23
-
Sityi #23 Magyarul a gyakorlatilag semmiért óhajtanak a készítők 39.95 / 35.95 €-t kihúzni a jobb sorsra érdemes bambuci lámák zsebéből? Ehh... -
#22 Aki bedől neki, annak úgy kell.
(Ez a cikk véletlenül nem egy TV-Shop szintű reklámból lett idézve?) -
fanatic #21 gdisk 1 /del /all
gdisk 1 /diskwipe /dod
Na erre mit lép a program? Ez biztonsági törlés! -
#20 Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb gépen (asszem Nótbukon is :-) lehet reteszelni a CMOS-t egy jumperrel. -
#19 marhaság!! -
Keldor #18 lol -
pemga #17 Szerintem valami Blikkesítő-vel mentek át azon a doksin :). Ebből a mondatból: Although PcMapper will hook all formatting commands preventing erasing your data from within windows it is possible to format any hard drive by booting the machine from DOS or other OS system via floppy or other external device. Vagy másik helyen: PcMapper Pro cannot be formatted from within Windows. All formatting commands are blocked therefore preventing fdisk and format.. Ebből a blikkesítő után ez lett: A vállalat tájékoztatása szerint ugyanakkor a szoftvert egyetlen operációs rendszer alatt sem képes egy kívülálló felismerni, nem lehet letörölni, sőt még a merevlemez újraformázása sem segít.. Hol van a hiba? :)) -
#16 Újabb eszméletlen nagy butaság eszméletlen nagy buta emberszabásúaknak...
NEM hírértékű!!! -
pemga #15 Sehogy, ők ilyet sehol nem állítottak. Ezt a cikk szerzője vette valahonnan :). -
Advanced User #14 "Szoftver a számítógép ellopása ellen" Ez már csak azért is hülyeség, mert attól ugyanúgy el tudják marni a gépet, de ha bekötnének valami elektromos sokkolót retinavizsgálóval ötvözve az már 1 fokkal biztosabb lenne. A másik meg, ha ellopják akkor nem biztos, hogy lesz a világhálóra kötve. Ilyenkor megáll a tudomány. Gondoljanak bele hány embernek nincs otthon még internete, látszik ezt se kis hazánkba tervezték... -
Hegyikecske #13 Úgy nem nehéz...
Viszont télleg lol ha noincs bios jelszó és leformatálod akkor nem tom hogy az istenbe maradna rajta a szoftver, na meg nem fog rajta mindenki internetezni... Meg amugy is, ha én kiveszem, egy félórán át mágnesezem, és aztán bemér, akkor minden tiszteletem az övé! -
pemga #12 Olvassátok el a link-ként megadott pdf-et! :))) Dobtam egy hátast: háát nem sok köze van ahhoz, mint amit a cikkben írnak :).
A format c: jellegű parancsokat tiltja (már bebootolt windows mellett), továbbá előírja hogy bios-ból tiltsd ki a floppy/cd/usb/stb. boot-ot, majd védd le jelszóval :))). -
lmisi #11 Szerintem nagy a valószinűsége hogy ez egy marketinges blődség. A tűzfal valóban megoldás.
Ráadásul ez csak win alol működik valószinűleg.
A partícionálás valószinűleg, főleg linux alól kinyírja. Ha bios-ba ír valamit az meg gáz. Könnyen hazavághatja a gépet. Ja és ezek a jópofa szoftvercégek semmirre sem vállalnak garanciát. De ezt nem a rekléámba közlik hanem egy apróbetűs nagyítóval olvasható részen.... -
#10 LOOOOOOOOOL mekkora faszság. :)))))))) -
#9 Téged raktak volna be az útjukba eső első szekrénybe...? -
#8 "...az ezt követő első internet-csatlakozás során a biztonsági rendszer erről tájékoztatja a szoftvert, amely válaszként e-mailben elküldi a gép pontos tartózkodási helyét"
És mi van akkor, ha van még internetcsatlakozás előtt felrakok egy tűzfalat, ami csak azokat a progikat engedi kommunikálni, amit beállítok neki. Akkor máris nem ér semmit. -
AtisH #7 Én a kenyérpirítón gondolkodtam, de nem akartam szívatni. A hatás ugyan az lett volna mint a notebook-nál. -
#6 A "hogy néz ki a laptop" kérdésre azt kellett volna válaszolni: "Hát, mint egy notebook!" -
AtisH #5 A formázás dolog akkor reális, ha a progi a vinyon létrehoz egy speciális fájlrendszert, ami az ismertebb op.rendszerek nem ismernek fel. Viszont particionálással valszeg az is eltűntethető. Annyira ugyan nem vagyok szakember, de amit szoftveresen feltelepítenek egy többször írható médiára azt valamilyen úton-módon el is lehet távolítani.
OFF ugyan, de egy kicsit kapcsolódik a témához:
Volt a munkahelyemen egy lopás sorozat és asszem 2 laptopnak is lábakelt. Mivel én hagytam el utoljára az irodát ezért én is gyanúsított voltam. A rendőrökkel haza kellett mennem házkutatás miatt. Miközben autóztunk hazafelé megkérdezte a rendőr hogyan is néz ki egy laptop. A házkutatás alkalmával megnézték az első szekrényt amely útjukba esett és aláiratták velem a jegyzőkönyvet.
Hát erről ennyit.
ON -
#4 ha teszem azt lopnék 1 gépet, és mivel olvastam erről a valamiről, első dolgom az lenne, hogy vinyót elpasszoljam belőle valahová, vegyek bele másikat, meg mittomén teszek bele 32 mega memóriát pluszba, és máris tökmás gép....
Aztán ott a másik, h ha ellopnak 1 gépet, akkor is igen ritkán van hogy 1ben adják el...
pl valakinek kell belőle a proci, van akinek a vinyó...
Amúgy meg system mechanic-nak van egy drivescrubber nevü progija - amit állítólag az amerikai hadsereg is használ - hogy ha azzal megformázod a vinyót, akkor arról már nem lehet semmit visszaolvasni... 1szer le is próbáltam, de amikor azt írta ki, hogy 56 óra van hátra a teljes formázásig, akkor maradtam a sima format c: -s parancsnál :)) -
#3 lehet, hogy ez a progi egy vírus -
Advanced User #2 Ha már ellopnék 1 gépet, akkor nem szenvednék holmi újraformázással, bár szerintem ez csak reklámfogás, hogy nem lehet törölni a gépről, mivel így sokan megveszik. Ha meg mégis, akkor megéri új vinyót venni :D -
Sityi #1 Érdekesen hangzik, bár az én képzelőerőmet meghaladja az, hogyan képes újraformázás után is életben maradni. A BIOSba való égetést azért tartom kizártnak, mert ha jól tudom, csupán 4 MB-osak a BIOS-chipek, annyiba meg nem biztos, hogy belefér a BIOS mellé...