4184
  • unrealnoise
    hát én is tolnám, csak tropára ment a lábam, meg nem is tudnék meló miatt valszeg ott lenni, bár valszeg amúgy sem kerülnék be, viszont a kitartás és a segg sok-sok tizedet jelent, szóval nem feladni! :)

több száz kör biztos meghozza az eredményt! :)
    kár hogy a sector idők meg ilyesmik tiszta "bénák", iracingben nem tudom láttad egy a szektor idős rendszert, eszméletlen sok mindent tud, kurva jól testreszabható. zseniális. kár hogy a legtöbben nem igénylik az ilyen komoly cuccokat..
  • cloud.strife
    Gyakorlok még és meglátjuk.

Nekem egyenlőre még nem állt össze igazán egy jó kör sem, ismerkedem a kormánnyal (3 éve csak joy-al nyomom).

Bár a lenti dologok erősen elveszik a kedvem az egésztől...... :/
  • unrealnoise
    nah mondjuk azt azért kétlem, hogy ez így szabályos és nincs benne erre vonatkozóan valami a szabályzatban... egyébként nem tudom mennyire pro időket toltok, de szerintem ez a csalás nem lehetséges. :) vagy kizárnak vagy mittudomén.

más: itt találtam az időket. link
    de egy srác ment már 1:06,978-at is, gondolom nem ő az egyedüli aki bemegy 07 alá.
  • cloud.strife
    Fasza..... :/
  • buggyant
    hm, picit utánajártam a témának. az autó 1370 kg, de ha letörlöd a patch-eket, akkor csak 1120 kg lesz. már tudom az 1:08 alatti idők titkát....
  • buggyant
    igen:) meg még az utolsó kanyarban is ki lehet sodródni egy picit kívülre.
  • cloud.strife
    Akkor hol vágsz le kanyart? Alagút elött kettővel az aszfaltozott bukótéren? :)
  • buggyant
    nincs beállításom. csak végsebességet állítottam és az utolsó sebességi fokozat hosszúságát.

aztán próbáltam ezt: http://www.gt5-tuning.com/index.php?title=Amuse_nismo_380RS_Super_Leggera

rosszabb nem lett tőle a kocsi, de időt javítani nem sikerült. nekem ez a kocsi nagyon alulkormányzott, alig tudom megmozdítani a seggét.
  • cloud.strife
    Nekem ez most 1:13, de van benne még legalább 3mp.
  • cloud.strife
    Beállításaid elárulod?

Az enyém:

Aero: 20/35
    Trans: 260 kmh
    LSD: 15/44/25
    Height: -5/-5
    Springs: 12.5/11.3
    Ext: 7/7
    Comp: 7/7
    Roll: 3/3
    Camber: -2.0/-0.8
    Toe: -0.12/0.20
    Brakes: 2/1
    Tires: Racing Soft
  • unrealnoise
    különben nem vagyok régóta GT user, de megnéztem egy két videót a top időkből (aktuális time trial etc), de tényleg ahol csak tudnak vágnak, vagy ahol csak lehet irreálisan kiszélesítik az utat. tehát amit csak a játék fizikája és motorja megenged. nem túl szép, nem túl reális, de ez van...

GT versenyeken GT mode-ban röhej, hogy össze vissza levághatom a kanyarokat, akárhányszor fűre mehetek, semmi szankció... nagy nulla így a sikerélmény, mert a hülyegyerek is megnyeri a versenyeket, ha megveszi a legerőssebb járgányt a kategóriában, így meg hogy még vágni is enged... meg még gyenge is az AI... hát nah...

ellenben van ami megizzaszt, a merci esős vezetői tréningje elég izzasztó száraz gumikon. :D pláne, hogy tényleg alig látni ki a cockpit-ből.
  • buggyant
    megnéznék egy 1:08 alatti kört. szerintem tud valami rövidebb utat, ahol nem pirosodik be az idő:D
  • buggyant
    köszi!
  • unrealnoise
    hát igen, csak hát mennek sajnos 1.08 és az alatti időket... :)
    én is nekifeküdnék, de tropára van most a lábam... persze nem minta a legjobb 30-ba kerülnék, de kíváncsi lennék első körben hova lennék jó. :)
  • cloud.strife
    Igen.

Azért elkezdtem állítgatni amit tudok fél óra gyakorlás után már 1:13.5-re levittem. :)
  • Al Age
    Egy próbát megér.
  • unrealnoise
    én sem szeretek és támogatom a setupolást, jó ha van lehetőség, de ááh. az életben ott vannak a mérnökök, technikusok, akik segítenek belőni a kocsit, plusz mindig kapsz egy alap-fasza beállítást. itt lófasz van, ha nem kunyizol setupot, baszhatod az egészet, ha nincs rá időd, vagy türelmed illetve tehetséged. holott lehet te is mennél közel alien kört...
  • cloud.strife
    1:11 az szép, én kis gyakorlással 1:16-on állok.

Viszont a beállítások engedése miatt nem vagyok boldog.
    Nekem annyi időm nincs hogy napokat szöszöljek a beállításokkal, így sanszos hogy hagyom a csába az egészet..... :/

Miért nem lehetett egy fix kocsival, fix beállításokkal elidítani egy versenyt?
  • Akey
    Próbálta már valaki a GT5-öt Logitech ChillStream PS3-as kontrollerrel? Kompatibilis vele? Mert a Logitech Rumblepad 2-vel minden PS3 játék működik, csak a GT5 nem. A játékot le lehet vele pauzálni, de semmi egyébre nem reagál.
  • buggyant
    nekem 1:11:188 a legjobb köridőm kontrollerrel. talán még 2 tizedet tudnék belőle lefaragni... valami jó beállítással esetleg többet is lehetne javítani, de ahhoz sajna nem értek.
  • cloud.strife
    Oks. :)
  • n000rbi

Majd egy pár kontroller vs kormány időeredményt berakhatnál :)
  • cloud.strife
    Ááá, holnap jön szépen a GT kormányom és azzal majd ráfeszítek. Szeptember 8-ig csak lefaragok pár másodpercet... :D
  • n000rbi
    Neked majd KITT-et adják oda a Hungaroringen :D
  • cloud.strife
    Én már nyomom, joy-al..... :D
  • Vadnokedli
    Ez kormanyosoknak van :c akik mar tapasztaltak xd
  • n000rbi
    Na emberek, lehet bizonyítani :)
  • Festéknotajcs
    én elégedett vagyok a DS3 al úgy ahogy van :)
  • unrealnoise
    kicsit OFF, de aki kontrollerrel nyomja, vagy úgy gondolja, hogy az xbox360-as fogása jobb lenne neki, illetve a szar kialakítás miatt gyakran lecsúszik a joyokról, az L2-ről és az R2-ről az újja (nekem igeb, egyszerűen tény, hogy hiába a legjobb gamepad, egyszerűen szar a forma, a gombok is bénán vannak kialakítva, hiába tudnak sokat....

szóval az vegye meg ezt: link
    minőségi cucc, pár mozdulat, és annyival jobb lesz a gamepad, hogy el sem tudom mondani. minden tekintetben sokkal kényelmesebb, biztosabb fogás, irányítás. hibátlan termék, minden PS3 tulajnak maximálisan ajánlom.
  • sure
    Igen, az ősteheccség kontrollerrel is kijön.

(OFF: LFS demóban én csak ufónak neveztem/nevezem a billentyűzettel/egérrel XFG-vel alsó 1:33-akat autózókat Blackwoodon, én különböző kormányokkal évek alatt, egyik patchben sem tudtam 1:34 alá menni... ON.)

Éveket játszottam autós meg repülős játékokkal PC-n billentyűzetről, sosem a sajátomon (na jó, a C64-emhez volt joystickem): egyetemi gépteremben záróra után, barátnő gépén stb., de mikor 2004-ben megvettem az első saját PC-met, első dolgom volt egy belépő szintű joysticket és kormányt venni (Saitek Cyborg Evo, meg valami alap rumble "feedbackes" Logitech kormány), egész egyszerűen az élmény miatt, szerintem a leggagyibb kormány is nagyjából tízszeres élvezeti faktort jelent.

A PS3 gyári kontrollere amúgy egy nagyon decens beviteli eszköz, szerintem sokan nem is tudják, hogy némelyik gomb is 8 bites felbontással (256-os skálán) nyomásérzékeny is.
  • cloud.strife
    Academy-n az egyik nehezebb szakaszon 139. voltam joy-al... :)
  • sure
    Én sem hiszem, hogy jövőre már nyakunkon lesz a PS4, de attól sem, hogy a GT6 PS3-on...tekintve, hogy a GT5-re is 4+ évet kellett várni a konzol megjelenéséhez képest, no meg az előző generációs PS-eken - GT-kben nem volt netes patchelés, DLC-k, online mód, Seasonal Events...a GT5-re már mondhatja a PD, hogy ez így egy folyamatosan változó tartalmú játék, és inkább erre koncentrálnak, hogy minél jobb legyen és változatosabb legyen (és sikerült is nekik).
  • samsung123
    nekem is ez az első, GT-m én jól elvagyok vele minden tekintetben.

akkor helyesbítek, teljes értékű GT-eddig konzolonként kettő jött ki. Biztosra veszem, hogy nem hagyják még ki ezt a sanszot a PS3 ból, mivel a köv gen messze és ott úgyis a grafika fog ütni egy újabb GT terén, ezért itt simán belerakhatnak mindent, amit bele lehet nem kell tartalékolniuk a PS4 re!
  • sure
    PS3-on má volt egy Prologue
  • sure
    Juj, én meg se merem mondani, mert le leszek lámázva, hogy általában racing line on, ABS 7-esen,többi segédlet off (kipörgésgátló 3-ason befigyel néhány erősebb hátsókerekesnél), pedig DFGT-m van, és én sem értem, hogy lehet kontrollerrel jobb időket csinálni, mint kormánnyal, pedig a GT Academy, meg az online idők ezt mutatják. Ehh, megmondtam, , mind1...

Nekem nincs viszonyítási alapom, ez az első saját Gran Turismóm (még valamikor az előző évezred végén PS1-en GT1-et próbáltam), számomra jó kihívás a játék, elég rapszodikusan "kap el", van, hogy hónapokat kihagyok, benne van még párszáz óra játék a "kijátszásig", a Seasonal Events meg remek és változatos pénzszerzési lehetőség, gyűlölném, ha farmolni kellene...vannak a neten videók ezekről a kontrollert gumival kiakasztós pénzbegyűjtő módszerekről, hát ez pont a játék élvezetét veszi el.
  • samsung123
    GT6 szeritem még PS3-ra jön! graf motor megvan már, ugyhogy nem kel éveket várni, jövőre kijön. minden ps-en 2 GT jött ki idáig
  • cloud.strife
    Joy-al.... :)
  • unrealnoise
    egyébként most én fogyatékos barom rájöttem, hogy lehet még megizzasztani magam. plusz súlyt a kocsiba, akár 200kg-ot is, meg a power limiter-t le a picsába. így több pénzt is kapok a győzelmekért, meg végre kicsit fun is, sőt nehéz is. :D

ez pont jó, mert a 40 TT-n ismét esélytelen lennék, nincs meg a járgány amivel tolják a jobbnál jobb köröket. mondjuk asszem itt össze vissza vágnak sikánokat meg minden, amit csak a rendszer enged, kicsit gáz így vezetni, remélem a GT6-ra valamilyen "időérvénytelenítő bójákat" vagy valamiket (iracingben lemész a fűre már cseszheted, ott jól be van lőve
    ) kibasznak az útra, mert így közel nevetséges az egész TT.

szóval most elleszek a GT5-el egy jó ideig, nem is értem, ez hogy nem jutott eszembe... :)
  • samsung123
    akkor béna vagyok:)
  • unrealnoise
    kontroller azért más tészta, ott naná, hogy nehezebb, mint kormánnyal. más kérdés, hogy nem túl reális azzal autókázni. persze élménynek még lehet élmény. :)