Age of Conan

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Mindenesetre a második negyedévben olyan 13 millió dollárnyi aprópénzt sikerült összekuporgatni az AoC bizniszbõl, ezért a Funcomnál azóta is mindenki mosolyog."

Ilyen ostobaságot leírni... Ha nem ért hozzá, nem néz utána, ezt a részét minek kell erõltetni?

tegla
Age of Conan helyzetjelentés

Birdy, 11:22 - PC X360

(GamaSutra) Folytatódnak a holland Funcom sikerei, az Age of Conan ugyanis immár 415,000 elõfizetõvel büszkélkedhet. Eddig több, mint 800 000 példányt adtak el a játékból, szóval azért némi lrmorzsolódás is tapasztalható. Mindenesetre a második negyedévben olyan 13 millió dollárnyi aprópénzt sikerült összekuporgatni az AoC bizniszbõl, ezért a Funcomnál azóta is mindenki mosolyog. A GC alkalmával zárt ajtók mögött bemutatják az új DX10-es grafikai motort, ami tovább turbózza az amúgy is figyelemre méltó grafikát. Hamarosan indul majd a lengyel és orosz lokalizált verzió, de 2009 második felére az ázsiai piacokat is szeretnék bevenni. És ami sokak számára biztos jó hír, gõzerõvel készül az X360-as verzió is.

from hardwired

Azt mesélik, ha Chuck Norris betesz a dvd lejátszóba egy szalámit, akkor visszatudja nézni a disznóvágást......:D

MeoH
A 14millios szam sztem jo fajta marketing duma, barmit is takar, sztem kicsit santit. Az 1misi kb realis. Jel.pillban 8 NA/EU szerver van, ebbol 5 perma light telitett, 2 normal/heavy, es 1 perma heavy. Lightot 2,5k playerig, mediumot 4,5kig, heavyit pedig folotte ertendo. Szoval ok, hogy nem mindig onlajn mindenki, de a 100k is igen csak necces... Korea 37 szerver normal/heavy allapotban, valszeg hasonlo parameterekkel mint az EU/NA szerverek, a max player pedig 6,5-7k kornyeken lehet szerverenkent, de sztem ezt EU/NA szerver sosem erte le.

fuck mmo's..i.,

A 14 millió eladott darab is elég fura, bár közel sem lehetetlen, én csak az elõfizetõi számra reagáltam. Amúgy az a cikkecske, amit Bíszt linkelt önmagában egy nagy vicc, mmo-san szólva egy óriási self-pwnage:

"Örömmel tudatjuk, hogy eladtunk 14 millió darabot az L2-bõl, és ezzel az északi-amerikai és európai elõfizetõink száma a hihetetlen 100.000-es számra ugrott. A termékünk nagy kedvencként debütált és folytatódik sikere, mint az elite pvp játékosok elsõ számú kedvence."

Tarkóncsapnám a szerzõt legszívesebben, egy ingyen zsíroskenyérosztásra többen jönnek el, mint százezer.

BEAST
Szerintem volt 😊 Preludeban sem volt olyan rossz, de c1-c2 kozott kerultek bele olyan dolgok amitol tenyleg jo lett a clan/alliance szintu pvp es kb tenyleg a csapbol is l2 folyt. Utana koltoztem enis veglegesen wowba. 😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Márpedig sajnos így van, amúgy is az érdekeik azt kívánják, hogy minél nagyobb "biztos" bevételt mutassanak ki, tehát az ilyenek általában erõsen fölfelé kerekítenek... emiatt vannak az elrugaszkodott netes közlések nekünk, a plebsnek. 😄
Aranykora nem most volt szerintem, már ha volt neki egyáltalán, mert kijött, rá pár hónapra a wow is és onnantól kezdve az árnyékában volt kénytelen tengõdni.

Davidus
az egy nagyon beteg világ lenne ahol a L2nek 15 millió aktív elõfizetõje van😄

V9ykn8_TZL0

BEAST
Ebben lehet valami :d

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

De ezek a táblázatok mind az elõfizetéses mmo-kat tartalmazzák, ázsiában meg nem az a divat, hanem az item mall. Lehetetlen is õket összehasonlítani, mert a f2p mmokban minden egyszer legenerált account 'aktív' míg mennek a szerverek.
Így simán el tudom képzelni, hogy egy Mapple story-nak van 15 mill. accountja, mert az is benne van amivel 10 percet játszottak összesen.
Szerintem a costumers és a subscribers közötti különbségben van a kutya elásva. Az egy dolog hogy egy játékból eladtak x millot évek alatt, az meg egy másik dolog hogy aktuálisan mennyi aktiv elõfizetõjük van.
BEAST
😮

Erdekes, foleg hogy ami ebben a reportban szerepel az kb meg is egyezik a lentebb linkelt oldal adataival, viszont ott nem szerepel az azsiai piacon... a jelentesben worldwidekent irjak azt a szamot. Kicsit nehezemre esik elhinni hogy vilagszerte alig tobb mint 1 millio l2 jatekos van 😄 ... az sem tiszta hogy akkor ezek szerint aranykoraban is max 2+ millio jatekosa lett volna vilagszerte? 😄

Valami nem stimmel xd

Ez persze nem neked szólt Bíszt, hanem a mosolyogtató 15 milliósoknak. 😄

Jaaaj, ezt úgy hívják, hogy kurva nagy blöff, amit ki lehet írogatni mindenféle weboldalakra.
A matematikával hadilábon álló nagyotmondó okoskáknak javaslom a következõ megtekintését, kb. 2 percbe került rátalálni: NCsoft IR Report for 2007
16. oldal, tessék észrevenni, hogy a releváns számok nem kerekítések.

Pari
Nah errol van szo,minden mmoba kell grindolni nem is kicsit
daoc: gyk questek sem voltak kiveve 48as necklace,toa,artik(bar itt valt lehetoseg, xp itemek,pl,/level,pvp,freelevel
l2: nem jatszottam vele(es nem vok a kisapad lynx)
wow:...nc
aoc:...sem kivetel

"You no mess with Lo Wang!" Amoxx

BEAST
Ajanlom figyelmedbe az oldal FAQ reszet 😊 ... o maga is elismeri hogy nem igazan pontosak az adatai, mivel vannak cegek akik maguktol osztjak meg ezeket az informaciokat, vannak akik csak regionalis szinten teszik ezt (mint az ncsoft, ok a grafikonok szerint is csak EU/NA adatokat adtak, mivel az azsiai reszen fel sincsenek tuntetve) es vannak jatekok amikrol onnan szerzi be az informaciot ahonnan tudja... Szep meg jo, de nem ervelnek ezzel az oldallal 😊

Davidus
szerintem ez a nyugati piac

V9ykn8_TZL0

Botond
Bezzeg daocban, ott nem lecampeltünk 1 helyre és pullpullpull, hanem és változatos quest volt. -.- Csúnya wowban meg grindelni kellett. -.-
edios
De akkor ez mivel magyarázható?

/nemértsemmit

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

Lynx_TWL
kisapám te sem játszottál l2vel régen:d

๏̯͡๏﴿

BEAST
"NCsoft® today announced Lineage® II, with more than 14 million customers worldwide, has reached 100,000 active players in North America and Europe. The title started as a cult favorite of many massively multiplayer online (MMO) gamers in North America and Europe and continues its success as the premiere player-versus-player (PvP) online role playing game for the elite PvP player."

De ugye ez egy azsiai grind mmo ;p

s0n1c
szar lesz késõbb hidd el... sajnos
Pari
mint egy jobb orosz gulag😊

Pari
de ahol 10M-an egyszerre grindolnak, az mar az volt😛

BEAST
Tudtommal nem a wow volt az elso mmo amiben nagy betuvel kellett grindelni xd

Pari
Egyelore nem erzem annyira tragikusnak, nem nagyon tudok olyan mmot, ahol nem kellene valamennyit grindolni, sot ugye a wow teremtette meg a GRIND fogalmat igy nagybetuvel orrverzesig repu meg honor farm. PvP resze sem idegesit rettenetesen, hogy lv80asakok gankelnek mindenfele. ami viszont zavar ez az uj modi, hogy minden rohadt instancolva van, a varosok de meg a pve teruletek is, tom, hogy a szerver meg a ping miatt de akkor is rohej.

BEAST
Low levelen eddig sem volt olyan szornyu a helyzet, azon kivul hogy amikor mi jartunk 30-40 kornyeken csak Sanctum volt mint "normalis insta"... mostanra viszont mar ott van Black Castle meg elmeletileg Pyramid is. Viszont ez sem valtoztat azon a tenyen hogy lvl50tol fokozatosan ritkulnak a questek, foleg 60-70 kozott volt rossz. 70 felett ott van Kheshatta, de azokbol a questekbol sem lesz meg a 80, nem art grindelni hozza 😄

Amugy nem is ezzel a reszevel volt/van bajom 😊

Torzonborz
" en meg csak 2 hete Aoczok " nna itt a kulcsszó.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Pari
Ennyire nem unatkozhattok!?
BTW nem ertelek benneteket, en meg csak 2 hete Aoczok,de nekem tetszik a game, lv40es a tosom, de meg egy masodpercet nem grindoltam, csak questeztem azt is Stygia elso provinciajaba, meg egy picit a wild landsen, szerintem a questek teljesen jok, nem eszmeletlenul hosszuak es kelloen valtozatosak, igaz van benne meg bug rendesen, de amugy egesz kellemes es korrekt idotoltest nyujt jelenleg.

Davidus
koreai mmokat fõleg a sárgák játszák ott pedig nincs havidíj hanem idõt vesznek

V9ykn8_TZL0

Botond
Fizetni fizethet, de ahogy mondod, nem túl reális. Persze mindjárt kapjuk a hiteles forrást.
Lazarus
egy ember fizethet 1xe több mmo-t is, a 10x15 mil lehetséges, csak nem túl reális
Epedve várunk a te forrásodra is... már ha nem épp te mondod ex has módon...

Botond
Amúgy ha nem tudnád csak Magyarországon több milliárd ember nyomja aoct. -.-
Botond
Úgy érti az a K-val kezdõdõ ország ott keleten ahol sokan vannak, na, mit kell értetlenkedni. 😄

Ez a K-betûs orszûg nem az amelyikben 150+ Millió ember él. 😄
Én innen veszem, és te? http://www.mmogchart.com/charts/
10 x 15 milla ember? Az a korea melyik bolygón van ? ROFL
Torzonborz
azért az sem mindegy ám hogy mekkora a összeget fordítottak a fejlesztésre s ez mennyi idõ alatt térül meg. AoCnál igen nagy számot lehetett hallani. innen onnan.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

BEAST
a hasrautes mindig bevalik :d

nagyon rosszul számolsz sajnos nemtudom az adataid honnan vannak de legalább 10 olyan koreai mmo van amivel több mint 15 milla ember nyomja
Azzal azért tiszában kell lennie mindenkinek, hogy az MMO egy réteg igényt kielégítö mûfaj volt a WoW megjelenéséig. Már egyszer idéztem, de ujra leirom: összesen 16 millió MMO elõfizetõ van a világon, amibõl ugye 10 a wow. A két LA 2 milló, a Runescape 1 millió, a FF XI fél milla, a Dofus 400 ezer, és a többi mind ez alatt, jelentösen, EQ 1-2, LoTRo, Eve, Vanguard meg minden amit akartok. Tehát 200 ezer elõfizetõnél is akár temetni egy MMO-t enyhén szólva rosszindulat. A DDO 40 ezer elõfizetõvel vígan fejlõdik, ez olyan üzlet amibõl hoszzu távon nagyon sok pénzt ki lehet szedni. Üzleti jelentés ide, csalódott elõfizetõk oda, mindig vannak új madarak. Miért van a WoW is folyamatosan az eladási listák élén, hinnéd hogy van aki még nem próbálta ki? Vagy a kibannolt kínai farmerek veszik állandoan 😄
Eltaláltad.
BEAST
A folyamatos fejlesztes nem csak kiegeszitoket jelent meg huha uj tartalmat a mar meglevo tartalom melle... hanem patchelgetes, balanszolgatas, ilyesmik.

Torzonborz
ez így igaz. szóval ez amolyan félig igaz félig nem. ha csak az accountok számát nézzük akkor oké de koránt sem azt jelenti hogy valóban ennyien játszanak vele.
na mindegy arra jó volt hogy megint pörögjön a topik 😄

0Fritz0
(Izzad)

Nah, írtad a #6046-ot, hogy fontos a folyamatos fejlesztés.
Erre válaszoltam én azt, hogy pl. a wowo-nál is bõven elég ha néha kidobnak némi kiegészítõt jó pénzért.
Mondjuk õk annyival beljebb vannak, hogy van végtartalom.

Ennyi, nagy bölcsességet ne várj tõlem ilyen melegben. 😊

(Faszom, már megint ez a kurva wow a téma... elnézést)

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Egy biztos, Funcom nem örül neki. 😄
Én meg mennék a legszívesebben spekulálni, ha nem ingatlanban állna a pízem. 😄

BEAST
ooo nem erteni 😄 ... idezd vagy valami, vagy mire gondolsz, mert en nem irtam olyasmit hogy huha wowban havonta jonnek ki a csodauj dolgok. Patchek/bug fixek vannak, es ez is beletartozik egy jatek fejlesztesebe, ha jol tudom 😄

0Fritz0
Hát, õõ...
Az elõfizetõk megtartása, új fícsorok meg izé.
Nem azt írtad te is, hogy ezek fontosak? 😊

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

BEAST
Ez hogy jon ide? :d

0Fritz0
Azért a wow sem havonta hoz ki valami újat, hogy megtartsa a 10 milliós kockafejeket.

Az olyan esetek után mint az Enron meg az Arthur Andersen? Hullanak fejek még kevesebbért is. 😄
Ügyfélnél pitiáner 250 ezer dolcsis nem engedélyezett átutalásnál útilapott kapott a pénzügyi vezetõ. Pedig csórikám csak átlag szállítót fizetett ki. 😄 Ha a részvényesekrõl van szó még a halálbüntetést is visszahozzák. 😄

Jockey
errõl jut eszembe, EUR/USD-hez mit szólsz?😊

Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)