Mount & Blade és Warband

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A katonák száma függ a "Vezetõi képességtõl" (alulról a második), és az ismertségtõl meg még néhány dologtól. Ha megnézed a riportoknál a csapat mérete riportot ott tételesen fel van sorolva, hogy melyik módosító mennyit ad éppen hozzá az alaphoz.
Várat foglalni úgy tudsz, hogy odamész és ostrom alá veszed és megnyered a harcot.
Ha nem jelenik meg az ostrom lehetõsége a vár menüében, akkor jó, vagy semleges a viszonyod velük. Ezesetben több lehetõséged van:
- keresel egy olyan királyságot, amelyik ellenséges a kiszemelt vár gazdájával és beállsz hozzá zsoldosnak vagy hûbéresnek. Nem javasolt.
- keresel a kiszemelt vár királyságához tartozó karavánt és kirablod. Lehet, hogy több is kell, hogy negatívba forduljon a viszony, utánna mehet az ostrom.
- belekötsz a terepen valamelyik azonos királysághoz tartozó lordba és lepofozod.
- kihívod a vár gazdáját, bemutatkozol és közlöd vele a feltételeidet, miszerint húzzon el onnan, mert neked kell a vára. Aztán levered elõször õt, majd megostromlod a várat.

Ha nem tudsz 25 fõnél nagyobb csapatot verbuválni, akkor még nem kéne...

Sziasztok.
Nos énmég újvagyok a játékba.1-2 napja játszok csak.És azt akarom kérdezni,hogy hogytudom fejleszteni azt,hogy necsak 25 katonám legyen hanem többis.Meg,hogy hogytudok várakat foglalni?Valaki segitsen létszives.!!
én olyan 300 napig nem kezdtem magánakcióba, hûen szolgáltam a nordokat (ittam is a levét késõbb), elfoglaltuk egész Swadia-t, meg sok-sok vaegir és khergit területet.

Legalább van izgalom visszahódítani 😄

nagyon sokáig tettem az egyéni képességeket de fõleg azért mert imádok harcolni. Nagy hírnéb úgyis növeli a sereg méretét 😄
a játéknak te vagy a meghatározoja,sztem rakd elõször az egyéni képességeket, de ha valami utközben kell fejleszd azt😊
150 napnal már stabil kiralysagom volt, 2 várossal,pár várral,de azokban joparszaz katona volt,ha nem is full kiképezve
ti mennyi idõ alatt csinaltatk saját királyságot?

meg mire érdemes tenni csapat vagy egyéni képességre??
nemlehet tudtommal,és még nõzni se tudsz ha amr van feleséged,
Utannam is kuldenek leveleket akik kedvelnek hogy menjek,egybol meg aznap ottvagyok és nemlehet kivalasztani hogy meglatogassa a hölgyet...szoval
Am énis asszonyos vagyok benne😊
gondolom a kapcsolatodat akarja javítani ezekkel, h küld neki egy ajándékot. elmész a piacoshoz, és ott keresel ilyeneket, ha nem találsz, ak menj másik városba.

nekem is lenne egy kérdésem: lehet több csajom is? a feleségem ott porosodik a városomban, és már félig bebábozódott a sok pókhálótól, szóval nem sok mindent lehet vele csinálni, kéne egy másik is, de nem akarok nagy balhét. ha lehet másik nõm, ak mi vele a kockázat?
Helo mindenki!

Lenne egy olyan kérdésem hogy mi az a velvet robe és hopl lehet hozzájutni.
A lady mondta hogy vegyek az apjának és õ elküldi neki. Légyszi valaki írja meg ha tudja.

Elõre is kösz
pont az ilyenekért lazán nekimegyek több lordnak is 30 fõs sereggel, bár 70%-os nehézséggel nincs könnyû dolgom, de a hírnevem több menet után lazán ugrik egy százast 😄
nincs semmilyen modom sem hozzá,csak a sima 1.1es verzioja van meg:S
Azt nekem a sima Mount Blade-ban is csinalja hogy ha mar huberes vagyok és kirallyal talalkozom akkor azt irja ki hogy tegyek neki esküt,de ha ramegyek akkor mar vilagossa valik amikro azt irja hogy,igen biztosan kiszeretnek lepni tõled,vagy iesmi😊
DE az nagy kérdés hogy Milelrmod hogy a csapattarsaid milyen sérülésre vannak álltiva mondjuk
Mert én varat is foglalgatok ugyanilyen beallitassal 70-80% közötti nehézséggel 15 haverommal(lezalit,firentis,stb)
Wreck86
Ha arra gondolsz,hogy valaki elég jól áll és kimenti a saját karakterét,olyan sztem max kérésre van,ha a fórumozóktól kérsz.Egyébként nincs.

Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

JethroHUN
Epic ez a gém... LOL, Ragnar király seregét 16an vertük be... Harci MI -jó- hadjárat MI -jó- sebzések normál, és én +a 15 csapattársam megvertük a seregét, max 25 öt vágtam le én, a többit õk, de úgy nyerünk h 120an fogták magukat és elfutottak XD hehe, még h swadia lovag ugyan 😄

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Köszi.Annyit szeretnék kérdezni hogy kimentett karakterek vannak-e valahol felrakva? Még egyszer köszi.

Wreck86
Hi!
Nos teljes magyar játék leírást nem tudok,steam nélkül is fel lehet rakni,elmész a boltba és megveszed és felrakod.Értelemszerûen neten multiba nem tudsz majd játszani.
Magyar mod warbandra még nincs.

Sziasztok. Több kérdésem lenne: -Hol találok a Warbandhoz teljes játékleírást magyarul? -Ha valakinek nincs net. akkor nem is lehet felrakni(steam)? -Hol találok használható magyar MOD.-okat? Elõre is köszönöm.

ilyen str-es ratyi nekem is szokott lenni, de pár elfordítási hiba is, ami párszor megszívatott:
pl yaroglek hûbérese vagyok, és a válaszok közt nála ott van, h: hûbéresküt akarok tenni (v vmi ilyesmi), én meg csak néztem, h minek tennék még1x, aztán kiderült, h az pont a felmondásom lenne.

másik szivatós még, hogyha kaphatok egy birtokot, ak két lehetõségem van:
megbecsüklés visszautasítása
decline the honor
és az a poén, h az elsõvel fogadja el a birtokot 😄 (gyk: ugyanazt jelenti mind2)

most jut eszembe, h birtokot fõleg úgy szereztek könnyen, ha nagy a lojalitásod a birodalmadhoz, és ha egy frissen szerzett birtoknál megkérdezed yarogleket, h kinek javasolja, és ha nem te vagy az, ak menj rá még1x a kérdésre, és legközelebb neked javasolja, és neked is adja, legalábbis nekem mindig így volt XD
JethroHUN
Raktál be vmi modot? pl better banners, vagy használtál tweakmb-t?

nekem meg olyanokat csinal hogy nem szöveg jelenik meg pl amikor kiirja ha taborozok hogy "Néhany katona készen all a fejlõdésre",hanem azok ala kiirocsgál olyanokat hogy
STR not found
Meg oylat hogy no found items
ezt a piacnal is kiirja nekem,nemtudom mi lehet ez
Meg valamelyik beszelgetesnel is sajnos kiirja ezeket,de csak ritkan:S
Lacoka12
szerintem lehet de a warbad részt nem fogja leforditani csak azt ami a alapba is benne volt

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

Üdv!

Az itteni linkról letölthetõ magyarítást fel lehet rakni a Warband-ra is?

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

bizony!
Amugy a swadiaiakkal kapcsolatban,mar csak 1 varuk maradt és mar johetnek is a Rhodok-ok😄
Egész kontinens mar az enyém szinte
Rhodokokat kedvelem,nem kötöttek belém meg semmi,de azert no😄
Amugy meg csinalj akkor feladatokat,menj el lakomakra és ott rengeteg Lord van,azoktol mindtol kersz feladatot,énis ugy szoktam mig kiraly nem lettem😊
ne zsoldos legyél, keresd meg a király és hûbéresküt tegyél, akk kapni fogsz egy kis földet.
Nos se várom se falum nincs még,a swadiaiakkal le vagyok szerzõdve de nem hívnak sehova se harcolni,szóval eléggé meg vagyok lõve.(jelenleg 44es a partym).banditák gyilkolásában és néha besegítek valami swadiai lordnak ha látom hogy harc van és ennyiben merül ki a harci tevékenységem. nem tudok mást csinálni
JethroHUN
Jah, 5 ös lovas skill+talpra esett versenyló és a legolcsóbb görbe hátú hátaslóval lehagynak XD Pedig csak 38 kg a cuccom :|

szerzõdj le valakihez,én tanácsolom a swadiaiakat,mert piszok ji a lovassaguk és a gyalogsaguk is.
Ez sajat tapasztalat,összegyujtesz jokora sereget,mesz a tobbiekkel foglalgatni,jön az Xp ezerrel,csak idõbe telik
Én nagyon sokat nyomom,1 nap kb 4-9 orat is akár,attol fugg meddig maradok fent,vagy hogy mikorra erek haza sulibol
Nem is tudom hogy lehet,de nekem van asszem 4-5 falu akikkel a moralom 15 felett van, tegnap jatszottam,toboroztam és 150 denart fizettem az emberekert,azaz 15 embert tudtam toborozni,
Odamentem meg aznap a falu elöljarojahoz,adott feladatot,szosmzedos falubol vittem neki 9 marhat,ismet tudtam 12 embert toborozni és estére még 16 ot
Nemtudom hogy ez jatekhiba e vagy sem,de 1 falubol 1 nap 3x toborozni kicsit sok,ugyan nekem nagyonis megfelel😊
Én ugy allok hogy msot a vaegirek ellenem jottek,levertem oket,khergiteket leszedtem,nordok nekemjottek,maradt 2 varuk és msot emg a swadiaiak,akik ellen nagyon nagy ahrcok mennek a lordjaimat sorra kapdossak le
Néha a 15 tarsammal pl Firentis,Lezalit,stb elindulunk,jo gyorsak vagyunk és csak reménykedek hogy nem kapnak el😊
De amr okis kivannak jol kepezve
Nekem amugy a lordok nagyon jol viselkednek kihirdettem valamit akkor odajonnek és meg 1 tanacs:
Ha megtamadjak a varad szolj oda par lordnak akik epp foglalnak hogy kovessenek teged és akkor nem maradsz sosem egyedul varvedesnel😊
remélem segitettem
Hali!
Tudtok abba segíteni hogy hogy tudnék fejlõdni banditákkal való harcon kívül?(ellenséges nemesek még jóval erõsebbek nálam,a lovagi tornák pedig nem adnak sok xp-t-.-),arról nem beszélve hogy a banditák fele mindig gyorsabb nálam...
igen, ez mondhatni egyenlõ a cheateléssel, azonban csak az arányokat változtatom meg kicsit kevezõbbé, de arra is vigyázok, h a kihívás megmaradjon, folyamatosan állítom felfele a nehézséget, 60-70 körül játszok mostmár, és ha maradnék 20-as nehézségen, még ak is kemény lenne a játékmenet.

tudjátok már kicsit meguntem, h stagnál a hódítás, a folyamatos védések egyszerûen nem engedik, h várakat bírjak elfoglalni. pár lordot odaküldtem kelredan várához, és mire elkezdik az ostromot, akkorra én már 2 várat védtem meg tök egyedül többszörös túlerõvel szemben (szokás szerint 😄), mert a rhodokok nem bírtak a seggükön maradni.
még mindig nagyon élvezem a játékot, de calradia arra vár, h elfoglaljuk, de mindenki a vaegirek ellen akar háborúzni, a lordjaim meg olyan töketlenek, h csodálkozom, ha nem egydül kell megvédenem egy várat.

a kiegyensúlyozásnál pedig azért a készítõk is tévedhetnek, vegyük példának a falvakat. nem is tudom h volt pontosan, de a 7-es mérnöki tudással rendelkezõ hõsömmel kb 60 napig épít egy iskolát, és ezért fizessek 6-8 ezer dénárt, na elmennek a... 😄
nem elég, h rohadtkevest nõ a lojalitásom a falukkal, továbbá van belõlük egy nagycsomó, szóval egy kis változtatás nélkül meg sem éri, mintha feleslegesen lenne annyi építõopció benne.

azért azt meg kell vallani, h nagyon jól eltalálták többségében a játékot, és ezért sem szabad nagyon belenyúlni a tweakmb-vel, hiszen kihívás nélkül értelmét veszti a játék, ahogy nearo is mondta.
Lacoka12
én nem is állitotam át a arénán kivül és 70% fogyul ejtésel is elfogtam 5 lordod de én mindet elengedem nem érdekel a váldságdij én arénázok meg banditákat ölök töbet lehet ezzel a kettövel keresni és még növeli is a becsületett ha elengeded a lordokat

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

nearo
De miért jó ezt csinálni? Ezzel csak eltüntetitek a kihívást a játékból. Ugyanúgy csalás átállítani a foglyul ejtés esélyét, mint mondjuk tízet hozzáadni az erõhöz. Plusz magát a játékot is elrontja. Nem véletlenül lett így beállítva, így van kiegyensúlyozva az egész. Pont Sharkhunter példájával tudok most érvelni: elkapta a lordok nagy részét, viszont most megint bele kell piszkálnia a játékba, mert túlságosan lemenne a becsülete, ha nem tenné...

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

halljátok, rohadtnagy mészárlást rendeztünk a nordok ellen.
szokás szerint újra a városom köré gyülekeztek, voltak kb 1600-an, én meg idõben behívtam pár lordot dhirimbe, h ne csak egyedül védjem meg, mint ezelõtt, és mostmár ötödjére sikerült!
még gyorsan elfoglaltam a dhirim közelében lévõ senuzga várat, és mindegyik lord megindult felém, piszoknagy szarban voltam, de csoda történt!
a baromarcú lordjaim végre nem hagytak cserben, szinte az összes megjelent, és elkezdtük kergetni a nord lordokat, eközben sorra gyaktuk le az összeset. általában egyesével, de volt egy nagyobb 600 vs 300-as csata is, még szép h mi nyertünk.
végül 13! lordot sikerült elkapnom, és begyömöszölni a várbörtönbe. kár, h nem lehet velük rendesen dumálni, mert király lenne egy olyan opció, h kiszabadulhatnak a börtönbõl, ha átállnak hozzánk.
am majd tweakmb-vel biztos átállítom annak az esélyét, h a lordokra váltságdíj jöjjön, mert most nagyon jó helyen vannak a várbörtönben, és a megbecsülésemet sem akarom rontani.
JethroHUN
Onnan nem, ezért érdemes ott tartani sokat, mert így nem erõsödik meg egyik nemzet se. Elférnek ott 😄

Wreck86
Várbörtönbõl is?

Mert régebbi Mount and Blade-ben ott maradtak😊

JethroHUN
majd idõvel, átállnak vmeik másik nemzethez. maguktól.

kakasdaparhant
Van egy kis gondom!
Fel bomlott a Kheirgit kán!
És szinte az összes Kheirgit Lord ott a börtönömbe de nem tudok beszélni mert mikor elkezdet valamit oszt aztán kiírja hogy még látjuk egymást!
Megszöktettni se tudom!
Megszökni se akarnak!
Mit csináljak?

az enyémek meg mindig rendeznek, már idegesít, h egyes lordok meg én is véres verejtékkel harcolunk az ellenség ellen kint a harcmezõn, ezek meg vidáman lóbálják a farkukat a bulikon.
am azért akarom, h pazar legyen, hogyha eljönnek a vendégek, ak ne csak vmi sznob fintorral ugassák le több napi gyûjtõgetésemet, h elégséges a minõség 😄
jahjah
De mondjuk az én lordjaim meg NEM rendeznek,vagy nekik nem is kellene?
Amugy énse,nincs rá ido
az sztem sosem lesz pazar, de mit is számít az neked? meg tod rendezni az a lényeg
más nem tudja a választ arra, h miért csak elégséges lakomát bírok csapni, és miért nem pazart, amikor minden érték pazaron van?
JethroHUN
sok lord legyen, nagyon, mert akkor csak 2-3 mal megy le.

mar nekem is ez a gond és észrevettem,ha magamnak adom a telket senki nem fog felhaborodni,egy darabig ez okés is,mert mar a Vaegireket-Kergiteket és a Sarrandi szultansagot is elfoglaltam,de ez tényleg nagy hülyeség a jatekban,probaltam megoldani hogy akkor mindenkinek adok 1et ,de ez szar,mert akkor lemegy 20al a többieknek,10el felmegy annak akinek adom ésha ezt több emberrel megcsinalnam mind kb mindenkivel -40es lennek:S

GAGYIII
nekem meg most indul be igazán, küldtem pár lordot uxkhalba, h nyomjanak már egy ostromot, sajnos addig nem jutottunk el, h betörjünk, de az odaérkezõ swadiai lordokat sorra szedjük szétfele.

azonban kicsit vesztésre állunk, de szép önzõen magamat tartogatom a végére, harlaus még elintézi yarogleket, és végül annyi fogja a lesz a swadiai királynak, h érdemes lesz nekimenni ötödannyi seregemmel.

besegíthetnék yarogleknek, de nem érdemli meg, hiszen számtalan alkalmunk lett volna területet foglalni, mégsem intézkedett, meg am is jól jönnek nekem a katonái, úgyse jött egy lovasával sem segíteni nekem, amikor én voltam szarban, úgyhogy dögöljön meg csak nyugodtan<#mf1>
nekem most kicsit ellaposodott,

firentis-t lorddá tettem még az elején adtam neki egy várat, és amikor a nordok hadat üzentek fellázadt a marhája... bosszúból 10 nord vazallus és ragnar király is bent ücsörög uxkhal tömlöcében, az viszont nagyon nagy negatívum h akiket én tettem lorddá azokat nem lehet börtönbe csukni...

meg rohadtul belefárad az ember h ha egy birtokot kiosztok akkor az összes lorddal lentebb megy a viszonyom 2vel, éshát mivel egész swadia, és rhodok királyság az e nyém már, elég rosszban vok a lordokkal... nemtudok annyi földet szétosztani h mind örüljön, szal tarthatok tõle h fellázadnak egyszercsak.
semmi fájlt nem kell átírni, Tweakmb megoldja azt is, egyébként használata kicsit egyértelmû
Azt hogyan lehet megcsinálni,hogy lovagi tornán több pénzt kapjak-többet tegyek fel fogadásnak.
Azt tudom hogy valami fájlt kell átírni csak azt nem tudom melyiket😞
Köszi a Válaszodat amugy,én már sokakat meggyõztem a terepen is ,de kb en mar csatlakoztak is hozzám😊
Már vagy - vazallusom van
kakasdaparhant
Királyságok színét még nem változtattam!

@kropoktin
ezek ritkanagy idióták 😄, a swadiaiak minden falumat megtámadták, 2-t meg se bírtam védeni, és miközben faluról-falura mászkáltam, ezek egybõl rendeztek egy lakomát, ahelyett, h nekem segítettek volna.

@JethroHUN
dehogyis, én beraktam a menübe, és simán folytattam a mentésemtõl

eszembe is jutott egy kérdés: a királyságok színét nem akarja megváltoztatni, ugye elég csak current playernél beállítani, v lehet vmi más gond?
kakasdaparhant
ahha értem köszi!

JethroHUN
Nem feltétlen, csak akkor ha a village eldert berakod, menübe, h ne kelljen a faluba bemenni.

kakasdaparhant
TweakMB nél új játékot kell kezdjek hogy mûködjenek a beállításaim?