515
Ableton live-ról röviden v. hosszan
-
ReL0CaTe #195 nem,nem mind olyan tuti csak az h több stílust szeretek és játszok és ezért kell mindig több számba gondolkodnom :) -
#194 el-el:))) de akkor is folosleges bewarpolni az osszes zenedet. Vagy mind olyan tuti? -
ReL0CaTe #193 200gb-n csak elfér pár szám nem?:D -
#192 nem kell bewarpolni... nekem is van 3000 zene gepen, warpoljon a halal annyit. Nincs az az isten hogy ravetemedjek erre:) eheheh:) Csak olyanokat warpolj amit tuti jatszani fogsz. De amugy meg tesok kozott is mondjuk legyen egy szam nagyon szegenyesen szamolva 70 mega per darab... szorozd mar fel 500al:))) Mivel hogy Wavval kell dolgozni:) Nekem ez a ket miz amit csinaltam siman 2,5 GB lett es itt beszelunk 24 szamrol. -
ReL0CaTe #191 Hja, és neked is jó munkát :)) -
ReL0CaTe #190 Köszi!Valamennyivel megint okosabb lettem.De egyébként télleg az a probléma h lusta vagyok :( De a program télleg nagyon zsír,kezdek rászokni a live mixelésre.Csak annyi bátortalanít el h pl. van 500 számom és azt mind bewarpolni :S Kicsit unalmas de hát muszály megcsinálni. -
#189 ne sajnald mar az idot ilyen kiraly progitol basszus:))))))))))))
akkor a lustasaggal van a baj nem az abletonnal:)
Amugy nem tart sokaig sztem... belovod az 1es vonalat az elso labdobra, majd utana ahogy megy a zene nagyitasz igazitasz es fix pontot csinalsz mondjuk 9nel aztan mar csak 25nel, es igy tovabb. a kiallas elejet es veget nagyon lodd be. Annyi a lenyeg hogy mielott a kiallas kezdodne az egesz szam legyen a dobon pontosan. Majd amikor vege a kiallasnak akkor a kezdo dob is pontosan legyen a vonalon es fix pont legyen mind a ketto. Igynem lesz sebessegvaltozas es pontos lesz mint allat:) Minden zene warpolasa annyi idot vesz igenybe nekem ahany perces. Marmint ha egyaltalan kell warpolni... Ja es mindig hasznalj metronomot. Ennyi lenne:)
Jo munkat:) -
ReL0CaTe #188 sokat kell vele szórakozni de nem nehéz meló csak sokat kell vele küszködni is :D -
#187 pepecs?:) az milyen?:) -
ReL0CaTe #186 én is próbálok úgy warpolni de az pepecs sajna :( -
#185 Nem tudom hogy vagytok vele de en szinte minden bakelitrol levo zenet fix pontokkal warpolok... ez a tuti... -
#184 Ha kétszer rákattintasz a csík feletti ütemszámra, akkor azt le tudod rögzíteni, az utáni levő ütemcsíkok változtatásánál a leblokkolt pont előtti rész nem változik. Én is találkoztam már néhány olyan számmal, amiben az ütem folyamatosan változik, hol lassabb lett, hol gyorsabb. Ezzel a módszerrel lehet legegyszerűbben beállítani szerintem. Csak meg kell keresni azt a pontot, ahol el kezd csúszni a zene a másikhoz képest, és ott kell leblokkolni a még jó helyen levő zenei részt. -
#183 Hogy tudom megcsinálni azt hogy a szám két külön pontján (egymáshoz közel van) külön húzhassam be a csíkokat? mert ha itt most beállítom a bejövetelhez az ütemet, akkor 10mp múlva elkezdik elütni egymást ha belövöm úgy hogy ott ne üssék el egymást akkor meg bejövetelnél lesz szar. már a hajamat tépem grrrrr -
ReL0CaTe #182 Belehallgatok ;) -
#181 www.justmusic.fm-en most megy a mixem:) -
#180 sör -
ReL0CaTe #179 PiR8 ezexerint te mrá zenélsz valahol :) -
#178 hehe:))))))na es mi is lesz a gep belsejeben?:) -
#177 öhm.. az már régi ;) Elhatároztam... építek egy Barebone PC-t, azt fogom használni a dizsiben :) A házat saját magam tervezem, az alaplap és a többi bensőség szintén gondos válogatás eredménye lesz :) McPiR8 BareBonePC :)))) -
#176 oh tegnap volt, na mind1 úgyis a laptop dj 04-et adták le újra :S -
#175 ma éjfélkor Shane 54 @ etn.fm ha jól tudom :) -
#174 Advanced MP3/WMA Recorder gyonyoruen felvesz mindent amit csak szeretnel. a Legujabb verzsont hasznalom mert egy korabbinal volt egy kis bug es visszatette mikrfonra a felvetelt a "what U Heear" funkcio helyett:) -
#173 Én oda inkább a streamrippert használok :P -
#172 Mondtam én :) Lásd, 'hogyan vegyünk fel netes rádióból bármit is' :P -
ReL0CaTe #171 PiR8 Módszere működik :) Próbáltam... igaz sf7-ben de ez nem számít -
#170 Van egy tippem: Belövöd a SoundForge v8-at, beállítod felvételre és elindítod... ez fut a háttérben, miközben az Abletonnal mixelsz. De csak tipp :) -
#169 live módos "recording" hogy működik pontosan ? mondja már el valaki plz :) -
#168 Hát ti aztán nem unatkoztatok :)))) Örülök, hogy ennyire pörög ez a fórum ;) Naszóval... hogy a laptopon miért nem megy megfelelően, az nekem is egy nagy kérdőjel. Csak a FireWire portra tudok gyanakodni, hogy talán azt nem rendesen kezeli a program. De elárulom, hogy ami otthon van egyik gép: Abit BH6 v2.0 alaplap, Cel 1Ghz (ez még péhárom!), 256Mb RAM, Diamond Monster 3D hangkártya ('98-as kiadás!) és HDD-n szabad terület kb 10Gb. 6 órás folyamatos live és nem live játék után sem nyöszörgött, hogy bármi baja lenne. Időnként, ha sok filterrel szórakoztam, akkor a proc használat felkúszott 65-90%-ig, de egyébiránt mindig 10% alatt volt. Szerintem erősen függ az oprendszertől is. Alapjáratban MAC-re készült a program és erős a gyanúm, hogy sok bajunk lehet még a windozos DLL-kezeléssel. Sajnos - ezért is várom már nagyon az Apple oprendszerét PC-re. Amugy ha v5-ben simán behuzod a zenét, valóban jól megcsinálja az autowarp-ot - ebben sokat fejklődött -, de nem mindig találja el... olyankor sajna játszani kell ezzel (is). Másrészt meg észrevettem, hogy ha a listában csak ráteszed a kurzort, ráböksz és előnézetben elkezdi játszani a kiválasztott zenét, akkor 5-10mp mulva már kész is a görbe hozzá (amit a HDD-n .asd-vel jelöl). Nem kell külön behuzogatni és warpolgatni. Ilyen módon egy komplett szett anyagával megvagy alig 10 perc alatt! Bámulatos.
A mixeket lassan letöltögetem, meghallgatom... aztán ha megleszek a sajátommal felrakom énis vhova.. van egy pár :)
-
#167 na ugy fel ora kb. es fenn is van a masodik cdje a mixemnek:)
http://www.djn-ice.com/promo2.mp3 ;)
en most megyek csicsi, 10 orat ultem felette nonstop, kicsit sok volt:) -
Phat Smoker #166 jaja..jól szemlélteti a warpolás műveleteit -
#165 hehe thx :D amúgy nagyon jó kis videk sztem. -
Phat Smoker #164 én tettem be anno :-) -
ReL0CaTe #163 köszi -
#162 korábban tette be valaki:
warping
warping2
A live mód nekem is jobban tetszik egyébként. Csak elmondhatná valaki hogy kell rögzíteni benne :D -
ReL0CaTe #161 merre találhatok tutorialt a lvie mixeléshez?(nem baj ha angol) -
#160 Én is az Acid Pro-t használtam a Live előtt, és csak az élő mixelési lehetőségek miatt váltottam. -
#159 Én közben rájöttem hogy a Sound Foundry, most már Sony Acid nevü programjával ugyanezeket a dolgokat meg lehet csinálni, mármint az Offline mixelést, semmivel sem nehezebb. Régen használtam. Abletonnak ezért a Live része érdekel. -
#158 Én liveban simán mixeltem warpolatlan zenéket, míg előtte annyira amennyire tudtam bewarpoltam, mégis elütötték egymást. Szal ha jól beállítod a kezdőpontot sztem az auto bpm felismerés miatt a zenék jó résézt lehet mixelni vele warpolás nélkül. -
#157 Van olyan hogy hangkártya nem fér össze valamivel. :( Jártam így még egy régi Sound Blaster 16-os kártyával. -
#156 A driver márciusi, ennél frissebbet nem adtak ki a hangkártyához. Ma egész nap szenvedtem vele, de nem találtam megoldást. Amit észrevettem, az az, hogyha az output buffert, ill latency-t állítgatom, akkor néha picit tovább megy a zene. De minden esetben egy idő után megáll. Gondoltam arra is, hogy nem kezeli megfelelően az asio drivert, de ugyanezt a hibát produkálja, hogyha a hangkártyát MME/Directx-re állítom. Visszatettem az asztali PC-be, mert kezdett idegesíteni a dolog. A ram-os dolgot azért ki fogom próbálni, hátha az segít, csak akkor azt nem értem, hogy a saját vacak integrált hangkáryáján miért nem okoz ilyen hibát? Azért köszi a segítséget N-Ice, még fogok próbálkozni.