12274
Age of Conan: Hyborian Adventures - MMORPG
-
Kipu1 #3535
Az MMORPG nem egy konzol jatek, es meg csak nem is egy single PC jatek,
ami nehany nap vagy jo esetben het jatek utan megy a sullyesztobe.
(Tisztelet a kiveteleknek) Egy jo MMO-val evekig lehet jatszani.
Komolyan mondom sajnalom azokat akik 10 nappal a nyitas utan, lvl 80-on olyan bugok miatt szivnak amit a nagy tomeg csak hetek honapok mulva tapasztalna meg - ha ok nem lennenek. Mert a bugokat idovel azert tobbnyire
kijavitjak, csak mindig van valaki aki az elejen sziv vele. Mert mindig van valaki aki az elso akar lenni valamiben, nem tudom miben. Aztan sok
keseru tapasztalat utan elhagyja a jatekot, mert nem tokeletes, mert nem
tudtak 100 ezrekkel tesztelni, de onkentes martirok mindig vannak.
Ez a gep igeny meg 1 ev mulva nevetseges lesz, ezt mindenki tudja, az is
aki most sir a 30 fps miatt a 2 giga RAM-javal amikor szamtalanszor
leirtak mar hogy 4 GIGA,8800,c2 3G - addig ne varj tul sokat. -
#3534 Nem hinném, hogy sokan voltak, akik az elején max beállításokon tolták a wowot, én még emlékszem a jó kis falnézős healezős bwl raidekre... pedig az release után volt jóval! -
Arwenke #3533 Az lehet, de attol ez meg szar megoldas. Mivel pont azert vayunk 1 guildben es mivel elvileg ez guild vs guild lenne. Nem pedig en vs mindenki. -
Kalinka #3532 nem vagyok egy nagy jós, de ha Warhammer kijön nagy bajban lesz az AoC.
Lore-t jobban kedvelem, pvp is már most sokkal tisztább és érthetőbb és ugye azt van mihez hasonlítani mert a DAOC egy mérföldkő volt azért annó az MMO piacon. És gyengébb gépeken is jobban fog futni... -
#3531 A WAR és az AoC azt az űrt fogja betölteni, amit a WoW hagyott csapatalapú PvP terén. Viszont PvE-t tekintve egyiknek sincs fikarcnyi esélye sem, a WoW-é annyira letisztult, kristálytiszta classfunkciókkal, bugmentes, mai gépeken röhögve elfut, bejáratott fejlesztőbrigáddal rendelkezik etc. Évek kellenének, mire más MMO idáig eljutna. A PvP részt viszont lusták fejleszteni, jelenleg farmolás az egész, nulla hangulattal, ezt az AoC kihasználhatja, de csak ha működik a siege. -
Chris #3530 A wartburg is lerobban, akkor a lexusom miért ne robbanhatna, hiszen autó-autó? -
Kalinka #3529 Ezért írtam, hgoy majd meglátjuk mi lesz a várostromnál ha 96 ember tolja a dolgait...
Szerencsés helyzetben vagyok, új a gépem és stabil 30 fps-en megy a játék, eddig 1x volt akadás akkor lement 17fps-re városban, bloomot kivettem, 16 helyett 4AAval tolom most és megint 25-30 minimum pvp-ben is.
Tudom nem mindenkinek van új gépe és frusztráló ha ez a gyönyörű játék nem úgy fut ahogy kéne, de várjunk türelmesen , 1 hete jött ki a játék...lesz jobb is -
#3528 lineage2-ben is meg tudta ölni egymást 2 guild tag is szóval ez tökmindegy ilyen szempontból, épp ezért open pvp -
Chris #3527 Az a baj, hogy eleinte én is így gondoltam, aztán ahogy haladsz előre szépen exponenciálisan nő a hibák, hiányosságok száma. Ezért írtam, 80-ra ilyen tendencia mellett elfogy a lábunk alól a talaj. -
#3526 Jaja ez a lényeg. Főleg egy ilyen játék nem fog stabilan futni :)
Amúgy a pvp engem se vonz annyira...kiváncsibb vagyok a raidekre, dropokra és a csilivili cuccokra. Remélem azért nem hanyagoltál el azokat sem.
Mit ér egy erős kari csilivili és agyoncsicsázott cuccok nélkül ^^ -
#3525 Az a baj, hogy nem stabil 30 fps-rol beszelunk, mert akkor nem lenne gond, de ugye PC-n a stabil FPS olyan, mint a feher hollo :)
Akik a PC-s 30 fps-re aztmondjak, hogy jo ... azok nem jatszottak meg konzolon, ahol tobbsegeben stabil 30 fps-el futnak a jatekok :)
Oriasi kulonbseg van. -
#3524 Rohadtul nem mind1. 30 fps a leges legminimumabb minimum ami pvp fpsnek nevezhető. Ha pl 30 fps-ed van pvpben és az ellen nyomat valami világítósat, akkor pottyan egy pillanatra 20-ra az fps aztán meg csak annyit látsz, hogy az embered a földre rogyik. Ennyi bőven elég ahhoz, hogy meghalj, mert ha az ellennek több fps-e van akkor ő minden előbb lát mint te. Mellesleg pve részben is sokkal jobb a telljesen kristálytiszta folyékonyan futó játék, mint a kicsit akadozó swapolgató game.
Karbantartások pedig legyenek! Ennél talán több is lehetne, mert ráfér a játékra. Legfeljebb megtoldják az ingyenhónap gamét + 1-2 nappal. -
#3523 Engem is maximalisan hidegen hagy a PvP. Fenet sem erdekli, hogy ket csapat leveri egymast, es az egyik ugrik egy helyet a ranglistan.
Biztos hogy mindkettot kell folyamatosan fejleszteniuk, mivel nem hinnem hogy azert csinaltak a jatekot, hogy idovel par 10-100ezer ember jatszon csak vele ... valamivel itt kell majd tartani az embereket, mikor jon a WotLK :)
Raadasul a Warhammer Online is erosen PvP orientalt lesz, szoval az sem alternativa ennek a nepcsoportnak.
Itt is adott a lore, kezdjenek hat vele valamit :) -
#3522 vannak gondok, de lvl32ön én egyenlőre elvagyok, remélem javítják minél hamarabb és sztem fogják is
én pl tegnap mentem át stygiána meg aquiloniaba, azok a tájak stb engem annyira megfogott, hogy nagyon elnéző vagyok most..:) -
Arwenke #3521 Az is milyen mar, hogy egy guildben levo emberek megolhetik egymast... Bug miatt nem adnak vissz semmit amit belnyomott a guild a keepbe. Lehetne meg sorolni, azert ez nagyon nem jo igy. -
#3520 Átrágtuk itt is már ezt ezerszer. GMT+2 van most nálunk jelenleg. -
#3519 délében? mintha 4 kor állították volna le 4 órára, meg a +2 az annyit jelent, 11 kor lennie kell, nem? gmt+1 -
#3518 hivatalos fórumon szokták kíírni de most még nincs ott se. -
#3517 patchnotesokat hol lehet átnyálazni (launcheren kívül)? nem mintha az előzőn lett volna sok nyálazni való -
#3516 In order to test all the updates correctly the server downtime must be extended by 2 hours. This is needed to ensure all the fixes and updates are indeed working as intended.
We are sorry for the inconvenience.
azaz csak délben lesz server. -
#3515 A régi closed beta szerverek lettek a test szerverek. Állítólag ez a patch már 600 mega körül van. Nemsokára kiderül. -
#3514 tegnap is 4 órás down volt meg ma is. na mindegy jó lenne ha belehúznának. -
#3513 Na ezt én is imádom, zsákbamacska gemcutting. Már egy zsáknyi követ kidobtam, mert a vendor nem veszi meg. A novice questet (gyárts le 3 követ) úgy lehetett kipipálni, hogy minden kő után kilépés, relog :). Még szerencse, hogy nem 30-at kelett gyártani.
FPS: én nem megyek bele hatvanadszorra a nevetséges "a szem 25 fölött mozgóképet lát" parádéba. Nekem MMO-nál stabil 60+ a limit. A másik gond, ami sajnos már szinte minden játéknál így van, hogy a fejlesztőbrigád kidolgozza a játékot a maga agyonhúzott, ultra-high-end gépén (amilyen gépe még a legelvadultabb felhasználónak sincs), amin aztán az ingame videók is készülnek, aztán egy harmadrangú programozó sebtiben összedobja a skálázórendszert. Ezért van az, hogy hiába állítok mindent drasztikusan alacsonyra, a látvány már okádék, és nyerek rajta összesen 10 FPSt, jó esetben, mert előfordulhat (és AoC esetében pl. jobb Ati kártyákkal elő is fordul), hogy 1024*768 low és 1600*1200 16*AA 16*AF maximum között nincs 5 FPS eltérés. -
#3512 Próbálj meg állítani a látótávolságon. Nekem akkor volt ilyen, ha lejjebb vettem. Miután visszaraktam megjavult. -
#3511 Elvileg mai patchbe végre zöld színű lesz a guild chat megint -.- -
#3510 Pont tegnap nekem is volt olyan hogy beállt a minimap egy pontra, kis nyilam, ami a helyzetemet jelöli sehol, találj meg így bármit is olyan részen ahol még nem jártál. Mindegy, elkóboroltam, felfedeztem, aztán egyszercsak megjelent a nyilacska, és beállt a térkép. De sokszor van olyan, hogy szürke háttér a minimap, nem tölti be a térképet, akkor is minimum 1 óra küldizés kell a terepen, hogy betöltse, minden jel nélkül.
Ez a mostani nem tűnik lófasz patch nek, már 2 órája azt lesem, mikor lesznek végre online a szerverek :P Valami nagyobb jegyzetet várok. -
#3509 hiába csinálsz gemet ha sokaknál fagyást okoz amint be akarják tenni vmibe. guildben többen tapasztalták.
trade post/temple hót üres de nekünk mákunk volt mert keep-el együtt felépültek legalább. az más kérdés hogy trade építésnél beragadtam a paldóba és call-al tudtam csak kiszabadulni , stuck nem csinált semmit.
s lehetne még sorolni sokáig.
iszonyatos sokat kell ezen dolgozniuk de talán nem olyan lóf@sz peccseket kéne kitenniük mint pl tegnap. -
Chris #3508 Tegnap lefekvés előtt még kicsit belogoltam, legfrissebb tapasztalatok:
- gemcutting: listázza a játék azokat a gemeket amiket legyárthatok, ám hogy ezek legyártás után milyen képességekkel fognak rendelkezni, milyen bónuszt adnak, azt elfelejtették odaírni, tehát teljesen lutri az egész, ráadásul a kész gemek nem stackelődnek és a normál inventoryban mindegyik egy helyet foglal...
- tradepost: egyszerűen nem működik, ki van kapcsolva mert bugos volt...
- fields of the dead: stabilan fagy a játék, tényleg csak a hangok kikapcsolásával lehet játszani a zónában, ami -50% játékélmény
- minimap: egyik zónaváltáskor fogta és megadta magát, nem a karakterem van rajta középen, alapból beáll a térkép bal felső sarkába és nem mozdul, nem trackeli a questeket, ez se újraindítással, se zónaváltással, se semmivel nem állt helyre.
- guildkeep: előző egy-két napban meg akarták a srácok csinálni a guildfalu főépületét, ám mint ahogy a GM később azt elmondta, minden anyag elveszett és semmi nem épült meg egy bugnak köszönhetően, ami amiatt van, hogy ellenséges játékosok - a nem partyban lévő guildtagok, mivel még raidet sem lehet csinálni - álltak az építész közelében... természetesen az elveszett pénzt, nyersanyagot nem adják vissza.
Most hirtelen ennyi, ez kb. másfél óra tapasztalata volt. Épp tegnap olvastam, hogy már most van 400 ezer előfizető, ami a minimális ahhoz, hogy legyen pénzük rendesen fejleszteni a játékot. Kezdem úgy érezni, hogy még ez is kevés és hamarosan még ennyi sem lesz. -
#3507 most speciel én is szarok az fpsre :D felhúztam maxra mindent bloom bekapcs, eszméletlen szép a táj így, igaz, hogy csak átlag 20-25fps, de a látvány mindenért kárpótol -
#3506 En egyszeruen a siras rivast nem ertem! mivel jatszottatok eddig? MMO-bol persze? csak a wow? de pl en emlekszem az EQ2 startjara na ott volt gepigeny nem itt! -
Kalinka #3505 én komolyan mondom nem értem ezt az fps mizériát...nem teljesen mindegy hogy 333010212fps vagy 30? simán fut úgy is
az meg majd elválik hogy lejjebb megy-e ha sok csilli-villi effekt lesz 48vs48-on de amíg ki sem próbáltuik ne temessük már :)
optimizálnak majd rajta -
#3504 Grafikához képest valóban túlméretes gépek kellenek, csinálhatnának vele valamit.
Kalinka, ez utóbbi miatt lett abbahagyva :P -
Kalinka #3503 amennyit én hallottam a pve részről hogy lesz 8 lvl80as insta skálázva a nehézségen és ennyi kb. Pár raides insta 20 fővel, de kétlem hgoy ez kitartana évekig (igaz bármikor bővíthetik :D ), mondjuk még gondolom ezek sincsenek kész, ahogy a lvl40-50 közöttiek is full bugosak.
WoW-hoz kapcsolódoan ott azért mondták, hgoy az pve lesz nem pvp game. Hiába van benne pvp az csak vmi zagyvaság és farm :)
Patch notest el lehet vhol olvasni? -
#3502 Érdekes, mikor a játék egyetlen célja az endgame group PvP, és főleg a siege. Ha ez nincs meg, nem tudom, ki maradna meg egy ilyen heavy instanced, töltikézős MMO mellett. Nekem pl. a WoW sokáig gyengén futott raidek alatt, de el lehetett viselni, nem akadályozott semmiben; viszont PvP-zni nem vagyok hajlandó 20-30 FPS-el, és ezzel rengetegen így vannak. Az meg nem járja, hogy félmilliós gépen TALÁN elmegy majd mediumon. -
#3501 és nincs is pve tartalom?:) wow pve re épült, valamikor. aztán lett pvp rész, itt van mindkettő igaz a pve ről még semmit nem tudunk. Én raidelni fogok, aztán ha kedvem tartja néha, részt veszek egy két ilyen ütközetben, de csak is a régi funpvp kedvéért, ha valaki még emléxik (southsore-tarren mill) -
Kalinka #3500 Annyira nincs letudva mert a játék erre épül, ez az end game lényege, siege és guild harcok. -
#3499 No, engem, meg a guildből elég sok embert, abszolut nem érdekel a PVP. Szal akkor ez a gond letudva.
Remélem a piramist megcsinálják majd, tegnap másfél órát szöszöltem ott, mire leesett hogy bugos az egész. :) Örültem. Nagyon sokszor nem tölti be az új területet zónázáskor, csak játékrestart segít, ezek azért nagyonbosszantó dolgok, bár így hogy nem játszom éppen, annyira nem is :D -
WiLDoR #3498 karbantartás az jó dolog, ebből is látszik, hogy dolgoznak keményen a gammán.
szerintem ilyen "karbantartásokra" jópár hétig minden reggel fel lehet készülni.
ahogy kryn-ék is mondták, van még mit csinálni a játékon, egyenlőre nagyon úgy néz ki, hogy kb. lvl40-ig van rendesen kidolgozva.
arról nem is beszélve, hogy ha drasztikus optimalizációkat nem végeznek a grafikán, hogy egy mai átlag gépen is elfusson - értsd ~6000-es c2d proci, 2gb ram, gf8800 körüli grafkártya - akkor pvp-ben ez játszhatatlan lesz egy-egy ostromnál, ahol effekthegyek lesznek, rohangál majd 60-80 játékos, épületek rombolódnak, stb, szóval ha azt nem oldják meg, hogy itt legyen stabil ~30 fps, akkor mehet a kukába majd az egész game, mert ezt a játékot nem a pve miatt akarják majd játszani a népek, hanem a siege és a pvp miatt.
s ha ez nem lesz frankó, akkor lehúzhatják a rolót a funcom-osok elég gyorsan, mert én sem fogok pl. 4-10 fps-sel szenvedni, s a gépem egyáltalán nem mondható rossznak a mai viszonyokat elnézve, sőt... -
warbar #3497 ez már nevetséges mindan reggelemet elbasszák -
#3496 oromteli, alltalaban ilyenkor tudnek valamennyi idot jatszani:D