XBOX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

öregharcsa
bazz gyerekek ne keverjük a szezont a faszommal....

a scart kábelen sok minden mehet...alapból csak egy videojel és a 2 hangcsatorna van bekötve...ez a sima video scart(ps2,xbox alpkábele!!!)....
az RGB scart-ban (aranyozott a jó!)a színek külön vannak átvíve ezáltal élesebb szebb képet kapunk +hang....
a kompozit kábel = sima rca!!!(az van elágazva a komponens mellett -sárga=video fehér-piros=sztereo hang)erre mehet egy scart csatlakozó ,de ettõl még nem lesz RGB!!!
komponens =(az van a x360-on) ami nagyfelbontású teljes képeket(interlaced)ad ki a tv-re(ha ezt rádugod e sima tv-re villogni fog a kép)

http://pspfilez.extra.hu/

sztomy69
http://www.metacafe.com/watch/395291/xbox_360_tilt_controller_finished/

lckrz.try.hu

CSOCSO
mar igencsak zavaros.. nekem leginkabb mert scart europaban van... en meg amcsiba vagyok....

NE RENDELJ SEMMIT!!!!!! ha premium gepet vettel avagy van olyan piros/zold/kek kabeled akkor az a legjobb!!! ( ha tv re akarod kotni)

ha a sima tv-d nem tud olyat csak rgb-t akkor scartot vegyel..

amugy ha rgb rol beszelek akkor rgb kabelrol beszelunk szal hagyjuk mar azt hogy a scart is rgb meg ilyenek... a scart az scart az rgb meg rgb.

tehat a sorrend

rgb(kompozit)>> scart >> s-video >> sarga kabel (komponens)

az rgb es s videok kozott alig van kulonbseg...szal nemtom minek irjak egyes helyeket hogy a scart jobb mint az s video es majdnem olyan jo mint az rgb.. de mindegy.
Majd ha Boxra jön GTA azt írd be ide.:D

ASUS Rampage Extreme-Fusion Block System|Intel Core 2 Extreme [email protected]+XSPC Edge Acrylic CPU Water Block|Sapphire ATI HD4870X2 2GB GDDR5+EK Water Block|G.Skill TT DDR3 1600@1800Mhz 2X2GB|

Guer
jovan pihenj

kijött a gta libertisity is ps2-re pc-s demo verzio
+
video a játékról csak itt naon kömény
www.freakfilm.atw.hu
+
www.freakfilm.atw.hu
+
www.freakfilm.atw.hu
cenobite
Hazamegyek átnézem inkább a kábelrengeteget, mert már káosz van az agyamban.... :)

gamertag: kenobita

cenobite
Najó, kezdek teljesen összezavarodni. :)

Nem vagyok egy nagy technikai zseni, de anno a ps2 alapkábelén is ott volt az R-G-B "mazzag", (scart-al a végén) aztán mégis kellett hozzá külön RGB Kábel, hogy szebb legyen a kép.

Tehát az alap box-os kábelemen is van egy halom színes bigyó.
Mindegy, megrendelem a lenti kábelt, aztán majd meglátjuk.

Guer
na köszi a tippeket visszaolvastam mostmár van nagyjából összehasonlítási alapom
lehet elöbb utóbb beruházok egy ilyen szerkentyûbe :)
max ha vmi nagyon f*s lessz tv-n akkor megy a 19"-es wide tft-re :)

CSOCSO
"A SCART connection will give you a better picture than S-Video and is close to component standard."

utanna olvastam....

1) ne huzogassatok a scart csatit ugy hogy jelet ad eppen avagy be van kapcsolva a gep vagy a tv!!!
2) ha minoseget akarsz akkor rgb ha olyat nemtud a tv akkor scart... ezekutan s-video az ami meg jo.
3) nagyon fontos hogy milyen scart csatit veszel... olcsonak szar lesz a kepe.. de fugghet a tv scart csatlakozojatol is. ha szar a csatlakozo akkor vehetsz uberfasza scart kabelt... nem elsz jo.
Zsoltika 007
A kép azért nem jó mert a képcsöves tv villog mint az állat és ezért nem lehet normális képet csinálni.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

CSOCSO
mivan????????????????

a komponens kabel az rgb.. nem?
kompozit a sima sarga.. a komponens amiben van Red Green Blue alias RGB...

scart meg scart.. ahhoz nem ertek.. kb nintendo64 en volt scartom.......

az utcso mondatot sem ertem.
cenobite
A premiumhoz - nekem is az van - component HD-AV kábel van. Legalábbis az enyémben az volt. RGB kábel az nem. Nekem ezt ajánlották:

Ez maga az "RGB kábel" amitõl a látvány szebb lesz.

CSOCSO
sd es hd kozott uber kulonbseg van.
ha van manid mindenkeppen hd ra menj!!! sokkal szebb lesz.. kb 10 oldalt kene visszaolvasnod.. nemreg tettunk be egy ket kepet.. konnyu eszrevenned mert egymas alatti rovid kek szovegeket (linkeket) kell keresni..

najo.. lehet 15 oldal.
5 perc alatt at tudod nezni.

szal sd es hd kozott uberborzalmasan sok a kulonbseg de hidd el.. sd tv-n is latszik hogy ez nextgen graf.
CSOCSO
ize.. ezek rippelt jatekok nem?
rippelt jatekbol ubersok regiofuggetlen van.. de mi eredetirol beszeltunk nemreg..azokbol is van regiofuggetlen
Guer
kéne két összehasnolító kép mert nem mind1 hogy 300k-ba vagy 100k-ba kerül a beruházás

ugye a hd-nak nagy a felbontása amig a sima tvnek kicsi ebbõl gondoltam hogy úgy nézhet ki kb a cucc mintha egy tft-n vmit nem natív felbontásban nyomunk (1 pixelre nem 1 hanem mondjuk 4 jut) ami elég csúnya is lehet (fõleg AA nélkül)

CSOCSO
micsoda????????????? otszor jobban nez ki, ne viccelj mar!!!

ez nem olyan hogy a HD tv tol majd otszor annyi poligon latszodik.......

hd es sd kep kozott annyi a kulonbseg hogy HD-nal eltunnek a tv kepernyo altall lathato csikok, vagy keresztek vagy mittom mik azok.. ennyi. meg a recet sem irom ide mert pgr3 ban is csak a hd ban vettem eszre a receket..

szal pgr3 ugy nezett ki sima tv-n hogy ott recskaztam a tv elott annyira kiralyul nezett ki a demoban a tokyoi palya.........
lost planet demoban meg bementem a barlangba.. felneztem a cseppkovekre es nem hittem el amit latok.

nextgen graf az nextgen..csal nem mindegy hogy csikos kepernyon keresztul nezed vagy anelkul.
CSOCSO
akkor ott te valami elbaxtal...
Guer
szal elfogadtahó képminõség van sima tv-n is?
ergo kinéz legalább olyan jól mint egy xbox1-es gamma?

CSOCSO
nah errol beszeltem es igen..sajnos nem tudjak mit beszelnek:D

szal a premium gephez alapbol van rgb / kompozit kabel.
ennel jobb mar valoban nincs..
CSOCSO
nem nagy szam??? lehet nekem tul sok volt a nintendo 64 es flashem mert gc es xbox utan az xbox360 lost planetje es pgr je olyan gyonyoru volt sima tv-n hogy majdnem leestem a szekrol.............
CSOCSO
ooooooo... szerintem meg jobb lesz!..

analog es S video kozott is akkora szinkulonbsegek vannak hogy nemigaz.

amugy meg ha premium csomagot vesz vki akkor ahhoz van RGB kabel.. azzal is ra lehet dugni SD tv re.. nem? vagy oda csak a HD adas megy? nem hinnem.

btw s video kabel is jobb kepet ad mint a sima. az rgb meg hasonlot.
CSOCSO
hat pedig szerintem sokkal zsirabb jatek. haver is es en is tobbet nyomom vele mint a forzaval vagy a test driveval.. pedig a forza nagyon tetszett.

test driveban a fizika mg a vezetesi elmeny kb negyed annyi mint a pgr ben.. pgr ubergyonyorum van par jo zene, kiraly palyak.. szal nemtom miert ne lenne jo jatek.
öregharcsa
lehet ismered ,de jobb egy link többször mint egyszerse!!!

DOA4

BURNOUT REVENGE

http://pspfilez.extra.hu/

Dead or Alive 4 PAL MULTI6 XBOX360-DARKFORCE
Burnout Revenge Pal Multi9 XBOX360-RADIAN

csak ezek régiófügetleek (valószínûleg!!!)

\"Bilincsbe vert, falakkal körbezárt, átkozott lény. A Nap kietlen árnya reám hull most s mindörökkön: az Éjszaka Teremtménye vagyok...\"

Projektoros TV-re én is Scartal kötöttem rá szebb volt a kép mint RCA-n.

ASUS Rampage Extreme-Fusion Block System|Intel Core 2 Extreme [email protected]+XSPC Edge Acrylic CPU Water Block|Sapphire ATI HD4870X2 2GB GDDR5+EK Water Block|G.Skill TT DDR3 1600@1800Mhz 2X2GB|

Petyus_
LOL, a scart az egy meglehetõsen univerzális csatlakozó, tud vinni kompozit jelet, vagy RGB-t, vagy S-Video-t pl. :P

Cenobite: szerintem mindenképp érdemes megvenni, vélhetõen igen nagy lesz a minõségkülönbség a kompozithoz képest...

\"minden arany ami 3 leddel fénylik\" sonydefenseforce.com

cenobite
Ígérem megírom! (Bár jövõ hónap anyagi csõd lesz, de megpróbálom megrendelni)

teddymac
Szerintem vegyél egy kábelt és mond el mit tapasztaltál !!!

Xbox 360 Gamertag: Rob3rt75

cenobite
Khm...

ma 11:26 | privát | galéria | válasz erre | #10701

"Idézet egy másik fórumról, ahol szintén feltettem az rgb kábel kérdést:"

Nem arról van szó, hogy "elvagyok", csak gondoltam több forrásból tájékozódom. Tudod, így szoktam.

Zsoltika 007
Ha már ennyire elvagy a másik fórummal miért nem ott kérdezed meg?!

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

cenobite
Nem félve ruházok be, de ha felesleges akkor nem veszem meg.
De úgy néz ki, hogy amíg nem lesz HD, addig marad a kábel.

cenobite
Illetve ezt elcsesztem, a két kábel nem ugyanolyan, mert egy scart-ot használsz és arra rakod rá az rgb-t, ami végül a ps2-be megy. Gondolom 360on is hasonlóan mûködik.

cenobite
Volt/van ps2-d? Nézted az eredeti kábellel a játékokat? És RGB-vel? Pedig ugyanolyan a két kábel a képminõség pedig természetesen sokkal jobb RGB-vel...

cenobite
Szintén másik fórumról:

"nekem amit hozzá lehet kapni RGB-kábelt, azzal nagyon szép a kép!
RGB-kábel, 16:9-es mód, és egy képcsöves tévén is szép látványban lesz részed"

"Ajánlom az RGB kábelt, nekem is az van, és látható a javulás. Valaki viszont az S-Video-ra esküszik."

Részemrõl téma lezárva, kábel megvéve. :)

torrente
Vettem sima xboxhoz 4000-ért komponens kábelt és rosszabb lett a kép, pedig a kereskedõi oldalakon csodákat zengtek róla. Ennyit a témáról.
Mondjuk azt nem tudom elhinni, hogy ha már 100e-t költesz egy gépre, akkor egy pár ezres kábelbe félve ruházol be. Szerintem vedd meg, hiszen mindenki azt mondja, hogy felesleges.

Megkozkáztatom, hogy a másik fórumon NEM Scart RGB kábelrõl beszélnek, hanem VGA RGB-rõl. Nem mindegy...
athlon7
Kaptál a 360-hoz egy Scart átalakítót ugyebár, na most hogyan lehetne javulás egy másik Scart csatlakozóval, szerinted?? A Scart az Scart, nincs különbség, szemmel láthatóan NINCS!!!
Remélem segíthettem.

cenobite
Idézet egy másik fórumról, ahol szintén feltettem az rgb kábel kérdést:

"Hát, nemtom milyen társaságba keveredtél te, de hogy nagy hülyeséget beszéltek, az biztos :P.
Tehát tudodd kábellel javítani. Sõt, X360-hoz is van RGB kábel, az a egyik, ha nem a legjobb kábel ehhez."

Nem flame-elni akarok, sem megbántani senkit, csak megmutatni, hogy van aki szerint érdemes venni.

cenobite
Próbáltad esetleg a kábelt? Vagy van ismerõsöd aki próbálta? Nem kötözködni akarok, de ha tényleg vannak valós tapasztalataid, akkor elhiszem és nem gondolkodom, hogy megpróbáljak -e venni egyet.
Mert én olvastam más fórumon, hogy igenis van javulás (színek, kontrasztok, élesség), de természetesen nem ÓRIÁSI az ugrás.

Zsoltika 007
Tudjuk! De minek kérdezed meg ha nem fogadod meg a válaszunkat? <#nemtudom>
Leírtuk hogy nem lesz szebb!!! Mit vársz? Azt mondjuk amit hallani akarsz?
Akkor tessék!: Jobb lesz vele. Most már jó??!!

cenobite
Tehát ha megveszem a kábelt, semmivel sem lesz jobb/szebb/élesebb semmi. Ugyanazt kapom mint a gyári kábellel. Ezt azért nem tudom elhinni...

A kereskedelem logikáját meg hanyagoljuk...

cenobite
Ismétlem: nem HD tv-t akarok a sima SD-bõl csinálni, csupán azt hogy valamelyest szebb/élesebb képet kapjak.
Mert ez a kábel még mindig olcsóbb lenne mint az a TV amit kinéztem magamnak. :)

Zsoltika 007
Ki mondta hogy van a kereskedelemnek logikája?

cenobite
Ha nem lesz jobb, miért árulják? Mit lehet akkor ezzel a kábellel elérni? Semmit? Ahhoz kicsit drága.

Röfikapitány
Szia nem kevéske a 800:1 dinamikus kontraszt?
Én legalább 3000:1 et gondoltma magamnak.

WOW
Igen végre megvan az X360.Igaz még nagyon nem tudom mire képes mert hagyományos TV-n haszálom.Igy nem valami nagy szám.De ezzel tisztában voltam.Ha minden jól megy este rákötöm a monitoromra.Reméllem igy már azt a szintet hozza amit elvárok tõle.Igaz a vásárlás nem volt egyszerû.Voltam jó pár boltban mire sikerült szerezn.Kész rémálom volt a vásárlás és az utánajárás.

Csacsi
Nekem ilyen tv-m van hozzá, és nagyon szép képe van. Bár eddig csak az obliviont, GRAW-ot, és GOW-ot néztem rajta, de eddig megvagyok elégedve vele.

\"Elõbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.