Mount & Blade és Warband

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem jöttél rá hogy lehet csökkenteni az adózás eredménytelenségét, mert én nagyon felnöveltem a falukkal a kapcsolatot. De semmi azt hittem hogy javulni fog de tévedtem.
Szia! Elõször is tedd fel a legújabb patchet, mert különben buktad, bár lehet így is. De utána már jó lesz. És egy szerszám és bársonyért cserébe áthelyezheted bármelyik városodba.
vki nemrég írta h tudja hogy hogyan kell áthelyezni a királyság székhelyét.

akkor is tudja hogy kell ha nemtudom hol a kancellárom? 😄 mert a várban ahol kéne lennie nincs, azt irja h vár a vár! visszafoglalására, holott azt már visszafoglalta egy szövetséges lord.
Sztem tábornoknak 4-5 napig érdemes lenni hogy gyorsan elfoglalj legalább egy várost meg várat aztán gyorsan lemondsz... És így igényelheted a várost,várat és valszeg meg is kapod mert ennyi idõ alatt nem megy fel annyira a vita értéke...
Kange
Igen, én is így jártam (99 volt a vitám <#idiota>).
Ezért is mondtam le a tárbornagyi rangról, aztán többet el se vállaltam! Komoly háborúk alatt úgyse tudnak követni, ráadásul rettenetesen gyorsan nõ a vita értéke is...

Steam acc: kange82

Kösz az infot, de a jelenlegi helyzetben sajnos nehezen kivitelezhetõ az elképzelés, ugyanis mindenkivel hadilábon áll a királyságunk(Najó a nordokkal épp béke van, de már ketyeg az óra a fegyverszünet végéig...)Ennek következtében minden irányból fosztogatják a falvakat, és nem lehet letámadni a fosztogatókat, mert az egész hadseregük eccerre tanyázik a kifosztás alatt álló falu körül, és a kifosztott földesurak meg nem tudnak katonákat toborozni ugyebár. szóval a földesurak a pár emberükkel behúzódtak a várakba, a falvak meg majdnem mind kifosztva... Tök olyan a szitu mint 1240/41-ben a tatárjárás alatt... Valahogy csak kihúzzuk...
Kange
A Steam telepítésénél megadhatod, hogy hova települjön.
Nekem speciel a D-n van és ezáltal az összes Steam-es játék is.

Torzonborz
\program files\steam\steamapps\common alá teszi be.

tényleg innét nem lehet vhogy átpakolni másik particióra ? most a rendszeren van aztat meg nem szeressem.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

nearo
Nézd meg még egyszer steam mappájában 😊

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Kange
Pedig a Steam mappájában kellene lennie: 'Steam\steamapps\common\mountblade warband'.

Salve Harcosok! rég írtam ide, viszont lenne 1 nagyon fontos kérdésem! hova telepíti magát a warband? mert a cd projecttõl vetem meg és egyszerüen nem találom a játék mappáját! még keresõvel sem!
és mivel nem tudtam azt beállítani hogy hova tegye nyílván 1 helyre teszi mindenkinek akinek eredeti, és igaz cd projectes de így is steames, és a steamnek a mappájában sem volt! segítene valaki! mert nagyon fontos!
Atwa
kössz az infot !

Lacoka12
miért nem tudnak multiba rám csatlakozni?

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

Azt, hogy azért olcsóbb, mert silányabb cucc. Cserébe a kisebb árért, gyengébbet sebez mint mondjuk az ugyanolyan nevû, de kiegyensúlyozott.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Torzonborz
Snipa néha esténként szoktam multizni de eddig eléggé vegyes.
Többek között nekem sem tetszik az amit Kange is írt. Ez az ugri bugri nagyon a bögyömben van.
Meg néha elég érdekesen számolja a találatokat.
Rengetegszer nem történik semmi holott robogó paciról keresztül döföm az ellent szép nagy lándzsával az meg ennek ellenére vígan lecsap.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Kange
Hát, annak ellenére, hogy mennyire tetszik ez a játék, azt kell, hogy mondjam, a multija nagyon gagyi... Megnézném, hogy egy páncélos mikor ugrik egy olyan bazi nagy baltával fel egy ló hátának magasságáig... 😊

Hey Duu, mikor josz egyet multizni? Ne tokolj, gyere zuzzunk szet par koponyat ;-)
Atwa
néhány fegyver alá oda van írva hogy "kiegyensúlyozatlan" ez pontosan mit jelent ?<#wilting>

Kange
Nekem a frissített Steam fent volt.

De megint hamarabb kérdeztem, mint nyomogattam volna ezt a hülye, új kinézetû Steam-t. Manuálisan rá kellett klikkelnem a Termék aktiválásra és láss csodát, ott volt ez a szemét!

Torzonborz
nekem is hasonló volt. vagy 3szor kezdtem neki a telepítésnek mert elsõre feltette a steamet de az nem frissítette be magát rendesen.
másodszorra ez ok volt csak a játék telepítõ nem indult el.
aztán harmadszorra az is csak felment nagy nehezen.

mondjuk nem tudom minek ez a nyüves steam csak emiatt szedhettem szét a gépem és köthettem be a dvd játékost 😄

Kange
Segítsetek pls!!!
Eddig ugye a warez verzióval játszottam, de most elhatároztam, hogy feltelepítem az eredetit, hogy megnézzem a multit. Azonban hiába klikkelek a telepítés ikonra, feljön a Steam és nem történik semmi sem. Mi a fene folyik itt? <#falbav>

Kange
Ezt sajnos nem tudom megcáfolni... :\

Sõt, találkoztam olyannal is, hogy ~800 nagyságú sereget vezettem tábornagyi rangban. Láttam, hogy az egyik városunkat támadja egy ~1000 fõs sereg. Gondoltam adunk a pofájuknak, így arra vettem az irányt. A gond az volt, hogy az összes vazallus lelépett így egyedül kerültem szembe az ellenséggel... :S Mondanom sem kell, hogy az én kis 100 fõs seregemmel karöltve mi lett a végeredmény... 😊

Kange
Itt már leírtam nagyjából: Link

Annyival kiegészítem, hogy ha nem vagy tábornagy, akkor szépen lassan magától is csökken az értéke.

GaBika6
Ezt mesélem. Nekem 80 fõs sereg volt a városomban és 80 fõs a csapatom. 4 királyság van a királyom ellen és pont engem támadnak a 750 fõs seregükkel. Ez a vicc lehet futkosni, meg kardozni, de összességében logika nincs a játékban és ez zavar...

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

Érdeklõdnék, hogyan lehet a Vita értéket csökkenteni? Mivel tábornagy vagyok, és többedmagammal igyekszem az ellen várait magunk alá gyûrni, jó lenne ha a király nekem adná a várakat (úgytom magas vitánál nem ad). Ezenkívül van 1-2 küldetés, ami magas vita miatt nem vállalható, teljesíthetõ...
Egyébként milyen hülyeség már ez a "vita"? figyeltem akkor nõ mikor csatába kerülök az ellenséggel. Ezzel mi a baj? miért leszek ellenszenves a királyom számára ha egyszer az ellenséget gyilkolom ezerrel????
Azt még nem tudom <#vigyor3>

Kange
A sok bug javítva lesz (szerencsére elég erõsen foglalkoznak a játékkal!), a küldetéseket meg nem muszáj elvállalnod! 😊

Az, hogy Téged támadnak sajnos igaz, de ha belegondolsz, valószínûleg a Te váradban/városodban állomásozik a legkevesebb katona. De ha már beraksz 50 katonát egy városba(én 25 íjász-15 harcost szoktam), akkor már nem fogják csak úgy megtámadni. Ilyenkor maximum a teljes sereg fog menni! 😊

Kange
De mi haszna van, ha sikeresen a trónra juttatod a trónkövetelõt? Mi történik, ha sikerül?

Vannak ún. trónkövetelõk, minden királysághoz tartozik 1. A saranidoknál ez "Arwa a csodás" néven fut.
Ha úgy dönt az ember h segít nekik visszafoglalni a trónt akkor csatlakoznak a csapatodhoz (elég izmos karakterek +20as skillekkel), és egybõl lázadóvá válsz. Az ellenséges fõurakat, meg ilyen-olyan ürüggyel megpróbálhatod átállítani a sötét (vagy világos) oldalra, de csak egyszer lehet döntés kicsikarni tõlük. Így ha nem elég magas a viszony, meg a meggyõzés képesség akkor bebukjátok mint én.

GaBika6
Sztem is nevetséges mindamellett hogy nagyon megtetszett ez a játék, de jobb lett volna ha megmarad ilyen foglalós, kardozós és elfoglaltam mindent a térképen, ezért nyertem játéknak...
Az egyszerûsége miatt tetszik és sajnos a sok bug meg a menjek ide meg lovagoljak oda utasítások miatt csalódtam a játékban.
Az is zavar hogy megkegyelmezek mindenkinek ennek ellenére mind1 hova szerzõdök mindenki engem támad. Mintha a sok szövetséges nem is létezne. Pont az én váramat támadja mindenki. Átlovagolnak az egész birodalmon és a legeldugottabb várat kell támadni, mert az így jó stratégiailag. Nevetséges... <#violent>

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

Kange
Én ezt értem, nem is tartom rossz ötletnek, csupán az idõvel van a bajom. Picit kevésnek érzem!

A vazallus dolog meg pazar, csak azért irányítani is kell Õket, mert maguktól semmire sem hajlandóak vagy csak szimplán hátrányos. (Pl. milyen az, hogy kinevezek valakit tábornagynak, aztán küldetést ad, hogy kövessem. Na ne!)

GaBika6
Jah csak erre ez a játék sajnos meg mindig nem képes...

Igen ez senkinél nem mukszik! Külônben meg szerintem simán jó ez az ôregedés dolog. tôbb 100 csata után lehet te is hamar ôregednél. Legújabb total varban is 5-6 évig bírják tisztek 100% ig utána csökken a statjuk. De igazuk van ezért kellenek a vazallusok. Ilyenkor már uralkodni kell és irányítani.
Kange
Amikor elfoglaltok egy várat/várost, akkor a megkérdezi Tõled a seregbõl valaki, hogy kié is legyen a terület. Itt egybõl meg lehetne adni, hogy valamelyik vazallusé vagy pedig a sajátod legyen.
Nah nálam ez a lehetõség nem mûködik! Akármelyiket is választom ki változik a vazallusok irántam érzett hûsége, azonban a birtok tulajdonos nélkül marad és csak a kancellárral tudom kiosztani. Nálatok ez rendesen mûködik? Kicsit gáz, hogy bármilyen foglalás után vissza kell ballagnom a fõvárosba beszélni a kancellárral... <#falbav>

Kange
Jaja, lehet az öregedés, nah de ~4 év alatt??? Az kicsit korai öregedés, nem? 😊

Hogy lehet utódot nemzeni???

Nekem Alayen 150 katonával rohangál. Csak több birtokot kell Neki adni, oszt jól van. Ahogy néztem 1vár+1falu -val olyan 60 katonája lehet max.

nem lehet hogy az öregedésre gondolnak itt?Ezért kell házasodni és utódot nemzeni! Ja még egy tipp ne hôsôkbôl csináljatok vazallusokat. Hanem más királyok által kidobott nemesekbôl. Jóval erôsebbek! s nagyobb sereget gyjtenek. Egyik nemesem 150katonával nyomul. A másik 120 katonát birtokol. 😊
Torzonborz
köszi az infot.

végül is korlátlan idõd van a játékra csak csatát nem szabad veszíteni 😄

Kange
Ah, bõvebben utána olvastam:
757.5 eltelt nap után, minden 7.5 nap után 1-vel nõ az esélye annak, hogy csata elvesztése után valamelyik stat-od értéke csökken.
1500 nap után ennek az esélye 100%, azaz minden elvesztett csata után csökkenni fog valamelyik érték. (Én 1127. napnál járok, 50% az esélyem... 😞)
Ha meg akarod nézni ennek a valószínûségét, akkor táborozz le, "Válaszd ki mit teszel" -> "A kalandozás befejezése" és itt a
"Szerencse-érték". (Itt nehogy az igenre klikkelj, mert akkor vége a játéknak! 😊)

Nagyon nem örülök ennek, azt hittem, hogy szinte korlátlan idõm van a játékra!

Torzonborz
"750 eltelt nap után elkezdenek csökkenni az értékeid"
nem azokra a skillekre gondolnak amiket nem használsz ?

Kange
Olvasgatom/böngészgetem a hivatalos fórumot, tweak-eket és azt látom, hogy elméletileg ~750 eltelt nap után elkezdenek csökkenni az értékeid a játékban.
Ez tényleg igaz? Nem addig lehet játszani, ameddig csak akarunk? (Én már 1000+ napnál járok...)

Kange
Milyen lázadás? És mit értesz azalatt, hogy "magad mellé állítottad" Õket?

Ha nincsen már váruk/városuk, akkor asszem 1-2 napon belül megszûnik a frakció. (Legalábbis nálam így volt!)

Sikerült a lázadásom a Sarranid szultánság ellen, bár a 20 lordból csak 4-et sikerült magam mellé állítani, a maradék meg a végsõkig kitartott.
Egy jó tanács: addig ne kényszerítsük választás elé a lordokat amíg nem vagyunk magunkba biztosak, mert csak 1 lehetõségünk van.
Most h nincs egy darab váruk se mért nincs vége a küldetésnek (Arwa a csodás hatalomra juttatása)? Vagy várni kell egy kis idõt amíg a lordok elpárolognak?

Kange
Kange
És azt hogy? Én úgy tudom, hogy nem lehet átvenni egy meglévõ királyságot. Vagy igen? :S

hello all meik az a progi amivel lehet állitani h egy csatában az x emberbõl hány legyen egyszere a csata mezõn?
és honan lehet leszedni?
köszi
Mr_no_NaMe
Kezdj el szervezkedni, kezd el átvenni a hatalmát.
GaBika6
Nálam az a probléma, hogy van 1 városom és 4 falum, de képtelen vagyok bevédeni, mivel mindenki azt a királyságot támadja, ahol hûbéres vagyok. Felbontani nem tudom az eskümet, mert a király fogságban van erõs védelem alatt. Úgyhogy nálam cumi van most...
Nemtom mitévõ legyek. <#gun>

Kipróbáltam az 1257 ad modot.
Bazz a térkép igencsak furára sikerült. Duna nemhogy esztergomot de Budát sem érinti. a magyar helységnevek szinte véletlenszerûen helyezkednek el. Buda mondjuk falunak sikeredett, Kalocsa viszont kastély.
Viszont tetszenek a magyar texturák címerek.
Szétröhögtem magam amikor összefutottam Kún Lászlóval, akit sikerült Kan Lászlónak átnevezni a készítõknek. Imhol jön Kan László, a környék bikája.😊
Én még korai stádiumban vagyok bármilyen hûbérességhez, vagy saját királysághoz, viszont a saját NPC -kkel beszélve láttam olyan menüpontot, amivel külön "küldetésre" tudtam elküldeni õket.

Már nem emlékszem, hogy mi volt a beszélgetés pontos tárgya, de ennek hatására elment a hõsöm a környezõ településekre (magyarán kivált 1-2 hétre a csapatból és visszajött) és nõt a trónjogom 1-el / hõs.

Azokat küldtem el egy idõre, akik az egymás közti vita miatt csökkent a moráljuk.

Most már azt is tudom, hogy a trónjog növelésével késõbbiekben jól járok. <#nyes>
Lehet növelni pl.: békekötéssel (mondjuk akkor már király vagy), vagy jókívánságaidat fejezed ki az egyik uralkodóháznál, meg hasonló felelõsségteljes döntésekkel. Az indok nélküli hadüzenet csökkenti.