12274

Age of Conan: Hyborian Adventures - MMORPG
  • Jockey
    havazás van? csak nem valami nonstop technopartyn tengeted napjaid?:-)
    Amúgy megvan a 80, jól át is feateltem brummogót és próbálom bebaszatni a shamim minél többet a földbe keshat-ba, és ez egyenlőre sikeres is, mivel teljesen újrakonfigoltam a lvl80ig változatlan bill kiosztásom, így gyakran heal helyett stunolok, vagy combo indítás helyett healelek..:)
    Összeségében én is kevesebbet vagyok mostanság, jöv héten megyek balcsi, meg mellette tanulok, de azért be-be kukkantok:-)
    jah és az előző témákhoz kapcsolódva ÉLJEN AOC, wow szar:-)
  • Kipu1
    Itt egy hasznos link, nem túl friss sajnos az AOC még nincs benne:
    http://www.mmogchart.com/charts/
    Nekem ez jön le ebből: 16 millioan vezetünk autót, ebből 10 milla
    Suzukit vezet, mert Suzuki a mi autónk. Könnyű vezetni, ismerős minden
    alkatrésze, a szomszédnak is ez van mag a csapból is ez folyik. A többi
    meg minden féle mást, kinek mit diktál az ízlése. Ha kiöregszik a
    Suzukim talán én is veszek valami mást, addig figyelgetem a többieket. és
    röhögök rajtuk ha lerobban a verdájuk, mert én nem kockáztattam, a tutit
    választottam. 10 millió ember nem tévedhet, mint ahogy 10 millárd légy sem :))
  • sanyiiiii
    Igenis fogja fejeszteni az FC az AoC ot. Dobálóztok itt azzal hogy milyen kevés az a 200k előfizető. De gondoljatok bele hogy 100k előfizetővel is szép bevétel az és bőven megéri. Az FC egy viszonylag kis cég. Nézzétek meg az AO-t. Azon is dolgozgatnak mai napig pedig már 7 éves múlt.
    Mert megéri. Pedig AOban messze nincs 100k előfizető...
  • gatyo
    Azért mert van egy olyan emberi tulajdonság, hogy a tömeghez való vonzódás :-) A siker (bosskill, full s4 pvp gear) akkor az igazi, ha minél többen tudnak róla. Nem véletlenül van már gotfrag arena 3v3 nemzetközi verseny is, ami először fordult elő, hogy FPS-ek és RTS-ek közé beférkőzött egy MMO.

Mint már annyiszor leírtuk, a wow rendkívül egyszerű, az MMORPG játéktípus alsó határát súroló játék, amit a Blizzard fejlesztett/fejleszt. Ezen okok miatt hatalmas a játékosállománya, emiatt könnyű oda visszamenni. De mint tapasztaljuk az igazi wow-osok is úgy keresik már a kiutat onnan, mint Elderath a main kariját. A conan remek lett volna erre, de elfogyott mögülük a pénz, ami miatt korán ki kellett már adni, az eredményt meg láthatjuk, érezzük. Warhammer is ugyanerre a sorsa fog jutni ebben szinte már biztos vagyok.
  • Davidus
    szerintem tökéletes volt az időzítés. ha a wotlk után adják ki akkor a kutya nem vette volna meg mert
    1. wotlk fasza lesz
    2. jön a warhammer is

csináltak egy csillivilli játékot ami lvl30ig fasza. ez kb elég is volt arra hogy elkapkodjanak belőle 1 milliót és 700k ember befizessen +1 hónapot.
    fejlesztési költség visszajött + még pár ferrarira is futotta. fejlesztést senki ne várjon mert nem fogják a hasznukat halott játékra(200k előfizető a wotlk és a who árnyékában?) költeni
  • Sáska
    postold be meg pls legalabb 3x, nem hallottuk meg elegszer ezt a teoriat.
    /boring..
  • maniac001
    Hivatalosan nov. 3 a release date. Ebből lehet december sőt január is. De ha valaki MMO-t ad ki mint az AOC pl. az nem fél évre tervez. Nem úgy gondolkodik hogy "jó lesz ez a game a wow kiegig". Évekre terveznek, ezért volt hiba a wotlk előtt kiadni. De mondom, tudom hogy nem a fejlesztőkön múlt. Legalább is nem hinném. Így a kiadó jól kinyírta a gamet.
  • maniac001
    Azért nem tűntek el a wowból anno mert nem volt hova tűnni. Nem volt igazán ütős alternatíva. Az AOC-nak viszont ott a wow. És sajnálatos vagy sem, a wow azzal a 10 milliós előfizetői táborával és az 5 éves múlttal legyőzhetetlen ebben a kategóriában jelenleg.
  • sanyiiiii
    WotLK még majdnem fél év ám...
  • maniac001
    ne értetek félre, itt nincs két tábor, mégkevésbé harc a két "tábor" között. Mindössze arról van szó hogy minden megjelenő MMO-t a wowhoz hasonlít a nép, ami természetes, mert jelenleg az az etalon. SENKI nem szeretné ha az AOC megbukna mert legalább lenne egy élvezhető alternatíva a wow mellett. Én is vártam az AOC-t, megnéztem és nem jött be. Igen, eszembe jutott hogy ez is jobb a wowban meg az is. De ez természetes, hiszen ez egy összehasonlítási alap ha tetszik ha nem. Senki nem akar meggyőzni senkit a saját igazáról. Abban nagy az egyetértés hogy bugos, kiforratlan mint a wow volt akkor. De a különbség hogy akkor nem volt más/jobb/bugmentesebb, most viszont van, és ez óriási különbség. Ahogy Wildor mester írta, ha nem maradnak meg az előfizetők akkor nem fogja megérni foltozni. Így esett el a tabula rasa is. Ráadásul az időzítés is pocsék, így kiadni a wotlk előtt ami kb. újraértelmezi nemcsak az MMO-t hanem talán a wowot is. Tudom hogy nem a fejlesztők hibája hanem a kiadó akarata de a lehető legrosszabb az időzítés. Ha már időben nem tudták befejezni akkor vártak volna a wotlk hype végéig, foltozták és bétázták volna, akkor lett volna esélye. Így viszont (sajnos) nincs. Vagy egy más környezetben játszódó MMO kellett volna. W40K online pl. De fantasy/középkori MMO-ra ott a wow és marad is. Annyira tolják és fejlesztik hogy ezt nem tudják tartani a pár ezer előfizetői táborral rendelkező fejleszések.
  • Torzonborz
    ez így van . de kérdem én a wowból miért nem tűntek el az emberek míg innét igen ? itt a lényeg. mondom én aki nem nagyon szeresse wowt.
    ha vki emegy akkor már nem nagyon jön vissza. utánpótlás meg alig van. mindenki tudja hogy ez mivel jár. kíváncsi vagyok mikor lesz server merge. az lesz az első igazi figyelmeztető jel .
  • 0Fritz0
    Jó is lenne pihenni. :)
    Havazás van, ezért mostanában elég későn tudnék csak játékra készen beterpeszkedni a gép elé.
    Megvan a 80-as szint, ó medvesajtos sámánom? :D
  • Jockey
    veled mi zu pommester?
    pihensz vagy altozol?
  • 0Fritz0
    Pontosabban: A két tábor már hetek óta ugyanazt írogatja egymásnak, de -mint mindig- most sem tudja egyik fél sem meggyőzni a másikat. (unalmas)

Beszélgessünk inkább az időről.
    Ti dugtatok már szélviharban?
  • Sáska
    hihetetlen hogy mar hetek ota arrol megy a tema, hogy az aoc szar, a wow meg milyen kiraly. Ezt akar meglehetne beszelni a wow topicban is, pont annyira van ott helye, mint itt. kktxbye
  • Omlás
    OFF:
    MMO ban olyan,hogy bug mentes nincs :) Hasonló tartalommal bíró játékot mint a wow millió patch és 1 kieg után: kizárt hogy alap játékkal bárki is hozza ezt a szintet mint ahogy a Blizzard sem azzal hozta.

Lehet temetni az AOC-t de mint már azt sokan írták tessék csak visszagondolni mekkora szívás volt wow indulásakor és nem csak 1 hónapig továbbá a megjelenéskor meglévő tartalmát nem kell említeni hányszor bővítették az első kiegig....
    ON
  • WiLDoR
    jah, sajna ez nagyon is reális.
    hiába pofozzák helyre, arra már túl kicsi lesz az előfizetői bázis, a játékosok elhúznak vagy váltanak vissza másra/régire.
    ráadásúl wotlk tarolni fog újra, az új bg a rombolható épületekkel, vehicle combat system-mel, a dinamikus mozgó elemekkel megszórt aréna, a rengeteg új és JÓL kidolgozott endgame tartalom ismét tuti ötletek, amik hosszú időre le fogják kötni a playereket, casualt és hc-t is egyaránt.
    nem lennék meglepve ha wotlk kijövetele után elérné a wow a ~15 millás előfizetői számot, ha nem többet.

ha valaki /ma robbantani akar az mmo piacon, annak egy bugmentes, kész játékot kell piacra dobnia, ami legalább annyit tud és annyi tartalommal rendelkezik, mint a wow most.
    ha ez nem lesz meg, akkor default bukta... szépítgetni lehet a dolgot, meg nagy reményeket fűzni hozzá, hogy na majd az X. patch után mekkora jó lesz, csak arra már a kutyát nem fogja érdekelni a dolog.

warhammerrel is atm úgy vagyok, hogy nem fogom előrendelni (wotlk-ot ellenben igen), hanem megnézem milyen lesz a végleges és várok 2-4 hónapot, megnézem mit alkotnak vele.
    tanultam az aoc-on elkövetett hibáimból, még1x nem fogok egy rakat pénzt kiszórni az ablakon zsákbamacskára...
  • [SiX] Boci
    Nekem nagyon tetszik az AoC de sajna a bugok es a felkesz/nehezen hasznalhato featureok megolik a jatekot. Nem is fizetek be ra tovabb.
  • maniac001
    Abban az időben nem volt a wownak egy erős riválisa, így mindenki kivárta azt amíg rendbe hozzák. Az emberek megszerették az MMO-t és vártak, játszottak mert nem tehettek mást. De most itt van a wow riválisnak. És már volt jó sok próbálkozás. A tény az, hogy a wowot nem fogja més sokáig semmi kiütni a nyeregből mert nagyon kiforrott már. Főleg hogy jön a wotlk. Az AOC simán el fog tűnni a süllyesztőben, ebben biztos vagyok. Rengetegen hagyják abba és/vagy mennek vissza wowozni. Ugyanaz lesz a sorsa mint a Tabula Rasanak. Megpróbálták, megbukott.
  • Jeffjohnson
    anno a WoW is így kezdte kellett neki majd 1 év és még mindíg a top-on van mind eladásban mind játékosmennyiségben
    Angoloknál:
    Heti PC-s TOP 10:
    1. The Sims 2: Double Deluxe
    2. The Sims 2: Freetime
    3. World of Warcraft: Battle Chest
    4. Call of Duty 4: Modern Warfare
    5. The Sims 2 Bon Voyage
    6. Sins of Solar Empire
    7. Civilization 4 Complete
    8. Mass Effect
    9. Assassin's Creed
    10. Race Driver: GRID

véleményem szerint jövőre az AoC is fel fog futni csak győzzétek kivárni
  • Kipu1

Igazad van, semmi.
  • Chris
    Nekem mi közöm ahhoz, hogy Wildort színes egyéniségnek tartod? :D
  • Kipu1

Monokróm? ez tetszik :) Ezért kellenek az ilyen szines egyéniségek:

"a casual elhúzott (köztük én is, de mondjuk én nem a fenti okok miatt, hanem mert abszolút nem birt megragadni a game, s úgy döntöttem ezért igy inkább nem fizetek havi 4-5k-t.)
    a kérdés innentől már csak az, hogy a casual többséghez képest elenyésző hányadot képviselő aoc hc közösség vajon képes lesz-e fenntartani a gamét."

• Chris
    Majdnem vmi olyat írtam amivel belegázoltam volna a monokróm lelkivilágodba, de ez csak egy röpke pillanat volt. Inkább csak azt mondom, hogy majd egyszer megérted.

• Sáska
    remeljuk elobb, mint utobb
  • TDC Geronimo
    A lóról való leszállás/felszállás látványos ugyan, de teljesen előnytelen mind pvebe, mind pedig pvpbe. Ráadásul még bugos is. AoC grafikája és harcrendszere után a wow/war valóban gagyinak tűnik és én is visszavágyódom aocba mindig. Nagyon sok meló van még vele az a baj és az előfizetők türelme pedig egyre csak fogy. A minap láttam egy interjút azzal az Erling nevű fazonnal, a ComiConon készült. Egész végig arról áradozott, hogy mennyire sikeres volt a start, ilyen smooth gameplay meg olyan smooth kezdés. Kiváncsi lennék azért a mostani aktív előfizetők számára is. Azzal bezzeg nem dicsekednek :)

A lényeg, hogy nagyon szeretném én is, ha minél hamarabb jobb lenne a game. Sokkal kevesebb bug, továbbfejlesztett interface, sokkal több content(főleg endgame területén) és a várva várt pvp rendszer. Biztos vagyok benne, hogy visszamegyek majd...a kérdés hogy ez előbb vagy utóbb lesz :)
  • Sáska
    Nem tudom, honnan jon ez a mondas, hogy a “felmelegitett leves nem az igazi”, sztem sok olyan leves van, ami nemi allas utan sokkal jobb, mivel “osszeernek” benne a dolgok. Sztem igy van/lesz ez az AoC-nal is...:)
    Igen, van benne sok bug, neha csuszkalnak a karakterek, meg beszurkul a radar (ez az egyetlen ami bosszant), de sztem teljesen jatszhato – lagalabbis szamomra. En teljesen jol elvagyok vele, jatszom napi 1-2 orat, questelgetek, elvezem a grafikat. Meg mindig latok benne fantaziat, s egyaltalan nem latok okot arra, hogy le kene irni ezt a jatekot, hiszen annyi lehetoseg van benne, s a fejlesztok nyilvan dolgoznak is rajta.
    Izlesek s pofonok, nekem is sokkal jobban tetszik, mint pl a wow, marcsak olyan aprosagok miatt is, mint pl. le es fel tudok szallni a lora, az nem csak megjelenik vagy eltunik alolam..
    Persze ha valaki ugy jatszik vele, hogy a hibakat keresi, annak nyilvan nem fog tetszeni. Arra meg, hogy nem ezert fizettem, stbstb, azt mondanam, hogy nem ez az elso jatek, amit nem teljesen befejezve adtak ki…. Nem kellett volna akkor megvenni megjelenes napjan, hanem varni par hetet, olvasni a forumot, s akkor most nem lenne siras, hogy nem ezert fizettem, etc.etc (akinek nem inge…).
    A harcrendszdszer is tetszik, probaltam a warhammer betat – aminek amugy a grafikaja kb = wow (igen sokmindenkinek nem fontos, de nekem az)-, s aoc utan kiabrandito volt, hogy kb. en utok egyet, aztan a mob ut egyet, aztan megint en- de ez mar mas tema..
  • JohnnySmith
    Én is megvettem, ráadásúl még fizettem is hogy ea-ben benne legyek aztán bő 1 hónap után rájöttem hogy talán majd évvége felé visszatérek inkább addig meg javítgassák a félkész játékukat....
    (ofc eladni azért nem adom el, megérné ha kész és jó lenne)
  • TDC Geronimo
    Én is naponta szidom őket, hogy miért baszták el ezt a gamet. Világ játéka lehetett volna belőle -.-
  • vear
    Jaja, mindenki csodára vár. Eljön Crom és villámaival agyoncsapja a bugokat, vagy a fejlesztőket. Nekem megfelel az utóbbi is, 2005 óta vártam a játékra, bosszúból ennyit megtehetne nekem.
  • Torzonborz
    mert miért ne ? mert talán érdekli a játék sorsa ?
  • Kipu1

Azt nem értem, aki nem játszik ezzel a játékkal, sőt nem is akar többé
    mert ugy becsapta maga mögött az ajtót hogy kiszakadt a keret, akkor
    mi a fsz-nak figyeli ezt a forumot? Miért írkál hsz-eket ide?
    Mégsem annyira biztos a dolgában?
  • Bil Ur Sag
    Szép napot mindenkinek

A napokban gazdát cserélt a gépem, így eladnám Age Of Conan vadonatúj, egyszer sem használt, nem regisztrált játékomat, (így természetesen 30 nap próbaidő is rajta figyel még.)A lemez karcmentes, a játékkönyv kitűnő állapotú. Egyszer nyitottam fel kb... 7000 forint az ajánlatom az érdeklődőknek.

Ha valakit érdekelne, írjon ide: [email protected]

Minden jót! Jó játékot.

• Robcuskilla
    Jh, nem tudom, szerintem vannak elegen - csak arra nincsenek amire épp csapatot keresnék, de ez máshol is így volt ,ha már az ember túllépett vmin nem mászkált csak úgy segíteni vkinek group kvesztben :D - , illetve nem tudom lehet-e vmi infót találni arról, hogy egy játékkal kb hány aktív előfizető nyomja, érdekelne engem is. Meg már a lotro is abban a korban van, hogy azért több jóval a high lvl emberke mint az alacsonyabb szintű. ezért is pakolnak/-tak kisebb szintekre több solo kvesztet, hogy lehessen haladni. Az ízlés pedig valóban egy szubjektív tényező, akinek vmi nagyon a szíve csücske, úgysem lehet csak úgy eltéríteni, csak ha akadnak valóban objekítv hátrányok mint félkész, bugos, irányíthatatlan stb... azért conan bácsinak még majd adok sanszot, úgy október körül, hátha
  • panther112
    Értem, én addig vittem el, minden fajt, amíg valamiféle nagyobb városba nem rakott le. De abban csak npc-k voltak, chatben megnéztem hány ember van, és 30 alatti szám volt, kicsit meglepődtem.
  • panther112
    Persze ez telejsen igaz, hogy arról vitatkozni nem lehet, hogy kinek mi tetszik. De ahogy én tapasztaltam, ezeknek a reális grafikára törő fantasy játékoknak elég pocsék az irányításuk is. Nem tudom, ez mennyiben függ össze a grafikával, de pl. Witcher-ben, Guildwars-ban nagyon eröltetett a mozgás, hogy hol tudsz elmenni a karakterrel, stb. A wow-ban ez teljesen egyértelmű, míg pl. ezekben a játékok nekem ilyen alagutaknak tűnnek, ahol úgy kell kitapasztalnom, hogy melyik alagút az, amin át is tudok menni, és melyik az, amelyik csak meg van rajzolva, de mozgásra használhatatlan. Aki ismeri azt, hogy hogyan is épül fel egy játék grafikája, fizikája, stb. biztos rendesen is meg tudja fogalmazni, amit én csak körbeírni próbálok. Lotro is ilyen 'nehézkes mozgású' volt. És ez pedig egy objektív hátrány, és semmi köze a grafika szépségéhez.
  • sanyiiiii
    1.) nincs az már olyan messze mint gondolnád.
    2.) ízlések és pofonok tudod, mint ahogy már ezerszer említve lett..
    valamint az is számít hogy mihez mi illik.
  • Lyan Kyj
    az első (2) területe instanszolt, training pálya kb lvl6-ig.
  • panther112
    Nemrég próbáltam ki lotro-t (demo), de 24 online ember volt, ezek szerint csak rossz realmet választottam?

Messze van még az a grafika amiben reális megjelenítésre lehet törekedni, szted addig a rajzfilm megjelenítés a nyerő. (a másik pedig, hogy baromira nem mind1 mit hoznak ki a grafikai motorból, pl. a witcher sztem rettenetes volt, pedig eddig elvileg 'jobb' mint a wow-é)
  • TDC Geronimo
    Fogsz te még aocozni most mondom :D