176874

-
Jak16 #4912 nincs én max 76k-ért láttam. -
ááh...MO n van olyan bolt ahol 65 ért adják az XBOX core packot?:D -
Van itt egy akcios gép: 1 konzol premium pack +1 vezeték nélküli kar +PES 6 +Kameo +4 filmet le lehet szedni ingyen...
És ez mind "csak" 440€!
( a 4 film kinek kell Franciául vazze..!!)
Megérné... -
Jak16 #4909 hopp Klastromnak akartam... -
Jak16 #4908 látom te már érted ezt, elmondod nekem mire kellesz vigyáznom? kérlek -
klastrom #4907 Nekem mindegy de ha füstöl 100 ropi ugrik... -
Jak16 #4906 magát a folyamatot értem, ezzel a Sataávl is tisztában vagyok, értem mi történik a folyamatban...sok mindent cisnáltam már a gépemmel is, windowst aktiváltattam, winyót töröltem dosból... -
klastrom #4905 Mer kő neki a lóvé PS3-ra... :DD -
Mért adod el?^^ -
klastrom #4903 Ha nem értesz hozzá akkor ne csináld mer könnyen el lehet baszni... -
Jak16 #4902 értem, szóal ha megveszem megcsinálom...Asrcok VIA chipsetes alaplapom van szal nem hiszem hogy problémalenne....Bár én Hitachisat szeretnék az valamivvel egyszerűbb :D -
Csoki.Nekem van egy gépem, 1 hónapos, flashelve, 2 játékkal ( ami kell )93.000,-ft-ért odaadom. -
klastrom #4900 Jók
-
Én ném tudom -
Jak16 #4898 váalszoljon valaki, hogy ha karácsonykor megveszem a premium packot, akkor ezek a flashelések jók lesznek-e a gépemhez (persze a megfelelő meghajtóhoz...) -
Akkor csak jól emléxem...
-
Hát úgy volt a sima Xbox on hogyha chippeltették akkor nállam futottak az ntsc t és a palt...:) -
Jak16 #4895 na most de ltom hogy vannak itt verziószámok, most akkor hogy a fenében van? -
Jak16 #4894 És itt a Samsung
MS28 Samsung Meghajtó Törése - Riddick mester leírása
A Hackerek visszavágnak!
Gyorsan kijött az új védett meghajtókhoz a törés,amivel -egy kis ügyességgel- bárki otthon gyosan 10perc alatt módosítani tudja a gépét,hogy olvassa a backup lemezeket.
A neten többféle leírás terjeng, de nagy részük érthetetlen, ködös nem muködik megfelelően. Ezért a tesztelt, működö módszert összefoglalva magyarul
közkincsé teszem.
Hozzávalók:
-Mtkflash kompatibilis Sata chipsetes alaplap (Asrock 8237R sata chipes alaplap,olcsó,és jó!)
-Egy mtkflash kompatibilis Atapi Dvd meghajo ( Pl: bármilyen Liteon dvd olvasó)
-Egy dos- os ,boot-os win98 kislemez
-egy editált mtkflash (mtkflashvia Via- hoz előre editálva netrol szedhető!)
-X360SAM0.4 dos-os program,ami átteszi a gyári firmware-ből a kulcsot a hackeltbe (netről szedhető)
-xtreme33.bin a legújabb hackelt firmware samsung meghajtókhoz (netről)
A Módszer:
-Bemész az alaplapod biosába és beállítod, hogy a Sata RAID üzemmódban menjen!
(Bármilyen hihetetlen, sok alaplap -pl. az Asrock is- csak így tudja megfelelően kezelni a rákötött sata eszközöket dos alatt! A biosban a sata raid menüt nem kell bekapcsolni ,csak a sata módját Raidre tenni. Ez azért kell mert ez az alaplap csak így,adja be a DOS alatt az mtkflashben a választó menüt! Ha nem raidre állítod a sata-t akkor nem!
-Ha,ez magvan akkor leformázol egy lemezt dososra ,hogy bootoljon,és rámásolod a mtkflashvia (ez a mód csak via-s alaplappal muködik!) programot,ez a verzió a legtöbb via-s alaplaphoz jó,a X360SAM0.4 nevű programot,és az xtreme33.bin hackelt master firmware fileokat. Mást nem! Kell a hely a floppyn! ÚJ LEMEZT HASZNÁLJ, hogy elkerüld a lemez sérülékenységéből adódó hibákat! Beállítod a biost, hogy floppyról bootoljon!
-Ha ez is kész akkor a többi már egyszerű! Szétszeded a 360ad ,és lehúzod a sata kábelt az Xboxos Samsung meghajtóról, majd ráteszel egy pc s sata kábelt! Ráteszel tápot és AV kábelt a boxodra de még NEM kapcsolod be a boxod,és nem dugsz semmit össze a pc-vel! Bekapcsolod a pcd,lehúzol róla minden eszközt csak egy DVD olvasó vagy iró van rajta az IDe buszon,és a kisfloppy!
-Bebootol a kislemez,és bejön a dos promt! Most bekapcsolod a boxod ,és rádugod a sata kábelt a meghajtóból az alaplapodra!
Pc-n beírod, hogy : mtkflash r /M /SATA orig.bin és nyomsz egy entert!
ha mindent jól csináltál, akkor bejön egy menü, amiben látszódik az ide dvd olvasód/íród és kiírja a sata chipset nevét(ez a kettes menüpont volt nálam!)
-mikor látod a flash menüt,akkor kikapcsolod az xboxod ,pl egy csavarhúzoval megnyomod a kikapcsoló gombját. De a csavarhúzót rajta tartod a gombon!
-megnyomod a menüben a gombot ami a sata xbox meghajtót jelöli ( A BOXOD KI VAN KAPCSOLVA!) Erre beugrik egy címsor ami keresné a kiolvasandó chipet!
-Egy órán elkezded nézni a másodperceket,és ezen az Asrock alaplapnál 11-12 mp volt a jó időzités(NEM 10!),és mikor ez eltelt,akkor gyorsan a csavarhúzóval bekapcsolod az xboxod!
-Ha mindent jól csináltál egyből elkezd írni a floppy és látod, hogy elkezdi lementeni a gyári biost az mktflash!
-Mikor kiírta, hogy sikeresen lementette a gyári biost,akkor mehet tovább a dolog.
-Újraindítasz mindent,és megint ugyanúgy visssza térsz oda ,ahol elkezted kiolvasni a biost a dosban!(közben ha akarod elmented valahova a gyári orig.bin-t!) Ha ott vagy dosban megint beírod, hogy:
X360SAM orig.bin xtreme33.bin hacked.bin majd enter!
Ez kiszedi a gyári biosból a kulcsot, beteszi a master hackeltbe és elkészíti a végleges hackelt biost!
Miután ez megvan akkor visszalövöd azt az állapotot amikor elkezdted kiolvasni a bios-t a gépből csak most ezt a parancsot kell kiadni :
mtkflash w /M /Sata hacked.bin
A trükk itt is ugyanaz, mint a kiolvasásnál! Mikor bejön a menü,kikapcsolod a boxod, megnyomod a 2 es gombot (ha az a sata meghajtód a menüben!) és a csavarhúzót rajtatartod a boxod bekapcsológombján! Nézed az órád, 11-12 mp után bekacsolod a boxod! HA mindent jól csináltál elkezdi beleírni a hackelt biost a program! Miután kiírta, hogy kész akkor kikapcsolsz mindent és összerakhatod a 360-ad: kész vagy! :)
TIPP: Ha bármikor nem jön össze elsore a dolog ,a számolásnál a (11-12mp) akkor a kurzor nyilakkal visszahívhatod a beírt parancsot,és az ESC-el megszakíthatod a lenyekkent olvasást! És újra próbálhatod amíg össze nem jön! Amikor a hackelt firmwaret írod bele, akkor NE szakítsd meg véletlenül se a folyamatot ha látod hogy elkezdte írni és olvas a floppy! MERT AKKOR KINYÍROD A MEGHAJTÓD! DE ezt minden hozzáértő tudja! HA mindent jól csináltál pöccre megy és forrasztás nélkül megflashelted az új Ms28 Samsung meghajtód!
Azért kell dvdolvasót rákötni a gépre, mert az MKTFlashben csak így jön be a választó menü. -
Jak16 #4893 figyuzzatok ez a kettő van nekem, hitachi törés:
aSSeR Samsung Firmware Hack leírása után ideje már a Hitachi módszert is átvennünk. A tesztpéldány Hitachi 46D volt.
Szétszerelés:
A fehér burkolat és a belső fémkeret csavarjainak szétbontása első alkalommal -szűz kéznek- körülbelül 30 percet vesz igénybe. Nem kell kapkodni, megijedni. Ha ésszel csináljuk nem pattan el az illesztés. Szétszedés alatt derül ki, hogy a puha (törékenynek tűnő műanyag ház elég keményen szorul, a kattanások ellenére nem törik
Az oldalsó szürke talpak jönnek le a leggyorsabban, csavarhúzóval a végein alányúlunk, majd kézzel felfelé tépjük. Közben a széleken a fehér keret szellőzőlyukainál vékony csavarhúzóval befelé toljuk a lábait, amik a fehér keretre kapaszkodnak. Ha a kezetekbe veszitek a gépet könnyen megsasolhatjátok azokat a szürke karmokat kétoldalt.
A burkolat lefejtése a tápcsatlakozó környékén folytatódik. Most lesz a munka java, ugyanis durcán passzentos műanyag kisfülek védik belülről hacker kezeink elől a gép szívét. Erre a célra külföldi tutorialok alapján legyárthatunk lapos, műanyag fogakkal felszerelt, a nyílásokba illeszkedő feszítőeszközöket, amik a kemény patentokat belökik, így a fedél lefejthető.
Hengeres dvdtokok átlátszó burkolatából méretre vághatjuk kiskezeink számára a céleszközt:
http://buktafej.uw.hu/eszkoz2.jpg
Erősen (kb 1cm mélyen) betoljuk a füleket a lyukakba, ha kattanásokat hallottunk akkor a fülek eltávolodtak a szegélytől, most már óvatosan felfele feszíthetjük a házat.
Gépünk alja ezennel el is válik a többi résztől. Vissza van még a teteje! Fordítsuk is rá és az altájék fémtálcáján szorgosan csavarjuk ki a csavarokat. Nincs szükség a középső 7-es méretű fekete fejes csavarok eltávolítására, azok nem fogják a burkolatot, ráadásul keményen meg is vannak húzva. Utolsó erődként hátravan a dvdolvasó "Eject" gombja ami visszatartja még a fedelet --kapaszkodik bele, mint szopós gyerek az anyja csöcseibe! Nyomjuk be és voilá -tető lejön- ott a kopasz belsőség!
Mivel a dvddrive SATA felületű, ezért SATA vezérlővel felszerelt számítógépünkkel kössük is össze, a képen látható módszer szerint: http://buktafej.uw.hu/360vsPC.jpg
Áramot a dvdolvasó továbbra is az xbox360tól kapja, csak a SATA kábelt vezetjük be a PC-be. A pc bootolását Cdrom-ra állítjuk és Linuxos Slax cd-t helyezünk a számítógépünk cd/dvdolvasójába.
Innen tölthető a Slax cd iso változata: http://rapidshare.de/files/18684918/live-cd.iso.html
Bebootol a PC a cdről, a Slax végignézi az eszközeinket (kb. 3 másodperc alatt zajlott le nálam) és az xbox360 dvdolvasóját átkapcsolja "B módba" /utolsó sorokban ki is írja a képernyőre/. Ha valamiért itt hibával elszáll a művelet akkor nem kompatibilis a PC-nk SATA vezérlője erre a feladatra. Nforce4 lapokkal van a legtöbb gond, VIA vezérlős SATA esetén gond nélkül megy a művelet
Tegyük fel sikeresen lefutott minden, a box olvasója is B módba állt be. Pc-ből Slax cd-t kikapjuk és reseteljük a kompjútert. Xbox360hoz nem nyúlunk, az marad bekapcsolva és így továbbra is "B" állapotban. A számítógépen most betöltődik a Windows Xp és csodák csodájára észre is veszi az oprendszer az eszközt (eszközkezelőben csekkoljuk le). Ha sokat szenvedne a gép a winfos betöltésekor akkor húzassuk ki az xbox360 dvdolvasójának a tálcáját
A Hitachi eszköz HL-......valami néven jelenik meg. Nézzük meg, melyik meghajtó betűjelét kapta! Ezek után indítsuk el a flashelő alkalmazást, a következőképpen:
extreme.bat D
/ahol a D a D:\ meghajtó, ezt kapta a Windowstól esetünkben a Hitachi drive/
Sokszor meg kell nyomnunk majd 1 billentyűt, ezek a szükséges késleltetések miatt lettek beletéve a "bat" file-ba.
Az extreme.bat-unk orig.bin néven le is menti nekünk az eredeti Firmwaret, a későbbi visszaflashelés esetére.
Ennyi volt, készen áll a gépünk a másolt lemezek olvasására. Összeszerelés előtt próbáljunk ki 1 backupot, hogy munkánk sikeréről meggyőződjünk. Burkolatot visszadobjuk a gépre és mehet a móka, amíg a fej bírja
Köszönet a fórumozóknak, nélkületek ez a tutorial nem jöhetett volna létre, mindenki hozzátett valamit!
A témához szóljatok hozzá a fórumban:
http://x-media.uw.hu/viewforum.php?f=1 -
donmateo #4892 annyi, h az ntsc-regiókódos játékokkal kompatibilis csak(szinte kivétel nélkül). -
Crash88 #4891 na megnéztem az amazon - on és lehet M.O ra rendelni
poénbol vettem vmit és lehetett választani Hungaryt
-
klastrom #4890 Ja persze max álmodban... -
Crash88 #4889 köccike :D
pörög az élet ezt már sztem :D -
Crash88 #4888 most nézegetem az amazont de asszem az xbox ra Free Super Saving Ship vagy mi a szar van szal lehet ingyenes ,de meg kéne nézni hogy lehet e m.o. ra
NTSC , PAL help fontos ,ez a lényege mindennek ezen mulik minden :P
-
Hogyha NTSC-s, akkor a flashelés után fogadja a PAL-t is, nem?
Mert a ps2-nél igy volt! -
NTSC
PAL

-
Crash88 #4885 sry -
Mennyi a postaköltség amerikából MO ra?xD mert ha úgy nézzük hogy Pestről 2000FT vidékre vagy vmi ilyesmi..hát akkor inkább nem számolom kixD -
Ja, és nincs hozzá se kábel, se kar, se plazma tv, és csak elemmel tudnád használni!
Szerintem mondjál le róla!
-
Crash88 #4882 akkor pls magyarázza már vmi nagy fejes :D
a PAL t és az NTSC t :D -
Crash88 #4881 akkor pls magyarázza már vmi nagy fejes :D -
Azon kivul lehet, hogy az amcsi gepnek mas a tapcsatlakozoja :) -
De webáruházon keresztül mért ne lehetnék benne abban az 1percben?xD -
Csak az NTSC-s jatekok futnak rajta. De majd valami x360 guru elmagyarazza bovebben :) -
Ráadásul csak egy korlátozott készlet erejéig érvényes a kedvezményes ár (1000 gép, azt hiszem, kb. 1 perc alatt fog elkelni). -
aham és mivel külömb hogy NTSC??????? -
Bocsa a duplaert, idiota sg forum-motor... -
Barki vehet, nem csak a szavazok, de az biztos hogy a gep NTSC, ami meg 90% hogy az amazon nem szallit ilyet m.o.-ra. -
Barki vehet, nem csak a szavazok, de az biztos hogy a gep NTSC, ami meg 90% hogy az amazon nem szallit ilyet m.o.-ra.