Mount & Blade és Warband

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

én meg lehet hogy valamit tweakmb-vel elszúrtam mert beállítottam hogy a lordok ne tudjanak meglógni levettem 0%ra és nem hogy nem ejthetem õket rabul még csak azt se írja ki hogy elszöktek vagy mit csináltak. Van vkinek vmi tippe hogy mi lehet a baj?
amugy beraktam a Nativeba,azt a linekt amit mondtal és nemindul a jatek,nekem mondjuk 1.113as jatekom van,lehet ez a baj,valaki tud dobni 1.2es linket crackel?
énsem csipem õket
Hát egyértelmûen akkor ha íjászokat akarsz a váradba akkor kell azokat is fejlesztened vagy õrszemeket bérelsz. Én ajánlom a veagir lövészeket vagy anord veterán íjászokat. Vagy ha esetleg más megoldást szeretnél arra hogy legyenek lovasok meg íjászok akkor meg a khergit veteráán lovasíjászokat ajánlom bár azokat én nem szeretem annyira(Ízlések és pofonok).
Vaegiroknál vagyok és szerintetek csak lovasokat csináljak?Mert késõbb hamár lesz várom meg stb akkor ugyebár ha csak lovasaim lesznek akkor nemlesznek ijászaim...Ezt hogy oldjam meg?tudnátok segiteni létszi
kösz Sharkhunter
kakasdaparhant
Igen lehetsz egy seregbe ismerõseiddel.
És új karaktert kell csinálj. (a multiplayeren belül)

helo
Én azt kérdezném meg, hogy milyen a multi? Lehetek ismerõsömmel 1 seregbe?
Singleplayerben elég sok katonám van, ezeket fel lehet használni multiban, vagy teljesen új karaktert kell létrehozni? (warband-ról van szó)
válaszokat kösz
@djerix
tessék, az egyik csávónál tudtok olyat, h az egyik lordot elkülditek valahova, a lehetõségeknél van egy olyan, h elküldöd rajtaütésre (raid), de ne menjetek rá, mert utánna nem tudtok kilépni a párbeszédbõl.

@Mecha
én is hasonlóan jártam, mivel a vaegirokat jól megerõsítettem, minden lordja készen volt arra, h az én városomat ostromolja, legelõször mi is 100-an védtük a falakat 1300 katona ellen, és több várvédés után mi maradtunk 50-en, az ellenség meg 500-an, aztán a drága artimenner jött azzal a hírrel, h yaroglek készen áll békét kötni velem, a következõ ostromot lehet ki se bírtam volna😄

békét kötni úgy tudsz, h a kiválasztott kancellárnál kiválasztod a követ küldését, és onnan már te is megtalálod a lehetõségeket.
egyik hõsödet kell elküldened, ne vmi jóképességût (a késõbbi ostromnál nagyon hiányozhat), de legyen magas a meggyõzés skillje. õ elmegy a királyhoz, és majd visszajön a hírrel, h elfogadja-e a békekötést a király, v sem. nekem másodjára sikerült, a követ pedig asszem 1-3 alatt elintézi kb, de addigra sztem hülyét kapsz a sok ostromtól <#buck>
okés köszi. És hogy tudok békét kötni, mi kell hozzá? és milyen gyorsan? nagyon sûrgösen kéne békét kötnöm mert kb 1000 ember ostromolja a vársosomat amit 100an védünk :/
eltod venni a rangjukat, vagyis inkább kirúgni õket, attól ott lesznek majd csak az ellenségnél: ottvan a kancellárnál h árulóvá szeretnél nyilvánítani egy lordot

sokszor a székhelyeden várnak a más országok áruló lordjai, csalódtak királyukban és szívesen beállnak melléd, am ha a pusztában találkozol vkivel és mondod neki h 4szemközt akarsz vele beszélni és belemegy akkor ott át lehet állítani kellõ meggyõzéssel és jó érvekkel.

Jah és azért támadnak szt3em annyian mert kevés trónjoggal alapítottál királyságot, asszem 30 fölött már nem nagyon kötözködnek, javaslom küldd ki vmelyik hõsödet h népszerûsítsen.
Lenne egy kérdésem. Most van saját királyságom de enyenlõre összvisz két Lordom van és mind2 hõs. 1. kérdés: eltudom e venni a lordi rangjukat
2.kérdés: hogy tudom más népek lordjait is magam mellé állítani? (elég szarul jártam mert máris van 3 ellenséges királyság nekem meg öszvissz 2 városom és mindenki engem gyepál)
Nah ja de a gyalogos után jönnek a veteránok utána a lovasok és aztán a lovagok csak ugyhogy nem könnyü felfejleszteni õket. Ha gyorsan kell jó lovasság akkor zsoldos lovasságot érdemes venni a fogadókba.
Amugy én a Mount&Blade-el tolom nem a Mount&Blade warbandal....
És akkor az hogyvan,hogy hogytudok lovasságot bérelni?ha Vaegir falukba begyüjtöm az önkénteseket és akkor azok lovasok lesznek v mi?
halli,tudnal egy linket dobni vele kapcsolatban?
én ugyvagyok vele hogy a hõsök minnel többet birjanak,inkabb erõt adok neki,növelve az életüket és ütõerejüket,védekezésüket,nah persze adok nekik ügyességet is bõven.
Már enyém egész Calradia😄
Abban igazad van hogy nem elég egyhez rakni és persze ha nem fontosak a személyes képességek akkor arra is rakhatsz d eazért szerintem a seregszintûeket inkább hõsöknek érdemes berakni.
kössz h ezt leírtad, újra beállítottam a tweakmb-t, egyedül az adózás megváltoztatását nem engedélyezte, ahogy mondtad, tehát gondolom nem is enged nagy kárt csinálni, egy órát játszottam vele azóta, és nem is volt baj, de ha mégis lesz vmi probléma, ak majd utánnanézek annak, amit mondtál.
Arra azért figyelj, hogy ha használod egy mod-on (teljesen mindegy, hogy most simán csak belemásoltad a native-ba vagy külön mod-ként tetted fel) a tweak-et akkor esetleg a mod nem fog jól mûködni mert olyasmikbe is belenyúl a tweak, visszaállítva a dolgokat a sima native beállításokra, amik a mod lényegét adják. Így például az adózásnál lehetnek majd problémák, de a toborzások esetén is gebasz léphet fel és számtalan olyan helyen is, amire opció sincs a tweak-ben, de ettõl függetlenül visszaállít majd minden alap file tartalmat a native-ban meghatározott alapra. Márpediglen az általad elmondottak alapján az alap file-ok tartalmába alaposan belemászott a mod...

Ezért inkább ildomos lesz a programocska helyett magadnak emgkeresni és átírni a számodra fontos értékeket a file-okon belül, nem a tweak-et használni. Ehhez meg ott van részletes útmutató a taleworlds fórumán az alapjáték általános társalgás részlegében a 82 kicsi módosítás (vagy valami hasonló) nevû topicban. Szinte kivétel nélkül ugyanazokon a helyeken lesznek a változtatandó dolgok, csak kicsit kibõvültek az alaphoz képest.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Nem elég egyetlen karakternek tanítani a training-et. Mindenkinek kell akit csak felveszünk, mert összeadódik. Mindenki a nála kisebb szintûeket képezni fogja ezáltal és minél több társunk és karakterünk rendelkezik a képzettség valamilyne szintjével, egy nap végén annál több lesz az XP amit a csapatok kapnak.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

halljátok találtam egy nagyon jó modot, a neve diplomacy, a reposityn biztos megtaláljátok.
rengeteg opciót ad diplomáciai menühöz, továbbá lehet növelni az adókat, rengeteg fontos infót megtudhatsz a királságodról, békítés gyanánt lehet ajándékot küldeni egy királynak, rengeteg embert lehet vele toborozni, sõt, van egy emberem, aki a városomban tud katonákat fejleszteni.

én csak simán fogtam, és az egész modot bemásoltam a native-ba, annyi hátránya lett csak, h a tweakmb-vel most újra be kell állítani mindent, de így is megéri simán.
Ami még fontos lehet: ha a te néped falvárol vagy szövetségesröl van szó akkor 0 lojalitástól tudsz embereket bérelni. Ha viszont ellenséges akkor csak 5-ös lojalitástol. Én ha lovasságrol van szó akkor veagir vagy swadiai lovagokat ajánlok (esetleg még zsoldos lovasságot). Amúgy igen ez valóban nem egy reális dolog hogy csak 120 dénár egy lovag fejlesztése de még mindig több mint a sima M&B-ben mert ott semmit se kell. Amúgy meg ha a katonák fejlesztése a cél akkor a "kiképzés"-re érdemes tenni de ha megvan lezalit aki asszem 3 kiképzés pontal kezd akkor ne fejleszd magadnak.
Az "edzés" nem este van, hanem éjfélkor számolja el a napi kiképzés (folyamatos, mozgás közben és táborozáskor egyaránt) során begyûjtött pontokat. A napi szétosztható pontszám a Training képességek (a fõ karakter és a hõsök) összességétõl függ..

Minden falu tartozik valamilyen néphez. Az adott nép gyalogjait tudod begyûjteni belõlük.
Vigyázat: ha idõ közben elfoglalta valaki az faluhoz tartozó várat, attól még az eredeti népessége maradt...

És milyen edzés van este?én este általában vagy a várakban alszok,ha közel vagyok hozzájuk vagy sátort rakok le.Vagy neezt csináljam
?
És ezt,hogyérted hogy Khergiteket meg swardiaiakat, meg stb katonákat fejlesszem lovasokká?Én a nordoknál vagyok éépenséggel.Most ezhogyvan gyüjthetek Khergitek,és swadiai katonákat is ugyanugy a afalvakból?Csak ottani falvakból?vagy hogyvna ez?
Lenne még1 kérdésem.Lvl 12-es vagyok.És már van 40 katonám,de viszont elfogytak a tengeri rablók,nemtalálkozok velük sehol.Hogyan fejlesszem igy a katonáimat?
A jateknak ez a nem túl reális része,a totalis fejleszteshez,azaz az utsó szinthez 120 dénár kell .De ne menjunk ennyire elõre.
Minden nap éjjel vannak az edzések,ésha elérnek egy bizonyos Tapasztalatot a felbérelt harcosaid akkor feljõdnek,ami pénzedbe kerül.
Elég osszu némelyik harcos kifejlesztése totálisan,de megéri mindenképp.
A Rhodok Kiralysagnal és a Nordoknal NINCS Lovasság,szoval szerintem ne azokat fejlezd,hanem a Khergiteket,Swadiaiakat,Sarrandiakat és a Vaegireket.
Kitûnõ lovasok lesznek belõlük.
hajrá!😊
Jah és azért irtam hogy nem tul realis resza a jateknak a fejlesztes,mert egy lo ,egy jo lo 500-5000 dénarba kerül,mig a totalis utso szintre valo fejelsztes 120 denarba és még kemény pancelos lovat is kap a harcosod😊
És amugy ha van pl 30 katonám és fejfejlesztem õket akkor lovas katonákká,hogytudom továbbfejleszteni õket?mindeggyiknek kell vennem lovat v mi?Erre még nemjöttem rá.
Attol függ. Zsoldos úgy lehetsz hogyha egy lord mondja neked hogy akirály megkérte hogy béreljen fel egy zsoldoscsapatot. Leszerzõdni meg a királynál tudsz de elöb kell némi hírnév aszem mert amúgy aztmondja hogy bizonyítsd be hogy jó harcos vagy. Megtámadna meg megfognak az ellenségek ha közel mész hozzájuk vagy ha egyedül vagy de ne legyél egyedül, fuss el vagy bérelj nagy csapatot.
és hogytudok leszerzõdni valakihez?és hol?meg ha leszerzpdök valakihez akkor nemfognak megtámadni engem?
az kellemes lehet =) nekem öszvissz 8 ezer de így is alig tudom össszekuporgatni. Bár jelenleg van 30 ezer de ha nem megyek lovagitornákra akkor az elég hamar elfogy 😞. Nem lehet valahogy úgy elintézni a kilépést hogy megmaradjanak aváraim? a sima M&B-ben ha elfoglaltam egy várat és nem nekem adta akkor lázadhattam és aztis megkaptam a többit pedig megtarthattam. ez itt nem müxik?
szerzõdj le valakihez,aki védelmet nyujt mig felfejlõdsz katonailag és akkor betudsz majd menni jopar varosba
A kiralysag Székhelyét NEm lehet megváltoztatni,adót nem lehet emelni,adoznak többet ha joban vagy a faluval,mindig futkosd vegig a telkeidet ha nem akrsz nagy minuszban lenni,nekem elég szar,emrt van vagy 30-40 lord-om,akik bizony nem sok területet uralnak,,mert en nem adok nekik,mert ha adok 1nek a 40 közul,felmegy azzal az 1el 10el a moralom,de az összes többivel -2-t megy le,szoval mindet magamnak qadom,akkor nemcsinalnak balhét
Elég nehéz eltartani õket,bizony néha fosztogatnom kell,hetente 30-70 ezer dénár a kimenõ:S
Valaki tudna segiteni?amint elértem a 8-as szintet azután egyik várba se tudtam bemenni.Még Sargoth-ba se.Nemértem miértvanezigy,hogy mindeggyik várba,csak ostrommal tudok bemenni.VAlaki tudna segiteni?Meg volt 30 katonám és a köcsögök megöltek.Rohadjon meg 75 katonával megtámadott.És most igy mindenem elveszett.Nemtudom ilyenkor,mitcsináljak kezdjek uj karaktert?vagy kezdjem elõröl széplassan gyüjtögessem a falvakból az embereket?De az a baj,hogy mindenhol ottvannak az ilyen 90 emberesek,meg 150 emberesek és nemtudok miattuk,közlekedni...VAlaki segitsen köszönöm
Na végre megalakult a saját királyságom, de közel sem volt olyan könnyû a tervem, mint képzeltem.

felmondtam az eskümet, dhirimben hagytam 10 emberkét, így azt rémegyszerû volt visszafoglalni. megalakult a királyság, minden szép és jó...lett volna, ha vaegirok nem lettek volna háborúban a rhodokokkal, mert azok a már nem tulajdonomban lévõ várakat kezdték el ostromolni felváltva, amikben alig hagytam pár embert. (akinek nincs királysága, annak elárulom, h minden birtokod elvész, ha felmondod az esküdet)
ide-oda rohangáltam, h elintézzem az ostromlókat, szerencsére mindig idõben odaértem, így a várostromom megint gyerekjáték volt. érdekes volt számomra, h amikor az elsõ rhodok lordot megtámadtam, azzal együtt egybõl hadüzenetet küldtem annak a népnek, de szerencsére rövid idõn belül békét kötöttek velem, miután elfoglaltam a saját váraimat, hiszen közös ellenségünk voltak a vaegirok.

most az a vicces, h azok a veagir lordok ostromolják dhirimt, és üldöznek engem, akikkel több tucat csatát és ostromot megnyertünk, és a lojalitásom is 50 felett volt velük.<#vigyor>
Viktorr
Köszii a tippet!

Valamit kihagytam. Mindezek elõtt a régi karakteredet ki kell exportálni. Karakter, statisztikák karakter exportálása.
Karakter importálással igen. A lényeg hogy az új karakterednek ugyanaz legyen neve, mint a réginek. Ezután a játékban menj rá a karakter fülre azon belül statisztikák majd karakter importálása és kész. A hírnév és megbecsülés nem marad meg csak a szint, pénz és tulajdonságok.
Viktorr
Sziasztok!

Új játékot szeretnék kezdeni.Van rá lehetõség,hogy a régi karakteremmel játszhassam az új kampányt?

4-es? 😄 az jó. amúyg úgy hogy sok banditát levertem és küldetéseket csináltam amikért néha elég sok tapasztalat jár de sajnos a lordok nem adnak szóval faluk és városok maradnak. (jah meg beteg voltam szóval itthonvoltam egész nap XD)
Összesen aszem olyan 300 katonám van de persze szétszórva vannak városba és a várba, nálam csak 80 veagir lovag van. Fejleszteni pedig akkor tudod ha megszerezték a kellõ mennyiségü XP-t hozzá. Azt onnan tudod hogy megvan-e hogy egy + jelenik meg anevük mögött és (néhány katonánál tudsz választani hogy mire szeretnéd fejleszteni de néha csak egy opció van) ha rányomsz a katonára akkor középen megjelenik hogy mire tudod fejleszteni
Amugy mennyi katonád van?Mecha?és a kotonákat,hogyis tudom fejleszteni?
4 nap alatt,hogylettél 35-ös?énmég csak 4 es vagyok😄
Az szép. Én nemtom mennyi a max de valahol aztláttam hogy 50 de akkor gondolom nem. Én még csak 4 napja viszem ezt a karaktert ugyhogy csak 35.
És ti amugy hanyasok vagytok?vagy ebbe a játékba mennyi a max szint?Mert énmár náztem oylan videót a youtube-n,hogy a gyerek 62 esvolt meg stb.
Amúgy ez a királyosdi régóta gyûlik bennem mert a lordok csak csicskáztatnak de semmi haszna hogy jóba vagyok velük mellesleg a 30as határon senkível se nagyobb a kapcsolatom pedig mindent megteszek de kevésszer kaptam feladatot. Ha viszont királyleszek akkopr bosszút állok =)
Igen azokat megtettem de ssajnos az összes lord leszarja hogy fosztogatják a faluim ugyhogy sajnos havi szinten kivannak fosztva 😞. És mint hallom elveszted a váraid ha kilépsz veagirektöl? 😮
érdekes, h pont egyidõben határoztuk el magunkat a királyság mellet 😄
csak arra tudok válaszolni, hha minél gazadagabbak a faluk, városok, annál több adót fizetnek. ehhez az kell, h a város ne legyen sokáig ostrom alatt, és a faluk se legyenek kifosztva. a fejlettségüket azzal növelheted, ha feladatokat oldasz meg náluk, v malmot építesz.
jó pár száz nap után elhatároztam, h saját királyságom lesz, és már meg is van a tervem, h hogyan legyen kapásból 2 váram és egy városom, de lehet, h 4 birtokot is összehozok.

a vaegir királyságnál most van kb 5 váram +Dhirim, és sajnos elég sok katonát el fogok veszteni, de mielõtt kilépek a vaegirektõl, Dhirimt és még 2 várat kiürítek, majd miután kiléptem a vaegirektõl, letámadok pár parasztot, h meglegyen a konfliktus, és sorra foglalom el az üresen lévõ várakat <#eplus2>, meg ha már senuzga vára is ott van a közelben amit a béna birtokosa csak 70 emberrel véd, ak már arra is lecsapok.

arra lennék kíváncsi, h hogyan tudnám az összes váramban lévõ katonámat megtartani, v csak a saját seregem telepíthetem az új királyságomba?

másik, hogyha kilépek, ak milyen módon alakíthatok királyságot? még az elején tök egyedül elfoglaltam derchios várát, és mibvel eléggé szimpatizáltam a vaegirekkel, ezért yaroglek egybõl vaegir sikerként könyvelte el, így kénytelen voltam a kis köcsögnek letenni az esküt, és én még örülhettem, h megkaptam a várat.
Hmmm ha én csak ezeket nem tudnám.... Én elég sokáig vittem a sima M&B-et de abba ugye nem lehetett királyságot csinálni. Szóval ha valaki megírná hogyan kell azt megköszönném. Jelenleg a nordokkal vagyok és nagyban foglalgatok de már unom hogy 4 várost és vagy 7 várat elfoglaltam és öszvissz csak 1-1-et kaptam meg. Most még könnyen viszafoglalhatnám õket. A másik meg hogy van 4 falum 1 váram és egy városom de az adók a 7000 dénáros zsoldot sem fedezik. Lehet valahogy növelni az adót?
+1 kérdés: Meg lehet valahogy a székhelyet változtatni?

1.Elfoglaltam egész nord királyságot.
A kérdésem, hogy lehet az, hogy az adózás eredménytelensége 8000?
Hogyan tudom ezt hatékonyabbá tenni?
2. Nem nagyon van lordom, és senki nem akar hozzám átjönni. Mit lehet ilyenkor tenni?