-
VÉGIG olvastam az egész topicot ( 3 nap és kb. 15 óra alatt ), hát nem volt semmi :)
Egy két dologhoz szólnék hozzá:
1. Látom megy a harc a pc-konzol tábor között.
Sok pc-s alapból abba köt bele, hogy HD tv kell a konzol igazi arculatához.
Erre azt mondom: a tv ( vagy HD projektor - nekem az van - ) nem a konzolhoz kell, hanem a konzol használja azt ki.
Magyarul kétlem hogy a konzolért vesz valaki megjelenítőt.
Aki igényesen néz filmeket ( 720p ) az úgy is vesz egy jó megjelenítőt konzol ide-vagy oda.
A sima dvd képe is szebb 720p-re felskálázva, úgyhogy van értelme.
2. Warez. örök téma.
Véleményem ezzel kapcsolatban az, hogy a "konzol cégek" TUDJÁK nagyon jól, hogy NINCS megbízható védelem.
Ezzel szemben dollár milliókat költenek el erre FELESLEGESEN
Aki akarja úgy is másoltat vesz, aki meg nem az eredetit.
Mindkét tábor megvan, meg is lesz amig világ a világ.
Ami BUTASÁG, az az, hogy a nagy cégek BELELAPÁTOLJÁK a hackerek zsebébe a zsét azzal, hogy védelmet tesznek a gépekbe.
Lsd XP aktiválási ökörség, amit mindenki kiküszöbölt a mennyiségi licenc-el...ki szív? Mi, akik megvettük az eredetit.
A t*köm tele van amikor állandóan telefonálnom kell ha cserélek valamit.
Ugyan ez a konzoloknál. Mennyit keresnek ezen a fekete átalakító műhelyek hmm???
Ha nem lenne védelem, SEMMENNYIT nem keresnének.
És ami a fő: a védelemre szánt kutatási pénz mehetne arra
hogy olcsóbbak legyenek a játékok. Hiszen feleslegesen kidobott pénz, mert úgy is feltörik.
3. Sokak viselkedése itt a topicban elszomorító. Abból a szempontból is, hogy öregnek érzem magam.
Pl. "hol vehetek 360-at, lehet másolt lemezekkel játszani, milyen kiegészítőkkel kapható, van bolt ahol flash-elik"?
Van, aki egy oldalt nem olvas vissza. De olyan is, ahol ugyan azon az oldalon egy hozzászólással lejjebb
ez már ki van vesézve. De ha más nem ott a google. Hihetetlen. Mennyi ezeknek az embereknek az átlag életkora 6-év?
4. Pc.
Megy a harc hogy pc vagy konzol.
Szerintem mindkettő. Mondjuk én biztos nem akarnék netezni,
vagy dvd-t írni a konzolommal.
De tény, hogy ÉN személy szerint jobban érzem magam kanapéról, egy 3,6 méteres HD vetítő vetített képe előtt ülve játszani mint
a monitorom előtt ülve, pedig az is 23 colos.
Mondjuk ízlések és pofonok.
5. "Várok az xbox360 vásárlással mert x idő múlva olcsóbb lesz ( ps3 letöri az árakat meg ilyenek )
Aki így gondolkodik, megérdemli. Van egy haverom, amikor 2 éve plazmát vettem azt írta hogy Ő még nem vesz, majd
ha olcsóbb lesz. Gratulálok! Neki még azóta sincs, én 2 év plazmázás után HD felbontású projektorra cseréltem,
és vígan vetítek 3,6 m-es LCD felbontású ( 720p ) képet. Ő talán majd egy év múlva megveszi a plazmát... gratulálok.
Aki így spekulál, mindig a jó élmények mögött fog kullogni, amolyan "second hand ruhaboltban vásárolok" jelleggel.
Mielőtt bárki megszólna, nem vagyok multi milliomos, anyámék világ életükben csórók voltak, de ami kell
( emberi keretek között ) arra megszerzem a pénzt. Aki a saját szórakozásától sajnálja a pénzt, az előttem egy seggfej.
6. Magyarított játékok: véleményem ezzel az, hogy valóban más, ha egy játék az anyanyelveden szól hozzád,
még akkor is, ha perfekt angol tolmács vagy. Más a feeling és kész. Jó, végül is csak ezt a fórumot kell warez témában
átfutni, és lehet azzal jönni hogy a MS azért nem csinál magyarul, mert nem éri meg, nem veszik meg eredetiben.
Szerintem meg egy EKKORA cég IGENIS kalkulálja bele ezt is, és még ha veszteséges is, de ahol megjelenik,
magyarítson játékokat is. Ez önmagában sokkal többet ér, mint a millió dolcsis önreklámok. Mint tudjuk ugye a jó
bornak nem kell a cégér, tehát abból a zséből ( reklám ) nyugodtan futná egy kisebb szinkron stúdió megbízására.
7. Végszónak:
Sajnos azt is észre vettem, hogy sok embernek már nem a játék/film élmény a fontos, hanem az, hogy vagizzon vele hogy
az Ő gépén mennyi a frame rate, meg milyen jó cuccai vannak ( hívjuk át a szomszédokat vagizni, meg írjuk különböző fórumokba,
és fikázzuk más cuccát jellegű dolgok. Ezeket az embereket csak SAJNÁLNI tudom. Számomra mind egy hogy ki, min, és mit
játszik. Ha Ő azon jól érzi magát, az a lényeg. Én mondjuk össze állítottam magamnak egy jó szettet, mert nekem így vált be.
De nem ecsetelem hogy csak ez jó, aki meg sima tv-n nyomja annak milyen szar. Mindenki úgy tud játszani ahogy a keretei
engedik. Én pl. 31 éves létemre megteremtem magamnak ami kell. Aki nem tudja, az érje be azzal amije van.
A cél az lenne, hogy az adott lehetőségek mellett a játék a SZÓRAKOZÁSRÓL szóljon már végre, ne az anyázásról meg a vagizásról...
Szép napot.