176878

-
Jó dolog a projektor, de szerintem csak úgy ha van egy jó TV-je is az embernek. Engem leginkább a kevés üzemóra zavar. Egyébként tényleg nagy élmény filmet nézni meg játszani is, az egyik haveromnak is van, azt szoktuk néha elővenni :) -
lehet h hülye kérdés , de min keresztül kötöd rá a boxot a projektorra??? egyépként megfontolandó projektort venni, nem pedig kétszer annyiért agy jo minőségű LCD-tvt -
Gabe18 #10882 Hát igen,ez már az eladótól függ.
Ilyen hibát kijavitani gyakorlatilag semmibe se kerül,az már csak az embertöl függ hogy mi ér neki többet.Még egyszer lehuzom pár ezresre azt jóvan,vagy megcsinálom garanciába és esetleg ha legközelebb venni akar valamit akkor talán megint engem hiv. -
Xtian #10881 köszönöm szépen az infókat!! Azthiszem nem halogathatom tovább a projektor vásárlást! :) -
Nem.
De ha belegondolsz hogy a vetítő lényege a FÉNY vetítése, akkor érthető...
De nem kell bunkerban lakni, elég egy JÓ sötétítő függöny és kész.
Ha nem kell, vászon fel, függöny elhúz.
A proji meg a plafonon senkit sem zavar ( lsd első képem )
Aki eddig eljött játszani, meg volt elégedve.
Meg azért más egy star wars részt megnézni ilyen méretben :) A hlál csillag elég inpozáns. -
Ez igen. Ez korrekt összeállítás.... Biztos élvezetes ekkora képen játszani. Világosban is élvezhető? -
A képek minősége nem tükrözi a látható minőséget!
Csökkentettem a méreten hogy könnyen letölthető legyen, valamint
az alsó képen a vaku miatt van homály :) nem ilyen a kép természetesen.
A kép sötétben olyan mint a plazma vagy lcd. Csak más méretben. -
Optoma (ThemeScene) HD70 KLIKKELJ IDE
Mondjuk úgy hogy "belépő szintű" DLP-s házimozi projektor. 283.000 netto jelenleg.
Én miután megvettem a plazma ment a levesbe. Pedig panasonic plazmám volt nem gagyi.
CSak azért 1280x720-ban nézni ( LCD felbontás ) közel 4 méteres képet kicsit más.
Képvilága ugyan olyan mint a plazmámé volt ( 4000:1 )
Egyetlen hátul ütője nekem a 2000 üzemóra izzó.
De nem túl drága az után pótlás, 72.000, és újabb 2000 óra. ( házilag 1p alatt cserélhető )
Vannak olcsóbb LCD projik is, de nem ajánlom.
Nincs olyan éles tiszta képük, nem bírnak annyi izzó cserét stb...
( jaj csak most nehogy egy LCD projis vita elakuljon ki a véleményem miatt )
Azért azt kalkuláld bele hogy 5m-ről kell vetítened hogy 3,6 m átlód legyen...
Közelebbról csökken a méret. és nem árt egy vászon se.
Nekem motoros van.Ha nem kell, felhúzom.
-
Ennek örülök. Vannak korrekt üzletemberek is. Nekem a 4 hónapos Samsung házimozim döglött be. (boltba vettem) Elvittem a szervízbe ahol kételkedtek abban hogy nem babráltam e bele :( Egy 50 ezres gépbe garancia időn belül ? Hülye lettem volna. Azért megcsinálták..... -
Tudok ellen példát. Haver flasheltette, már aznap amikor rádugta a live-ra E66 elszált. A gépet úgy vette át, hogy egy év gar, és személyes találkozó!!! magyarul azt se tudta ki csinálta és hol...ennek ellenére telefon, másnap új találkozó, 15p várakozás után hiba elhárítva... -
Szerintem egy konzolbolt álltal adott 1 éves garancia a francotsem ér. Úgyis talállnak kifogást a gar kikerülésére. Bár én 3 hónaprol hallottam eddig csak. -
Xtian #10873 csao, milyen tipusú a projektorod? Meg vagy vele elégedve?
Én is most szeretnék valamilyen kivetitőre szert tenni de mivel elég nagy a választék ezért perpill fogalmam sincs hogy milyet vegyek. -
A nem hivatalos garancia meg hivatalos is lehet, mert ha a flasheléshez nem bontják meg ő maguk a házat, akkor ha mondjuk beszarik a masina, Te meg vissza viszed, akkor vissza rakják rá az eredetit, és küldik javíttatni a cumót. Csak kényelmesebb nekik is azt mondani: flash = gar vesztés. Így nem kell nekik se izzadni. Ez hasonlít ahhoz, hogy veszel valahol valamit, kapsz rá egy év garanciát, holott nagyon sok az olyan cucc amire a gyár már 3 évet ad.Csak sok kereskedő ezt önhatalmúlag egyre csökkenti, mert nem akar sz*rozni a cuccoddal amikor vissza viszed hozzá 2,5 év múlva. A korrektek megadják a gyári 3 évet. Csak tudni kell hol veszed ha fontos a 3 év. Ennyi -
A vita nem dedós dolog, amíg vannak érvek mindkét oldalon. Szerintem mindketten elmondtuk a sajátjainkat, innentől tényleg nincs értelme tovább ragozni a dolgot. Mindenki eldönti magában, mit gondol a témáról. -
Jó, akkor ebben nincs igazam...ennyi
Én nem fogok ezen vitatkozni. A többiben tartom a véleményem :)
Ebben is, csak nem vitázok :)) Dedós dolog -
Gabe18 #10869 Dede,a Playstation-t chipelni kellett.Ugy emlékszem jó másfél évig nem volt rá megoldás.Ott még én is cserélgettem az eredeti játékokat.Ott lett elegem abból is... -
Én úgy tudom, a playstation-höz modchip kellett.
Másrészt azok a boltok, amikről Te beszélsz, nem hivatalos gyári garanciát adnak, magyarul tuti lutri az egész. Én pont ezért nem vettem 360-at a hivatalos magyar premier előtt, pedig nem is akartam warezolni. Egyébként idehaza sokan akkor is warezolnának, ha minden költséggel együtt többe kerülne, mint az eredeti, civilizáltabb országokban viszont már az is elég visszatartó erő, ha csak minimális firmware módosítás szükséges a warezhez. -
"És ami a fő: a védelemre szánt kutatási pénz mehetne arra
hogy olcsóbbak legyenek a játékok. Hiszen feleslegesen kidobott pénz, mert úgy is feltörik." -
Egy 80-100 ezres gépnél engem is riaszt a garancia elvesztése, ezért sem fogom flasheltetni. Vannak boltok, ahol egy-két ezer Ft-os ráfizetéssel kicserélik a használt játékomat. -
És ezt én melyik mondatomban taglaltam??? -
Amerikában 50-60 dollártól = 10-12000Ft-tól kezdődnek a játékok árai és pár héten belül 10 dollárt csökken is (8-10000Ft). Nálunk az új xbox360 játékok árai 16-20e Ft. (Splinter Cell az 576-ban 20 ezer Ft). Ezzel csak azt akarom jelezni, hogy igenis vannak országok, ahol az árak alacsonyabbak és elfogadható szinten vannak. Csak mivel nálunk kicsi a piac, nagyobbat akarnak karmolni egy játék eladásán. -
...hány olyan helyet mondjak csak bp-en ahol a gépre adnak egy év teljes garanciát annak ellenére hogy ők maguk flashelik???Ha akarod privátban adok...amúgy ha nem adnának egy napot se, akkor is sokan úgy számolnak hogy megveszi, még ha nincs is rá, de 4-6 játék ( eredeti ) árán már megvan az új gép ( vagy a javítás ) ha tönkre megy és nincs gar. Szal az hogy nincs gar. szvsz senkit nem tart vissza, és nem ösztönzi arra hogy eredetit vegyen. Amúgy amlékeim szerint ps1 se volt védelem. És nem volt korai halála, sőt... -
A védelem kérdéséről annyit, hogy elég megnézni a Dreamcast példáját, ami komolyabb védelem nélkül nagyrészt a wareznek köszönhette korai halálát.
A jelenlegi warez módszereknek legalább az az ára megvan, hogy az illető elveszíti a garanciát. Ez azért sokakat visszatart, szerintem. -
Gabe18 #10861 Nagyon igaz amit írsz.
Csak annyiban gondolok mást hogy tölünk nyugatabbra azért ér valamit a gépben lévő védelem.Ott nagyobb az esély rá hogy ha valaki belerak a gépbe egy irott játékot és az nem megy,akkor az eredeti játékot indul megvenni,nem pedig a gépet flasheltetni. -
-
fozelek #10859 Zsír. -
VÉGIG olvastam az egész topicot ( 3 nap és kb. 15 óra alatt ), hát nem volt semmi :)
Egy két dologhoz szólnék hozzá:
1. Látom megy a harc a pc-konzol tábor között.
Sok pc-s alapból abba köt bele, hogy HD tv kell a konzol igazi arculatához.
Erre azt mondom: a tv ( vagy HD projektor - nekem az van - ) nem a konzolhoz kell, hanem a konzol használja azt ki.
Magyarul kétlem hogy a konzolért vesz valaki megjelenítőt.
Aki igényesen néz filmeket ( 720p ) az úgy is vesz egy jó megjelenítőt konzol ide-vagy oda.
A sima dvd képe is szebb 720p-re felskálázva, úgyhogy van értelme.
2. Warez. örök téma.
Véleményem ezzel kapcsolatban az, hogy a "konzol cégek" TUDJÁK nagyon jól, hogy NINCS megbízható védelem.
Ezzel szemben dollár milliókat költenek el erre FELESLEGESEN
Aki akarja úgy is másoltat vesz, aki meg nem az eredetit.
Mindkét tábor megvan, meg is lesz amig világ a világ.
Ami BUTASÁG, az az, hogy a nagy cégek BELELAPÁTOLJÁK a hackerek zsebébe a zsét azzal, hogy védelmet tesznek a gépekbe.
Lsd XP aktiválási ökörség, amit mindenki kiküszöbölt a mennyiségi licenc-el...ki szív? Mi, akik megvettük az eredetit.
A t*köm tele van amikor állandóan telefonálnom kell ha cserélek valamit.
Ugyan ez a konzoloknál. Mennyit keresnek ezen a fekete átalakító műhelyek hmm???
Ha nem lenne védelem, SEMMENNYIT nem keresnének.
És ami a fő: a védelemre szánt kutatási pénz mehetne arra
hogy olcsóbbak legyenek a játékok. Hiszen feleslegesen kidobott pénz, mert úgy is feltörik.
3. Sokak viselkedése itt a topicban elszomorító. Abból a szempontból is, hogy öregnek érzem magam.
Pl. "hol vehetek 360-at, lehet másolt lemezekkel játszani, milyen kiegészítőkkel kapható, van bolt ahol flash-elik"?
Van, aki egy oldalt nem olvas vissza. De olyan is, ahol ugyan azon az oldalon egy hozzászólással lejjebb
ez már ki van vesézve. De ha más nem ott a google. Hihetetlen. Mennyi ezeknek az embereknek az átlag életkora 6-év?
4. Pc.
Megy a harc hogy pc vagy konzol.
Szerintem mindkettő. Mondjuk én biztos nem akarnék netezni,
vagy dvd-t írni a konzolommal.
De tény, hogy ÉN személy szerint jobban érzem magam kanapéról, egy 3,6 méteres HD vetítő vetített képe előtt ülve játszani mint
a monitorom előtt ülve, pedig az is 23 colos.
Mondjuk ízlések és pofonok.
5. "Várok az xbox360 vásárlással mert x idő múlva olcsóbb lesz ( ps3 letöri az árakat meg ilyenek )
Aki így gondolkodik, megérdemli. Van egy haverom, amikor 2 éve plazmát vettem azt írta hogy Ő még nem vesz, majd
ha olcsóbb lesz. Gratulálok! Neki még azóta sincs, én 2 év plazmázás után HD felbontású projektorra cseréltem,
és vígan vetítek 3,6 m-es LCD felbontású ( 720p ) képet. Ő talán majd egy év múlva megveszi a plazmát... gratulálok.
Aki így spekulál, mindig a jó élmények mögött fog kullogni, amolyan "second hand ruhaboltban vásárolok" jelleggel.
Mielőtt bárki megszólna, nem vagyok multi milliomos, anyámék világ életükben csórók voltak, de ami kell
( emberi keretek között ) arra megszerzem a pénzt. Aki a saját szórakozásától sajnálja a pénzt, az előttem egy seggfej.
6. Magyarított játékok: véleményem ezzel az, hogy valóban más, ha egy játék az anyanyelveden szól hozzád,
még akkor is, ha perfekt angol tolmács vagy. Más a feeling és kész. Jó, végül is csak ezt a fórumot kell warez témában
átfutni, és lehet azzal jönni hogy a MS azért nem csinál magyarul, mert nem éri meg, nem veszik meg eredetiben.
Szerintem meg egy EKKORA cég IGENIS kalkulálja bele ezt is, és még ha veszteséges is, de ahol megjelenik,
magyarítson játékokat is. Ez önmagában sokkal többet ér, mint a millió dolcsis önreklámok. Mint tudjuk ugye a jó
bornak nem kell a cégér, tehát abból a zséből ( reklám ) nyugodtan futná egy kisebb szinkron stúdió megbízására.
7. Végszónak:
Sajnos azt is észre vettem, hogy sok embernek már nem a játék/film élmény a fontos, hanem az, hogy vagizzon vele hogy
az Ő gépén mennyi a frame rate, meg milyen jó cuccai vannak ( hívjuk át a szomszédokat vagizni, meg írjuk különböző fórumokba,
és fikázzuk más cuccát jellegű dolgok. Ezeket az embereket csak SAJNÁLNI tudom. Számomra mind egy hogy ki, min, és mit
játszik. Ha Ő azon jól érzi magát, az a lényeg. Én mondjuk össze állítottam magamnak egy jó szettet, mert nekem így vált be.
De nem ecsetelem hogy csak ez jó, aki meg sima tv-n nyomja annak milyen szar. Mindenki úgy tud játszani ahogy a keretei
engedik. Én pl. 31 éves létemre megteremtem magamnak ami kell. Aki nem tudja, az érje be azzal amije van.
A cél az lenne, hogy az adott lehetőségek mellett a játék a SZÓRAKOZÁSRÓL szóljon már végre, ne az anyázásról meg a vagizásról...
Szép napot.
-
Sima VGA bemenet van rajta, abból viszont 2db, ami előnyös, ha egyszerre használod PC-hez és boxhoz. A felbontása 1080p-nél alacsonyabb, 720p-nél viszont magasabb, ami nem túl előnyös, mert nem fog natívban menni rajta a Box.
Nem tudom, mennyibe kerülsz ez, de 160 körül szerintem már simán kapsz 26-os Samsung vagy LG 720p-s LCD tévét, ami tökéletes PC-hez és Boxhoz is. -
720p-t tud. -
Ez jó 360-hoz. 1080p=1920x1080. A csatlakozó DVI lehet, kell venned majd a box-hoz egy kábelt meg egy átalakítót. -
Szerintem nem tud 1080p-t. De majd az okosabbak megmondják :) -
soma=sima -
Sziasztok.Ez a monitor jó a 360-as hoz?Pontosabban a felbontása minek felel meg?1080p vagy alacsonyabb?A másik kérdésem a csatlakozó lenne.Ennek most milyen a csatia?Soma VGA?monitór -
Azért nézik őket szarba se a kiadók, mert hagyják magukat szarba se nézni. Tudom, mert dolgoztam magyar játékfejlesztő cégnél. -
Hát nemtom én a játékba belépve már 40 másodperc után lőttem le a repcsiket. -
Valószínűleg a magyarokat sz**ba se nézik a kiadók és jól meghúzzák a madzagot a fejl határidőknél. Nem hinném hogy önszántukből adták így ki. Inkább kényszerből. -
xboxer #10848 Nincs velük semmi bajom csak hülyéskedtem!Nem akartam senkit megbántani!
A múgya játék fasza csak kicsit lassan történnek a dolgok!
-
Valószínűleg mindenkit cseszeget a kiadója. Ettől függetlenül elég nagy igénytelenség mind a kiadó, mind a fejlesztő részéről így kiadni egy demót. -
Szerintem azért van mert a kiadó cseszegette a készítőket hogy jöhetne már a demo vagy határidőre kellett kiadni és kapkodás lett a vége. Nem tom mi bajod a magyar játék készítőkkel semmivel se rosszabbak mint a külföldiek, Sőt! 
Ha kapnának annyi zsetont mint a nagyobb csapatok nehogy azt hidd hogy nem tudnának durrantani a piacon. -
xboxer #10845 Ok megnyugodtam!
Lehet ez csak azért van mert az Eidos Hungary készítette?
Ez is valami magyar csoda????????