Mount & Blade és Warband

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nagyon köszönöm az eddigi hozzászólásokat.Az érdekelne még hogy hogyan tudom feljebb vinni a tronjogot?Mert én már az összes hõst elküldtem és csak 48-at szedtek össze most meg már nincs olyan opció.
A vazallusok eddig is fújtak egymásra idõnként. A korai levélküldözgetõs, pénzvisszakérõs küldetéseknél ez jól látszik.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Mivel vazallusként külön csapatuk van gondolom, ezért feléd nem, hanem max egymás felé irányul majd az ellenszenvük. Szóval gondolom nem fognak fellázadni. De ez csak feltevés.

Egyébként nem is gondoltam, hogy az AI-nak is kifogy a "lõszere", de akkor ezt észben tartva fogok ezentúl ostromolni. Igazából ami még problémás az a falon átjutás.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Kange
Ugye van a hõsök között ez a kedvel/nem kedvel dolog és ha egy csapatban vannak azok, akik nem kedvelik a másikat, akkor elhagynak. De mi van akkor, ha mind2t kinevezem vazallussá? Akkor is elhagynak egy idõ után vagy utána már mind1?

Steam acc: kange82

Kange
Szia!

Elmondom, amit tudok, aztán majd kijavítják/bõvítik mások.
Két lehetõség van saját királyság létrehozására:
- Senkinek sem vagy hûbérese, egyik királysághoz sem tartozol és egyszerûen elfoglalsz egyedül egy várat vagy várost. Ekkor létrehozhatod a királyságod.
- Valamelyik királyság hûbérese vagy, foglalgatod el egyedül a területeket és mindig kéred jutalom gyanánt. Egyszer majd csak nem kapod már meg a területed(de csak akkor, ha már sok van! Ha a "vita" magas értéke miatt nem kapod meg, akkor nincs ilyen lehetõséged!), ekkor felajánlja a játék, hogy lázadhatsz és így megtarthatod a korábbi területeidet.
A királysághoz kancellárra is szükséged lesz. Ez lehet valamelyik hõsöd, a feleséged vagy pedig egy környékbeli tiszteletre méltó ember. Utolsót nem ajánlom, mert semmi lehetõséget sem kapsz meg vele. Legjobb a feleség!
Ahhoz, hogy a többi királyság ne kérdõjelezze meg a trónod, nem árt a magas trónjog! Nekem 96-on van, így a saját királyság alapítása után a Swadia királya egybõl békét kötött velem, nem bosszulta meg a különválásom! 😊

Kange
Köszi szépen!
Jól el volt dugva, ez az opció... :S

Hello!

Valaki ha leírná pontosan hogyan lehet saját királyságot alapítani azt nagyon megköszönném mert már napok óta csak ezzel próbálkozok.Sokan vagyunk még így szerintem hogy nem tudjuk.Pl hogyan lehet elfolglalni erõdöt amikor nem vagyunk senkinek a vazallusa és királyságot létrehozni?(HELP)
HMM ez érdekes nekem ez mûködik! Tudok föld birtokot adni mindenkinek. Rámegyek a hõsre és megkérdezem hogy akar e saját birtokot, amikor van szabad még kiadatlan birtok!
Sajna szólóban szinte mindent elkúrtak amihez hozzányúltak, a lándzsás rohamot, a várfoglalást (valamiért ilyenkor nincs loot, nincsenek foglyok, és a morálba meg renownba is minimálisan számít a gyõztes ostrom), a háborús AI-t, az ellenfél szétszóródva folyamatosan ostromol és veszi vissza a várakat, a királyi seregek meg csak állnak mint f*sz a lakodalomban, az útvonalkeresést a stratégiai meg taktikai térképen, az ostrom AI-t (mindenki rohan egy szem íjász után a várfalon, közben elmennek a harminc másik mellett aki kényelmesen halomra lövi õket), szóval egy jól összerakott játékból csináltak valami egész mást..
Igen a hõst ki lehet nevezni hûbéresnek ha jól tudom akkor rámész a seregre ott beszélsz a hõssel és asszem ott valamelyik opció

iLove oHs.

Még nem sokat játszottam a WB-al de nekem nagyon nem tetszenek bizonyos újítások. A multi bétában sokat bénáztam az ujfajta fegyver lendítéssel de gondoltam béta, majd csak kijavítják. Most elkezdtem a szólót, és amit mûvel a lóról karddal @#*°%....ez az alsó madárfogásos merõkanál lendítés.
És ha közben irányt váltok a lóval ide-oda csavargatja a karját, az anim meg jó nagyokat ugrik közben. Na ezt jól elbszták. Itt valaki írta a parancsokat: na azt is imádom, mikor roham helyett kiadom hogy lóról le 😄 Persze aki ezzel kezdett játszani annak ez nem tûnik hibának. Na mindegy azért gyûröm, remélem hamarosan jönnek ki a jó kis modok mint az alapjátékhoz.
Kange
Na jó, ez egyre cifrább. Nagy nehezen rájöttem, hogyha egy idegent választok kancellárnak, az szinte semmit sem tud csinálni, csak a tábornagy rangot tudja odaadni valakinek. De a feleség már lehet jó kancellár, ez jó hír!

Azonban azt írtátok lentebb, hogy a hõsöket ki lehet nevezni hûbéresnek. De azt hogy? Azt már végképp nem találom... 😞

Kinn a mezõn én is a hossz alapján választok fegyvert, de a létra tetején állva az ember sajna túl jó célpont a kétoldali íjászoknak, és a nyílpuska túl jól sebez páncél ellen 😊 Lehet hogy az alapban is benne volt már a szûk hely korlátja, de sokkal kisebb volt mint most, elég sokat ostromoltam és vidáman szeleteltem akkor még pallossal, most a régi reflexekkel viszont csak szoptam, már attól beakad, ha a létra tetején csapkodok és a srácok mögém érnek.
Kange
A morál romboló dolgot vissza is vonom... Növeltem a seregem, egybõl megjelent!

Kange
Nagy nehezen megalakult a királyságom! Örömmel látom, hogy a sereg morálját így már nem rontja a sereg létszáma, ez klafa!

Azonban a területeimet hogyan tudom odaadományozni valakinek (vagy magamnak)? Egyszerûen nem találok semmi parancsot rá, a kancellárnál csak a tábornagy-ot tudom kinevezni... :S

nearo
Alapjátékot max nehézségen toltam (leszámítva a mentési rendszert). Most warbandet is legnehezebbre állítottam, de ostromig még nem jutottam el.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

hollófernyiges:
A fegyver hosszánál valóban fontosabb a sebessége a gyilokszerszámnak, de a hossz sem elhanyagolható, fõleg nem ostromnál ahol a létrán ácsorogva lehet aprítani a fal túloldalán állókat akiknél rövidebb fegyver van. Lehet hogy lassabban lendíted a nagy fegyvert de te legalább eléred az ellent míg õ téged nem fog. Kinn a normál harcmezõkön is jókora elõny ha te tudsz elõször ütni. 😊

A szûkös helyeken meg nem lendítgetni kell a fegyvert hanem szúrni vele vagy csapni. De ez így volt már az alapjátékban is. Ha szorosan körbevettek akkor maximum bökdösni lehetett a nagy kardokkal vagy fentrõl lecsapni. Vagy átváltani valami más, kisebb fegyverre.
Mondjuk Warband esetében ott van a rúgás, amitõl a közel jött ellenfél hátratántorodik és így lehet odasózni neki mert eltávolodott.

Ugyanakkor mindezek mellett azt is figyelni kell hogy milyen sebzéssel operál a fegyver, emrt ez sem mindegy. Swadian védõk ellen (pláne ha lovagok vagy más konzervek) például ne vigyen az ember cut (c) sebzéskategóriás fegyvert, mert az csak páncélozatlan vagy könnyû páncélzatú ellenfelekkel szemben jó. Nehézvértesek alapból csökkentett sebzés szenvednek csak el tõle. Ilyen konzervek ellen a piercing (p) sebzéstípusú fegyverek kellenek. Szóval hajító fegyverek, lövedékek és a szúró eszközök.
Zúzó fegyverek (blunt) meg úgy általában mindenképpen a legjobb választások (kalapácsok, buzogányok), mert azok vérttõl függetlenül jól mûködnek mindenki ellen csak általában kicsit rövidke az elérésük, meg általában nem kimagasló a sebzésük sem.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Eddigi tapasztalataim alapján az ostromot is eléggé megvariálták a warbandban (más dolgok mellett, de azokról máskor rinyálok 😊 A lóról használt minél hosszabb kardokkal meg fejszékkel nagyot lehet szívni mert már figyeli hogy mekkora szabad tér van körülötted és csak emeled, de ütni nem tudsz, úgyhogy áttértem a fakalapácsra, kb 78-80as range van (nyeregbõl el se érnék vele egy tölteni lehajoló számszeríjászt)de tömegben isteni és még a fegyverblokkot is át tudja ütni. Balta sem lehet rossz, de szigorúan 100as hossz alatt, azzal pld pajzsokat lehet szétvágni.
Nekem ez a 1/2es sebzés kicsit korainak tûnik abból kindulva hogy engem 1/4el is rendszeresen szétkapnak, pláne a rhodokok ellen, akik a legszemetebb vérvédõ népség, eleinte inkább a khergitek ellen próbálkozz (bár azok meg zöldmezõs csatában idegesítõek).
A nehézségi szintek a sebzésekben jönnek ki.
Teljes sebzésel az arénában 2 ütés és kakukk.
Féllel 4 ütésig állod a sarat. Van még a negyed, gondolom az meg 8 füles...
A szövetségesekre hasonlóképp...
Az AI intelligenciájának hangolása nem tudom miben merül ki.

Várostrom: gyalogosokat hátul hagyod, íjászokat a lõtávjuk határára állítod, te magad meg fedezékbõl lõsz, ha jó íjász vagy, és annyi íjászt vadászol le a falakról, amennyit csak tudsz. Érdemes a szütyõben plusz nyílvesszõkészletet tartalékolni.
Ha nem vagy íjászatban jó, akkor elbújsz, míg a torony oda nem ér a falhoz.

Aztán elõrevezényled a nehézgyalogokat, meg magadat, igyekszel mihamarabb túljutni a falon és közelharcban lepofozni az íjászok maradékát. A saját íjászaidat közben elõrébb hozod, hogy idegeljék a védõket.

Nos az alapjátékkal nekem sosem volt gond az ostrom (102% nehézség, normál sebzés rám és a társakra, normál AI IQ és fast csata sebesség, 100-as létszám harcokban). Az ottani taktika szerintem mûködik a warbands esetén is.
Ostromnál vigyél sok íjászt és a társaidat is. Listában elöl a társak, utánuk az íjászok (surgery skill-es társak elöl legyenek, a first aid-es és wound treatment-es csókák nyugodtan a lista legaljára kerülhetnek, mert harcban közvetlenül csak a surgery számít, az tartja életben a katonákat).
A saját karakterednek is adhatsz távolsági fegyvert és sok lövedéket ostromokkor (én alaphelyzetben is egy íj, 2 tegez nyílvesszõ és egy kétkezes, nagy elérésû kard kombinációval rohangászom helyzettõl függetlenül).

Íjászok közül olyat válassz ostromra, akiknek van pajzsuk (ilyen téren a Rhodok sharpshooter igencsak jó választás). A csata kezdeténél egyszerûen átváltatsz mindenkinél közelharci fegyverre (letiltod a lövést), így elõkapják a pajzsot.
Széthúzatod a sorokat (többszöri spread out) és közlöd velük hogy maradjanak a seggükön (hold position). Mondjuk a két parancs pont fordított sorrendben következzen...
A pajzsok miatt (ezt elõkapják mert nem lõhetnek) nem sokat fogja õket zavarni az ellenséges íjászok sortüze, így meg kell csak várnod míg elfogynak a védõk lövedékei. Utána kiadhatod íjászaidnak a lövési parancsot (lesöprik a falakról az ott lévõket), miközben te és a többi NPC betámadjátok a várat/várost. Mikor megérkezik az új hullám az ellenfél részére akkor mindenkinek a seregedben jöhet a roham parancs és vagdalhatod az ellenfeleket kedvedre, miközben folyamatosan érkezik a te erõsítésed is.

Ritkán volt olyan ostromom a már említett nehézségi szinten, ahol ne lett volna elég még 400-500 védõ ellen is egy 80-as összlétszámú sereg a részemrõl (4 vagy 9 társ attól függõen éppen milyne karakterrel játszottam és a maradék létszám fele íjász, fele gyalogos). Volt hogy a harc elsõ pillanataiban kikapták a karakteremet, de legtöbbször azért õ volt a terminátor.

Az tény hogy míg az alapjátékban ez az egész letudható volt 3-4 gombnyomással, a warbands elcseszett parancsmenüje miatt ez már korántsem oldható meg ilyen egyszerûen (bár szerintem mûködik még a backspace által elõhozott ablakban történõ parancsolgatás is, úgy valamivel egyszerûbb lesz a helyzet).

Magyarán ne szaladj elõre és ne engedd rohangászni a katonáidat. Használd ki a parancsok adta lehetõségeket. Helyezd el az egységeidet a legjobb pozíciókban és a megfelelõ idõben vesd be azokat.

Nem tom most hány ketted de mindent normálon játszok azaz közép szinten. Bár nehézség változást nem nagyon vettem észre!
Kange
Én speciel a legtöbb váramat/városaimat kaptam ajándékba a királytól! 😊
Az elsõ önálló foglalásom most történt, rögtön 2 vár + egy város, de már 200-as sereggel rohantam neki a kihívásnak... 😊

Igazából nagyon elrontottam az elejét, most már más karaktert raknék össze, ráadásul a harcos hõseim már tankok... 😊

Én nemtudom, hogy ti milyen nehézséggel játszotok (én 1/2-es karakter sebzés, 3/4-es csapat sebzés, kampány és ai szint is a legjobb), de velem gyakorlatilag várostromban a seg..güket kitörlik az ellenfelek.

80-90 fõs többnyire magas szintre fejlesztett katonával egy 120-150-es helyörséggel rendelkezõ várat (foglalnék én kisebb helyõrségûeket is, de nincs, ami van az is tele van íjjással, számszeríjjassal: 50-60 %-a a helyõrségnek.), nem nagyon tudok befoglalni. Eddig 1-etlen egyszer tudtam warband-ben várat elfoglalni egymagam. 25-ös szinten a fentebb említett csapattal (és fõleg gyalogságot, lovasságot tartalmazott a csapatom)Reindi várat (megmaradt a név mert emlékezetes) a swádoknál voltam vazallus és a rhodoktól foglaltam el, ha jól emlékszem.

Utánna egy 600 fõs ostromban meg tudtam védeni a Rhodokok ellen 150 emberrel. De ami a lényeg, hogy a várfoglalás nagyon nehezen megy. Ilyenkor amikor olvasom, hogy kiírtotok teljes népeket és ennyi meg annyi váratok van, meg meglepõdöm, hogy én csinálok valamit rosszul vagy kicsit túllõttem a nehézséget (vagy ti alul :-) )
A történet vége, hogy sajnos ezután a Saranidok szintén 600 fõs támadó serege bevette a váramat, ami a seregben lévõ 120 mameluknak köszönhetõen nem is csoda (akikbõl 60-70-et azért lenyomtam). Habár itt kicsit hülye voltam, mert a létra mellé áltam és a túlerõ lenyomott... 200 ellenfél lenyomása utána :-)

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

nearo
Én két gépre tettem fel néhány nap eltéréssel és nem akadékoskodott.
Viszont a második telepítésnél nem is kért kulcsot. Felpakolta steam-et és letöltötte MB-t, utána mûködött.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Kange
Ez igaz(mármint, hogy kifelé csak a router MAC címe látszódik), azonban maga a steam/program elküldhet egy gép azonosító hash-t is (hasonlóan, mint a böngészõk).
Úgyhogy router ide vagy oda, simán meg lehet állapítani, hogy egy vagy több géprõl történik a futtatás, ha úgy akarták az egészet létrehozni!

De ha valóban azt írják, hogy több gépre is telepíthetõ, akkor ilyen biztos nincs.

A NAT mögötti gépek MAC címe sem látszik kifele. Sõt ha sima router van, (NAT nélkül) akkor sem. Az csak a lokális hálóban, a router "elõtt" ér bármit is, a routeren túl mér Layer3-ban (IP) alapon mennek a csomagok...

Azt nem tudom, hogy a steam mit szól hozzá, de a fejlesztõk oldalán ott áll leírva, hogy semmi akadálya két gépre telepíteni az egy megvett példányt, ha mindkét gép a Te tulajdonod. Egyszerre persze nem tudtok vele két géprõl multizni...

Kange
Azért kérdezem csak ezt a falu dolgot, mert én is erre gondoltam, azonban a hivatalos fórumon még "csak" találgatások vannak. Tesztelni sajnos még mindig nem tudom, mert nem nagyon van olyan falum, amit nem ver szét az ellen jelenleg, bõven elég, hogy a váraimat és városaimat megvédjem! 😊

Azonban a bunkósbot+fogoly szedés nagyon jó 5let! Tegnap kipróbáltam és ráadásul az új patch-vel kifejezetten megéri ezt csinálni!

Fasza patch tényleg kíváncsi vok mit javítanak kövbe!
Azt tudom, hogy amelyik faluval jóban vagyok az fizetett. De ami most hogy kiirtottam Rhodokokat, és mindenkivel kibékültem, már rendesen adóztak a faluk. És írta is a céhmester hogy a lényeg hogy az oda vissza foglalásosdi megszûnjön.
Egyébkén meg az eredménytelen adózás, az szerintem fordítási hiba. Az nem kiadás összesítés?

Nekem is lenne egy kérdésem, lakomát én hogy tudok szervezni?
Mert arra rájöttem a hogy az udvartartás hogy helyezhetõ át! Most Velucába van a kancellárom.

Akik meg elszállnak költség vetéssel azoknak azt tudom javasolni hogy zsoldosokat ne alkalmazzanak. Azok a legdrágábbak és annyira nem jók mint az elit kiképzett egységek. Én is csak akkor alkalmazom õket ha mondjuk ostromlok, akkor elsõnek õket küldöm ki. Meg arra jók hogy az ellen íjászai rájuk pazarolják a vesszõket. Utána ha megmaradnak isten hírével elengedem õket vagy még jobb ha neki adod egy vazallusodnak.
ZTM
Kösz

Kange
Én úgy tudom, hogy nem jók. Keresgélned kell a Warband-hez igazított/csinált mod-ok között.

Kange
Ezek jó tippek!
De a bevételi dolog az biztos? Mármint, hogy a rossz adózás a rossz viszony miatt van?

Amúgy jókor szólsz, már a fél térképet kiirtottam párszor... 😄

ZTM
Egy kérdésem lenne:
A modok amiket az alap M&B-hez használtam jók úgy ha csak a Warband van fent és oda másolom?

Megköszönném, ha valakinek lenne tippje.

Megvettem a Warbandot, rendesen mûkszik a neten minden zsír ... de:

Meg van osztva a netem routerrel, Digi, DSL. Hogy tudom megoldani, hogy a gyerek is tudjon játszani a saját gépérõl. Ugye elvileg a játék egy gépre telepíthetõ, de nyilván egyszerre nem játszanánk. A tippem, hogy ha az övére is feltelepítem, ugyanabból a steam fiókból, akkor külön külön tudunk játszani, de attól tartok (ezzel fenyegetõzik a leírás), hogy ha kis idõn belül telepítem újra, akkor érvénytelenítik a kódot. Ugyanakkor, úgy tudom, hogy kifele ugyanaz az IP, így lehet, hogy csak újratelepítésnek látszik. az se tiszte nekem, hogy a gép mac címe játszik-e, tehát kívülrõl gond-e, hogy azonos IP, de különbözõ gép?

Na ezzel kapcsolatban van-e valakinek ötlete.
Még egy tipp!
Ha várad megtámadják, miközben a legfejlettebb katonáid a létránál küzdenek. Te vigyél két csomag nyílvesszõt, és oldalról csak legfejlettebb katonákat lõdd fejbe, többire ne pazarold a nyilat, õk nem nagyon ártanak a katonáidnak, a gyenge erejük miatt. Tehát az éppen feljutó legdurvább katonákat lõdd, és meglátod nem fognak tudni átjutni. Ha kifogysz a vesszõkbõl gyorsan szedd le õket a várfalról. Vagy a meghalt íjászoktól.
Based on the original gameplay of M&B, With Fire and Sword

Ez micsoda ez létezõ kiegészítõ? Ezt találtam a taleWorld oldalán.
Darfnak üzenem ÉS ez nagyon ontos mindenkinek, ne a faluk kifosztásából szerezzetek vagyont, mert ha saját birodalmat építettek, nem fognak adózni a falvak, és bizony, saját birodalom építésnél mindenki egyszerre fog megtámadni.
Én a vagyonomat buzogánnyal szerezem, strázsa mesterek és lovagok leütése nagyon jó dolog. + a tornák megnyerése magadra fogadással, nagyon szép összeg kb. 4200 d egy nyerés. Fogoly tartást fejlesszétek.
A ellened irányuló nagy támadásokra jók a várak 30strázsa mesterrel és 30 mesterlövésszel beállsz a létrához, és 1000 - 1500 embert le lehet írtan. + nekem két karakteremre adtam a legdrágább páncélokból õket a létrához küldöm az elsõ sorba. Ha meg is halnak, nem vesznek el.
Plusz Jeremust csak sebészetre fejlesztem már 8 szintû a 3 sebészeti dolgok, most nem jut eszembe hogy mi a nevük a képességeknek.
Másik fontos dolog ami fosztás ellen szól, hogy nem tudsz majd toborozni. Saját királyság alapításnál nem nagyon fogod tudni elhagyni a területed. Nekem a váram melletti faluval + 60 szinttel vagyok jóban és hét van hogy 20-30 újoncot is kapok. Nagyon fontos mert nagy lesz a veszteség!
Kéredzetek nyugodtan mert már egy vár hiányzik hogy rohdokokat eltöröljem.
Szóval amit tudok megosztok veletek!
Én azt szeretném kérdezni, hogy a régebbi Mount&Blade-bõl át lehet valahogy importálni a karaktert a Warband-be? Válaszotokat elõre is köszönöm.

Zsolek123
Csak akkor tudsz majd többjátékosban játszani, ha eredeti játékod van.

jó sok barátság köttetett, szivemben mindig lesz hely nektek sg.hu

Ja meg valaki tudna mondani olyan progit amivel a mount and blade warbandbe lehet új fegyót,épületet,ruhát stb.-t készíteni?

De tervezem, hogy megveszem

Nem.

Mr_no_NaMe
Köszi az infót 😊
Hát, akkor elbuktam 1-2 dolgot...sajna ha a szultán hûbéreseként foglalom el a területeket, akkor nemigazán van jogom a területhez, és gondolom a viszony miatt. Elfoglaltam egymagam Velucát, és nem én kaptam. Azthiszem itt döntöttem el, hogy feldugom a szultán seggébe a hûbéri papírt, és valahol el kéne kezdeni egy saját birodalmat létrehozni.
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy merrefelé érdemes a birodalmat elkezdeni? Gondolom nem a térkép közepén, tehát Veluca élbõl alkalmatlan erre 😊
Általában ha foglalok, akkor 10 perc múlva ott az ellenség egész lordsága, a maguk 800 emberével. Itt viszont már gáz van 😊
Hm... A játékeladások magyar listáján a Warband a 6. azért ez szép, egy "garázsprojekttõl. 😊
Zsolek123
Eredeti a játékod?

jó sok barátság köttetett, szivemben mindig lesz hely nektek sg.hu

Helló valaki segítene?

A probléma az, hogy haverral akartunk játszani én csinálom a szervert (win7) õ megpróbál becsatlakozni (xp-rõl) oszt kiírja a játék neki amikor csatlakozni akar, hogy "unable to connect to server"

A verziószámunk is ugyanaz pedig 1.105-ös.

Hamachi is 1.0.1.5.

Nem értem pedig tegnap amíg ki nem kapcsolta a gépet normálisan mûködõt a játék. Csak ma reggel óta szarakszik...Valaki help!!!

1. Vágd be egy dutyiba miután elfogtad és ne engedd el. Kinyírni úgysem tudod.

2. Egyrészt ugye mielõtt vazallussá válna valaki, érdemes ahol csak lehet feladatokat csinálni és így mindenütt javítani a vezetõkkel a kapcsolatot. Nem kell mihamarabb leszerzõdni, jobb elõtte jól felfejlõdni.
Mondjuk én hanyagolom ezt a beosztotti viszonyt, mindig saját birodalom építésébe kezdek, nem voltam még egyetlen percig sem vazallus.
Ha már egyszer hûséget fogadtál, akkor tartsd szemmel a fõnököt és ha látod hogy harcba keveredik akkor spuri oda és segíts neki. Ekkor garantáltan javul pár pontot a hozzáállása. De speciel feladatot kaphatsz tõle akkor is ha alattvalója vagy, csupán ritkán ad majd. Ha meg az akarata ellen cselekszel vagy visszautasítasz egy feladatot, akkor sokáig nem ad majd újabbat.
A mindenféle futárfeladatok is javíthatnak a vele való kapcsolaton, ha éppen valamelyik alattvalója neki akar üzenetet küldeni. Ekkor kézbesítéskor javul a küldõ és a fogadó fél viszonya is irányodban.

3. Légy jóban a szövetségeseiddel. Így szerezhetsz támogatókat és mikor jön egy nagyobb hadjárat, elõtte kinevezhetnek vezérnek. Ehhez az kell hogy a többi baráti lorddal is jóban légy, de mindenekelõtt az uralkodónak kell a kedvében járni (sokszor ez önmagában már elegendõ tud lenni). Hogy mit kaphatsz meg és mit nem az is jókora mértékben függ attól, hogy mennyire jó a viszonyod a többiekkel (elsõsorban a nagyfõnökkel).
A legkönnyebb meg úgy saját területet szerezni, ha egymagadban mész neki egy erõdnek/városnak, nem pedig egy nagyobb banda részeként (fõleg úgy hogy nem te vagy a fõnök).

Mr_no_NaMe
Sziasztok!
Még mindig ugyan azzal a karival mendegélek. 68-as seregem van, és kb a fele íjász, fele mameluk. Kb mindenkit lealázunk. Volt egy régi ellenségünk, a Rhodok királyság. A király épp kis létszámú sereggel jött velem szembe, én pedig a fegyverszünet ellenére nekimentem, és elfogtam a királyt! A szultán jól lebaszott, hogy mit képzelek, hogy fegyverszünet ellenére nekimegyek a zöldeknek. 16-ról 8ra esett vissza a viszony vele...

1. Mit lehet tenni a királlyal, hogy végképp kivonjam a forgalomból?
2. Hogy lehet a saját urakodómmal (jelenesetben a szultán) javítani a kapcsolatomat, közel maxig? Küldetéseket nem ad, mert a hûbérese vagyok. Nem találok módot arra, hogy javítsam vele a viszonyt.
3. Miként érhetem el azt, hogy kapjak valami normális birtokot is? Volt, hogy egy fõváros ostromában elég sokat nyomtam, és egy garast nem láttam belõle, mikor elfoglaltuk. Hadvezérnek se akar kinevezni. Mit kell tennem, hogy feljebb kerülhessek a szamárlétrán?
1.113-as patch kipróbálva. Mûködik, eddigi hibák kiiktatva, kivéve az útkeresést. Foglyokért ezentúl szint szerint kapsz lóvét (pl. looter 32 dínár, sea raider 112 dínár )

Lacoka12
nekem se megy a multi pedig teljes verziom van és tûzfal s blokol

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni