
Elõször is SaGa Jr csinált egy Pendor FAQ-t, itt fent nyílik a banner alatt.
Nem hosszú, érdemes elolvasni játék elõtt.
Ezután még biztos felmerülnek kérdések. De alul a hozzászólások alatt a topik keresõjébe beírva a kulcsszót, elég sok dologra választ kaphattok régebbi írásokból.

Persze szívesen válaszolok a kérdésekre, de elég sok kérdéd hangzott el eddig ami már sokszor le lett írva. Gyorsabban információhoz lehet így jutni, mint ha vártok a tapasztaltabb játékosok válaszaira.
Így is lesz mirõl beszélni, mert vannak azért nem egyértelmû kérdések amire többféle válasz is létezik amik nem ennyire alap kérdések mint amirõl mostanában szó van.

Árpád népe hej!

Itt megtalálsz róla mindent magyarul, de a mod már angol.Olvasgass bátran!😊

Azért a fogoly szabadítás így az elején 30-as szint alatt elég húzós tud lenni. Realistic módba én meg se próbáltam. Kb olyan nehéz mint egy lovagi torna. Normál beállítással csak visszatöltögetéssel van rá reális esély.

Árpád népe hej!

kiscsavo96:
A renown az ismertséged, hírneved. Minél magasabb annál jobb. Bizonyos mennyiség után növekszin arányosan a maximális sereglétszámod (nem tudom pontosan mennyitõl talán 50 vagy 100 pontonként nõ 1 fõvel a max sereglétszámod autoamtikusan). A Honor a becsület ami a megbízhatóságodat, nemesi jellemvonásaidat mutatja. Lordokkal való egyezkedésnél, egyes feladatokban, vazallussá válásban, rend alapításakor fontos tényezõ, meg minél magasabb annál olcsóbb lesz a rendtagok képzése.
A Right to Rule meg az uralkodók közötti elismertség mérõje. Minél magasabb, annál esélyesebb hogy egyezségre tudsz jutni más uralkodókkal és elfogadtatni magad velük.

Benne van a FAQ-ban hol veszed fel a noble csókákat de tegnap leírtam már neked. Saját váradba (ez feltétle a toborzásnak tehát míg nincs saját várad vagy városod addig nem fogsz toborozni) bemész ahol van training ground épület (ez meg a másik feltétel aminek telejsülnie kell) és ott az intézõvel beszélsz a megfelelõ opcióban (war room) és egyesével felveszegeted õket onnan. Darabjuk 500 pénz.
Emellett csak a Sarleon noble-bõl lehet sarleon knight, egy D'Shar noble-bõl nem tudsz sarleon knight-ot képezni, haogy egy Pendor/Ravenstern/Empire noble-bõl vagy fierdsvain maiden-bõl sem.

Oltred:
A bannerban ott van aláhúzva a Prophesy of Pendor mod FAQ. Na arra bökj rá, az magyarul szépen elmagyaráz neked mindent. Honnan szedheted le, melyik változathoz (van az alap M&B játékhoz és a Warband-hez is külön verzió, a Warband változat viszont csak akkor fog mûködni ha 1.132-es vagy legfeljebb 1.134-es változatod van) készült, mire kell figyelni (nagy a memóriaigénye szóval 2 gigával bajos lesz játszani vele, bár nem lehetetlen), milyen újdonságok vannak benne. Minden szükséges link benne van a FAQ-ban. Ja és persze a magyarítás az felejtõs. Ha magyar nyelv van beállítva kakor azt állítsd át angolra, különben a mod hibásan fog mûködni, egységek, városok tûnnek el, akadások és fagyások sokaságára számíthatsz.

Ne haragudj de ez a Prophesy izé nekem kínai, elmagyaráznád kérlek, hogy mit kell leszedni, elolvasnom,stb vagy belinkelnéd nekem?

Köszi elõre is a segítséget.

Oltred
SaGa Jr!

Meg kerlek elmagyarazod melyik mihez kell? A renown (az van 913) a honour rating (van 9) es a Right to rule (van 6)?

Vannak a Noble recruitsok azokat hol kell fel venni?Mert azthiszem vagyis gondolom hogy azokbol kell kepezni a pl Sarleon Knightot.
Koszi szepen 😊
Céhet tudsz alapítani sima Warbandban is.Céhmesternél, csak fel kell patchelni a játékot.A többi leírtakat meg a Prophesy of Pendorban lehet.

Sziasztok!

Bocs ha hülyeséget kérdezek, én a warbanddal játszottam egy fél évet de ot nem sokat lehetett csinálni, itt meg mindenféle céh alapítástól kezdve olvasok mindnet. Elmondaná nekem valaki, hogy is mûködik ez a mód, vagy kiegészítõ vagy nem tudom? Mit kell hozzá leszednem, stb?

Köszönöm elõre is: Oltred
Azt konkrétan a vadászat istenétõl kaptad hogy kiynírd vele Wolfbode-ot (nem mellesleg egy elég hangos és komoly szózatot intézett mindeközben hozzád amit meg még el is tudsz olvasni a log-ban) és a seregét ami hamarosan megjelenik (már ha meg nem jelent idõközben). Egyébként nem túl jó íj, mert hiába magas a sebzése, pontatlan és emellé még lassú is (plusz ugye kell neki jó magas archery skill meg még magasabb profiency hogy egyáltalán értelmes szinten kezelni tudja a karakter). ANnál az emerald változat jobb (kicsit kisebb a sebzése de pontosabb és gyorsabb, illetve sebzésben a sapphire variáns a leggyengébb ám cserébe iszonyat gyors és nagyon pontos.

Amugy ez egy ij a neve Rubi Rune Bow 😄 nagyon daral 😊
A csak úgy az mit jelent? Mész a nagy pusztában azt egyszer csak ott van vagy elõtte csináltál is valamit? Mert például bizonyos csaták után de arénázás után is elõfordul, hogy kapsz valamit amit az ellenfélrõl cibáltál le. Meg aztán bizonyos eseményekkor az istenek is adhatnak ajándékokat (ezek ideiglenesek, amint telejsül a feltétel amiért adták utána visszaveszik). Sõt már olyan is elõfordult velem, hogy az egyik kísérõmmel való dumálgatás után került be valami a hátizsákomba. Örülj neki ne keressed az okot.
Persze ha netán magyar nyelvi beállítás mellett játszol akkor ez simán csak hiba is lehet, ugyanis a magyar nyelvi beállítás tönkrevágja a modok jórészét.

Az erõs cuccok meg igazából a ruby/emerald/sapphire rune fegyverek, meg a noldor cuccok. A többi cuccos, hacsak nem jelzõs akkor sima normál felszerelés.

Azt szeretnem meg meg kerdezni mert eddig elfelejtettem hogy az mitol vagy hogy egyszer -egyszer csak ugy egy cucc megjelenik a taskamba es bazi erosek?
A nemesek kiszabadításához egyáltalán nem kell lerohanni a várat (fõleg mivel egyedül kell csinálnod a dolgot, senki nem fog segíteni ebben). Be kell menni oda, azt az udvaron megkeresni a börtönõrt, elszedni tõle a kulcsot (ehhez le kell verni de elõbb ki kell provokálni a támadást mert csak úgy nem tudod megsebezni) azt bemenni, beszélni a delikvenssel a dutyiban és közölni vele hogy legyen kedves veled jönni. Kifelé menet egyedül kell leverned azt a kb 8-10 katonát akik a várban benn vannak az udvaron. Ha minddel végeztél akkor majd szólni fog a delikvens hogy köszöni a mentést (persze ha nem verték le addig amire neked kell figyelned).

Táraskhoz meg ott van a guide a FAQ-ban lévõ linken, használd és rakd össze a neked leginkább tetszõ csapatot. A körökön az egymás mellett lévõ delikvensek utálják egymást (tehát midnenkinek két haragosa van) akik meg egyenes vonallal vannak összekötve azok meg haverok (mindenkinek csak egy haverja van). Ha több a haragos mint a haver akkor a társad le fog lépni tõled idõvel.

Le tudnal irni egy 10 fos + en tagu companyon csapatot amelyek kozt nincs harag?
Azt tettem amit mondtal minden egyseget kidobtam kiveve a companyont nem.Fel szereltem oket de azt nem vagom hogy miert veszekszenek ?
Ertem kiveve azt hogy hogy szabaditsam ki a nemest ha nincs egysegem? oda le kellene alaznom a varat 😞
Rossz az elképzelés több szempontból is. Egyrészt a legnehezebbpont a Ravenstern várak megszerzése mert az íjászaik valami fenomenálisan jók. Félelmetes ütemben takarítják el a közeledõ hadakat.
Emellett attól mert várban dekkolnak az egységeid attól még ugyanúgy fizetned kell a zsoldot csak nem teljes értéket hanem egy részét, tehát a zsoldfizetés alól nem mentesülsz. Egyedül a nálad lévõ kaját nem fogják zabálni ha leteszed õket.

Egyszerûbb ha szépen beszervezel magahoz pár companion-t akik nem fújnak egymásra (lehetõleg úgy 10-et) és cak velük csatangolsz, õket fejleszted és majd ha már mindenki legalább 20-as szintû majd akkor kezdesz el gondolkodni a seregeken. Addig ne. A 20-as szint és az, hogy minden companion elgalább 5-ös training skill-el rendelkezzen az kritikus ebbe na játékban mert így leeht gyorsan alacsony és közepes erejû egységeket képezni. AZ igazán jók azok 30+-os szintûek (de akad 50 sõt 60-as szintû nem rendi egység is) nem profitálnak a tréningbõl hacsak a trénerek nem legalább akkora szintûek mint õk maguk.
Namost ha van 10 companion és van a te karaktered akik mind legalább 20-as szinten tobzódik és mindenkinek van legalább 5-ös training skill akkor esténként mikor a training után jár az egységeknek a Xp, bizony jelentõs mennyiségû katona lesz továbbképezhetõ és kerül hamra használható szintre.

Tehát a mostani katonáidat nyugodtan rúgd ki a fenébe, nem kellenek. Csak companion legyen melletted, mindenki lóval, mert úgy a nagyobb csapatok elõl könnyebb lelécelni (kis létszám és lovasság gyorsít ahogy a magas pathfinder skill is, de a nagy létszám, a gyalogosok jelentõsen lelassítanak), míg a gyengébb menekülni vágyó célpontokat könnyû így utolérni és elagyalni így fejlõdve lassacskán. Fejlõdgess, csinálj feladatokat (nemeseknek is mert késõbb még jól fog jönni hogy jó viszonyban vagy egyesekkel), kereskedj, harcolj kisebb õrjáratokkal és rabló csapatokkal (már 4 rendesen felszerel társ is elég ahhoz hogy például egy 30 fõs rablóbandát leverj, ha az történetesen nem jatu vagy Vanskerry tengeri rabló), figyeld a híreket és ha azt látod hogy egy nemest elkaptak akkor próbáld megkeresni melyik várba lett lepasszolva és szabadítsd ki onnan (jelentõs honor és renown pontot jelent meg javul az ileltõvel a viszonyod). Ha teszemazt az anyját megkeresed a rabnak és tõle vállalsz be menekítést akkor meg az illetõ hölgynél is javul a viszonyod (nem mellesleg azt is megmondja hol raboskodik a fiacskája) és ennek is megvan a haszna mert az anyuciknál lehet egy adott királyságbeli összes ellenséges nemes hozzád fûzõdõ viszonyát javítani.

Aha ertem en ugy gondoltam el az egeszet hogy most van par katonam es ezekel elfoglalok 1 varat a ravensternekel oda meg gyujtom a seregem mert akkor nem kell zsoldot adjak a katonaknak es mikor megvan akkor penzt szerzek meg tobbet mert most csak 50k van es utanna foglalok 1 varat amit fejlesztek mert ha a ravensten ellen fordulok a varam elveszitem.
Nem. Pont ezt magyaráztam már tegnap is, hogy a kettõnek egymáshoz semmi köze (olvasd el még egyszer a FAQ rendekrõl és képzésrõl szóló részét). Majd akkor képezhetsz ki rendtagokat, ha van saját várad vagy városod ahol létrehozol te egy rendet vagy használod az ott lévõt. Ha ez adott, akkor kell elgyen a várban/városban felépítve training ground. Ekkor minden héten jelentkezni fog néhány noble (ezek száma a te általad irányított településeken felépített vallási épületektõl meg a karaktered honor pontszámától függ) akiket az adott várban/városban ahol van training ground, az ottani megbízott vezetõnél a War Room menüben tudsz toborozni. Darabja 500 pénz. Aztán ezeket kell kiképezned elõbb olyan egységekké amik az adott rendhez kellenek.

Namost nemesekbõl olyat fogsz kapni amilyen királyságot a sajátodénak választasz 8ezt meg csak akkor teheted meg amikor független királlyá válsz nem pedig valaki csicskásaként játszol). Példának okáért Dawn lovagokat csak akkor képezhetnél ha királlyá koronáztatod magadat és a Pendor királyságot választod magadénak. Ekkor fogsz pendor noble-eket toborozni. Míg történetesen a Dragon rendhez Ravenstern noble kell akibõl ravenstern knight-ot képzel és majd aztán lehet belõle Knight of the Dragon (de ehhez elõbb a Ravenstern királyság hagyoányait kell a magadénak választanod).

Attól mert tag vagy még nem fogsz képezni egységeket, mert azokat nemesekbõl képzed. A Tagság csak annyit jelent, hogy az adott várba/városba ahol a rend van, ott ha netán a rend az adott héten adna neked 1-3 egységet akkor pluszban kapsz még egyet. Ennyit jelent csupán a rendtagság. Persze jól jön egy eleve képzett rendi egység mert piszok erõsek, de ehhez azért egy elég kemény bunyót kell túlélni.

Induló összeg nálam például 1 millió volt mindig. Addig nem kezdtem el a toborzást míg ennyit össze nem szedtem. Ezt arénagyõzelmekkel, torna gyõzelmekkel és kereskedéssel gyûjtöttem össze. Addig meg csak companion-okat vettem fel (9-et vagy tizet attól függõen milyen karaktert indítottam és melyik delikvensek passzoltak mellé) és velük egységet alkotva mászkálgattam. Mindig legalább 1-2 küldetésen volt (hogy növelje a right to rule pontszámomat) így nem volt teljes a galeri de így is jelentõs erõt képviseltek már felszerelve pár csata után. Az 1 milla meg kellett mert a toborzás viszi a pénzt, akárcsak az építkezés és a sereg fenntartása, élelmezése (kajára fokozottan tessék figyelni mert a morál ebben a modban nagyon komoly szerepet kapott és ha kevés kajatípus van ellenben nagy a sereg akkor a morál a béka feneke alá esik és akkor jön a dezertálás meg a csatábol elfutkosás).

Persze el lehet indulni úgy is, hogy 100000 körüli összeggel állsz neki a birodalomépítésnek, csak ekkor elég hamar kifogysz a pénzbõl és akkor lehet nekiállni pénz után szaladgálni.
Az 1 millából minden városba megoldott lett a legjövedelmezõbb céh megvásárlása, teljes és jó minõségû felszerelésben feszengtek a kísérõim és könnyedén fenn tudtam tartani a hadaimat. Amikor meg eljött az idõ akkor elkezdtem a rendtagoakt képezni ami meg zabálja a pénzt (500 pénz egy nemes, akit fejleszteni kell ami megintcsak pénz és a rend fejlesztésébe is jó sokat beleöltem hogy még erõsebb rendtagok szolgáljanak a seregemben).

Szerinted kb mekkora az az osszeg amivel elindulhatok sereget kepezni?
Hat akkor enis kepezhetek ki Knight of Dragont nem?
Sehogy. Ki modnta hogy békés úton szerezz bármit is? Nem errõl szól a játék (amúgy sem békés úton szerzel falut ha beállsz valakihez hanem azt kell tegyed amit õ mod, magyarán harcolsz, akkor meg már inkább a magad ura legyél).
Megvédeni meg nem fogják a te falvaidat vagy váraidat a mindenféle alattvalók, legfeljebb ha éppen útba esik és látják a támadó sereget akkor esetleg odamennek bunyózni. De alapvetõen neked kell emgvédened a saját tulajdonodat meg amit rád bíztak.

Szóval szépen fejlõdgess, gyûjts össze rengeteg pénzt, aztán toborozz sereget (addig csak companionokkal járkálj, nem kell sereg mert csak lelassít) és foglalj el egy félreesõ várat azt onnan kiindulva építsd ki a birodalamdat. Ha elég tapasztalt vagy és fejelsztetted harcok során a társaidat is, meg elegendõen nagy a leadership és renown értéked akkor akár várost is betámadhatsz (ha nem vagy rosszban semmilyen kirááylsággal akkro csak fossz ki egy falut vagy verj le egy karavánt vagy kapd el egy gyengébb sereggel mászkáló nemesüket és onnantól mehet az ostrom).

A Knight of Dragon meg Ravenstern rend szóval ott nézelõdjél. De miért akarsz te mindenáron egy rend tagja lenni? A felszerelésen kívül nincs elõnye a tagságnak.

Saga Jr 😊
Na megertettem hogyan kell jo kapcsolatot fojtatni a Dawn lovagrendel.Arra lennek kivancsi , hogy a Knight of Dragon rendbe hogyan lehet bejutni?Oket gyakran latom es gondolom elonyosebb hozzajuk csatlakozni mindt a Dawn lovagokhoz.

Tegnap azt irtad ,hogy ne legyek vazulusa egyik kiralynaksem de akkor, hogy szerezzek bekes uton falut?Mert igy ad nekem egyet es meg vedik is azt ha fosztani akarja valaki.
landour00:
Huhh. A parancsnokkal (már ha van, de alapból egyik városban sincs, ám majd idõvel lesznek)beszélve lehet tõle kiképzett katonákat venni. Õ képzi ki õket nem neked kell ezt biztosítani. Csak ez pénzbe kerül és idõbe. Ha jól emlékszem akkor 2 telejs nap múlva mennyél vissza és akkor megkapod az embereket akiket kértél.

Ha nem megy a fejlesztés akkor tedd fel a játékra a friss patch-eket. Fejlesztés hiánya (pontosabban átképzésé mert fejelsztés valójában nincs) csak az alapváltozatnál nem volt. Már az elsõ patch visszarakta a fejlõdési fát a játékba és azóta bizony képezhetõek tovább az egységek. Csak mint korábban is írtam ehehz sok Xp-t kell gyûjteniük ami nagyon macerás mert mindenki alacsony szintû és így kevés pontot ér a leverésük, tehát mindenkinek sok egyént kell levernie, hogy továbbképezhessed valami mássá.

Emellett ha meg fejlettebb egységekre vágysz akkor irány a kocsma és vedd fel az ottani zsoldosokat. Tapasztaltak, jól képzettek bár kevesen vanak csak egy kocsmában, így sok kocsmát be kell járnod mire épkézláb mennyiséget begyûjtesz, ám azokbizony verik a velük azonos kategóriájú királysági egységeket.

kiscsavo96:
Speciel tatárok azok nincsenek a játékban. Az íj meg sok téren veri a puskákat (gyorsabban lõ nagyjából 4-5 lövést ereszt el egy íjász míg egy puskás lõ egyet, az egységek túlnyomó többsége nem páncélozott így 1-2 lövésbõl legyilkolhatóak íjjal a páncélozottaknak meg +1 lövés kell), szóval nem leszólni ezt a fegyvert, mert bizony igen hatékony, különösen ostromkor és védekezéskor. 😊

hkzonda:
A Skidrow crack úgy tudom csak annyit igényel, hogy minden file-t bemásolj a crack részlegbõl a játék telepítési könyvtárába és aztán mehet a játék.

Piszkos Fred:
A Britenwalda nem a legújabb (1.142-es) Warband változatra lett elkészítve és optimalizálva, így azon nem fog mûködni és akár tönkre is vághatja a normál játékot ha nem a megfelelõ változatra pakolod fel. A mod a 1.134-es Warband-el kompatibilis így azon játszandó.

Mihez is kell crack?SKIDROW a srác "mûvész" neve aki feltöri a játékokat.

Kipróbáltam. Elájulva nem vagyok, de azt hittem szarabb. 😊
Crack hol kapható? Valami SKIDROVos szutykot emlegetnek... Amivel õszintén szólva, nem tudom mit kell csinálni. Cracket eddig csak multiplayer formában találtam.
A feltételek közt szerepel még pl. a jó viszony a Noldorokkal.

Árpád népe hej!

Piszkos  Fred
Természetesen próbáltam, és úgy sem ment, azért kösz.
Egyébként egy reinstall megoldotta az egészet.

Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.

De akkor ez a nevük h Commander és a város menüjébe lehet õket megtalálni õket ha vannak ugye? Csak azért kérdem mert még eggyel se találkoztam.
Wreck86
Steamet indítsd el elõtte és abból indítsd a warbandot.

Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Piszkos  Fred
Vagy a modok nem kompatibilisek az 1.142-vel? De hát letöröltem, és így sem megy.

Piszkos  Fred
Felraktam a Brytenwalda modot, erre mikor indítanám a játékot, jön az üzenet: "A steam nem indult el megfelelõen. A játékhoz szükséges a steam futtatása"
Eredeti játék, legújabb patch (ma raktam fel ismét, a steam meg autopatchelte), lenyomtam pár menetet multin, most pedig el sem indul. Erre varrjatok gombot. Modules mappából "kivettem" a Brytenwaldát, ugyanez. Valakinek volt már ilyen?

Commandert a nagyobb varosokban kapsz.En inkabb a Svedeket ajanlanam szerintem ha nem reg kezdted probald ki azokat azzal konyebb illetve a te valasztasod de a tatarokat hagyd ki mert ijal szerencsetlenkednek puska ellen...
Amúgy a lengyelekkel és nemtudom csak ezeket bírtam de még szétnézek egy kicsit keresek commander-t.
SaGa Jr
Koszi szepen hogy valaszoltal 😊 De ha nem valok vazulussa falut nem kapok tudok szerezni.A ravensten kiralyal beszeltem es vazulusa lettem.Adott nekem egy falut ott szokott hivni a vilager es lehet adni penzt valami patkanyok ellen vagy mi xD.En ugy tudom falut meg ugy lehet szerezni ha varost veszel be es van vele egy falu .Meg egyszer koszi.

landor00
Vigyazz arra hogy melyik kiralysagba vagy nem is tudom hogy mondjam mert nem kingdom van na mind1 szerintem erted nah vigyazz arra hogy melyiket valasztod mert mindegyik nem ugyan ojan katonat kinal fel neked...te a muscovitekel vagy azok nem adnak neked scotish swordman vagy muscetert.
Mindegyik ugymond kiralysagnak megvan a maga egysege amit a commandertol rendelhetsz de ahoz kis ido kell amig kikepezik oket,nem mindt a kikepzotaborokban hogy rogton meg van.Nem vagyok jo magyarazo 😄 Bocs inkab Saga Jr-t kerd meg o jo benne 😛
A parancsnoktól tehát csak úgy lehet katonát szerezni ha ad újoncot? és én kiképzem vagy neki kéne kiképezni? Mert én ha beszélek egy fõúrral (parancsnokkal) egy várba vagy városba, semmi extrát nem lehet vele csinálni nem tudom h hogy bír kiképezni nekem katonákat de most ez mind1 inkább még az lenne hogy hogy lehet pl. Zolnier, German infantry meg Scottish infantry-kat szerezni? Mert én ha toborzok faluból akkor csak militia lesz és nem birom tovább fejleszteni vagy a mercenary camp-ból szerzek katonát ott meg max elite mercenary lesz. Tehát nem értem hogy hogyan birok más fajta katonákat, vagy azokat a parancsnoktól lehet?
Mivel hetente egyszer van csak esély (nem sok) rá, hogy ledob a program a székhelyük közelébe egy kis csapatot, így a várakozással nem sokra mész. Néha mászkálj el arrafelé és ha mázlid van akkor látni fogsz egy csapatot tõlük.
De ott ücsörögni és várni azt kissé felesleges hacsak nincs végtelenül sok idõd. De akkor is nem 1-2 vagy 5 napig kell várnod, hanem egy teljes hétig, mert csak hetente egy alkalommal van spawn.

Akkor már inkább szerezz gyorsan saját földet (foglalj és ne állj vazallusnak mindegy mennyire csábítgatnak) és fejlesszed a falvaid, váraid és városaid. Ha odafigyelsz a településekre (kiképzed az elöljárót, építkezel és vigyázol a falvakra) akkor minden hónapban egyszer (néha többször is ha igazán jóban vagy az elöljáróiddal) garantáltan jönni fog üzenet valamelyik kisfõnöktõl, hogy beszélni akar veled és akkor a lehetõségek felében olyan szituációban kell dönteni, amikor a hülye vallási fanatikusok javára is dönthetsz és így 1-2 pontot javul velük a viszonyod (mondjuk ezek a döntések többnyire a településre károsak szoktak lenni és romlik a viszonyod velük, mert a barmok a nagy eretneküldözésük közepette az inkvizíciót megszégyenítõ galádságokra vetemednek amit nagyon kevesek tolerálnak). Noha idõben ez többet igényel (játékban eltöltve) de legalább mozgalamsan telik és haladsz is, nem pedig csak vársz feleslegesen.

Azonban mivel alapvetõen ellenséges vagy velük szemben így vagy neked mennek (ha önmagadban vagy nagyon kis számú kísérettel mászkálgatsz és õk túlerõben vannak) vagy menekülnek elõled, tehát harcba nem fognak kerülni úgy, hogy te besegíthess nekik.

Hogy biztosan sikerüljön a dolog, ahhoz kelleni fog egy legalább 8-as vagy inkább 10-es spot skill (hogy jó messzire elláss és távolról követhessed õket úgy, hogy ne váltson menekülésbe részükrõl a dolog). Ne a város mellett vagy éppen benne dekkolj, hanem attól távolabb kicsit, így biztosan nem lehetsz rajta a spawn pontjukon ahol megjelennének, sem annak közvetlen közelében (bizonyos távon belül ha ellenség tartózkodik éppen akkor ha meg is jelenne egy egységük aakkor sem lesznek kipakolva).

A beszélgetéskor meg tessék használni a szótárat. Nem idõre megy a dolog, van lehetõséged elõkapni a szótárat és akár szavanként is szótározni, értelmezni (hidd el, így gyorsan meg fogsz tanulni annyira angolul hogy értsed mirõl van szó).
A válaszadásnál az garantáltan nem jó megoldás, ha csak nyomkodsz bele a vakvilágba vagy mindig ugyanazt nyomkodod (ez nem egy végtelenül lebutított újhullámos bioware játék ahol a jó válaszok felül vannak a rosszak vagy kellemetlenek meg alul).

A lelépésnek meg számtalan oka lehet, amit beszélgetés elõz meg hogy még úgy ahogy kimosakodhassad magad. Így például ha a csapatban van az ellenlábasa akkor azt szóvá teheti és ha nem mellé állsz akkor otthagyhat (ekkor nem fog visszajönni, mert a visszajövetel amúgy is csak akkor történik emg ha te küldöd valami feladatra). Ugyanígy ha valami más témában a véleményedet kéri és te ellentmondasz neki, mi több még nem is érzi jól magát a csapatban (mert olyasmit teszel amit õ nehezményez, nem biztosítod a vállalt dolgokat neki amire szüksége van stb.) akkor is otthagy.
Persze idõvel megint ráakadhatsz de amíg fennáll a probléma ami miatt otthagyott, nem fogod tudni visszavenni.