31
  • Roli
    bocsi tiszta
  • Roli
    a videó az félelmetes volt. Ahogy olvastam a hozzászólásokat elképzeltem: önjáró teherautók viszik a gépek által készített betonkockákat a procival és a már kész házak vagy robotok felépítik a társaikat az ember meg bemegy és kész. Vagy űrbázis építődik magától. Juj tizsta Mátrix lesz az egész
  • Gade
    Igazad van. De nem emder irányitja hanem a proceszor a mágnes kapcsolatokat. Ez a lényeg. Meg forogni is magátol forog.
  • dez
    Egy egyszerű előre leidőzített elektromágnes-kapcsolgatásból áll az egész... 0 AI.
  • fv
    Mi is előre legyártott elemekből építkezünk. Például kenyér, sör, csirke, sajt, brokkoli. Szóval...
  • Gade
    A cikk szerintam is gyenge de azt kell nézni hogy miröl ir. Ez azért csak valami hogy képes önmagát öszerakni. Még ha nem is szaporodik. Én nem vagyok tudos de szerintem amit korábban irtam az idövel megvalosithato.
  • HUmanEmber41st
    Ha nem figyelnek oda a Tisztelt Szerkesztő Urak/ Hölgyek
    lassan célszerű lesz megváltoztatni a címet :
    SG Informatikai Tudományos és Bulvárhírek

Nagyon szomorú lennék, mert az SGn kívül más újságot nem nagyon szoktam olvasni.
    Kedvenc lapom színvoláért aggódok(egyre többször) .
  • dez
    Bár, lehet, hogy épp a "mating" szó szerepelt, és ezt értették kissé félre. Az igaz, hogy a "maging" következménye élőlényeknél szaporodás is lehet, de a szó jelentése biológiában közösülés, műszaki téren összekapcsolódás... :)
  • dez
    És vajon az eredeti hírben is szerepel a "self-reproduction", esetleg "mating"... :)
    (Nem nagyon hiszem. De bizonyára olyan cím kellett, amire odakapja a fejét a kedves olvasó - maga a hír már szinte érdektelen. Azért ez egy kicsit gáz.)
  • Gade
    Hát igen ez még nem szaporitás. De ha meg tudják csinálni ezeket a kockákat kisebbre és megtanitják vagy beprogramozzák öket hogy meg tudják fogni a forrasztot és a többi eszközt akkot már képesek lesznek önmaguk szaporitására is. De ez még nem holnap lesz.
  • Yeti
    Mondjuk annyi enyhítő körülmény van, hogy mindenhol szaporodásnak nevezték, pl indexen is.
  • IoIa
    Sikerült ismét alulmúlni az egyébként is alacsony színvonalat.
  • Inquisitor
    Azt hiszem "Önszervező rendszerek"-nek hívják az ilyesmit, szokták önépítőnek is nevezni, de nem "gyárt" csak felépíti "magát". Azért nem piskóta az se. :)
  • Killgore
    Lehet már írtátok, most nincs időm visszaolvasni, de ez baromira nem szaporítás. Lehet hogy tévedek, de az én értelmezésem szernit akkor szaporodna, ha a saját testéből bontana le darabokat, és abból csinál egy klónt, vagy egyszerűen két robot megk.rja egymást....
  • sz4bolcs
    huhh.. ez a videó :-)
  • HUmanEmber41st
    Pedig épp itt olvastam tegnap egy szenzációhajhász típusú média elítélő cikket...(érettségi tételes)
  • noss
    a cikk szóhasználata --szerintem-- megintcsak pocsék...

"önsokszorosítás"
    "a gépek is képesek önmaguk szaporítására"
    ők gyártyák maguknak a bennük lévő mikroprocesszort is vagy képesek lemásolni az előre legyártott alkotóelemeik által felvett szerkezetet az két külön dolog, ami nem összemosható
    ezért sántít a cikk... :=
  • noss
    a mozgásuk után a hangjuk a legjobb!!! :D

( xbox-győrietó vs. terrorok... :E )
  • Inquisitor
    Neeem, enyim lemásolja szomszéd villáját, de kis programmódosítás miatt nekem fedet lesz az úszómedönszié, és lesz benne + szauna ;)
  • Esrohnoil
    Jah, a szomszéd háza majd felépíti a tiedet...
  • Ma2ska
    Na ezt aztán tényleg jól el kell zárni a terrorok elöl..
  • Inquisitor
    Az lehet, de a videó elég impresszív :)
    Képzeld el, leborítasz a telkedre 15.000db "téglát", és másnapra kész a 2 szintes lakásod ;)
  • atlagember
    Kár hogy a cím baromira megtévesztő.
    Ennek semmi közük a szaporodáshoz. (Lehet, hogy az összeállítás közben dugnak, de nem ettől szaporodnak.)
  • rolika
    a videó k.rva jó :)
  • immovable
    nekem kéne egy önsokszorosító grillcsirke, meg egy 500 EURO-s
  • juhand
    #4 aha. Kicsit elfelejtették, hogy a robot nem alapanyagok felhasználásával osztódik hanem előre legyártott kockákat rak össze. Azért ez nagyon távol van még egy baktériumtól is. De azért jópofa.
  • Benoke
    Na majd ha a Tea vagy kávé főző osztódik a konyhában.
  • dez
    Ha jól tévedek, itt nem önsokszorosításról van szó, hanem hogy az építőkockák önállóan össze tudnak állni. Nem ugyanaz..
  • Koppernikusz
    Rubik kocka szürkében ? :)
  • IMYke2.0.0.0
    Replica-k... Blade Runner (Phillip K. Dick) megarulez!

Ezer év múlva pedig felteszik a kérdést:
    "Mi volt előbb, a kocka vagy az ember?"

===============================
    .:i2k:. melóból:
    Munkahelyi gép: Hewlett-Packard HP Compaq dc 7100 CMT .:|:. Intel® 915 G chipset .:|:. Intel Pentium 4 540 (3200 MHz, FSB 800) .:|:. 512 DDR (400 MHz) RAM .:|:. 80 GB SATA .:|:. Intel® Graphics Media Accelerator 900 (integrált) .:|:. Intel Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet for HP (integrált) .:|:. 340W-os táp - Aktív PFC .:|:. Windows XP HUN SP2 .:|:. HP 1730 LCD (17", 25ms, 1280*1024/75Hz, analóg/DVI, Pivot-képes).
  • Nenrandil
    Replikátorok...Rulez