12274
Age of Conan: Hyborian Adventures - MMORPG
-
#5415 :D
ez a színkombináció olyan fostenger -
#5414 az, hogy nem hozza fel a linket, már ott kezdődik..:) -
#5413 mi ezen a gagyi ?
-
Bhalage #5412 :o -
Chris #5411 Nagy játékot úgy lehet alkotni, ahogy a Mythic csinálja, de ezt már többször elmondtam. Ma volt szerencsém bétázni a whoval. Zseniális.
Már most béta állapotban is három kört ver az aocra, látszik a kiforrottság, az átgondoltt koncepció, szuper kezelőfelület, stb. Több karrier alap, morál és taktikai képességét végigolvastam... Legutóbb ilyen izgalom és elégedettség talán csak a daoc meg a wow elején fogott el. Többi a topikban. -
Chris #5410 Jaj Istenem, fáj ilyeneket olvasni.
Kereshetsz ha akarsz ilyen abszolút univerzális igazságokat, hogy tilos a vadonatúj aoc-ot összehasonlítani a 3 éves wow-al, de ha egy csöppet belegondolsz, rájössz, hogy egetrengető butaság. Piac, tudod, ugyanazért az árért a legjobbat fogja megvenni a szerencsétlen egyszeri monitorfej, nem fogja megideologizálni, ahogy te teszed. Funcom elbaszta, vagyis a kitűzött célját elérte a játékkal és pont.
-
#5409 Ebben igazat adok neked a pénz beszél. Ellenben a wow és az aoc azt leszámítva hogy mmo teljesen más. Más a hangulata más közösséget érint a maga "darkos" 18+ -os kinézetével. Sokan xarják le a bugokat és várnak mert viszont a hangulata jó.De ezt a közönséget is célozták meg. Én is wowztam de ott azért valjuk be a billentűzetet már elbíró gyerekek is farmolnak.. az aoc teljesen más kaliber. -
#5408 megjelenés még mindíg 2008. Augusztusban ha minden igaz várható 1 kis videó dömping s vmikor ősszel béta. -
#5407 nekem se jött be a lotro, ezzel csak azt akartam mondani, hogy mindenféle világmegváltás címszó nélkül élvezhető állapotban adták ki, ezt az aocról sajnos nem lehet elmondani -
#5406 lotro nem jött be nekem:S eve t még nem próbáltam igazából a mytic es srácoktól várok sokat a warhammerben:P -
#5405 Szerintem igazad van, ma már nem lehet ezt megcsinálni annyira éles a konkurencia, annyi mmo van/jön mint égen a csillag, és a sok ígéretes kiforratlan játék megöli egymást az előfizetőkért folyó harcban, ezzel is a piacvezető (azért se irom le haha:D) malmára hajtva a vizet. Aki itt robbantani akar, annak egy kész valamit kell már letenni az asztalra.
Hogy miért játszottak annyian a Blizzard játékával mikor megjelent? Jó marketing, jó időzítés, akkoriban az a félkész valami is versenyképes volt a konkurenciával szemben még. Engem abszolút nem fogott meg a egész akkor még, énis rondának tartottam, de a megjelenés után 3-4 hónappal adtam neki az esélyt, és volt benne valami hangulat, ami képeken nem jön át, és rengeteg apró részlet.
Ma már tuti nem mennék énse vissza játszani vele, mert elég volt, de nemis vágnék bele minden bétás énleszekajaniazmmokközt játékba:) Majd ha látom hogy igen kéremszépen, ez megad mindent ami elvárható és minden smakkol egy játékban majd szépen előfizetek rá esetleg, de valamiért úgy érzem ezt megint valami Blizzard nevű izé fogja kiadni egyszer. Aztán persze lehet hogy nem, de ez mindegy is:) -
#5404 bétáról van már valami konkrétabb hír, vagy még mindig csak annyi, hogy 2008? -
WiLDoR #5403 "lehet igazad van és ezért van sok gankelös idióta lv 20 körül.. ott megunják és mennek vissza a jó kis wowba.. Legalább azok AoC-oznak akik értelmesek :D"
lehet, hogy igy van, sőt biztos igazad is van.
a casual elhúzott (köztük én is, de mondjuk én nem a fenti okok miatt, hanem mert abszolút nem birt megragadni a game, s úgy döntöttem ezért igy inkább nem fizetek havi 4-5k-t.)
a kérdés innentől már csak az, hogy a casual többséghez képest elenyésző hányadot képviselő aoc hc közösség vajon képes lesz-e fenntartani a gamét.
a funcom-ot se kell ám félteni, nekik is a bevétel a fontos a pénzügyi negyedéves zárásoknál, ha pedig a game nem hozza be a várt reményeket (márpedig nem fogja, mert nem ~100k-s előfizetői bázisra csinálták), akkor ott szép lassan gameover lesz.
csak idő kérdése.
ahogy alattam is mondták, ezt biza elqrták.
s félek tőle, hogy a war is hasonló sorsra fog jutni emiatt a "na adjuk ki gyorsan még a wotlk elött" jelszóval... -
#5402 van még lotro is meg eve is ám, gyakorlatilag hype nélkül adták ki őket igényesen viszonylag bug mentesen és még sikeresek is -
#5401 hm majd megnézem nemhallottam még róla:P -
#5400 Inkabb nem mmo-zok de repucraft az eleg volt, hihetetlen igenytelen... -
#5399 Darkfall na. :D -
#5398 vár Rád a Darlfall. szoktam olvasgatni a fórumot és elég jónak néz ki a közösség . ráadásul nem a megszokott lvl/class szarság lesz. -
#5397 casual pistike megfoglya nézni, hogy pve-be napi 8*4ére instával van esélyem elérni a vágyott fegyót, vagy napi 8*4 insthalállal az arénában és akor majd rájön, valami gond van..nem véletlen, hogy induláskor aoc tarolt, mert sokan unják ezt..
persze az addict pve hívőket megértem, hogy wow visszacsábítja (van aki imád szenvedni foso intance-kbe gép ellen megjegyezni no kövi 2 sec castolni fog a mob mert eddig is így volt 1000er..), de sztem ma (ez az én álláspontom, ami lehet nem casual, nemtom) egy casual azt akarja, hogy belép futkorászik harcol 2 órát aztán kilép... -
#5396 különben is én nem örülnék ha 10 millióan játszanának 1 igazán jó mmo val, játszon csak 1 millió de az igazán jó tapasztalt öregróka akkor lesz közösség és élvezni fogjuk a többieknek meg ott a wow nem szidom őket érezzék jól magukat:) -
#5395 lehet igazad van és ezért van sok gankelös idióta lv 20 körül.. ott megunják és mennek vissza a jó kis wowba.. Legalább azok AoC-oznak akik értelmesek :D -
#5394 valóban akkor a wowwal miért játszottak annyian a kezdetekkor? durván bétás volt, és nem volt rendes pvp, sok volt a bug és kevés a quest meg az insta akkor miről beszélünk? és már akkor jött sok casual a warcraft meg diabló közönségből... -
Lyan Kyj #5393 Ezen korlátos vagy abszolút infó-nélküli emberkéknek írják a hasonlítgatásokat, hisz a többinek már nincs rá szüksége.
Szóval a hasonlítgatások nem a magad/unk/fajta emberkéknek szólnak, csak vannak páran, akiket ez nem érdekel:)
-
#5392 és már megint a wowowowowow. bleh . -
#5391 És ezzel a korai megjelenéssel elvesztették az előfizetők legalább felét, ezt úgy hívják jobb helyeken, h elqrták. -
WiLDoR #5390 te meg azt nem érted, hogy a wow-val gyakorlatilag egy új éra kezdődött a pc-s világok korában (amúgy nem egy cikk és elmélkedés folyik már arról, hogy pc-s játékok jövője egyértelműen az mmo-ban keresendő), ahová kismillió casual játékos szivárgott be ebbe az eredetileg hc közegbe és a casual baromira nem azt fogja ám nézni, hogy "hűha, na majd ha fél év múlva ilyen-olyan pro lesz ez a gamma, akkor mekkora jó lesz", hanem felrakja a gammát, megnézi és max. 1-2 nap alatt eldönti, hogy érdemes-e neki ezzel foglalkoznia, s előfizet-e rá, vagy delete, s megy vissza a régihez, ami ugyan pár éves fejlesztéssel a háta mögött, de sokkal több elfoglaltságot ad neki.
casual pistike nem fogja ugyanis azt lesegetni, hogy na a köv. content patch vajon milyen újdonságot hoz neki.
megnézi, s dönt.
s az alapján dönt, hogy mit nyújt számára a game.
és amelyik game nem hozza azt a szinvonalat, amit megszokott, azzal nem fog foglalkozni.
ennyi. -
#5389 az ujoncokról meg annyit hogy szerintem érdemes azokra hallgatni akik mér jópár éve jónéhány mmo val játszottak! én is ezt teszem:) és még nem csalódtam... -
#5388 "újonc"ként ültem le én is aoc elé, wow-ztam előtte meg minden szart..
Ha valaki totál újonc, az lehet wow-t válaszza, de ilyne kevés van szvsz, mert legtöbb embernek már van mmo tapasztalat, igaz korlátos.. -
#5387 barrensben kiborult a vörös tempera:D -
#5386 Egy ember aki teljesen reálisan látja a dolgokat.. Nem hittem hogy találkozok még ilyennel. Ez most nem íronia,komolyan írom. -
#5385 "de ugyanakkor az aoc látványvilága is szimpi volt, bár elég nehéz volt megszokni a sok agyonbumpmappelt, csillivilli textúrát... "
nop ez tényleg lol plasztikus műanyagkatonás megjegyzés után..
én inkább azt mondanám, az aoc realitásra hajaz, a wow meg az általános iskolás festékkészletre...:P -
Lyan Kyj #5384 Van egy 'újonc' szó a mondatban, olvasd újra, mert az a kulcs. -
#5383 nyugi, reményem szerint pvp-t rendbeteszik hamarosan és a nagy wow ieg hype-l szépen visszajönnek a kockák akik 1 hó alatt 80ra tolták a karijukat aoc-be azt hentelnek tovább. Remélem funcom is látja ezt, és az írásaik nyilatkozataik alapján tudják, hogy itt a gyenge pont... -
WiLDoR #5382 jah, pontosan.
nekem is bejön a wow kicsit plasztikus, műanyagkatonás, szines világa.
de ugyanakkor az aoc látványvilága is szimpi volt, bár elég nehéz volt megszokni a sok agyonbumpmappelt, csillivilli textúrát... -
#5381 a wow nagyon jó arra hogy megtanuld az mmo alapokat mert hülyegyerek szinten van minden leegyszerűsítve, de míg a daocosokat minden értelmes guildben szívesen látják addig az hogy 5 évig wowoztál még nem 1értelmű belépő bárhova, (nem vok DaoC os csak van ismerősöm:D) -
#5380 te meg az mmo világát nem érted! 1 játék sem lesz jobb kiadáskor az mmo piacon mint az évek óta kint lévő!! vagy felfogod vagy nem, későbbi foltozgatásokkal lesz majd igazán jó game bármi! -
#5379 bukni fog pár wow előfizetőt, amit valjuk be nem sajnálok:) -
#5378 ámen!!!! totál igazad van! -
WiLDoR #5377 látom, te tényleg nem érted az alapproblémát.
azért viszonyít mindenki a jelenleg futó wow-hoz, mert az a mérce.
vágod?
aki annál rosszabbat csinál, az bebukta.
ennyi.
ugyanis mindenki egy JOBB játékkal akarja magát elfoglalni, mint amit a jelenlegi wow képes nyújtani, s nem egy olyan játékkal, ami majd valamikor TALÁN JOBB LESZ.
az meg hogy fizessek is havonta pénzt egy beta vagy inkább alpha-beta fázisban lévő játékért, az meg egyenesen nonszensz.
az, hogy anno milyen állapotban jött ki a wow már baromira nem érdekel senkit. azóta a mérce és a kívánalomszint feljebb ment, s aki ezt nem tudja teljesíteni, az bukni fog.
ennyi. -
#5376 ez nem teljesen így van
daoc pl mai napig etalon nálam, nincs hozzá fogható mélységű pvp tartalommal és feelingel bíró gamma, játszottam 3évet de ha pisztollyal állnak a hátam mögött sem fogok visszamenni, pedig semmi nem tudja leverni a mai napig..Sőt,. továbbmegyek, ha 3évig zsíroskenyeret ettem, akkor leszarom mennyire szépen fel lehet díszíteni paprikával, akkor sem fogok enni, mert már nem kívánom...
ugyanez igaz wow-ra, eq2re, swg-re, coh-ra, meg az isten se tudja mire fizettem elő az elmúlt 7 évben..:)
én türelmes, vagyok, nincs időm játszani napi 7órát, még most vagyok 78, pedig bétába kezdtem és nem felejtek és nem indok számomra (lehet ezzel egyedül vagyok), hogy bezzeg wow mennyire fasza, mer tudom, hogy fos. elértem a 70et mert addig húzott a végjáték, de mikor láttam miröl szól az end game, akkor rájöttem esélytelen..faszom az instába, pvp kell masszív (legalább is nekem), itt megvannak az alapok hozzá, adok neki pár hónapot még, addig max húzok valami altot, de a 2milliomodik darktemplárnak vagy minek nincs kedvem visszamenni, hogy végig repuzzam a max szintig megint magam, amikor majd tudatosul bennem, hogy a blizz milyne aktuális farmot talált ki, hogy életképes legyek pvp-be...