2026
Best Way / 1C / Ubisoft - www.facesofwargame.com - SHoWWII Sequel - 2006 Summer
-
#866 jaja érdekesek a hozzászolások is elég sok hozzászolo igen sokat ért hozzá még olyan is van aki azt is leírta hogy hogyan állítják elö azt a fémet lol mindenesetre ha a játékot nézzük és azt ,hogy ott a tankok ideális körülmények között vannak tehát nem rohad le a tigris x kilométer után és a páncélzatuk minösége állando akkor a királytigrist vagy a jagdtigert kutya ki nem löné nemhogy egy t34/76 os.Mondjuk szeretem az ilyen profi forumokat mutatsz nekik egy lánctalpfelvételt és azt is megmondjá ,hogy aki készítette mit vacsorázott :D -
#865 Bennen is felmerült az hogy a számok nem igaziak, de talán a rosszabb minőségű anyagok használata hihető.
Kár hogy a képek nem jelennek meg.
Ha érdekel:
http://www.netlabor.hu/roncskutatas/modules/wfsection/article.php?articleid=44
http://www.netlabor.hu/roncskutatas/modules/wfsection/article.php?articleid=71
is érdekes írások. -
#864 elolvastam amit adtál oldalt nem rossz.. érdekes volt amit az oroszok írtak a királytigrisröl bár eléggé kamu szagú annak idelyén hasonlo teszterek állították azt hogy a t34 es 500-600m röl tudja kilöni a tigrist
de valojában kiderült ,hogy ez csak 200m ezért is láttak hozzá a nagyobb ágyú tervezéséhez szal eléggé propaganda szagú pláne azért mert ha jól tom
a magyarországi harcoknál egyetlen királytigrist sem tudtak frontpáncélon kilöni mindet a személyzete robbantotta fel üzemanyaghiány miatt -
#863 egyébként nekem jobb storym van enél a dombosnál a t34 -emet támadták jött egy pz4 és közben rakétáztak én hátráltam de a támadó pz4 -et az oldalára fordította a becsapódó rakéta és én a t34 -el az aljába lőttem csak füst maradt.
Na ezen vitatakozzatok vagy, keressetek példát !
-
#862 megismétlem:
egy kis olvasni való
http://www.netlabor.hu/roncskutatas/modules/wfsection/article.php?articleid=207
-
#861 lol jól értem ti most arrol vitatkoztok ,hogy el lehet e a tank alját találni?! el lehet! de a háborúban nagyon ritkán fordult elö ill. egy t-34/76 is kilöhetett egy nála jobban páncélozott tankot (mondjuk olyat nem volt nehéz találni az a 45mm (már ha jól emléxem) nem volt sok bár a front döntött páncél miatt ez majd 90 nek felelt meg na de a lényeg az ,hogy max úgy tudott kilöni egy tigrist ha mondjkuk egy heggesztési hibát talált el 1:100000000 az esély erre mivel a lövegével löprobát végeztek az oroszok egy elfogott tigrisen és még 200m röl sem tudta kilöni az oldalpáncélt a tigris lövege meg 1,5 km röl is ki tudta löni
szal lehet de elég kicsi az esély és egy ilyen rts ben elég valószinütlen ,hogy ilyesmit szándékosan beleraktak.... -
lee56 #860 Oké te nagyonhülye, akkor megpóbálok ugy irni, hogy talán a te müvelt agyad is felgogja. HA NEM VETTED VOLNA ÉSZRE, EGÉSZ VÉGIG A JÁTÉKRÓL (soldiers - heroes of world war II) VOLT SZÓ, AMIHEZ NYILVÁN TE NEMÉRTESZ, MERT KÜLÖNBEN NEM TERELNÉD EL A SZÓT ÁLLANDÓAN, ÉS NEM JÖNNÉL A NAGYON MÜVELT, SOKAT OLVASOTT, MINDENT TUD SZÖVEGEDDEL. SZÁNALMAS VAGY, ÉN EZZEL RÉSZEMRŐL LE VAN ZÁRVA AZ ÜGY. INNENTŐL FOGVA IRHATSZ AMIT CSAK NEM SZÉGHYELSZ, NEM FOGOK RÁ VÁLASZOLNI. REMÉLEM EL TUDTAD OLVASNI TE GYÖKÉR. -
#859 szegény királytigrist jól elba**ták -
#858 egy kis olvasni való
http://www.netlabor.hu/roncskutatas/modules/wfsection/article.php?articleid=207 -
bgabor #857 Bárki aki kicsit is jártas a témában, az tudja hogy baromságokat írkáltál, amit pedig én írtam le, az helyes. Ez nem fantázia kérdése, ez tudomány, haditechnikának hívják, és neked jól láthatóan fingod sincs róla.
"nem lehet hogy dombon állt a királytigered és a kis szar T-34/76 alulról találta el?, mert talán ugy van esélye" Na az ilyen mondataidból derül ki, hogy lövésed sincs az egészről, páncélvastagságokról, az ágyúk átütőerejéről, a T-34/76 szerepéről a háborúban, egyszerűen semmiről.
Ha lenne, nem beszélnél ekkora baromságokat.
Javaslom látogasd sűrűn az SG haditechnikai topicját!
Továbbá ennek az oldalnak a haditechnikai részét.És ezt a weblapot.
És olvass többet mert iszonyatos a helyesírásod és a fogalmazási készséged, süt a hozzászólásaidról hogy egy olvasatlan bunkó írja őket. -
#856 Hy!
néha megéri vissza olvasni, keresni a fórumban
"azta +2 fickót akik kijönnek az állomás épületéből (mikor a video elindul)a call for ally (F9) a mutató kézre vált és egyessével fel kell "markolni" azt a két embert akik a parancsnok mellett állnak ha meg van a +2 fő akkor tudsz kocsival vagy vonattal tovább menni." -
Qwertino #855 Hello! vki segitsen nekem legyenszies. Németekkel kezdtem és gyakorló pályán vagyok s végén a pályán be kell szállni a teherautóba vagy a vonatba! remélem idáig értitek és tudjátok hogy miről beszélek. na a gond a következő: fellszállok a vonatra a 4 fickóval de nem történik semmi felszállok a teher autóra nem történik semmi és nem tudom hogy mit kellen csinálnom -
jocika #854 Bakter, megvan. Ha esetleg másnak is gondot okozna: a jobb oldali panelen, a fülecskéken váltogasson és meglesz. -
jocika #853 Az oktató küldiben hogy kell azt a nyanvadt tankot megjavítani? Vagy szürke verzióban nem lehet? -
lee56 #852 Na jólvan, ha ennyire szerecc kiaokatni másokat, akkor most jólfigyelj te nagyokos. Attól még hogy lövésed sincs miről beszélek (ergó vagy nem jáccottál a soldiersel multiban sokat vagy egyáltalán) nem valami szép dolog lehülyézni másokat, éppen hogy a te gyenge tudásodat minősiti amikor olyanokat irsz hogy szerinted a tankoknak csak 3 irányból van páncélzata (szerintem olvass utánna még egy kicsit), és te leszel közröhely tárgya ha olyan gyenge a fantáziád hogy nem tudsz elképzelni egy dombot sem amire az egyik tank éppen felhajt, és mondjuk kicsit kilátszik a tank alja a másik alsó tank csövének szemszögéből. (arról már lehetne vitatkozni hogy a valóságban ritkán vagy egyáltalán nem történt ilyesmi, de ez nyilván azért volt mert képzett emberkék vezették ezeket a tankokat akik harci helyzetben nem nagyon mászkáltak dombokra :)) -
#851 a microsoft.com ról töltsd le az októberi diretcx-et -
#850 Hy All! Valaki tudja miért ezt írja ki nekem indításnál? -
#849 d3dx9_27.dll -
#848 arra már emléxem
-
#847 de csak az a soldiersben volt -
#846 német vs németet nemis játszotunk, inkább bazookással lőttél ki -
#845 Én kilőttem Hecker királytigrisét egy panzerschrekkel amikor kapaszkodott fel egy dombra és az emberemet az mg vel se tudta leszedni mert nem tudta az mg csövét lefordítani. -
#844 tudom énis, valóságban nemigen működik, de a játékban igen -
bgabor #843 Hát a valóságban ilyen nemsok van. Ha megnézel bármilyen harckocsiról készült fotót, akár mait, akár II.vh-sat, megfigyelheted, hogy pontosan párhuzamosan áll a talajjal, amin áll, függetlenül a talaj dőlésszögétől. Ez a tank felfüggesztése és nagy súlya miatt van így.
Szóval még akkor sem fogod látni a tank "alját" ha 45 fokos lejtőn áll. -
#842 de egy kis sz*r dombot képzelj el hanem olyat ami meredek aztán majdnem sík a teteje, a soldiers-ben meg a fow-ban van rá elég sok példa, de alulról tankot kilőni elég nehéz lenne, max ha egy rambo tnt pakol a tank aljára -
#841 ha egy tombon megy felfele akkor talán lehet látni a tank alját, de nem biztos -
#840 btrh 131-el játszotam és a 2 tank teljesen egysíkban volt, ha dombon lettem volna akkor nem mondanék semmit -
bgabor #839 Alulról?
Komolyan, ez a beszélgetés kezd már tragikomikussá válni.
Harckocsik esetén beszélünk Front, Side, Rear és Top Armorról, azaz front, oldal, hátsó és fölső páncélvastagságról, ez utóbbi a repülőgépek (és a hidegháború kezdete óta a helikopterek) támadása miatt fontos.
A páncélvastagság elöl a legvastagabb, oldalt és hátul vékonyabb, míg felül nagyon vékony. Ez magyarázza, hogy a háború végén a legtöbb német tank repülőgépeknek esett ádozatul, mert hogy 44-45ben a szövetséges repülőgépek teljes légifölényben voltak (lévén hogy a Luftwaffe ekkor már gyakorlatilag nem létezett, a háború elején vitézkedő kiválló német pilóták mind halottak voltak már, és fiatal újoncokkal lettek helyettesítve). És hát ugye hiába volt nehéz a földön elpusztítani a Tigert, Panthert, ha a levegőből az amcsi gépek bombákkal és rakétákkal könnyűszerrel megsemmisítették őket.
Ismét csak ismételni tudom önmagamat: Olvassatok utána sokat annak a témának, ami érdekel titeket, és csak utána kezdjetek el vitatkozni róla másokkal. Különben úgy jártok, mint lee56, amikor azt fejtegeti, hogy hogyan lehet alulról kilőni egy tankot: közröhej tárgyai lesztek.
Nyilván lee56 sem mondott volna ekkora baromságot, ha rendesen utánanéz a dolgoknak. -
lee56 #838 Na pont ezaz, tök ellenkezik a véleményünk, de attól még nem hülyegyerekezlek le, nem is próbállak meggyőzni hogy nemugyvan ahogy mondod. Viszont én fowban tapasztaltam ugyanezt. Ja és egy kérdés, soldiersben mien moddal játszottál. Mégegy kérdés, nem lehet hogy dombon állt a királytigered és a kis szar T-34/76 alulról találta el?, mert talán ugy van esélye. -
#837 na én ugyan ezt próbáltam elmagyarázni kb :) -
#836 Hessler ezredes csinálta jól.
szépen megállt, bemérte a mozgó sörment és TŰZ
:)
a többi történelem :P -
bgabor #835 Na igen, vagy át van ütve a páncélja vagy pedig lepattan róla, esetleg kis horpadást okozva. De nincs az a harckocsizó, aki kétszer pontosan ugyanott talál el egy ellenséges harckocsit. Főleg ha menet közben történik a tüzelés, esetleg úgy hogy még a cél is mozog. Bár a II.vh-s tankoknak elvileg meg kellett állniuk tüzelés előtt a pontos célzás érdekében, (mert nem rendelkeztek lövegstabilizátorral, ahogyan a modern mai harckocsik) ennek ellenére sokszor előfordult hogy menet közben tüzeltek, elég csak a Kurszki csatára gondolnunk. Menet közbeni célzásnál pedig a terep egyenetlenségei miatt még eltalálni sem könnyű az ellenséges harckocsit, nemhogy kétszer pontosan ugyanoda lőni. -
#834 szerintetek melyik a legélethübb 2vh-s game? (sztem close combat5 ,combat mission) de grafikában ez elég ütös ami sokat dob rajta. Az is érdekes ,hogy a priestnek a lövedéke volt ,hogy lepattant az egyik német tankrol (asszem királytigrisröl) de ugyanezt tapasztaltam a másik oldalon amikor alli teknöst löttem vicces volt pedig elvileg az ütegek lövedékének beesési szöge olyan nagy ,hogy a ferde páncélzat ellenére egy 105mm es lövedéknek át kellene ütnie a páncézatot. -
#833 jah és veled sincs nekem semmi bajom
De azért nemkéne szerencsétlenezni meg ilyenek énis csak azért írtam mert teis írtad. -
#832 bgabor utána néztem megint a dolgoknak és: nem biztos hogy ha meglőnek egy tankot annak rögtön át is van üttve a páncélja, elégsokmindentől függ pl: lőszertípus, távolság, lőszer tipusa, lőszer mérete, beesésiszög, páncélvastagság, páncéldőlésszög -
#831 veled nekem sincs semmi balyom -
#830 kimondta hogy az adatlapom rendesen ki van töltve?
szerintetek mindenki helyes adatokat ad meg? -
#829 Én részemről nincs harag. -
Heavy knight #828 Persze. :)
AZ én véleményem sem számít.Legalábbis, aligha hiszem,h. komolyan befolyáslna is valamit, valakit, de ez nem is célom...
Elmondtam, aztán "koppan"-ok, majd hallgatok. :)
Nem azt fejtetgettem,h. rosszat mondott,de ismerem a korsztályát,tudom milyen... :/
Nameg én is bak vagyok, uh. ismerős ez a makacs hozzáállás is. :)
Ha igaza van, álljon ki mellete, de másokat ne sértsen meg ezzel...
De azért...:
"A hallgatást ritkán, a beszédet gyakran megbánjuk."
Nem kell gyűlölködni ilyen jelentéktelen dolgok miatt. Ő úgy godolja a másik meg másképp, aztán mivan...
Ennek ellenére egy jó játék, de valóban jelentősen vesztett a Soldiershez képest a taktikai értékéből. Az AI-n dolgozhattak volna még, olyan algoritmust készíteni, ami közelebvisz az emberi gondolkodásmódhoz...
Akkor ezt a sebzéses probléma jelentőségét-,amit sokan tulajdonítanak neki- biztosan visszszorította volna...
-----
Nemsokat tudtam tesztelni a játékot, uh. most hogy is van...
a készítők megoldották,h. ha uoda lövöldözök, akkor egyre jobban sérül a páncélzat azon a helyen?
-És ne tessék rám haragudni, nem akarok senkinek rosszat, tapasztalatait felülbírálni ...stb.
thx -
bgabor #827 Az a helyzet, hogy csak néhány napja jutott eszembe, hogy ránézzek az adatlapjára, azóta már nem vitázok vele.