Új merevlemezek a Western Digitaltól

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

(De ezt csak szúrkálásból írtam, amúgy az õ tesztjeik a legjobbak, legprofibbak idehaza.)

A PH-n ~45dB-nek mérték a zajt is mindegyiknél, pedig az brutál hangos. (Talán 6 éve voltak olyan hangosak.) 😊

TeszteloPontHu
Érdekes mérés... A prohardver!-en nemrég tesztelték, közel sincs ekkora gyorsulás.

Tesztelo.hu -- Hardver, digit.fényképezőgép, MP3-lejátszó, mobiltelefon, autó és sok minden más... Csengőhang, oplogó, képüzenet, háttérkép, hangos üdvözlet, videó, JAVA játék. Írható CD és DVD

Úgy tûnik, a WD kicsit le van maradva. Ilyen halk (vagy még halkabb) vinyók már legalább egy éve vannak más gyártók kínálatában, mára már szinte az összes ilyen. Most meg az NCQ-t hagyják ki..?

gz8
Már a 6.03-as total commander is vígan mutatja az aktuális másolási sebességet, tégy azzal próbát. Még stopperre se lesz szükséged, hogy az az ismert fáljméretbõl és a mért idõbõl kiszámítsd az átlagot. <#wink>

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

OK, Kössz! Azért írtam nem tudom pontosan hol tartanak. Pedig nekem is egy ATA133 120 gigás Seagate-m van, de még sosem mértem mit visz át. Ezek után már én is kiváncsi vagyok és megmérem. Ha valóban 40-50 esetleg 60 MB/s-es átvitele van egy mai vinyónak akkor már viszont tényleg indokolt lehet az SATA II több vinyó esetén.

gz8
Akkor elég rendesen a múlban élsz... Az én ATA133-as 120 gigásom és a SATA-s 160-as közt 45-50 MB/s-os az adatátviteli sebesség nagy méretû fájlok esetén...

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

Hát igen, jó megtévesztõ!! Nekem is leesett az állam mikor olvastam 300 MB/s. Aztán olvasom, hogy serial ATA II!! Ha jól tudom a 300 MB/s a Serial ATA II-s interfész elméleti maximális átviteli sebessége és köze sincs ehhez a vinyónak. Leginkább akkor van jelentõsége ennek az elméleti maximumnak, ha a több (3-4) vinyó van u.a.-n a csatolón mert akkor annyi felé oszlik a sávszélessége. Jó lenne ha a vinyó tényleges átvitelét írnák oda az talán mondana is valamit. Talán 20-25 MB/s lehet a mai vinyók átvitele, nem tudom pontosan hol tartanak.

300 mega secet a 15 000-res percenkénti fordulatszámu méregdrága Seagate Chetaah SCSI vinyók sem tudnak
a lényeg, hogy a SATA II csatolófelület tudja, ezért ezzel reklámozzák

Koppernikusz
SCSI vinyók mennyit tudnak? Sebességre inkább azokat kéne fejleszteni.

[ helikopter ]

Akkor miért etetnek, hogy tudja a 300 megát? Na mindegy.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

"nem rendelkeznek az úgynevezett Native Command Queuing (NCQ) funkcióval"

Hát ez atom szánalmas. Az NCQ számít a legtöbbet az egészben. Nekem egy Maxtor DiamondMax 10-es van egy nForce4-gyel és simán 2-3x sebességet nyom bármelyik nem NCQ vinyóra (-raptor) multitaszkban.

Az a 300 az az elméleti maximum a csatoló felületen. Gyakorlatilag a 16 mega bufferbõl olvashatsz ekkora sebességgel, szóval nem kell megenni amit vetítenek. Õk lennének a legboldogabbak, ha 7200rpm-el 300 mega körüli olvasási sebességet ki tudnának csikarni a hdd mechanikából 😊

Ilyen vinyóhoz azért már illene gigabites hálókártyát adni. 300 MBps az 2400Mbps. Még igazából az is kevés.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy