Mount & Blade és Warband

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nekem egyszer sikerült Harald jarl 53 fós seregét szétszedni 16 katonával.A végére pedig csak én maradtam.<#duma>
Wreck86
Szerintem se jó dolog ez a ctrl+ valami.
Csaták úgy izgalmasak,ha figyelned kell arra,nehogy meghalj.
Emlékszem,várvédésnél fostam párszor nagyon,amikor a védõk nagyban hulltak én meg arrébb mentem,mert már min életem volt.Bújtam pajzs mögé...stb,aztán csak nyakon vágtak.😊

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

tõlem akár kirakhatja az összes cheatet, úgyis csak azok használják, akik nincsenek oda a kihívásért, v olyan helyzetbe kerültek, mint én, csak nem annyira hülyék, h kb huszadjára próbáljanak megvédeni egy várat, pedig úgy az igazi 😄

megint ritkaszar helyzetbe kerültem, az még ok, h mi vagyunk uxkhalban 60-an, a swadiaiak meg 600-an, de nem volt 10% hp-m se XD
csak úgy bírtam visszaverni õket, ha vártam a vár mellett, és közben nyírták a maradék csapatot a várban, de végül lett annyi hp-m, h végigbírtam csinálni.

most ott vagyok, h kb 5 fõs seregemmel kell szétszednem a swadiaiak 50 fõs seregét(kb 7 lord) , de a tweakmb nekem is elbaszta a lordok elfogását, ahogy egy elõzõ fórumozónak is, így nem kapok el szinte senkit, de ki se írja, h ki menekült el.
vki tudja h mi lehet a gond, és h lehet megoldani?
Ezek közül az ajánlatok közül 2 speciel egyértelmû csalás (cheat)... <#banplz>

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

4 dolgot tudok ajánlani mindenkinek:
-Khergit íj,piszok jó íjakat tudnak csinálni a Khergitek.<#eljen>
-Lenyomva tartod a ctrl-t és a térképen valahova kattintasz és ott is vagy.<#eljen>
-Szárnyas nagy sisak
-Ctrl+h max.-ra rakja az életet
Azért az épületek, a honor pontok és a magas renown ösztönzi a nemességet az érkezésre. 😊
800 nemes az nem kis csoport. Nekem az év végére volt 60 vallási troop-om (ezek fele magától jött a másik felét én treníroztam ki nemesekbõl), meg talán összesen 160 nemesem. 800 az iszonyat mennyiség.

Vagy te esetleg nem zavartad haza õket küdletésre hogy hozzák el neked az örökségedet? Ilyen feladatokra mondjuk én is elszórtam vagy 200 nemest. 😄
Monduk ahhoz fejlettebb nemesek kellenek, de érdemes ilyen küldetésekre küldeni õket, mert az így szerezhetõ cuccok nagyon sokat dobnak a karakteren és azt vettem észre kihatásuk van minden másra is (népszaporulat, bevétel biztosan nõtt miután teljes lett a szettem az íjász gyalogos manusommal, már nem emlékszem a birodalmam nevére de a gyalog íjászok voltak azok mert itt mocskos erõsek az íjászok).

Wreck86

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Wreck86
Azt nézem,hogy a Western mod,ami volt a sima M&B-ben,az van Warbandra is.katt
Próbálta már vki Warband alatt?

Wreck86

Hali!
Szeretném tudni az aktiváló kódot,mert csak próba módban megy a játék.<#sir>
Én is ezt nyomom most SaGaék reklámjának hatására, nemrég érkezett meg az inváziós sereg, tényleg impresszív mikor egy bazi nagy felhõként szembejön a fõsereg. Mondjuk annak ellenére hogy a törvényeket eléggé nemességellenesre állítottam (népességnövekedés volt a fõ szempont), annyi nemes vándorolt be állandóan, hogy nem gyõztem disbandolni õket. Volt hogy 800+ összegyûlt, aztán fizethettem a zsoldot. Jó kis mod, érdemes kipróbálni.
Tényleg egy jó mod, fõleg az összetettségét tekintve.

Helyileg ugyanott játszódik ahol a native is, ugyanazon királyságokkal és erõkkel (kis pluszt jelent hogy vannak zsoldos táborok, konkrétan 5, amelyek teljesen eltérõ típusú egységek sokaságával rendelkeznek akiket felbérelhetsz akár különálló õrjáratozó hadként is, végezhetsz a zsoldos központoknak feladatokat így érve el a legjobb egységeiket és fejlesztve magadat is), csak a játékos egy másik birodalomból menekült nemesi sarj-ként jön be a játékba. Háttérként ha jól emlékszem 4 vagy 5 különféle birodalom menekültje lehetsz (ez meghatározza milyen egységeket képezhetsz), sõt még egy vallást is választanod kell ami majd továbi egységet tesz elérhetõvé számodra (ez lesz az un. holy warrior ami a nemesség egy fejeltt változata és baromi erõs harcos típus).
A választható hátteret jelentõ birodalmak között van ami nehézvértes gyalogságra, van ami könnyû gyalogságra és talpas íjászokra, van ami lovagokra, van ami számszeríjászokra és van ami lovas íjászokra épülõ harcmodort és így egységeket pártol (ilyenek dominálnak majd a seregedben).

Toborzásnál, ha csak a mod belsõ beállításaiban ki nem kapcsolod, nem tudsz felvenni helyi erõket hogy azokat átképzed helyi hatalmak egységeivé (nem lesz tehát swadian lovagod vagy vaegir lovagod, netán nord huscarl egységed csak ha valahonnan kiszabadítod a kérdéses egséget) hanem csak zsoldosokat tudsz képezni mindaddig, míg saját területet nem szerzel. Onnantól kezdve a választott hátterednek megfelelõ egységeket toborozhatsz.
Sõt, ami még szebb, hogy az egységek fejelsztése sem megy csak úgy a megszokott módon (legalábbis a saját birodalmad egységei esetében). Ha egy egység fejlõdhet, akkor a neve meleltti kis +-t megnyomva nem képzõdik át automatice valami más egységgé, hanem csak tapasztaltabb változattá ugyanazon egységbõl. Ha mássá akarod átképezni, ahhoz bizony már rendelkezned kell saját várral vagy várossal és be kell menni hogy beszélhess az ottani katonai tanácsadóddal aki majd segít az átképzésben.

Alapvetõen a saját egységek két külön nagy csoportra oszlanak: normál egységek és nemesek. Utóbbiakból fejelszthetõek majd tovább vallási fanatikus elit egységgé az emberek. Ezek azok akik majd tényleg komoly eséllyel indulnak az egy év leteltével megérkezõ és támadó légió ellen (tényleg 20000-es összlétszámú támadó erõvel támadnak majd le, úgy nagyjából 50 körüli sereggel, köztük a vezetõé az csak elit egységekbõl áll és 600 fõs minimum).

Az elit egységeidre kell majd építeni elég erõsen ha jót akarsz magadnak. Ebben segít a birodalomigazgatási menü, ahol törvényeket hozhatsz (és kell is hoznod) amivel a parasztságnak/városlakóknak/nemességnek/vallásnak kedvezhetsz. Természetesen nem egyszerû közöttük egyensúlyozni, mert ami egy oldalról elõny az bizony más szempontból egy másik csoport esetében szívás lehet. A bevételedet, az elérhetõ bonuszokat, az építkezés sebességét, a népszaporulatot (bizony erre is figyelni kell mert akármennyi embert nem tudsz felvenni, mert véges a falvak lakossága) és még sok minden mást (például hogy az anyaországodból mennyi nemes érkezik ingyen hozzád minden héten (merthogy õket nem toborzod õk majd jönnek maguktól), vagy hogy mekkora eséllyel találsz olyan manust a birodalmadban aki elég magasan képzett és elkötelezett hogy egybõl elit vallási egységként beálljon hozzád.

Igen. Ez a Sword of Damocles...

SaGa ez amit irtál ez a módra vonatkozik?
Igen. Kemény.
Ráadásul inkább birodalom vezetési képességek kellenek hozzá, mint harciak.
A feladat: számûzöttként egy év alatt megszerezni és megszervezni egy akkora birodalmat (egy ismeretlen földrészen), hogy esélyed legyen az egy év múlva mindenképp bekövetkezõ támadás kivédésére.
A támadó légió onnan jön, ahonnan korábban számûztek és 20000 (húszezer) fõs. Több hadseregbõl áll...

@residend
ja, nekem is ajánlották itt a fórumon

@djerix
esélyem se volt még kipróbálni a taktikádat, mert két városomat is ostromolják, és ha az egyiknél lenyugszanak, ak a másiknál találkozok 8-10x-es túlerõvel😄
És az szerinted jó mód?
nem, az infóban ott is van, h ez a sword of damocles 😊
Szerintetek ami ebben a videóban látható felszerelés az az alap m&b-en is megtalálható vagy ez mód lenne? http://www.youtube.com/watch?v=KAR4Od6ba9o&feature=related
nem nagy a native mappa, fogod, lemásolod egy biztos helyre, aztán megcsinálod, amit írtam, és ha nem jönne össze, ak kitörlöd az elõzõ native mappát, és berakod az elmentettet. ha nem így csináltam volna, ak ma már nem is játszanék 😄
ez csak egy általános leírás, amit ide firkantottam, a readme-kben sokkal konkrétabban le van írva, szóval ha mégsem jön össze, ak ne legyél lusta szótárazni ;P
nem tudnál nekem küldeni egy ilyen mentést vagy valamit ahol nem ronthatom el a játékot mert igy biztos sikerülni fog a játékot elrontanom😞
adok msn cimet vagy valamit ok?

http://vzhabin.ru/US_WoWsStatInfo/userbar/WAFFENha.png

hát ez elég bonyolult, de azért elmagyarázom.
szóval a readme-ben van/nak ilyen sorok:load_mod_resource...
ezeket rakd be a m&b>modules>native és ott van egy module.ini fájl, azt megnyitod, és ezeket a load_mod_resource... sorokat rakd be oda, ahol van több load_resource írva a fájlban, lehet az összes elé rakni õket.
aztán a textures, resource stb mappákat átmásolod a nativeba

a readme-ben lesznek ehhez hasonló sorok benne:

itm_WAoRChaosAxeA Chaos_Axe Chaos_Axes 1 WAoRChaosAxeA 0 80019458 9223388530091229199 700 262164 2.000000 100 0 0 0 9 37888 98 0 65 0 274 37
0
0

ezeket bemásolod az item_kinds jegyzettömbnek a legvégére, de a "itm_items_end Items_End Items_End 1" sor elé
ennek a jegyzettömbnek a második sorában van egy szám, azt növeld meg annyival, mint amennyit a readme-ben írnak neked, vagyis ahány új cuccot beraktál.
bezárod ezeket, és élvezed az új fegyók, páncélok látványát, de vigyázz, lehetnek elég fps gyilkosak, nekem csak az új fegyók miatt akadozott a játék, de nincs is atomerõmûvem 😄
KÖSZÖNÖM a segítséget azt szerteném még kérdezni töled hogyan tudok berakni valamit is a játékba mert sajna angol nem nagyon megy esetleg ha van idöd és kedved segítenél nekem ? válaszod elöre is köszönöm

bardocz
Vááá, megõrülök, még mindig nincsen jó kódom, mééé nincs vasárnap support.
ezen az oldalon mindent megtalálsz
bardocz
Én nem moddolom a játékot, nem tudom.
DZSONI !! láttom te aktivan irsz a forumon ezért hát hozzád fordulnák .nekem az lenne a kérdésem hogy hionnan tudnák letölteni a játékhoz uj fegyvereket páncélt illetve pajzsot ugy hogy az alap játékba kerüljön be ne pedig valami moddal esetleg ha valami linket tudnál adni azt nagyon köszöném .üdv zolee24

bardocz
Megnéztem ott is, 16 karakterbõl kel állnia akódnak, és nekem 25-bõl áll. Írtam mail-t, de gondolom vasárnap meg szombaton nem olvassa senki. Pedig ma estére ezt terveztem. Amúgy biztos jólesz a warezzal is, hiszen a fájlok ugyan azok, mint ha eredetirõl lenne telepítve, amíg nem crackelem.
Hát lehet bár nemtudom mi az a warez (😄). Az egy kicsit érdees hogy több számjegyû mint eredetileg. Én amikor nem eredetivel játszottam és kérte a cd kulcsot ott láttam egy olyat hogy manual activate és ha arra rányomtam akkor több szájegyû kódot kért. Nemtudom hogy ez az-e de lehet hoyg érdemes megnézned.
bardocz
CD projekt elmehet a francba, már a második játék, amihez szar regisztrációs kódot adnak. 16 karakter helyett 25<#wilting>
bardocz
Tökjó, megvettem a játékot, hogy tudjak multizni, letöröltem minden warezmaradékot, erre nem mûködik a kibaszott dvd olvasó. Ha letöltöm megint, akkor tudom az aktivációs kóddal használni? Vagy a cd-je kell minden elindításnál?
bardocz
Nem lehet, hogy a warezbõl maradt valami, ami miatt csinálja ezt?
Hello. Én letöltöttem a warbandot pár héttel ezelött és zökkenõmentesen futott de most hogy megvettem folyton kidob ha rányomok egy karakterre és kiír valaami hibaüzenetet amit ha ki okézok akkor megy tovább de ugyan ezt csinálja multiba is de ott visszatesz és megint kidob mellesleg néha bezárja a játékot és kiírja hogy hibát észlelt. Valakinek nincs ötlete mi lehet a baj?
Hi All.Mekkora az a trónjog amivel a saját királyságom királya lehetek? Mert a többi király azt mondja hogy csak fõúr vagyok és nem király.Köszi a segítséget.

Sziasztok !! azt szeretném kérdezni töletek esetleg létezik olyan kiegészités a játékhoz ami ujabb fegyvereket és páncélokat rakbe a játékba ? pl : erösebb kardok , páncélok válaszotokat elöre is köszönöm

bardocz
Vagy a mostani mentést használhatom az eredetinél?
bardocz
Van mód arra, hogy a multit kipróbáljam nem eredeti játékkal?
bardocz
Loot-olásból mennyi pénzt lehet szerezni😮
Kár, hogy az árusoknak nincs elég pénze megvenni, és városról városra kel járnom 😄
Az miért van,hogy elfoglaltam Praven környékén minden várat,falvat és nemvagyok egyik királyságnál se.Amikor elkezdik megtámadni a váram ostrom alá veszik,és mikor odaérek mindneki elmenekül😄Igy sajnos még nemkellett 1 váramat se megvédenem.De eddig minden lordot vagy elfogtam vagy elmenekültek.MItcsináljak,szeretnék már várakat védeni😄
AMugy mar kiprobaltad a taktikámat?
@Sharkhunter
A tesomnak megengedtem hogy törölje masnap a windowsot,õ elõretolta sajnos az idõpontot,mivela hardiskem KO-t mondott😊
Most nemtom kezdjem e elölrõl,mert mar sokat jatszottam, 1000 felett volt a hirnevem,rengeteg katonam volt,stb
Ha valaki dobna egy jo linket ahol letudom huzni a Warbandot, fõleg az 1.200as verzio kellene olyan crack-el amivel mûködne,mert igaz nem draga hogy megvegyem,de mifelénk nemlehet megvenni legalabb 100 kmes körzetben:S
bardocz
Sajna eddig egy boltban sem találtam, pedig tényleg jobb lenne, sok pajzsos norddal nem tudok mit kezdeni. Õk meg kiverik baltával a kezembõl a pajzsomat. Sõt, még a páncélt is szétverik.
a 1/2 kezes kardhoz csak annyit tennék hozzá, h sztem érdemesebb nehéz flamand buzogányt használni, sokkal jobban zúzza le az ellenséget, fõleg ha nehézpáncélban van.
bardocz
Na végre újra kitört a háború swadia és a nordok között. Egy ostromnál elsõ sorban harcoltam végig, majd amikor a maradék ellenállókat kellett megölnöm, én voltam az utolsó hûbéres, és meghalt mindenki körülöttem, szóval én kaptam a várat. Aztán a 31 fõs seregemmel egy 99 fõs sereget vertem el úgy, hogy csak 7 emberem halt meg, és 3 sérült, vagy fordítva.
bardocz
Hûbéresként ki tudok robbantani valami háborút? Annyira nem történik semmi így békeidõben, megyek egyik lovagi tornáról a másikra, és közben megpróbálom elkapni a banditákat.
@djerix
én a királyságomban se vagyok nagyobb szarban, mint amikor hûbéres voltam 😄
volt egy kis békeidõ, addig toboroztam egy jókora sereget, most pedig hasznát is vehetem nekik.
a térkép közepe az enyém, uxkhaltól uhun váráig, szóval a legelõnytelenebb helyzetben vagyok 😄, és pont a swadiaiak meg a sarrandiaiak támadnak, de még ezt is megoldom, szerencsére ma 3 fõúrral lettem gazdagabb, persze ezek is olyan segghülyék, h nekem kell õket ide-oda ugráltatni, az meg alap náluk, h a váraikat full üresen hagyják, had foglalja el bárki azokat.
az a gáz, h sajnos le kellett vennem a nehézséget 70-rõl 20-ra, mert az emírcsávók 1800-an ostromolták halmart, ami iszonyat rosszul van megépítve védés céljából, és annyi mameluk jön felém, mintha szûznemzéssel szaporodtak volna 😄

tetszik a taktikád, jól közre lehet fogni az ellent, majd kipróbálom.

tesódat meg verd el helyettem is<#boxer>, még szerencse, h az enyémek már másik városban dolgoznak 😄
hat akkor menj ki a sajat kiralysagodbol és akkor automatikussan elkezdi a te kiralysagod alapjait letrehozni(kivalaszthatod a Marsall-t és a székhelyet)
gyerekek van egy kis gond😊
A tesom kitörölte a windowszot és semmi nem maradt a szamitogepemet:S😞
Ennyi volt a Mount Blade 3. nekifutasombol😊
Sziasztok! Ha elfoglaltam egy egész királyságot, az összes falu, vár, és város az enyém, akkor hogy tudok saját királyságot létrehozni?
nah persze saját kiralysagot Sharkhunter😊
Nem könnyû beallitasokkal jatszok,és ha bizony 3 kiralysag foglalgassa a varaimat nincs sok esélyem
Pár napra csinaltam kiralysagot,mert muszaj ha kilepek mashonnan és van váram ,par nap telt el mig megkerestem Ragnar Kiralyt,addig az ÖSSZES falum Kifosztottá vált és nem hülyéskedem😊
Amugy nekem a csapataimnak az a felépitése hogy:
Vannak ugyebár a hõsök azokbol van 13,akkor van 25-30 Rhodok Mesterlövészem,meg van 25-30 Sarrandi Mesterlövész
Nah az ijaszok megvannak akkor van még 20 Sarrandi Lovagom, annyi elég is,mert akkor igy van 33 Lovas
És a gyalogsagom most jelenleg csak 23 Nord Husár,ami szinte verhetetlen,de ha meg is hal pár van 17 veterán Harcosom a Nordokból
De amugy szokott lenni Strázsmesterem is 20 a Rhodokoktól
A taktika nagyon egyszerû
Mikor tamadunk felmegyek egy dombra az ijaszokat 20 lepessel eloretolom,a többieket hátra,szétlövik a fejuket,ha ez nem hatásos akkor en a lovasokkal kozepenmaradok,és a Követés parancsot adom nekik,bal szélre a gyalogosokat ugy hogy ne oket kezdjek tamadni hanem engem és az ijaszokat pedig jobbra,ha mar kozel vannak az ijaszok lõnek ezerrel,akkor bemegyek a lovasokkal és Mindenkit tamadasra indittok.
Ehhez is varom a Kommenteket😊
Sziasztok
Most kezdtem el játszani a Warband-el.Ti hogy állítottátok be a kopjahasználatot?
A sima M&B-ben viszonylag könnyû volt kopjával öklelni, de ebbe össze-vissza mozgatja, vagy nem hajlandó szúrásra emelni.
Ti milyen nehézségi fokon nyomjátok? Én 98%-on.