Mount & Blade és Warband
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
amugy egy 10 ezer forintot dobnak a jatekert,mert télleg nagyon jo jatek lehet,de azért no,4 orszagon keresztul..pfff
Mert pl. nálam az útvonalkeresés még mindig xar... 😞
Steam acc: kange82
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
valaki nemtudna adni egy tippet hogyan tudnam eggyalalan ervenyesitteni a jatekot,mert az elejen kiirja hogy ker kodot,vagy jachatok Trial-an a7. szintig:S
Beraktam az uniloadert,szerintem ez nemmukodik hozza,valaki segittene?
NEM MAGYARORSZAGON VAGYOK,UTANANEZTEm,AZ ORSZAGOM NEM ADTA KI EZT A JATEKOT
Köszönöm elõre is
A térkép szerintem nem nagy (jóval nagyobbal is találkoztam már) a távolságok így nem jelentõsek fõleg hogy van mód a gyorsításra.
Eljutni bárhová viszonylag hamar el lehet, csak megfelelõ képzést (pathfinder) kell adni legalább egy delikvensnek a csapatban.
A másfél órát azért igen erõsnek túlzásnak érzem. <#confused>#confused>
Percek kérdése lesz eljutatni a karakterünket és csapatát a térkép egyik sakából a másikba megállás nélkül (nem 1-2 de nem is másfél óra, sõt még csak nem is fél óra, bár tény hogy ha nagyon kevert a brigád akkor akár 10 percbe is beletelhet a dolog) és a vicc hogy ez alatt heteknek (több mint egy hónapnak) kéne eltelnie a játékban de nem fog ennyi idõbe kerülni az utazás (oké ebben benne van hogy nem kell megállni minden nap pihenni és tábort verni ha az ember nem akar).
A nemes és a lovag nem ugyanazon szerepkörbe való (és a felszereltségét meg lehetõségeit tekintve egyáltalán nem szabadna összemérhetõnek lenniük ami akkor egy újabb hiba amit sikerült nem észrevennem, igaz nemest azt speciel nem is használtam mert nem volt rá szükség).
Én a lovagokról beszélek, akiknek íjászkodniuk is kellene, nem nemesnek álcázott eltápolt lovas íjászokról.
Az egy újabb hiba, hogy lovas íjászt, nemes néven beraktak a modba ami akkoriban már nagyon régen nem volt jellemzõ a magyar "vitézekre", a nemességre meg aztán pláne nem akik épp csak nem törték össze magukat igyekezetükben hogy szolgai módon majmolják és másolják nyugati kollégáikat. A nemesség is a nyugati normáknak megfelelõen küzdött és fegyverkezett fel, nem az õsmagyar hagyományokat követte. Errõl már elsõ királyunk gondoskodott és alaposan beleverte alattvalói buksijába. PErsze kunok és más népek csapatai között még megfért volna mondjuk ez a harcmodor de a magyarokra már nagyon nem volt jellemzõ a lóhátról való távharcászat.
Szóval akad azért pár szépséghiba lássuk be.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Kis térkép ? Még nagyobb távolságok ? <#wilting>#wilting> Most is félóra mire elérek Esztergomból Gyulafehérvárra nem hogy még Hamburgtól-Lvovig.. Épp ez az, hogy szerintem kicsit túl nagy lett a térkép, sok idõt elvesz amíg elérek A-ból B-be..
"A magyar lovagoknál hol marad az íj és nyílvesszõk? A XIV. századig pont ezek miatt voltak lenézve (de nagyon) a magyar lovagok, ugyanis õk használtak íjakat és nem zavartatták magukat miatta. Miért olyan egységek vannak amilyenek? Történelmileg valahogy nem ez volt a jellemzõ (ha már annyira törtélmiek az alapok). A más nációk egységeinek tudása vagy felszerelése is tartogat némi hibát.
"
Magyar Nemes ami akár lovagnak is elmegy használ íjat.
Szerintem te a mod egy nagyon kezdetleges fázisával játszottál. <#vigyor0>#vigyor0> Vagy nem ugyanarról beszélünk..
De amúgy téged miért zavar hogy valakinek nem tetszik? Csak nem az alkotó gárda tagja/cimborája/szponzora/népszerûsítõje vagy? <#vigyor>#vigyor>
A véleményedet tiszteletben tartom de saját tapasztalataim alapján elfogadni nem tudom.
Kibontakozással nem volt gond. Eleget játszottam már az alap játékkal és különféle modjaival ahhoz, hogy azért nagy meglepetések ne érjenek és jó elõre tudjak tervezni, a mod ismertetõje alapján pedig könnyedén tájékozódni is tudtam.
Nem tetszett, pedig bõ 50 órát beleöltem játékidõben ebbe a modba (mellesleg komolyan bánom is ezt az elvesztett idõt mert nagyon nem érte meg a dolog, még a sima native expansion is messze több újdonságot és értelmes változtatást tartalmazott pedig az aztán tényleg csak egy update az alaphoz). Nagyon kevés pluszt tartalmaz az alaphoz képest ez a mod és csak attól mert más köntösbe lett öltöztetve meg vannak benne magyarok vagy magyar srácok munkásságának köszönhetõ a mod létrejötte, nem fogok hasra esni tõle ha egyszer kevésnek érzem.
Hasonlítsd össze bármely másik, rendesen megírt, komoly moddal (Prophesy of Pendor, Fire Arrow, Sword of Damocles csak hogy gyorsan hármat említsek az összetettebbek közül) és rájössz mit érthetek hiányos jelzõ alatt. Egysuerûen túl kevés élményt nyújtó mod ez a középkort mímelõ alkotás (a készítõk erõfeszítését elismerem és tisztelem attól függetlenül hogy a produktum nekem nem tetszik).
Írok pár dolgot amire még emlékszem (nem mostanság gyötörtem a modot) és nagyon nem tudtam vele kibékülni:
Baromira nem tetszik ahogy az arénázást (tornát) megoldották. Ha már történelmi alapokra helyezõdik a dolog akkor az egésznek mennie kellett volna mindenestõl.
A magyar lovagoknál hol marad az íj és nyílvesszõk? A XIV. századig pont ezek miatt voltak lenézve (de nagyon) a magyar lovagok, ugyanis õk használtak íjakat és nem zavartatták magukat miatta. Miért olyan egységek vannak amilyenek? Történelmileg valahogy nem ez volt a jellemzõ (ha már annyira törtélmiek az alapok). A más nációk egységeinek tudása vagy felszerelése is tartogat némi hibát.
Ha már történelmi mod akkor lényegesen nagyobb mennyiségû települést és várat meg várost bepakolhattak volna, mert nem csak annyi volt ám, amennyit a kis térképre bezsúfoltak a készítõk vagy legalábbis a távolságokat rendes méretûre nagyítani.
Az egész birtoklási és igazgatási rendszert át kellett volna alakítani, hogy jobban tükrözze a történelmi viszonyokat, nem pedig jóformán érintetlenül hagyni az alapjátékban megismert módszereket.
Ha már egyszer történelmi az egész alap akkor legalább a kapcsolati viszonyok, a morálok, a hadak méretei is stimmelhettek volna.
Nem érzõdik ki az igen erõs, korra jellemzõ elutasítás a nemesek részérõl a pórnép és közrendûek irányába. Miért adnának bárkinek feladatot a nemesek? Csak mert az alap játékban így van? Egyáltalán miért engednének be akárkit egy lovagi tornára?
Valahogy nekem hiányoztak a történelmi várak megjelenítései a csatákban. Az pedig sokat dobott volna az egészen és jópár modban elõfordulnak jócskán átalakított várak és ostromok is. A városok fallal történõ körülvétele is túlzás a történelmi modban (tudom, hogy ez azért már nehezebben kivitelezhetõ dolgo lenne de akkor is zavar hogy a már ismert területeken caplatok).
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Szóval sajnos semmi sem biztos.
(Valamint 10-es mérnöki értékkel már csak 3000 dénár a megépítése!)
Egy falu gazdagsága a következõ dolgoktól függ:
Alap = 40
Malom = +5
Tehenek száma/20 (Ha 20 van Nekik, akkor +1 a gazdagsághoz)
Hely minõsége x 3 (Ez helyrajz függõ)
Ugye malom nélkül mondjuk 40-rõl indulva Átlagos a gazdagsága és ~454 dénárt hoz.
Ha van malom, akkor 45-tõl indul (még mindig átlagos) de már ~500 dénárról indul.
És ehhez jönnek még hozzá a különbözõ dolgok, azaz ha nincs kifosztás, akkor folyamatosan növekszik, ha rablás van, akkor csökken, stb.
Szóval ha úgy nézzük, akkor a malommal felvértezett falu mindig 5-vel nagyobb gazdagsággal rendelkezik, mint az ugyanolyan paraméterekkel megáldott malommal nem rendelkezõ.
Szóval a lenti trigger módosítást mégse ajánlom, mert azzal extrém esetben a falu gazdasága beáll fix 100-ra (ugye 20 hét után 20*5=100), tökmind1 mi történik és az picit sem reális.
Elõször is, nem írja a játék, hogy hetente vagy havonta lenne, másodszor pedig van 1-2 nagyon profi modder, akik eléggé benne vannak és átkutatták már rendesen a triggereket, közülük az egyik (TheMageLord) találta meg ezt.
Amúgy leírta azt is, hogy mit kell változtatni ahhoz, hogy havi bónuszt adjon (tulképpen egy csináld magad mod... 😊)!
ITT megtalálod a 82 kis változtatást, az ide vonatkozó részt pedig ITT találod.
Nem bírtál kibontakozni vagy mi a baj amúgy vele ? 😊 Mert az, hogy csak azt szajkózod, hogy gyenge a mod az nem sokat ér.. valamivel támaszd alá miért gyenge. Kíváncsi vagyok, mert én nem látok benne olyan durva hibát ami említésre méltó lenne vagy ami miatt azt mondanám, hogy gyenge.
1,fejlécben link szép nagy betûkkel
2,"Warband rendelhetõ" link alatt megrendeled
3,warez nincs
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
Ezek után nekimentem egy újabb nord várnak, a városomtól nem messze, persze már magasabb hírnévvel és trónjoggal. Egybõl jött a "hõn áhított" béke... :S
Igazából egyéb trükkökre lennék kíváncsi, hogy pl. segít-e, ha mindig megvásárolom a készletet, ha feladatokat csinálok az elöljárónak, stb...
swadia-nak már csak praven van me 😊 és 1 kis váracska
gondolj bele ez egy 'ember' nem fér el rajta minden....
elfogtam Harlaus-t, Yagorlek-et, és Graveth-et... nem adom õket el pénzért se. Király nélkül csak nehezebben boldogulnak
a fegyveres kérdésemre akk nincs válasz?<#violent>#violent>
Azonban rengeteg helyen megtalálható a warez verzió, csak keresni kell. Ha nem találod, akkor meg se érdemled.
Kösz
Elég kevés a 4 lord, el kell mennem több hõst keresni de ahhoz majd hódítani kell hogy birtokot adjak nekik.Van egy csomó nord fõúr a börtönömben legalább 10, van a swadiai királyságnál is barát 3 amibõl 1 ráadásul családtag!Nem tudnám-e ezeket a fõurakat vagy a barátokat a rivális királyságtól magam mellé állítani?
Aztán bedurvulunk és megcsináljuk normálisan ezt a mod-t... 😉
Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni
Although the sword and the lance were the most common knightly weapons, there were many others such as the warhammer. Despite its name, the warhammer looked more like a pick than a hammer. It had a very long and narrow head that was designed to punch through armor and often featured a spike projecting opposite the head. The mace was also in common use. This was a spiked ball set atop a short metal handle.
Nem lehet, hogy inkabb "warhammer" harci kalapacs szeru fegyver ami baltanak tunt?
A balta mint harci szerszám fõleg az északi és/vagy erdei népeknél dívott, ott is inkább a szegényebb talpasok között. Egy lovas, fõleg lovag már kardot vett magához.
Igaz, páncélos (konzerv) ellenfélre jobb lett volna a csákány, de az nem elég "lovagias". Többek között emiatt is (meg a páncéltörõ nyílhegy és a puskapor miatt) múlt ki szépen a nehézpáncélosok hadserege. A hirtelen fejszére kapó, szegény gyalogost, ha védte egy sor nagyon hosszú lándzsát letámasztó másik gyalogos sor a nehézlovasság rohamától, és sikerült azok lendületét megakasztani, szívfájdalom nélkül szétverte a lovak lábát, majd a lepottyant lovagot a fejszéjével vagy csákányával.
A fokos, mint olyan nem mérvadó. Azt anno azért találták ki, mert a labanc nem engedélyezte a fegyverviselést, de a fokos feje elfér a zsebben, és gyakorlatilag egy mozdulattal rá lehet csúsztatni a jól (kiszélesedõ kúpos végûre) megfaragott rövid botra, ami önmagában nem látszott elég nehéznek ahhoz, hogy ütõfegyverként megálljon, gyaloglást segíteni vagy tarisznyát akasztani annál inkább. De a végén azzal a fémdarabbal már kemény közelharci fegyver, még a mellvértet is átlyukasztotta, ami anno, a kuruc idõkben még alkalmazásban volt...
A fokos inkább gyalogos fegyver. A lovasok karddal vagy kopjával szerettek harcolni, mert azzal ki lehet használni a ló sebességét és tömegét is. A balta szerû fegyverekkel lóhátról nagyon precízen kell idõzíteni, ráadásul ha lendületbe jön és nem talál, kirántja a fegyverest a nyergébõl.
medieval england
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(