Mount & Blade és Warband
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerintem adja magát, hogy ezek németek.
Vaegirek hát, mivel íjász nép akár azt is mondhatnánk, hogy magyar de ez mondjuk a khergitekre is igaz lehet, az viszont inkább mongol mint magyar.
Rhodok nagy kérdõjel. Nem hiszem, hogy lett volna olyan királyság ebben a korban amelyik ilyen nagy mértékben talpas központú. Nem ugrik be egy se.
Steam acc: kange82
Vaegir meg... ha azt nézem, hogy melyik népnek voltak bojár-jai, akkor angolok kilõve. Angolok amúgy is inkább a hosszúíjaikról voltak híresek, és nem arról, hogy baltával szaladgálnak.
"Bojárnak nevezték Oroszországban, Bulgáriában, Moldvában és Havasalföldön a földesurakat, nemes embereket."
Forrás: wiki
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni
Szerintem egy vacak valami és nem említésre méltó, legfeljebb csak mint eredménytelen próbálkozás. Vannak ennél lényegesen jobb, kiegyensúlyozottab és mûködésében normalizáltabb modok is a játékhoz. Ettõl nyugodtan érezheted te magad a legjobbnak, de messze nem hozza azt a szinvonalat, mint számtalan másik, komoly munkával összehozott társa.
Attól nem lesz valami jó, hogy magyar valaki(k) készítette(ék), vagy hogy éppen benne vannak a magyarok is. Sõt ugyanúgy lehetnek (és vannak is) benne pontatlanságok, mint ha nem magyar valaki készíti.
Az alacsony lovak a mongoloknál meg nem urban legend, csupán nem kell póninak hívni (noha valóban így csúfolták szegény pacikat, attól még nagyobbak mint egy normál póni).
Az általuk használt lovak 10-12 marok magasságúak voltak, míg az európában leginkább elterjedtek 15 markosak. Ez igen masszív különbség. Ha ezt párosítod az amúgy sem szálfa termetû mongoloidokkal, akkor elég mosolyt fakasztó látványban lesz részed mikor egymás mellé állítasz a kor vértezetében pompázó két, átlagos termetû harcost a lován. Összejön akár a fél méternyi magasságbeli összkülönbség is.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni
De mint mondtam, néhánynál megvan a történelmi hûség és az egységek, ruhák, lordok, királyok, városok, térkép, mind klappolnak. Véleményem szerint pl az 1257 Middle europe-ban jobb térkép van mint a native játékban.
Van az alap Mount and Bladehez készült 1257 Middle Europe mod amit néhány magyar megy egy cseh srác készített. Na én erre mondtam, hogy király.
A másik a warbandhoz készült/készülõ 1257 AD improved mod na ez viszont kicsit gázos. De úgy tudom hogy nem rég kezdték a munkát, úgyhogy betudom annak.
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
Mert én nemtalalom és ittvan a forumban és ezek nem mûködnek:S
Szerintem rosszul van megírva (kifejezetten rossz, hogy például az arénába a tornákon a saját cuccaiddal indulsz), rossz a balance benne (de nagyon), az egységek sok helyütt rosszul összeállítottak és felszereltek. Viszont érdekes módon az speciel a legkevésbé sem zavart, hogy a térkép nem stimmel.
Érdekes és dícséretes próbálkozás egy történelmileg valamelyest hû mod megalkotására, csak nem sikerült.
A háborúzgatás alatt úgy látom szintén mást értünk. Ha már rossz a viszonyod egy másik királysággal mert egy birtokát lenyúltad/megostromoltad, onnantól teljes nyugalommal letámadhatja területeidet az ellenfél bármely nemese. Hogy ezt megteszik vagy sem az az AI-on múlik, meg a viszonyukon a többi környezõ hatalommal. Ezek szerint ez is vacakul lett megírva a kérdéses modban.
Az említett háború szítása két birodalom között meg nemeseken keresztül mehet csak ha ad éppen olyan feladatot. De az sem garantált hogy elsõre sikerül (az ilyen feladatok azok ahol valamely másik királyság karavánjait kell fosztogatni). Namost ha nem a te saját birodalmad egyik nemese akar összeugrasztani valami másik brodalommal, akkor nagy, fõcímes, bejelentett háború az nem lesz. De amint letámadsz egy másik királyságot úgy hogy egy birodalmat képviselsz (például a sajátodat) akkor onnantól automatice hadban állsz velük mindaddig míg békét nem kötsz valahogy vagy a kapcsolatotot pozitívba nem fordul.
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
így is bele tudod beszélni magadba h kb khergit=magyar sarranida-török többit hirtelen nem 😄
mondjuk kinek mi tetszik, én jobban szeretem a native-ot
Hát ahogy gondoltam, látni a magyar egységeken sõt az egész frakción, hogy nem magyar csinálta.
A térkép valami ritka szar lett.
Meg mik azok a pici pónik a mongoloknál ? Ez csak egy urban legend volt hogy a mongolok kis pónikon közlekedtek.. elég fostos ez is.
De mind1. Majd jön jobb. Akkor is azért jobb magyar zászló alatt harcolni mint swadiai, vaegir vagy nord alatt..
Szóval most csak én vagyok rosszban a csehekkel, hivatalosan a magyarok-csehek közt nincsen háború. Csak én kekeckedem velük. Azt akarom elérni, hogy kitörjön a háború a két nép között.
Egyébként a személyes viszonyom a bohémokkal -100. Ezt már nem nagyon lehet lejjebb vinni.
Gyengén megírt ? Ez a legjobb mod amivel eddig játszottam és amiben szerepel a Magyar Királyság. Messze-messze a legjobb.
Elõször is ne csatlakozz senkihez, még csak zsoldosnak se, mert így szabadon mehetsz be a várakba, városokba, teljes fegyverzetben (fontos) annyi a dolog h aki fogságba van azt kiszabadítod, és nem bottal, meg egy csuhába kell végig verekedned magad 😊 és a poén az h nem lesznek se a foglyul ejtõ nemzet, se a vár tulaja ellenség 😄
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
Alap M&B-ben (annak native modjában) nekem még nem sikerült egyszer sem békét kötnöm. Mondjuk amilyen könnyû az alap játék, nem is volt rá szükség.
Az egyéb modokban meg vagy van erre lehetõség vagy nincs. Például a Prophesy of Pendor modban vagy éppen a native expansion modban lehet békét kötni, csak beszélni kell egy várban az éppen hadban álló fél egyik nemesével (aki nem utál).
Abban a gyengén megírt AD 1247-es modban foglamam sincs lehet vagy sem, de ha nagyon kell a válasz, akkor javaslom felkeresni a taleworlds fórumán a mod saját topic-ját és ott feltenni a kérdést.
A pofozkodás elkezdéséhez meg csak annyi kell, hogy lemenj negatív tartományba, ott is olyan -30 alá az adott királysággal való viszonyban. Ez már egy váruk elfoglalási kísérletével összejön vagy egy nemesük elverésével. Hogy ezt megtehessed egyáltalán, ahhoz kell a negatív viszony (elég egyetlen karaván kifosztása is hogy lecsökkenjen a viszony és utána már bármely várukat/városukat/nemesüket letámadhatod).
Csak sajnos ezt nem magyarok készítik így nem garantált a minõség.
De azért majd kipróbálom ezt is ha meglesz a warband.
warband 1257 AD improved magyarok
warband 1257 AD
Erre még sajnos nem sikerült rájönnöm.
A békekötés sikerült egyszer, Esztergomban a Guild master adott egy ilyen küldit, de gondolom van még más lehetõség is.
De ez sima Mount and Blade.
Mondjuk igazad lehet, rég játszottam már nativeban. Ebben a modban ált. 100-120 fõ között mozognak a helyõrségek létszámai ha hazai vár. Ha foglalt vár akkor szokott felmenni 150 fölé. És persze lényeges, hogy milyen frakció. Rohadvány oroszok annyian vannak mint az oroszok. Azok aztán kifogyhatatlan embertartalékokkal rendelkeznek. Pozsonytól északra már két orosz vár található. (csehektõl foglalták el, az én segítségemmel <#eplus2>#eplus2>)
Bár kicsit túllõttem a célon mert így a ruszkik túl nagy befolyást szereztek a térségben. Cseheket még a Lengyelek is verik + az oroszok meg persze én a Magyar királyságból. Nem szeretem õket.
egy érdekes dolgot vettem észre gondoltam megosztom! soha nem akarta nekem adni az elfoglalt városokat várakat a király... felmérgeltem magam és kiléptem a hübéri eskü alól. elfoglaltam pár várat várost és visszaléptem a hübéri szolgálatba és láss csodát meghagyta a foglalt dolgaim😊 így már könnyebb az élet!
Másodszor, persze, hogy 125 fõ bõven elég 100 védõ ellen! Csak én még nem találkoztam olyan várral, ahol 160 védõnél kevesebb van. 😊 De a 160 védõs várat is be lehet venni 110 fõvel, csak általában nem 160-an, hanem 200+-os védõseregek vannak a várakban!
És hangsúlyozom, vár foglalásról van szó! Szimpla, sík terepen való csatánál egyértelmû, hogy erõs a lovas egység!
De elõszeretettel veszek fel zsoldosokat is. Fontos szerepük van a kiképzésben. Ugye általában ezek elég jó harcosok.
Most feltöltöm az üres helyeket 30 magyar parasztal. Ugye ezeknek nem nagy a harci erejük, kalapáccsal, kis baltával, kaszával támadnak az ellenségre..
De ha van néhány már kiképzett Lovag, nemes ezek felhúzzák õket hamar.
+ a magyaroknak nem a gyalogság az erõsségük így ezt pótolnom kell zsoldos gyalogosokkal. Bár a Magyar királyi lándzsás nem rossz, de kicsit sok idõ kell még elér arra a szintre.
A létszám kevésbé fontos, inkább a minõség.
Sima csatában, 20 Magyar lovaggal + 10 Magyar nemessel meg néhány könnyû lovassal simán szétszedek egy 80-90 fõs bohémiai sereget. Igaz azért nagy a morzsolódás mert általában az összes seregben nagy a lándzsások aránya, de hát a magyarok lovas rohamának senki sem tud ellenállni. Esélyük sincs a cseh gyalogosoknak hiába vannak többen..
talán ezért is kapok néhanapján 50 embert.Már kaptam Nord íjászt és Nord gyalagost is , de õket nem nagy számban(max.20)
2. Mert este sötét van, meg olyankor alszanak a katonák. Így van megírva a prog.
3. Pont azért, amit írsz. Mert van pár lord, aki még egyedül szaladgál a térképen. Velük nem nagyon tudsz mit kezdeni. Max annyit, hogy lepakolod egy várba az embereid, és egyedül elindulsz megkeresni õket.
4. Minél ismertebb vagy, annál többen utálnak. Ennyi.
VOlna Pár Kérdésem:
-Miért megy le a moralja a seregnek,ha a foglyokbol felveszek párat az embereim közé?
-Miért Nemlehet Éjjel ostromolni?
-Miért van az hogy nincs 1 Vára sem a Swadiaiaknak és mégis Léteznek?
Kint futkosnak a mezõn és senki nemtudja õket elkapni,mert csak 1-2 emberük van és 8as sebességgel mennek!?
-Miért akarnak kinyirni,ha pl beakarok menni egy faluba és par ember megakar ölni,talalok naluk levbelet azt irja ki és nemtudom ki adta nekik a parancsot:S
Köszi a valaszokat!
Faluból pedig nem csak alapkatonát lehet kapni... ha jó a viszonyod, akkor kaphatsz magasabb szintûeket is.
utána 1 nappal késõbb mintha összebeszéltek volna: khergit-ek és rhodok-ok egyszerre üzentek hadat, igaz h a rhodokok seregének felét egyedül visszavertem.
egész bután oldják meg az együtt vonulást: ha elkezdenek üldözni csoportosan egyszercsak a lassabbak feladják és így külön lehet választani õket, és így már a 400 fõs sereg barátásgosabb ha 100-100 ravan osztva 😊
Nearo: lovasságnál kipróbáltad a Sarranida mamelukokat? sztem érdemes
egyébként ez az 1 faluból 50 nord vadász téma... hát h is van ez? nord vadász nem alap egység, márpedig sztem csak regrutákat tudsz kapni 😊
Nem tudom mi az oka... egyszerûen nem köt le úgy, mint az alapjáték. Persze nem is erõltettem túlságosan a játékot, eddig 10. szint elõtt mindig abbahagytam.
gplord:
Kedvenc sereg: általában homogén seregeket toborzok (legalábbis ami a népek eloszlását illeti), azaz más nép katonái legfeljebb kiszabadított fogolyként kerülnek csak a seregembe.
Fegyvernemenként a kedvenceim: lovasból egyértelmûen swádia lovagjait ajánlom, gyalogosból pedig a nord huskarlokat. Íjászatban szerintem a rhodok mesterlövészek viszik a pálmát, de ha nem szereted a számszereket, akkor a vaegir lövészek sem rosszak. A khergit lovasíjászok külön kategóriát érdemelnek, szerintem nagyon mókás velük a játék, legalább egyszer érdemes kipróbálni õket.
Ha lázadó vagy, akkor csak saját magadban bízhatsz, sajnos az alapjátékban ez még nincs kidolgozva - ezen oknál fogva sokkal több értelme van egy trónkövetelõt trónra juttatni, mint hogy egyedül bedarálj mindenkit.
Hõsök: általában nyolc hõst szedek össze, ebbõl hatot harcossá képzek, egyet sebésszé és hadmérnökké (sebészet-sebkezelés-elsõsegély-mérnöki tudás), egyet pedig útkeresésre és taktikára (útkeresés-nyomkövetés-észlelés-taktika) fejlesztek.
végre v.ki aki az alapot nyomja😊 mi a kedvenc seregösszeállításod? hogyan tudok több sereget létrehozni? eggyel nehéz megvédeni a birodalmam.....😞 hány hõst szedsz össze? van értelme királyságot megbuktatni -trónre segíteni v.kit- ?
Amúgy foglald már össze picit, hogy miért unod a Warband-t és mi az, ami visszavitt az alaphoz?
1. Alapjátékban a 125-ös sereg egyáltalán nem kicsi, és lazán lehet vele foglalni.
2. Volt már nekem 99-es viszonyom is faluval... csak csinálni kell a küldiket nekik.
megalakult az önálló lázadó királyságom😊 lehet v.hogy több hadsereget létrehozni? most egyedül rohangálok a váraim között és azóta még csak szét se tudtam nézni a térkép többi részén😞 jó lenne már egy kis kirándulás mindig csak a munka....😊 mennyi védõt lehet a várakba bepréselni? egyáltalán van v.mi arány h pl 3 várhoz kell egy város is?
Elõször is nagyon profi játékos lehetsz, ha egyedül, max 125-ös sereggel várakat foglalgatsz(nem kevés a 125, csak akkor még az elején lehetsz), másodszor pedig legalább 79-es viszonyt összehozni egy faluval nem lehet semmi... (Ahhoz, hogy 50 katonát kapj, legalább 79-es viszony kell, ugyanis 79/2+10 = 49,5 ~ 50)
Szal le a kalappal!!!
Békekötést nem tudom(gondolom még hûbéres vagy), nekem is jól jönne, mert már nagyon bedaráltuk a nordokat (elsõ hadjárat és már csak 1 város és 2 vár maradt Nekik) és félek túlságosan megerõsödik a királyságom. (Hamarosan saját királyságot akarok és túl erõs ellenfél lenne a Swadiai királyság így!)
Most normál fokozaton játszva (megjegyzem alapvetõen gyenge szintû játékos vagyok 😄) negyedik nekifutásra sikerült elfoglalnom! Szerencsémre olyan várat néztem ki, ahol csak létrát kellett állítani, így olyan 30 perc alatt megvoltam vele... 😄
Max 125-ös seregem lehet😄
néha a falum ad 50 nord vadászt is😄
Na , szal hogy is lehet békét kötni köztem és a swadiaiakkal?:S