5387
10645648441119966253.jpg\"
  • mycso
    Így, ebben az esetben igazad van (igazunk van).

Énis így gondoltam...

Bár ha belegondolok, van azért ellenpélda fordítva is (igaz nagyon ritka) én biosnál találkoztam vele ;)
  • n3whous3
    Szóval szerinted "a beta jobb volt mint az akkori teljes kiadott."

Mint az AKKORI teljes kiadott!!! Tehát te is azt mondod, hogy pl. 97.23 (hasraütés) szarabb, mint mondjuk a 98.00 beta. Ebben van igazság. De én még mindig nem hiszem el, hogy EGY KONKRÉT driver végleges és béta változata között ilyen "felállás" legyen...
  • mycso
    Pedig volt már rá példa nem 1x biosnál, drivernél, hogy a beta jobb volt mint az akkori teljes kiadott.
  • n3whous3
    De nem megyek bele ennek a fejtegetésébe.
  • n3whous3
    Nem, mert ha semmi hibája nincs, akkor logikusan semmit nem kell bántani a kódon, ha meg vannak hibái, akkor azt kijavítják
  • NeoMaN
    Miért ne lehetne jobb? :)))
    Mert nincs mikrofos whql rajta?
  • zoolee
    Bolt már, hogy 15x vagy 16x es beta jobb volt mint a WHQL te noob.
  • n3whous3
    Hát, hogy ezt honnan vetted :D Jobb biztos nem lehet egy béta driver...
  • rushfan
    Köszi:)
  • zoolee
    Van, hogy a beta-k sokkal jobbak.
    Szal töltheted le..
  • rushfan
    Az lenne a kérdésem, hogy az nvidia honlapján, július 29. óta ugyanaz a driver van, és időszerű lenne már a frissiítés, és azóta rengeteg beta driver megjelent. Ezek viszont gondolom nem véletlenül BETA verziók. Valaki tudja hogy mekkora különbség van a végleges és a BETA változat között?? Érdemes letölteni?
  • Aramir
    Jó ez így nekem, hozza azt a végeredményt, amit másoknál olvasok normális hűtéssel :) Én is féltem tőle, mert olyan kis csoffadtnak néz ki, de mást nem kaptam, a kártyát meg a gari miatt nem akartam szerelgetni.
  • zoolee

Átgányolni gyorsan, rá a 2 darab 12 centist, 1 ik szív, másik fúj és kész is.XD
  • Aramir
    Hasonló gondom volt nekem is, én vettem egy ilyet:
    http://www.h-essers.nl/images/products/titan/322.jpg
    Leterhelve kilencvenegynéhány fok helyett hatvan körül van a hőfok.
    Nem kellett gányolni, ragasztgatni, stb. 2200 pénz volt.
  • mycso
    Nem!

Max, ha ezt a bolt is akarja.

Alapesetben egy ugyanolyan terméket kell kapnia, amit eredetileg vásárolt. (hiszen a blokkon/garilevelen egy xy termék szerepel, a bolt erre vállalja a garanciát máskép megfogalmazva "Ő a bolttal erről a termékről kötött egy szerződést")

Egyébként igen kérheti a cserét másra, amit a bolt ha úgy dönt megadja ha meg nem akkor nem adja.
    Ilyenkor lehet még az a verzió, hogy a fogyasztóvédelemhez intéz egy levelet, hogy megrendült a bizalma a termékkel kapcsolatban, bla-bla és ekkor esetleg kaphat mást, bár ilyen alap esetben: vesz egy vga-t visszaviszi, kicserélik - nem valószínű, hogy élhetne a más termék cseréjével max. ha 2-3-4x vinné vissza az adott márkájú terméket.

Egyébként IDE érdemes lehet ellátogatni, hogy az ember tisztában legyen vele, hogy kinek meddig is tartanak a jogkörei.

Sajnos nekem már volt részem sokféle garanciális ügyintézésben, némelyik elég csúnyán is végződhetett volna...
  • gregtom6
    Igen,állítólag kérhettem volna(!!!!!)csak időközben a bolt megszűnt,ami a rendelést leadta,(haveromék boltja)így nem küldhettek pl geforce 8600 GT-t,amit +10ezer Ft ráfizetéssel lehetett volna lecserélni.
  • gregtom6
    Egy másik kérdésem vonatkozik a régebbi,de még sztem mindig tartó,kölcsönkártyával is tartó problémámra.A gép bizonyos helyzetekben újraindul(t)de mindig hibásan,és resetelve kellett újraindítani - néha játékok közben is .
    Tehát a kérdésem:Ez a néhai újraindulás mitől lehet,és elronthatja-e a videókártyát?
    És a memtest nevű progit h h nemtom rátenni a leformázott floppyra,h arról bootolja,és cd-ről h h nem fogadja el a bootolást???
  • NeoMaN
    Kérhet tök mást is cserébe.
  • gregtom6
    Sajnos tudtak,de 2,3 hetet kellett várnom. Hát igen,egy 8600 GT jobb lett volna,de már mind1.
  • n3whous3
    Jajj, bocs talán el kellett volna olvasnom a mondatod legelejét :D Ténylegf igazad volt...
  • n3whous3
    A második kijelentésed igaz, de:

"Ha nemtudnak ugyanolyan VGA-t adni mint amit visszavittél gariban, akkor kérheted vissza a vételárat vagy vásárolhatod le a vételárat!"

Épp ezt mondom. Az EREDETI vételárat lehet levásárolni és mivel ma már 8600-ast lehet kapni annyi pénzért, amennyiért annak idején a 7600-at...

(Vagy ezt se tom jól??)
  • mycso
    Nem pontosan így van...

Ha nemtudnak ugyanolyan VGA-t adni mint amit visszavittél gariban, akkor kérheted vissza a vételárat vagy vásárolhatod le a vételárat!
    A ráfizetős csere is szintén akkor lép életbe, ha nem tudnak olyan terméket adni, mint ami az eredeti (meghibásodott) volt.

Tehát jelen esetben, semmi szabálytalant nem látok a dologban.
  • n3whous3
    Hát ajánlom akkor a fogyasztóvédelmet, ugyanis tudtommal a ráfizetős csere jogod lenne. Sőt! Elvileg ha totálkár a cucc, akkor az EREDETI ÁRNAK megfelelő cuccot kell adniuk. Mivel ma már 40k környékén gef8xxx van, gondolom tudod mit jelent ez...
  • n3whous3
    Nem feltétlenül kell, mert felülírja az egészet. De a biztonság kedvéért én is azért először leszedem a korábbit.
  • gregtom6
    Ha új nvidia drivert teszek fel,akkor a régit le kell törölni előtte???Vagy legalábbis jobb úgy?
  • gregtom6
    Ez egy régebbi probléma volt,azóta behalt a kártya,csíkos képernyővel jött be.Utána elvitték,nem tudták megjavítani,de helyette küldtek volna 8600 GT-t.Nagyba megörültem,ami nem is Inno3D lett volna.Utána a hívás után 3 órával később visszahívnak,h mégse,vissza az egész,mert megszűnt a bolt,ahonnan vettem,ezért nem lehet ráfizetni,visszaküldenek egy új Inno3D-s 7600 GT.Hát gondolhatod,mik jártak a fejemben akkor:)új generáció és kétszer jobb tudás helyett ugyanaz,ami bármikor elszaródhat megint,bár állítólag csak gyári hibás volt a másik kártya,remélem ez nem lesz az.Az üzenet napján kaptam meg,egyenlőre jó.
    Bár ez a gép újraindulgatás nem kártya miatt volt,mert kölcsönkártyával is ezt csinálta néha,még nemtom,h ez mi miatt van,de a memtest nevű progit nemtom bootolni se floppyról,se cd-ről,de hamarosan rájövök,remélem nem emiatt szaródott el a régi inno-m!
  • n3whous3
    Esetleg Inno3D. Nem én vagyok az első, aki lecseréli.
  • NeoMaN
    Én meg azt mondom, hogy ez vagy BIOS beállítási hiba, vagy melegedés. Esetleg tuning....
  • n3whous3
    Tsá gregtom. Alapíthatnánk klubot, nekem is ez a gondom. Nos, valószínűleg cserés lesz a kártya. Egy idő után már nem csak fekete lesz a kép, hanem majd egy pillanatra kékhalált is fogsz látni. Aztán meg majd olyan is lesz, hogy a kékhalál nem tűnik el, hanem reset fog segíteni a bajodon. Sőt, nálam már nem csak 3D alatt csinálta ezt.

A gond, hogy nem lehet a hibár kimutatni, csak véletlen, hogy néha sikerül belebotlanod. Szóval ajánlom, hogy keress egy VGA memória igényes játékot és nyomasd ki a monitorra... Egész nap. Majd csak behal a kicsike és visszaviheted cserélni. Ha persze van időd, nekem sajna erre nincs, szóval bízom, hogy a maradék 2 hónapban behal a kis kártyám. Mert addig szól a gari...

Ja, nekem is totál ugyanez a kártya van.
  • Ádám 16
    hello!
    lécci akinek van eladó galaxy 7600gt GDDR3 256mb agp-s kártyája az keressen meg e-mail-on
    [email protected]
  • zoolee
    THX, nemtudtam.
  • mikiking
    Megvan,áttettem pci-e re és tép,kösz teso
  • NeoMaN
    1. Win újrainstall.
    2. Ram, alaplap, vagy táp gond.
    3. Valmi túlmelegszik - (VGA, CPU, alaplapi chip).
    4. passz
  • NeoMaN
    :DDDDDDDDDD
  • mycso
    Nemtom milyen lapod van így nem ismerem a biosodat.
    Neked kéne benne megtalálnod...
  • mikiking
    és azt h kell ?
  • mycso
    Mennie kéne pedig, de esetleg a biosban tiltsd le az integrált vga-t!!!
    Illetve állítsd be, hogy pci-e ről "bootoljon"
  • mikiking
    Császtok van egy problémám,amit sürgősen megkéne oldani...van a gépembe egy G-force Se 6150 -es , ez aalapbol benne volt,az alaplapon vagy mi...megvettem a 8600 gt-t,beleteszem,és ahogy beledugom a monitort,kiirja a képernyő h no signal,nem tudok mit tenni vele...probáltam már úgy is ,h csak beleteszem,és nem dugom át,utána meg felnistalálom a hardvereket,és ugy dugom át,de ugyanaz....mit lehetne tenni ?
  • gregtom6
    Hy! problémám a köv.(másik fórumból másolva):

Ezért gondolok hűtési gondra:
    PL a Prey-el játszok,kipróbáltam egy nagy eseménydús jelenetet,sokat kellett megjelenítenie a gépnek,így megint (!!)Megállt a kép,a hang ment egy ideig,utána beakad a hang is,így megy egy 5,6 másodpercig,utána fekete lesz a kép,hang elindul,és a játékot meg egy pillanatig mintha látni lehetne,h újra felépíti az egészet(grafikus dolgokat betölti)és megy tovább normálisan. Lemértem a hőmérsékletét a GPU-nak, Elég gyorsan felment a hőmérséklet a sárga részbe(nVidiások tudják)de nem érte el a piros sávot,ill. szorosan alatta ment a hőmérséklet. a Lassítási küszöbben 115°C-ot ír ki,nemtom,h elérte-e,de az sztem a vörös lett volna.Nagyon pörgős résznél 5 percen belül 3x megtörtént a fent leírt esemény.
    Ezért gondolok memória gondra:
    Van 1 dolog,ami miatt nem hiszem,h a lassítási küszöb miatt állt meg a kép,ez a hibaüzenet:
    A ''0x6957be7d'' címen található utasítás a ''0x2558c0c4'' memóriacímre hivatkozott. A memóriaterületen nem végezhető el a következő művelet: read'' A program befejezéséhez kattintson az OK gombra.
    Amikor megál a fent leírt módon a kép,olyankor leginkább semmihez se szabad nyúlnom,mármint az irányítógombokhoz(játék irányításában) különben a hang beakadása után újraindul a gép,ilyenkor,ha így indul újra,általában nem tölti be a windowst,hanem megáll még a betöltés előtt a dolgok kiírkálásánál,és kézzel resetelnem kell. A rendszer súlyos hiba után állt helyre hibaüzenet. Újraindítás után.
    hiba paraméterei:
    BCCode : 10000050 BCP1 : A8FDC000 BCP2 : 00000001 BCP3 : BFA862F8
    BCP4 : 00000000 OSVer : 5_1_2600 SP : 2_0 Product : 256_1
    A program a következő fájlokat csatolta a hibajelentéshez:
    C:\DOCUME~1\GREGUS~1\LOCALS~1\Temp\WER757b.dir00\Mini071507-01.dmp
    C:\DOCUME~1\GREGUS~1\LOCALS~1\Temp\WER757b.dir00\sysdata.xml
    Hűtés:
    Úgyhogy nemtom,h a hűtéssel van-e a baj,mert így is a gyári ventillátor ki van cserélve egy erősebbre,a gépemet is leírom,mert tudom,h nem minden alkatrésznek szokott gyárilag jó ventillátorja lenni.de ki van cserélve: (a ventillátor Spire CPU Cooler)
    Inno3D nVidia GeForce 7600 GT, AMD Athlon 64 3500+,1,25 GB RAM,2.21 GHz win xp sp2 van feltéve.XP feltéve közvetlenül a tesztem előtt volt.
    Memória:
    Kivettem a rossznak hitt memóriát,mert régebbi típusú a többitől,de ugyanaz a probléma lépett fel. Úgyhogy tuti,h nem a memória miatt ilyen.De elég idegesítő,h minden játék megáll néha.De már ezt se tudom biztosra,hisz amikor bővítettem a gépet,minden új lett,memória a réginek nem volt baja,itt ütközésre gondoltam az új típusú memóriák miatt.De az újnak is lehet gondja,nemtom.
    és pl az Onimusha 3-nál ugyanígy meg szokott állni,de olyankor kidob hibaüzenettel a leakadás után,és utána kiírja,h nem talál kompatibilis Direct3d eszközt.És a dxdiagból a Direct3d gyorsító el sem indul,a tesztet nem tudom elindítani.De ha elindítok más játékot,az megy,persze néha minden 3d-s játék így megáll,de a Suffering 2 csak néha dob ki hibaüzenettel.Már arra is gondoltam,h hibás a videókártya:(inno3d GeForce 7600 GT)
    Hűtés:
    Most volt esős idő,szal lehűlt a levegő,és nem is akadt meg 4 óra alatt,csak 1x. kisképernyőben próbáltam,és csak 1x akadt meg,de visszajött. Utána átvettem teljesbe,úgy is ment egy ideig,egyszercsak megint megállt,és ugyanaz a gondja.Ha a hűtéssel van a gond,akkor miért a memóriát emlegette? És nem tudom,h meleg-e,csak a Control Panel írja,h 60fok-80fok körül volt játék közben.
    Directx gondra gondolok:
    Az Onimusha 3 ha így kilép,utána ha megnézném megint,nem engedi elindítani,mert nem talál a gép direct3d kompatibilis eszközt,és a dxdiagban se futnak a grafikai tesztek. Ja és az AGP mintázatgyorsítás nem lesz elérhető.
    Nemtom,de LEHET,h a directx-el van vmi,ugyanis egy fájlra directx.cpl-re nem a Végleges Kereskedelmi,hanem a Végleges Hibakeresés van kiírva,és ezt alul meg is jegyzi.Ezt a dxdiagban néztem meg(Start,futtatás,dxdiag)és van egy olyan fájl is,aminek se nyelve,se verziója nincs kiírva.Pedig most tettem fel a legújabb dx9.0c-t.
    Miután így kidob az Onimushánál,a Preyjel tok játszani,de az is lassú lesz:(

Hű Hát ha van erőtök végigolvasni,akkor pls help,nagyon fontos lenne.Kösz.

Eltelt egy kis idő,itt van sűrítve,mi történt.+régebbi.Tehát 1 bekezdésben az egész lényege:
    Azt csinálta a 7600 GT-m(inno3d-s)nagyobb játéknál néha beakadt,várt,és pár pill után továbbment,de amíg beakadt a kép,beakadt a hang is,némelyik játéknál csak ez volt,némelyiknél újraindult a gép,és ilyenkor nem töltötte be még a biost se,ezért kézzel kellett resetelni.De ezt ritkán csinálta,viszont sztem egyre gyakrabban lett ilyen megakadás,és egyszer csíkos lett a windows betöltő kép,utána elküldtük a kártyát,kiderült,h nem lehet megcsinálni,küldenek helyette ugyanolyat.ráfizetni nem lehetett,de ez másik történet És most kölcsön karim van,6200 TurboCache 64 mb,és mikor telepítettem volna MohA-t,install click és újraindult,és ugyanúgy nem töltötte be biost se,kézzel reset.Ezt 2x megismételtem,azóta hagyom.PLS HELP!
  • mycso
    zoolee-nek is.

Tehát 7600GT 560/1400
    DDR3 gs/gst 500/1400

Ezek az órajelek!