12274

Age of Conan: Hyborian Adventures - MMORPG
  • TDC Geronimo
    Fél év után szomorúan vettem én is tudomásul, hogy az UIhoz szinte hozzá se nyúltak. Még régen voltak képek az új chat ablakról egyik hírlevélbe, azzal se tudom mi lett pedig az egész pofás volt. Hyboria betűtípust még mindig hiányolom a sima internet font helyett :s Beta elején még benne volt azt átváltottak erre az egyszerű ámde ronda betűtípusra. A gankelásről meg annyit, hogy ez az FFA pvp, ha ez van az a baj, ha nem ez akkor meg az...szokásos ;>
  • Solid Snake
    Az lenne a kérdésem hogy a PVP-arénába való jelentkezés után behív-e egy idő után? Vagy mint régen kb. semmi nem történik.
  • Sáska
    btw mit inditottal?
  • Sáska
    ok. lehet nekem is el kene huznom elobb?!
  • mephisto11
    Jah és mivel a szeró már inkább pvp jellegü mint rp a sok balfék ganker elkerülhetetlen sokszor!Nem csak tortageban hanem a többi quest területen is!De ha már kicsit nagyobb vagy tudtok majd a több klántaggal együtt mozogni!És ebben az esetben már inkább te leszel a killer...
  • mephisto11
    szia.ha kijössz tortageból majd tudsz venni zsákot!a plusz 20-30 slot körüliek nem olyan drágák de a plusz 40slot már borsos!Sáska ha belépsz próbálj tellben irni az emberkéknek!Mostanában altkarikkal nyomulunk sokat a főkarikkal nem mindig vagyunk bent!Próbálj irni Laxlei-nek (soulkiller) vagy nekem Ravenhead-nek (Bulywif) majd!Ha nem megy akkor majd rasztah szól és kapod az invet...:-)
  • RaSzTaH
    fél nap szabin vagyok szal mindjárt indulok hazafele, aztán majd ha leszel este fele vagy ilyesmi írj rám szólok klántársaknak vegyenek fel a guildbe
  • Sáska
    a HP-t ha jol tudom, kiirathatod a fejed fole is. Talan vannak addonok, amivel kicsit felturbozhatod az ui-t.
    Tegnap csinaltam egy necromancer-t, most lvl10, nem olyan rossz, de a castereknek a fatality-je nem olyan jo, mint a meleek-nek, szoval lehet csinalok egy masikat, viszont a spellweaving meg eleg galans, de az csak kesobb lesz:/
  • RaSzTaH
    egy hátitáskányi helyem lesz végig? mert ez így elég karcsú... főleg, hogy tömegével dobálják a cuccokat a mobok:S
  • RaSzTaH
    kicsit buta, vagy nem is tudom nem túl kidolgozott, a chat ablak működése sem tetszik, őő jah igen a hp bar-t kár, hogy alul mutatja, de ezek mellett egyenlőre tetszik a game, kicsit jó most a változatosság..:)
  • RaSzTaH
    vígasztaló:D mindegy túlélem, valószínűleg ugyanezt fogom csinálni velük, ha elérek egy bizonyos szintet :) KOS....
  • 0Fritz0
    A büntirendszer előtt rendszeresen járkáltak le full lvl 80-as klánok lóról gankelni a kicsiket.
    Gyakran napokig semmi mást sem csináltak.
  • Sáska
    az UI-ban mi nem tetszik?
  • RaSzTaH
    a játékban 2 dologgal nem vagyok még kibékülve így egy nap tapasztalata után az UI és a gankelés:) adott pl.: egy ranger azzal szórakozott: hide -> szarrá lőtt, mindig oda ment ahol questjeim voltak 6 szinttel nagyobb volt, nem tudom mennyire élvezte a dolgot:D
  • RaSzTaH
    nálam is ez volt :) aztán összefutottam soulkiller altjával úgy vettek fel a klánba, de átlag 15en online voltak akkor épp.
  • Sáska
    tegnap probaltam rakeresni az enslave-re, de nem talalta hiaba irtam be tobbfele valtozot (lvl range, max players). Ha nincs online senki, akkor nem is lehet latni? Vagy mit csinaltam rosszul?
  • mephisto11
    Fel vagy véve:-)))
    A sötétben tapogatózás érdekében:
    www.enslave.hu
    www.ageofconan.hu
    itt nézzetek körül!Ezek a magyar conan oldalak ide nem irkálunk...ott fórumozik mindenki!Sok infót meg lehet az aoc.hu tudni!A classokról meg annyit hogy most már nincsen olyan hogy ez jobb az szarabb!Minden attól függ hogy hogyan tudsz játszani a kariddal és hogy pvp level hanyas!ha pvp cucc van rajta már jobb nálad mindegy hogy milyen kaszt!!!!mindenki olyat inditson akmi neki tetszik!pl.ma reggel duelba levertem egy guardot ő 80as volt én 76os bs!igaz vagy 5 percet nyüttük egymást de letérdelt!utána jött egy másik 80as guard pvp level 2es és 10 másodperc alatt levert!!!!ügyesebb is volt mint az előző mondjuk...stb...

Már irtam előbb hogy Aquilonia Enslave guild 35-40 aktiv magyar van benn!Üdv.
  • Soulkiller
    Szia! igen az Aquilónián van élet.Bár mindenkinek szíve joga választani.
    Ha gondoljátok az Enslave guild vár mindenkit.
    Az ,hogy melyik class jó vagy rossz azt nem lehet eldönteni,ha valaki jól játszik vele akkor mindegyik kemény ellenfél.
    '-2 Belogolással nem lehet eldönteni
  • RaSzTaH
    nah az Aquilonián csináltam egy karit "rasztah" néven ha majd van valaki az enslave-ből felvehetne... thx
  • Sáska
    Igen, L2-t valoban megszepiti a mult, nekem is az volt az 1. ilyen stilusu jatekom, elotte nem is tudtam, hogy leteznek ilyenek. Par honapja feltettem, de kb fel ora jatek utan eleg is volt. De akkor nagyon nagy volt:)
    Talan azert hasonlitom az aoc-t a warhoz, mert emlekszem milyen sokan lehuztak az egyiket, s dicsoitettek a masikat, aztan most, par honappal kesobb a sokkal jobbnak titulalt is ugyanugy le van huzva:-)
    Az valoban nem ertek, ha valami legalabb ugyanolyan rossz, mint a masik, de azert sztem nem kell atesni a lo tuloldalara, nem egy olyan jatekrol beszelunk, ami egy nagy szar.. Csupan arrol van szo, hogy mostanaban egyre tobb mmo jelenik meg, es az emberek mindig korszakalkotot varnak. Az pedig csak ritkan van. Attol meg hogy valami nem minden teren korszakalkoto, nem jelenti azt, hogy szar. Attol meg sok teren lehet jo, es elvezetes ;-)
  • Chris
    Tökéletesen irreleváns, hogy milyen volt/van a who, az is csak egy játék lett a sok közül, aminek sokkal jobban kellett volna sikerülnie, ne keverjük ide, próbáljuk az AoC-ot saját magához viszonyítani. L2 vonatkozásában az idő megszépíti a dolgokat. Az nem mmorgp volt végeredményben, hanem mmo akciójáték és igen, azt is fizettem vagy 2-3 hónapig, de ennyi bőven elég is róla. Azt mondanám, hogy azért maradt meg ilyen eposzi dicsfényben a pvp-je a fejedben, mert akkor láttál elősször és nagyon sokáig utoljára (az azt követő x év wow-ot borítékolom) tömeges pvp-t. Aki azelőtt játszott mondjuk daocot, az az L2-t kb. úgy élte meg, mint egy daoc ultralight gameboy verziót. Megint mondom, önmagában nézzük az aoc-ot.
    Nem győzöm hangsúlyozni, az nem érték ha vmi legalább ugyanolyan rossz, mint egy másik rossz.
  • Sáska
    ez igy van, de sajnos abbol kell foznunk, ami van :-)
    a zonakkal kapcsolatban lehet, hogy igazad van, viszont a pvp felveteseddel nem ertek egyet annyiban, hogy sztem ez teljesen izles kerdese. tudom, h a war nem 1v1re van kihegyezve, de azert gyakran elofordul, hogy egyedul barangol az ember, es osszefut egy, a masik frakcio jatekosaval (mint lentebb irtam, nekem 1v1-ben csak baromi hosszu, eredmenytelen harcaim voltak, mert megig kihealeltem magam, illetve a dps-em volt tul kicsi). ha a scenariokat nezzuk: 1 favorit/tier, agyatlan lavaba lokdoses stb.. Keep siege: miutan oadeertel a lordhoz 20m2-en kellett elfernie 30-40 embernek.. Illetve nekem az allohaboruk sem jottek be annyira.
  • RaSzTaH
    who-ból pont a gyűjtögetést hiányoltam, annyira rámentek a "masspvp"-re, hogy minden mást elfelejtettek belerakni, amivel az ember leköti magát holtidőben... amúgy kryn mikor játszottál utoljára aoc-al? war pvp rendszerével nem is volt gond, csak azzal a zergvszerggel, meg a gigalaggokkal, meg az akadással és még sorolhatnám... L2-ztél? remélem igen, ha nem ajánlom figyelmedbe, ott még mindig ugyanolyan élvezetes egy siege, a warba?! :D kacagnom kell, mi is volt? menjünk siegere? minek? akadni, laggolni? van értelme? áhh inkább bo rp-ért, hát ez vicc:) ha csinálnak vele valamit fél év alatt állok elébe de így...:)
  • Chris
    Oké, csak az nem pozitív tulajdonság, ha egy félresikerült játék vmiben jobb, vmiben meg rosszabb, mint egy másik félresikerült játék. :)
    Ha már who-val hasonlítjuk, akkor abban több high-end zóna volt, mint aocban, a kraftrendszer kb. ugyanolyan rossz, viszont fényévekkel kevesebb unalmas farmolás kellett hozzá, pvp rendszert ne hasonlítsuk, mert az fényévekkel jobb a warban még olyan állapotban is, amilyenben van.
  • dr Kotász
    -25% stacking damage, ha a kombó komponens nem talál be, pont a preload ellen találták ki. Nem rossz ez a pvp.
  • MarkBlade
    Nem lassulnak feltéve ha nem speckó ütést/combot viszel be. Jó a combo pvere de pvpbe a közelharcosok szívnak mig a casterek vígan dobálóznak.
  • RaSzTaH
    csupa ismerős :D kár, élvetetesebb lenne veletek gamelni majd, de ha másban lelitek örömötöket akkor ez van:)
  • TDC Geronimo
    "látod ütnek dupla klikk hatra kb 2-3ütésnél közbe elindítod te is a kombod és próbálod az uccsó ütésre közelébe kerülni:-)" Ezt nem úgy oldották meg, hogy ha nem találsz be a combot felépítő ütésekkel, akkor sokkal kevesebb az esélye a találatnak a végén? Valami ilysmit láttam, meg mintha jelezné is kombozásnál piros/zöld négyzettel, hogy talált-e az ütés vagy sem
  • Jockey
    úgy fest, hogy dupla hátra klikk és máris nem landolt a kombo..:-)
    Gyakorlatilag bakkecske effektus van pvp-be, legalább is régen az vlt, de tegnap is ezzel találkoztam..:-)
    látod ütnek dupla klikk hatra kb 2-3ütésnél közbe elindítod te is a kombod és próbálod az uccsó ütésre közelébe kerülni:-)
    kaszter annyiban méás, hogy neki a staminája nem kell másra, csak futásra és ugrálásra, míg egy melee karinak ha szökken párat elmegy a fél staminája..:-)
  • Sáska
    hatralni nem tudnak olyan gyorsan eloled, ha meg hatat forditanak, es ugy kapnak be egy utest, akkor automatikusan lelassulnak. Vagy nem?
  • Chris
    Na pont ez a baj a combo-rendszerrel, szórakoztató pve-ben, de pvp-ben púp a háton.
  • dr Kotász
    Jah, pl. megoldás a guardiannál: stun charge-dzsal támadsz, overreach, shield sweep (ez is stun), dulling blow, váltás lándzsára, stagger (ez knockback), váltás kardra, overreach és kivégzed. No persze egy jó varázsló ezt tudja, dehát erről szól a pvp...
  • MarkBlade
    Gondolom ez a soldier hercehurca pvpben a combo-k miatt meg stamina-futás miatt van. Ez akkor nem változott. Te staminából ütsz és futsz hozzá ő staminából elszalad és manából visszavág. Ja és mire kihozol egy 3 gombos combot már tuti nem melletted van hacsak nem vagy polip.
    A pozitivum.. a legjobban kinéző kasztok :D
  • Tucker Case
    Aquilonián szerintem van élet, legalábbis ha jól láttam ott van egy nagyobb magyar klán.

Én pénteken kezdek el megint játszani, akinek van kedve indítani egy új karit az szóljon aztán tolhatnánk együtt egy darabig. Én épphogy soldieren gondolkozok.
  • Sáska
    jah gondoltam.. de ennek ellenere eddig legtobbszor healer voltam barmilyen mmo-ban, mert mindig untam, hogy healerre kellett varni :(
    ugyanakkor meg sosem ertettem, hogy a healernek miert nem adnak eselyt, hogy legalabb nehany class ellen m egallja a helyet pvp-ben.. ordogi kor :]
  • Jockey
    pom régen jó volt, elég jó ccc-je is van és ugyebár healrbe ő a legjobb, de no damage, szal szintezésnél vért izzadsz ha nincs melletted valaki..
  • Sáska
    ott mennyire van elet? Vannak mas magyarok is rajtad kivul? Mondjuk ez annyira nem fontos, en is jol elvagyok kulfoldiekkel, csak erdekel.
    ha ez a server nemreg indult, akkor gondolom van elet alacsony szinteken?

Healerekkel mi a helyzet? PoM-ot nezegettem a necro mellett leginkabb.
  • dr Kotász
    Khm... ha esetleg van kedvetek, én a nemrég direkt az újrakezdőknek indított Skullcrusheren vagyok...

PvP-ről:
    a megjelenés óta rengeteg változás volt, jelenleg a necro és a Tempest of Set a király, barbarian/ranger nem annyira, assassin/Herald of Xotli is népszerű még a dps burst damage miatt.

Legkevésbé népszerűek jelenleg a soldier classok (Guardian, Dark Templar, Conqueror). A többségi vélemény szerint pvp-ben gyengék, alig rohangál manapság soldier a nagyvilágban, folyamatos kereslet van rájuk group questekben.
    Azonban én azt mondom, értő kezekben a soldier félelmetes pvp-ben, csak kevesen vannak az értő kezek tulajdonosai :) Egy jó guardiant csak egy másik jó guardian tud megölni pl, DT-vel is döntetlen, mindenki más ellen van esélye, de mivel soldiernél nincs one/two shot kill, a pvp ranglétrán sokkal lassabban halad, pláne, hogy 50/60-as szint alatt még nincsenek meg azok a featek, amelyek ütőképessé tennék pvp-ben.

Amúgy alacsony szinten (kb. 40 alatt) a ranger a király, mire odaérsz hozzá, 50% hp-n vagy... Lvl 80-ra ez eltűnik, és a ranger nem OP ellenfél.
  • Jockey
    filózom én is, hogy átszékelek aquiloniráa, elvágre is ahogy néztem ingyenesen meglehet tenni ezt február végéig. Persze csak akkor ha van ott élet, amire sajnos rálátom nincs (és van kellő számú magyar player si)
  • Sáska
    majd ird mar meg, hol inditasz karaktert, who-ban is elbohockodtunk neha mikor a zealotoddal voltal bent (asszem:-) ).

BTW vateran tegnap lattam bontatlan aoc-t 3500-ert, gondolom mephisto11 erre gondolt.