Mount & Blade és Warband
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Csupa nagybetûvel írni olyan, mintha egy könyvtárban hangosan beszélnél. Még akkor is, ha véletlenül volt.
Nem illik, és ha szólnak érte, akkor meg nem visszaszólni kell, hanem csöndben maradni.
@kakasdaparhant
Attól függ kihez állok be. Nem szoktam másik nép harcosait felfogadni és zsoldosokat sem, így ebbõl a szempontból homogén a seregem.
Rhodokok: velük még sosem voltam, de elképzelésem szerint fele-fele strázsamestert és mesterlövészt használnék várban és terepen egyaránt.
Khergitek: fele-fele lovasíjász és dárdás. Ha nincs alattuk ló, akkor nagyon gyengék, ezért náluk kivételesen rhodokokat használok várvédésre.
Nordok: minden íjászra jutna két gyalogos. Tehát kétharmad huskarl, egyharmad íjász. Várban és terepen ugyanaz az összeállítás.
Vaegirek: velük sem voltam még, de azt hiszem egyharmad lövész, egyharmad gárdista és egyharmad lovag lenne. Várba bepakolnám a gyalogosokat és íjászokat, a terepre pedig kimennék a lovasokkal.
Swádia: ugyanaz, mint vaegireknél azzal a különbséggel, hogy velük rengeteget játszottam már.
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
De amugy ha teljessen nezem a seregemet,kb 100-200 lovas
Amugy meg jatek közben nyomtam le a CAPS LOCK-ot, de ha segiteni nem legalabb kötözködni tudsz😊
Jo iranyba halad az életed
@djerix
Shiftrõl le lehet szállni. Úgy is értjük a mondanivalód, ha nem csupa nagybetûvel írod (plusz eldönthetnéd, hogy használsz e ékezetet vagy sem).
Segíteni nem tudok, de van egy tippem, hogy a tört verzió a gond...
Nekem ezt irja ki a linkre,ha leakarom tölteni:S
NA MOST HOGY FELLAZADTAM A sWADIAIAK ELLEN SOK ELLENSÉGEM VAN MEG MINDEN
FELFOGADTAM"aLAYEN"-T AZ EGYIK FOGADÓBAN,ÉS ADTAM NEKI EGY VÁRAT
ELMENT A SEREGEMBÕL,A NEVE lORD aLAYEN LETT ÉS NEMTUDOM HOVÁ TÜNT
MELLESLEG PAR FELADATOT NEMTUDOK MEGCSINALNI MINDIG PIROS SZÖVEGET KIIR,MATHELD LETT A SAJAT KIRALYSAGOMBAN A MARSALL, ELJÖTT UTANNAM(MERT VELUCABAN VOLT ) ÉS ELTÜNT ÕIS!
KIIRT VALAMIT HOGY NEMTALALJA A SZÖVEGFAJLT(ANGOLUL) ÉS MAR TÉNYLEG NEMTUDOK MIT CSINALNI
Marsall sehol,az egyik legjobb katonam Alayen elment, akkor kiszabadittok valakit a tomlöcbõl,nemtudom leadni a feladatot,mert aztjelzi hogy nincs meg,közben mar kint futkos,fosztogassa a falukat
Ennél nagyobb Káosz kell?
Ha valaki tud akar 1ben is segiteni leccives irjon
Köszi!
thx Nearo a tippeket, de amíg nem bírom biztosítani a váram és a városom, addig másra nem is koncentrálok, de utánna már elkezdem csinálni a balhét. mennyire javasolt az ellenség trónkövetelõjével lázadni, mert a vaegirokkal most jól megvagyok?
A tisztességemet pedig gyorsan visszatornáztam + tartományba, falusiak megsegítésével (banditaírtás).
Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni
Pár dolgot javasolnék azért:
-Próbáld meg mindig ugyanazt az indokot használni (én pl törvényességgel 11 lordot állítottam magam mellé a 20-ból).
-A városok urait próbáld meg mindenképp meggyõzni, mert (szerintem) azokat a legnehezebb elfoglalni.
-Az ostromtornyos várak urait is próbáld meg meggyõzni (a hosszú várakozás miatt szerintem ezek is elég húzósak). Ha nem megy, akkor ezeket foglald elsõnek, mert a végén hülyét kapsz, ha egymás után többször is tornyot kell állítanod, mert folyton levernek.
-A szerzett birtokokat próbáld meg igazságosan elosztani, hogy a melletted álló urak ne fújjanak rád.
-Ne nagyon ossz magadnak várat az elején, mert nehéz bevédeni. Inkább a vége felé, amikor az ellenségnek alig van birtoka.
-Az utolsó 3-4 várat/várost próbáld egymás után elfoglalni, mert ha egy helyre betömörülnek az urak, akkor ott baromi nehéz foglalni (lásd az én esetem Pravennel).
-Lehetõleg mindig legyen egy-két nagyobb szövetséges csapat, aki követ, így nem lesz gondod az ellenséges csapatokkal (két darab 100+ fõs csapattal a hátad mögött még a királyt is levered bármikor).
Hmm... így elsõre ennyi.
Védéshez nincs tippem. Gondolom nincs rá lehetõséged, hogy elõhúzz a zsebedbõl 50-50 rhodok strázsamestert és mesterlövészt.
Valaki írta, hogy hagyd elfoglalni a várat, majd utána visszafoglalod. Ez is egy lehetõség. Vagy amit lordmalicus írt, hogy ha sok a lovagod, akkor lazán szétszeded õket nyílt terepen.
vmi más ütõképes technikakell ellenük
Nem akarom, csak ténylegesen össze akarom hasonlítani a Strázsákat a lovagokkal.
Steam acc: kange82
Ha vissza akarsz váltani ezeket visszamásolod a helyükre és úgy indatod el a programot...
szerencse h nekem most 120 huskarl van a csapatomban, költségesek de várat támadni hihetetlen jók, hatalmas pajzsuk van, és dobófegyver is.
egyébként menj ki a váradból minden seregeddel és miután elfoglalták és kivonultak belõle alig marad majd benne ember, sztem 😊
látszódik milyen kapzsi vagyok, csak a pénz hajt, mindegyik elkapott lord után vártam a váltságdíjat, de jó h mondtad, mostmár nem teszem 😄
halljátok...dhirim váránál egy újabb ostromot kellett megakadályoznom, most "csak" 4x-es túlerõben vannak, azt hittem nem lesz gáz...dehogynem, hiszen a támadóim NORDOK!, akik híresek a kemény gyalogságukról, és most ezt be is bizonyították számomra.
mindenféle technikát kipróbáltam már ellenük 2 órán keresztül, legvégén 150-re tettem a csataméretet, ami alapból nehezíti a játékmenetet, de csak így tudtam õket jóidõre a rámpán tartani, de végül betörtek, és mégis maradt remény, már a kezdõhelyemnél voltak, de a lépcsõnél a katonáim sorra gyilkolászták le õket, mivel jóformán parasztok jöttek ellenünk, öröm volt nézni, ahogy felmorzsolódnak, mikor alépcsõ aljához érnek. nem sok katonám maradt, de éreztem, h itt a gyõzelem, még mondtam is magamban, hogyha kiírja, h új ellenség érkezett, ak tökönszúrom magam (szerencsére ezt nem tartottam be 😄), és mégis kiírta.
ezután felmorzsolták a maroknyi embereimet, és és végül 50 emberrel nézhettem szembe egyedül, mondanom se kell, h kik gyõztek😄
mindezért kérem a segítségeteket, h mi a legjobb taktika várvédéskor, mert nincs szívem feladni a városom, cheatet meg biztos nem használok, mivel a vereség is velejárója a háborúnak, és büszkén vállalom 😊
vmitõl már 59 a trónjogom... de a lordokkal való viszonyom is 80-100 ig van majdnem mindegyikkel, pedig semmit nem csináltam, van aki akkor mutatkozik be és már 80 a viszonyom vele. lehet h a hírnév teszi.
és a sok rizsa után a kérdés(ek):
ha az elején balgán realisztikus mentést választottam mit tegyek? mielõtt külön válok a nordoktól szeretnék menteni és utána csak akkor ha minden jól jön be, elõlrõl kezdeni már nem szeretném mert elég jól állok...
lázadni nem nagyon szeretnék, nem akarom a jó viszonyt semmissé tenni.
Felmondom az eskümet és elfoglalok magamnak egyet egy gyenge nép várai közül. Csak mentés nélkül elég gáz lenne, mert ha nem tetszik akk nem tudom visszacsinálni már
voltam olyan paraszt, h 4 ladybõl 1-et megtartottam az elfoglalt várban, egybõl levett 10-et, pedig ez csak egy sajátos módszerem volt a csajszerzésre 😛
@Kange
ezt nagyon jó, h mondtad, mert el is felejtettem a haverok küldetésének opcióját, igazából nem is tudtam, h van békekötés. egybõl küldöm is az egyiket a kerghitekhez, mert kikészítenek a lovas íjászaik, annyit kell velük tökölni 😄
@Nero
áááá, pedig pont nemrég akartam az egyik trónkövetelõt felsegíteni, h gyengítsem az ellenséget, de ezek után még inkább várok kicsit, 75-ös sereggel örülök, h fenékberúghatok néhány lordot 😄
2. A fajlokat bemasolod a jatek fomappajaba.
3. A "languages" szovegfajlban az "en" -t atirod "hu" -ra.
4. Elinditod.
5. Jatszol (magyarul).
2. A fajlokat bemasolod a jatek fomappajaba.
3. A "languages" szovegfajlban az "en" -t atirod "hu" -ra.
4. Elinditod.
5. Jatszol (magyarul). köszöneteket várok !!!
meg volt h fogságból kihoztam a királyt.
Ekkor saját királyságod lesz amiben te vagy a fõnök.
Ez így volt már az alapjátékban is, meg így van a Warband esetében is.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
No, gyorsan vissza a fõvárosba, követ kiküldése, hogy békét akarok. Odaértek, 2000 támadó ellen 150 fõs védelmem volt a városba. Nah itt vettem le a nehézséget elõször... 😞
Annyira megerõsödött a Nord királyság amíg velük voltam(még most is velük vok), hogy szinte egész Swadia-t bekebeleztük, jópár Vaegir várat és várost, és a Khergitektõl sem keveset.
maradhatnék vazallus a nordoknál hogy szolgáljam Ragnart, de így nem érzem meg milyen egy saját királyság, viszont ha felmondom eskümet akkor magamra maradok terület nélkül. Közel 150 fõs seregem van tehát egy legyengült erõdöt el tudnék foglalni magamnak, de a kis trónjog miatt sztem az összes királyság hadat üzenne.
mekkora trónjog kellene h ne támadjanak le? Jah és az növeli hogyha kölcsönadom az embereim 1-1 hétre?
És most egy kis copy-paste 😊
Sok-sok játék után végre kipróbáltam, hogy milyen az, amikor támogatjuk az egyik királyság törvényes örökösét. Hát egy szóval kifejezve: nehéz.
Swádiai királyság trónjára segítettem Lady Isollát, de nem volt egyszerû. Fõleg az eleje volt nehéz, amikor össze kellett gyûjteni a lordokat, és alig volt területünk. Bár a vége még nehezebb volt, amikor Praven ellen indultunk, ahol egyszerre volt bent mind a 9 ellenséges lord (plusz maga Harlaus), és le kellett gyûrnöm a többszáz fõs védelmet... Megkockáztatom, hogy ennél az ostromnál - amit többször is megszakítottam több napra, hogy új sereget gyûjtsek össze - mindkét oldalon több, mint 1000 fõ volt a veszteség (támadó oldalon talán a 2000-et is súrolja).
Baromi nehéz volt ez az ostrom. A gyalogosaimnak esélyük nem volt, hogy feljussanak a falra, és valahogy az ellenfél számszeresei mindig több embert szedtek le tõlem, mint enyémek tõlük.
Plusz nehezítés volt, hogy ezt a karaktert nem kifejezetten harcolásra fejlesztettem - az erõ és ügyesség értékem mindössze 6-os. Ebbõl kifolyólag nem bírom el az erõsebb páncélokat és fegyvereket, kevés az életem, vadásznál nagyobb lovat nem tudok megülni (a 3-as lovaglás is elõtörténetbõl jött össze), 140 fölött már nem tudok pontokat rakni a fegyveres jártasságokra, stb...
De végül meglett, sikerült a lázadás, aztán jól megválasztottuk Lord Haringoth-ot marsallnak... hát köszönöm szépen kedves Isolla 😄
De legalább nem állunk hadban senkivel sem, így egy kicsit rendbe tudom szedni a csapatom meg a birtokaim.
Praven sokadik ostrománál már tényleg úgy voltam vele, hogy ezt most hagyom a francba... meg a lázadás kezdetén is volt egy ilyen pillanat, amikor még csak Uxkhal volt a miénk, és az egyik lord szervezett egy támadást...
Annyit tennék még hozzá, hogy ez alap MB.
szóval a kihívás így is megvan, még ennél is sokszor visszamegyek egy mentésre, mert amikor 6-an támadnak rám, akkor semmi kedvem nincs kinyíratni az embereimet, és kifosztva tovább csinálni.
tényleg, ti milyen fokozaton toljátok? na és aki 80%-os nehézségen játszik, az hányszor vágta fel az ereit? 😛
Ha az egyik lordnál zsoldos szolgálatot vállaltál, akkor egy kis hírnév után könnyen felesküdhetsz vazallusnak az adott nép királyánál (vagy nem annál a népnél). Szal keresd meg a neked szimpatikus királyt, szerezz egy kis hírnevet mondjuk tornákon, és ajánld fel neki a kardod: kapsz majd egy szép kis falut ajándékba, vagy ha szerencséd van egy várat is(bár ezzel vitatkoznék, nembiztos h szerencse egy vár).
utána a tábornagy majd hív téged hadjáratokra, persze csak ha van háború. Az elfoglalt várakat, falvakat, városokat pedig megkaphatod a harcok után ha elég jóban vagy a lordokkal. 😊
@Sharkhunter
nekem is ezvan 😊 elfoglaltam 4 khergit várat, abból 3 at máris ostromol a Sarranida szultánság, és erre a "kegyes" Ragnar király pazar lakomára hív a nagyszerû Sargoth várában... Persze minden lord kap az ingyen kajára és otthagynak engem. Nem mintha a lakoma elõtt segített volna vki is.
én még hûbérese se voltam a vaegireknek, amikor a swadiaiakat kezdtem írtani, és egybõl kitört köztük a háború, de persze ehhez az is kellett, h a vaegir lordoknál csináltam küldiket.
@koj
az egész könnyû, csak a pénzkeresés nehéz, de a vége gyötrelmes<#crazya>#crazya>
na jó, nem...én az elejét is élveztem, amikor még csak pénzt gyûjtöttem tornákon, kereskedelemmel stb., de a dolgok közepében már igen nehéz, még a leggyengébb fokozaton is, mert pl nálam most két váramat kellett megvédenem 6x-os túlerõvel szemben, szóval nagyon izgalmas, ahogy a lordokkal sorra nyírjátok ki az ellenség katonáit, de néha meg idegesítõ, amikor otthagynak a szarban 😄
a lényeg, h imádni fogod, de pontosan mit csinálj, azt túl hosszú lenne leírni, de ezt már úgyis megtették mások, pl itt fennt van az angol faq
Jelenleg a Rhodok népnek vagyok a hûbérese,a Vaegir népet szeretném ellenük uszítani.
Tudtok tippet adni,hogyan lehet ezt megcsinálni?
@Kange
már régóta mennék falvakba toborozni bunkósbotos õsembereket (újoncokat 😛), de nincs egy pillanat, h vmelyik ellenség ne akarná kifosztani a falumat, v ostromolni a váramat
inkább azt csinálom, h nem avatkozok bele a lordok küzdelmébe (kivéve ha nyerésre állnak), és ha vesztett a szövetségesem, ak a legyengült ellenséget szédszedem, ezután a harcedzett foglyai már az enyémek<#eplus2>#eplus2>. meg is érdemlik a gyökerek, amíg én a maroknyi seregemmel védem a várjaimat az ellenség 5x-ös túlerejével szemben, addig õk lakomáznak, ésa ladykkel orgiáznak
kicsit pihentetnem kell most mert idegsítõen buták a szövetséges lordok, és a király is...
odaadja a peremvidéki frissen szerzett várat egy olyan lordnak akinek 11 fõs serege van, hát egy nagyobb csapat mezei nyúl is el tudja tõle venni a várat.
Amúgy ha azt mondod, hogy kell jutalom gyanánt, akkor sem marad benne õrség, csak ha hagysz ott katonákat... 😉
Az alapjáték 1.011 es asszem a warbendnél meg a 1.113 at töltöttem le. Segítenétek?
a kis butusok kiszaladtak a várból, egyenesen a huskarlok közé...
felbátorodtam és elfoglaltam összesen 4 várat a khergitektõl.
az viszont elég rossz h elfoglalás után megkérdezi h szeretném-e jutalom gyanánt (persze nemkell), és ha azt nyomom hogy nem kell jutalom akkor 0 õrség marad benne amíg õfelsége ki nem osztja a birtokot.
mire a 4 várat kiosztotta amit foglaltam 2-t elfoglaltak mert nem volt benne õrség
Van egy új városom, gazdasága közepes, egy hét múlva már azt írja ki , hogy a város szegény, nyomor van stb. Hordom a kalmárhoz az árut, meg a zsákmányt, de nem lesz gazdagabb a város. Közben meg nézem az üzeneteket, hogy a szomszédos város gazdasági értéke, hogy nõ.
Mit kellene tennem? Karavánt lehet indítani?