12274
Age of Conan: Hyborian Adventures - MMORPG
-
#5535 -
#5534 Csak, hogy beleugassak, a WoW NEM MMO!!!
Egy jatek, ahol 5-25(40) fő egy raid az rohej es nem MASSIVLY Multiplayer Online game! Nem is tudom, hogy van-e masik mmo, hova max 25 ember mehet egyszerre? Egy raid(pve,pvp) ott kezdodik barmilyen igazi mmo-ba, hogy 100+ fő,azalatt egy szar cooperativ vagy lan game...
6 class muhaha(dio2,nem mmo). Magyarul kijelentheto, hogy a wow egy jol sikerult lan game amit 10m-an jatszanak 5-25 fos csoportokban. -
sanyiiiii #5533 Én azért kifejezetten kiváncsi vagyok rá mit tud alkotni Mythic ebben a piaci helyzetben. Hogy miért? Mert amikor DaoC kijött akkor a domináns hármas (AC, UO, EQ) alól pár hónap alatt kiszippantotta a játékosok csaknek harmadát!!! Ez azért nem kis eredmény.
-
Chris #5532 Az a problémám, hogy ez csak egy aoc miatti megkeseredett feltételezés, aminek az égvilágon semmi alapja nincs. Előbbieket értsd: úgy vettek ki who-ból eltúlzott tartalmat a béta időszakban, hogy az a játék javát szolgálja, míg az aoc-ba bele sem akartak rakni tartalmat. Nem tudjuk, juthat ugyanarra a sorsra, amit én személy szerint rettentően kétlek, azzal a különbséggel, hogy a who-t ennek ellenére baromi élvezetes lesz játszani, épp a fent említett tény miatt.
Az meg miért baj, ha életem szerelmének én nem mindig egy aktuális kedvenc mmo-t választok és kettőt vagy többet fizetek egyszerre?
-
#5531 Csak azok az animációk ne lennének annyira igénytelenek abba a gameba... -
gatyo #5530 Lehet, hogy a tudatmódosító szerek teszik ezt, de még mindig nem értem mi a problémád.
Senki nem mondta azt, hogy 3 főváros kellene, vagy, hogy WHO egy fos játék. Én csak azt mondtam, hogy AoC mintájára itt is begyorsítanak a WoW kieg miatt. Ebből kifolyólag szerintem ugyanarra a sorsra is van ítélve. Azaz 1 millás eladás után erős visszaesés...
"De amúgy én sem látok semmi vonzót a wotlk-ban, egyértelműen megveszem" by Kryn <--- emiatt. -
#5529 Egy AoC szerveren mennyien lehetnek kb? Azt tudom h pl L2-nél voltunk 2500-an az elég jó volt, 4000-ember meg már kicsit tumultus volt. -
Chris #5528 Nyilván akkor tisztában vagy vele, hogy hogy néznek ki jelen állás szerint a frontok/fővárosok, illetve milyen is az összesen 20 teljesen különböző kaszt. Egyenesen jót fog tenni a játéknak, hogy nem 3-3 főváros lesz, hanem csak 1-1, és nem lesznek töltelék kasztok. Már az is épp elégé széttagolja a végjáték rvr-jét, hogy a 3 frontból kettőn kontrollálni kell a frontonként két keepet, ami azt jelenti, hogy 4 különálló helyen megy szinkronban a várostrom (vagy legalábbis gyors egymásutánban), úgy, hogy a mapok baszott nagyok és az rvr többfázisú. Ezt követően lehetne menni három fővárosra, amíg még ennél is nagyobbak? Itt nem wow-féle 15vs15-ös meccseket terveznek, hanem háborút. Majd akkor tegyék bele a plusz fővárosokat, ha egy szerver online játékos kapacitása nem a manapság divatos és kezelhető 3000 lesz, hanem mondjuk a duplája. Addig kifejezetten jó, hogy kiveszik őket. Dehát mindezzel ugye tisztában voltál, mert csak úgy lehet ilyen alapos véleményt megfogalmazni.
-
#5527 AoCnál csak jobb lehet :D mármint tartalmat nézve. -
Chris #5526 Kb. ez volt a szituáció az mmokkal.
De amúgy én sem látok semmi vonzót a wotlk-ban, egyértelműen megveszem, de a pve, grindjáték gyermekbetegsége még mindig megvan. Nem látom, hogy hol változnak a harcrendszer alapjai amit említettél. Sokkal inkább 3 content patch egybegyúrt, pénzért kínált változatának tűnik.
Még mindig tartom, hogy úgy kell mmo-t csinálni ahogy a mythic teszi a WHO-val, megfelelő hype, ami mögött természetesen VAN tartalom. A sok kipróbált mmo alapján mondom, az általam valaha látott legtudatosabban összerakott, legjobb rendszerű, igazi pvp koncepciót tartalmazó, stb. béta a who-é. Az, hogy egy-két pécéboy meg már előre temeti, pedig csak épp a címét tudja... hát... ahogy megszokhattuk: komolytalan. :D
-
gatyo #5525 Ez oke, csak nemtom, hogy jön most ide.
Én arról írtam, hogy WHO is AoC sorsú MMO lesz. Kénytelenek megritkítani a classokat, fővárosokat mert ki kell adni még ősszel WOTLK előtt. -
Chris #5524 Olyan ez mint ahogy Pio is megírta a másik fórumban: "ha adsz egy gyereknek 1 nyalókát, fülig fog érni a szája, ha adsz neki 5-öt, de meggondolod magad és inkább 1-et visszaveszel, tuti nem a 4-nek fog örülni, hanem az elvett 1 miatt sírni".
-
Chris #5523 Brilliáns hasonlat, végülis csak egy apró dolgot felejtettél ki belőle, mégpedig a lényeget. Vagy nálatok seholországban minden autó egy áron van és úgy használ mindenki suzukit?
-
Chris #5522 Te vmi tudatmódosítón élsz az utóbbi időben úgy érzem.
Végülis mindent meg lehet ideologizálni, az meg kit érdekel, hogy mi köze a valósághoz. Végülis mind1. -
#5521 én még abban sem vagyok biztos hogy az AoC behozta a befektetett pénzt már ha igazak a hírek hogy mennyibe is került.
na mindegy optimistának lehet lenni de a naivitást inkább hanyagoljuk. -
sanyiiiii #5520 Én kb két évet saccoltam neki még, év végén kihozzák WotLK-t jövő év közepe felé SC2-t és jah 2010 eleje-közepe felé D3at. Persze ez csak tipp -
#5519 ezért sem fognak vele sietni jó ha 2010 re kint lesz -
sanyiiiii #5518 Az a vicces hogy jó eséllyel a Dio3 lesz majd az ami leghatékonyabban szippantja ki a játékosokat a wowbol:) -
#5517 Én már régen leírtam, hogy nincs mmorpg siker (ázsián kívül), hanem wow siker van, aminek a hátszeléből eladnak pár másik mmorpg-t is. -
#5516 Azert tobb lesz mint +10 szint, megdobbento mit muvelnek a kasztokkal es a harcrendszer alapjaival, kb uj wow lesz O_o ... Lotro nekem is tetszett 2-3 honapig, de annyi ido alatt felhuztam 3 karaktert, a pvet halalra untam, pedig az elejen imadtam ahogy a tortenetet vezettek. Viszont a vegere mar csak monsterplayben rohangaltam.
Wow sikere abban all hogy amikor megjelent meg retegjatekkent ismerte mindenki az mmokat, anno emlekszem amikor nem igazan volt ennyire net mindenhol es lan klubokba jartam Everquestezni meg Starcarftozni :D ... Aztan lett Eve online, ami szerintem a mai napig a legtokeletesebb mmo a vilagon... viszont "sajnos" tul tokeletes, ezert a tomegnek nem tetszik az osszetetsege. Everquest 2-t is leginkabb azok vartak akik ismertek legalabb hirbol az elso reszt "a nagy Everquest folytatasa"... masok viszont azsiai grindjatekokkal jatszottak, mint sokaig en is, mint pl lineage 2. Ilyen jatekok melle adtak ki a wowot, egy blizzard jatekot, ami mar eleve azt jelentette hogy minden sc,wc,diablo rajongo nezte hogy OMG megint mit csinal a blizzard, es amennyire ertenek ehhez a blizzardosok, marmint a hype generalashoz mindenki jatszani akart vele, es ezzel a wowot feltoltottek egy olyan taborral akik elotte talan nem is foglalkoztak mmokkal, viszont a wow egyszerusege es vilaga miatt ott ragadtak :D kb azota beszelunk "millios taboru mmokrol", pedig elotte is volt mar ilyen, de korantsem volt ekkora hirveres korulottuk. -
#5515 főleg ha azt nézzük, hogy ma szét van macrózva a wow, ami gyakorlatilag megcsinál helyett szinte mindent..lásd raidek stb...vagy hunternél trap9+akármi lerakása egy gombra bindelhető...stb stb.. -
#5514 hát nem értek egyet továbbra sem, wow shamanommal pár totemet kellett letennem időben meg néha tolni egy egy healt és cooldown esetén spammelni a frost shockot, azért ezt nem hasonlítanám egy combo rendszerhez amibe ha 3ik lépésnél elbaszol valamit vagy cc-ez bukod az egészet és kezdheted előröl..:) -
#5513 Szep meg minden amit leirtal, de ha jobban belegondolsz, ez nem tobb mint amit akar wowban hasznaltal egy pvpben :D Annyi kulonbseggel hogy itt az alap utest is 5 felekeppen utheted, wowban meg azok helyett skilleket spamelsz az autohit melle ;p -
Robcuskilla #5512 ami a wow legyőzhetetlenségét illeti, játékosszámban biztos igaz. jó időben jó nagy űrt betöltve jött ki, valóban a kezdeti hiábák ellenére sem volt hova távozni belőle, és tagadhatatlan, hogy jó dolgot csinált a blizzard a maga módján... akinek tetszik. A többi meg ízlés dolga, engem pl. nem érdekel hány ember jáccik wowot - most lotrozom, megvettem conant is a várakozások miatt és majd még megnézem mire jutnak vele - a lotro nekem sokkal jobb rpg hangulatot teremt ( ez az ami szubjektív, kinek mi kell ). De ilyen alapon a diablo sorozat is vmi hatalmas siker, pedig egy igazán agyatlan hent az egész, most is egy csomó ember el van csúszva, hogy jön pl. a diablo 3, meg a blizzard hűha... na de ha sok embernek tetszik akkor tolják, nincs is ezzel baj.
a wow kieg nagy rombolós, használhatós ostromeszközeit meg évekig vártam mert tán a kezdet kezdetén is voltak benne ilyen ígéretek - ha jól emlékszem :) eltartott egy darabig. másrészről meg ne mtudom mivel lehetne valóban újat nyújtani, de wow kiegben megint +10 szint, megint insták garmadája, semmit sem ér a két évig farmolt cucc... vicces, és minden bizonnyal, sőt tuti ez vár engem is majd lotro kieg után :) a plusz szintek után stb.
ezért lehetett volna az aoc jó, végre vmi ne mvicces harcrendszer, kicsit komolyabb :S -
#5511 lol ok, csinálj egy bear shamit aztán várom a véleményed az egyszerűségről:-)
egy egyszerű példa: látod enemyt ráfutsz nyomod a kombót közbe odaérsz utolsóelőtti-előtti ütés előtt 2 damage növeli bekapcsol utolsó ütés előtt renew bekapcsol (50%+damage kombóra de mivel ütésre ha így a combó utolsó ütésénél kell elnyomnod)+ lassító skill (ne fusson el) combo bemegy ( ha futna el még löksz egy stunt-) lerugod, indítod kövi kombót kikapcsolod a damage növelőt (mert csökkenti a heal képességet) tolod a heal hot-t miközbe futtatod a kövi kombó lépéseket, stb..ezer féle annak megfelelően mit csinál enemy:-)
én is játszottam wow-l, de nem csak bear shamival, erős túlzásnak érzem amit mondasz..:)
-
#5510 hiaba az uj melee harcrendszer, allitom nem nyomkodtam tobb gombot mint wowban ;p ... tetszik, mert hangulatos meg minden, viszont nagyon konnyen kijatszhato :( -
#5509 "jó esetben karácsony), addigra a hype is majd lankad, wow kieg körül, de ha nem azt is leszarom" Erre ne vegyél mérget :)
Egyike azoknak a dolgoknak, amihez a blizz nagyon ért az a hype keltése és fenntartása. -
#5508 lol akkor ezek szerint a WoW-on kívül egyetlen MMO sem nyereséges....
mégis mekkora listát írjak ,hogy ez baromira nem így van? Attól mert egy játéknak nincs 5millió előfizetője még baromi sokákig menni fog EvE online ,WW2online stb.stb a lista végtelen és a AoC nem egy fél év múlva fog bezárni ne irogassatok baromságokat hosszú évekig müködni fog mintahogy millio más MMO is csak eltartja magát valahogyan! -
#5507 egyet értek...
Én is így vagyok vele. lehet fosszartalicska AOC, de nekem pl maga a harcrendszer alapból olyna változást nyújtott, ami után egy wow vagy bármi más amivel játszottam eddig és fantasy mmo nem jöhet szóba. Azt is tudom, hogy ez az irányítás sok embert elriaszt, mert mennyivel kényelmesebb 2 gombot spamolni:-)
Világ is ok nálam, pvp rendszert várom, a többi end game contetn nem érdekel, sosem szerettem instázni. Mire wow kieg kijön (jó esetben karácsony), addigra a hype is majd lankad, wow kieg körül, de ha nem azt is leszarom..:)Addig is élvezettel tépem le a fejét bárkinek a shamanommal pvp-be, mert lehet gagyi vok, de nekem eszméletlen bejön, pedig sokadjára látok kivégzéseket, de annál feelingesebb és demoralizálóbb nincs szvsz, mint egy szép fatality egy enemy-n:-) -
#5506 szerintem hívd fel a Mythicet, hogy álljanak le a fejlesztéssel, mert hiába minden próbálkozás -
maniac001 #5505 Huxley? -
#5504 balatonfűzfön van egy nyaralónk, oda tesszük ki magunkat a bnőmmel meg egy baráti párral..
hogy mit fogunk csináni nemtom, csak távol legyek a munkától mert jelenleg totál kész vagyok..:-) -
maniac001 #5503 Tökéletesen egyetértek. AOC és WAR halott sajnos már így az elején is. -
#5502 En is lealltam a jatekkal oktoberig, ha addigra lesz normalis content meg pvp meg visszanezek.
De akarmennyi baja is van az aoc-nak, arra jo volt hogy wow-ozni tuti nem fogok tobbet. A vilag, animaciok, karakterek reszletessege, stb.. olyan magasra raktak a mercet hogy hiaba kiforrott meg bugmentes a wow mar nem tudnam elvezni, pedig evekig nyomtam.
(bar ha van isten akkor vmelyik fejlesztobrigad csinal egy ww2 online szeru mmofps-t korszeru grafikaval. Na egy olyan jatekkal meg lehet nagyot durrantani) -
#5501 az őszi megjelenést a legutolsó release eltolás után mondták, akkor meg még semmit nem lehetett tudni wow kiegről, tehát ez, hogy nagyon ki akarják adni előtte, megint nem helytálló -
#5500 Warhammer is addig fog tartani, amíg ki nem jön a wow kieg. Utána mindenki szalad vissza oda. Ez van sajnos és ez is lesz még jó sokáig. -
gatyo #5499 Ez igaz, de valamiért mégis kivettek pár classt, meg fővárost és nagyon ki akarják adni szept. 23-án még bőven WOTLK előtt :-) -
#5498 lényeges különbség, hogy a Mythicet nem sürgeti a kiadó, számtalanszor elhalasztották már a releaset, mert nem voltak megelégedve vele -
gatyo #5497 Melyik részére jössz a balcsinak te nők megszomorítója? -
#5496 Egyetértek!
Amúgy nem feltétlenül kell egy MMO-nak lenyomni a wow-ot ahhoz hogy a készítőknek nyereséget hozzon. Nem nagyon kell még attól félni, hogy na holnaptól a szerverek 80%-át lelövik jövőhónaptól meg viszont látásra. Fél éven belül ilyenre nemigen kell számítani semmiképp szerintem addig meg még bőven van esély arra, hogy rendbe kapják a srácok a stuffot. Én bízk benne.