227
-
Xcentric #185 Vann amúgy ehhez kapcsolódó szakirodalom bőven,felteszem te is olvasott vagy a témával kapcsolatban(leglábbis hozzászólásod alapján arra következtetek,hogy van kialakult nézőpontod a témával kapcsolatban). Az ilyesmit sokmindenre föl lehet használni.Mire is gondolok? Nos azért ez annyira nem ártalmas a hatalmon lévőkre,elvégre ők aztán nem tehetnek arról,hogy az ő általuk kialakított szabályokat megszegve valaki(k) kárt okoztak.Ha a szabályokat megtartották volna,nem lenne semmi baj.A törvény megszegéséért miért is a törvénykezőt vonnánk felelőségre? Ugyanakkor figyelem elterelésként gyakran alkalmazott fogás egy (a hatalmon lévőkre) ártalmatlan dolog felfújása.Különösen akkor jellemző,ha az éppen aktuális eltussolandó probléma felszínre jutott apró hajtásai ,veszélyforrást jelentve, magukra vonhatják az arra tévedő könnyedléptű túrista fürkésző szemeit,tudatosítva benne hogy ismét egy botrányos tavasz vette kezdetét. (Bár mostanában inkább tán csak a végét). -
Xcentric #184 Ez mind renben is van,de valahonnan nekik is kell fizetést kapniuk,se egy reklám se egy hiredetés. Vajon miből tartják fenn magukat? Persze értem,hogy miért hoztad ezt fel ,és ez gyakran igaz is,de a tévétársoságok maximálisan felelőségre vonhatók az általuk sugárzott tartalmak miatt. A bíróság a helyre igazításra általában a tévétársaságot kötelezi. Ezért fordulhat elő,hogy a helyreigazítások gyakran pl nem főműsoridőben (vagy az adott érdekeket sértő tartalmat közlő műsor idejében) közlik. Megjegyzem a hírügynökségek és külsős munkatársak szintén szerződés kapcsolatban állnak a tévétársaságokkal,vagyis minden Tv társaságnak saját stábja van ,mely aktív részét képezi a teljes gépezetnek. Továbbá a hírügynökségek főmunkatársai nagyrészt az adott tévétársaságnál is poziciót töltenek be,vagyis távol sincs olyan függetlenség,mint ahogy azt az ember gondolná... -
Xcentric #183 Nem hát.Ez így van. Sokféle szócső van manapság,és minden félnek megvannak a mocskos kis módszerei,arra hogy az éppen aktuális koholmányukat eladják a jónépnek. Én speciel felháborítónak tartom hogy vannak akik ezt büszkén hivatásukként űzik(politikusok). -
M2 #182 Hírügynökségek és külsős munkatársak - ők a gyártógépezet fő darabjai (és a filmekből, reklámok bevételéből ők nem részesülnek).
A tévétársaságok, rádiók, újságok már csak közvetítő közeg. -
rolika #181 az érettségi tételek lapuljanak az oktatási miniszter páncélszekrényében, aki az érettségi idején reggel 8-kor bemegy a királyi televízióba, és beolvassa azokat...
ez még egyszerűbb. ennyit megtehet. -
Xcentric #180 A profit termelés egy dolog.Arra vannak a filmek meg a szüneteikben a reklámok.De nem elsődleges,gyakran fontosabb hogy milyen állhíreket produkálnak,és ha a perköltségek miatt csődbe mennének,akkor majd lesznek hálás bőkezű adakozók,akik talpra állítják a "szócsövet".Tv2?Milyen Tv2?Hogy jön az most ide?Húúúzá má a rákba,de gyorsan... -
M2 #179 Hát az aktuális botrány épp rácáfolni látszik erre. Egy ilyen balhé az éppen hatalmon lévőknek mindig csak árthat.
Aki ezt az egészet kirobbantotta, az pontosan ismeri a médiát és tisztában volt a következményekkel-eredménnyel, most pedig elégedetten dörzsöli a tenyerét. De a politika ilyen, egyik felet se kell félteni. -
Xcentric #178 A média nem az emberek tájékoztatására szolgál,hanem egy eszköz a kormány kezében a tömegek irányítására. Ez a világon mindenhol így van! Miért nem látja még ezt mindenki? Az hogy miből lesz hír miből nem,a tények mely részét mondják el és mely részét halgatják el,hogy mit vágnak ki egy műsorból,mit nem,hogy milyen híreket koholnak stb,ez óriási hatalom.Komolyan van még valaki aki azt hiszi,hogy vannak a nyomozó riporterek,akik életüket kockázta bármit megtesznek hogy az igazságra fény derüljön? Ez nevetséges.
Semmi nem kerül a hírekbe,amit nem hagynak jóvá.A döntést pedig a főszerkesztők hozzák meg.Márpedig egy ilyen poziciónak meg van az ára. Tudni kell együttműködni a felsőbb körökkel,különben hamar az utcán találja magát az ember... -
M2 #177 Naív dolog azt hinni, hogy a sajtó dolga a tények közlése - ez már nagyon régóta nem így van.
Ez egy külön iparág, ami profitért híreket gyárt, igényeket szolgál ki. Az igény a szenzációéhség, viszont ezzel szemben a valóság sokszor unalmas és nehezen követhető/érthető.
Mit tesz hát a 'feldolgozó' ipar?
Kiragadja a legjobban hangzó, legemészthetőbb részletet és fúj belőle egy nagy színes lufit a közönségnek.
Mellesleg az SG is nagy lufiárús, ezért járunk ide annyian... -
Szalma #176 (Helyben sokszorosítás: 1 óra alatt 200 példány könnyedén, nem túl profi fénymásolóval. Tehát az OM miniszterének zsebében lévő digit kulcsot (mondjuk PGP) bőven elég lenne 1 órával a kezdés előtt lejuttatni. Teszemazt egy aláírt email-ben. Azzal dekódolni a korábban letöltött anyagokat és hajrá.
A fenti esetben T-1.5 óráig definiált az egyszemélyi felelősség. Mi ebben a szervezési nehézség? Seggfejek...)
Szeretettel:
Szalma -
#175 mint 1 összesküvés elmélet! -
ZUL #174 az fw és egyéb smsweb szolgáltatóknak sem az a céljuk, hogy illegális tartalmak ne legyenek a weben, mert pusztán azért, hogy én megnézzem valakinek a weboldalát azért nem fizetnék egy fillért sem
és itt jön a kérdés, hogy ezeket a szervereket miért nem állítják le?
a témához:
az a rendszer "elvileg" sokkal jobb volt, amikor beolvasták a TVben/rádióban a tételeket
Bár ma reggel azt nyilatkozták, hogy minden évben kiszivárgott,csak nem verték nagydobra...
no akkor erről is meglehet mindenkinek a véleménye
A cikk végén lévő ötlet jó (sokszorosítás helyben), csak ezt megint arra fogják használni, hogy kevés "ismerős" jól megszedje magát
no ennyi...bocsi a hosszú hozzászólásért...
-
Aukartis #173 SZiasztok! Azért én megkérezném, egészen biztos, hogy az MTV ittvannnakakezembenazérettségitételekbeisbizonyítom felvétele REGGEL 7 ÓRÁS? merthogy
1. Az MTV-s srác a vonatpályaudvaron áll ugyan, de a 12órás tehát mutatós óra mellett áll. AStúdióban a riporter pedig szépen a fülesdugójában kapta meg a hírt, hogy most értesültek róla, hogy a felvétel mégis sikerült... Én ezt az este 9 órás híradóban hallottam és ugyan lehet hogy reggeli híradót ismételték este, de nem hiszem + akkor nem is lett volna joga közzé tenni 6-7órakkor. Szóval amennyire emlékszem, az egész tábla csillogott, ott volt egymutatós óra és ennyi. Nem lehet hogy csak menőzni akartak hogy ők már mennyire értesültek voltak akkor is? Vagy tényleg ennyire bénák? Nekem nem volt bizonyító erejű a riport, pedig 2x megnéztem. NEM VETTEM ÉSZRE VALAMIT AMITŐL ANNAK KELLETT VOLNA LENNIE? -
BENCZIK #172 Azért jó lenne, ha a rendőrdég azt nyomozná ki, hogy hogyan került az érettségi tétel a riporter kezébe. Mégpedig olyan amely nem volt vacak minőségű és fekete csíkokkal lefestett... Hülyének nézik az embert. -
xavier #171 Fúúúúúúú, minden 18 körüli gyerek hacker meg szájbertolvaj és biztos ellopták a tételeket és az is biztos hogy ez most volt, nem is hetekkel ezelőtt!Annak a gyerekenek meg nagyon fontos tudni az ip címét, mert ő a hálózat feje!És az sg pedig egy hacker fórum ,meg terrorista központ!!
Ez az egész 'Érettségi botrány' egy rakás kutyaszar.
Úgy látszik nincs témája a magyar médiának.
Vagy azt hiszik vevők a magyar emberek erre a ilyesztgetős szenzációhajhász baromságra..?!
-
Commandante #170 Na majd a Matula Magazin ad a szájuknak, csak bírják majd nyelni. Én csak azokat a beosztottakat sajnálom, akik ilyen agyhalott balfékek csicskáztatnak. -
#169 Ha azt hiszed, hogy egy 18 éves diák áll az egész mögött óriásit tévedsz.. Ezt előre megfontolt, aljas
szándékkal csinálták valakik!!! Miért? Hát tuti nem azért, hogy megkönnyítsék a diákok dolgát.. Tisztán politikai okokból...
Felkerült a netre ahonnan jópár diák letöltötte...
Szerinted nem tisztességes az aki megszerezte a tételeket? Itt csak azoknak az embereknek van szégyellnivalója, akik ezt az egészet elindították.. a diákok csak éltek a helyzet adta lehetőséggel!! -
rolika #168 ez a mai magyarország
így, kis betűvel :( -
#167 St hozzászólásával teljes mértékben egyetértek.
A cikket (nemtom megtették -e már) érdemes lenne elkükldeni az összes sajtó képviselőjének...másik dolog az, hogy ezt már basznák beolvasni, megirni... -
#166 Na megyek lassan angolra :) -
Caro #165 A digitális forradalom úgyis elsöpri az ilyen mócsingokat. Nem lesz a papír hosszú életű.
Az SMSweb meg a legundorítóbb dolog, amivel valaha is találkoztam a neten. -
atya67 #164 Szerintem ez nem meglepő, csak annak aki felületesen foglalkozik a politikával. Az " Amikor a farok csóválja..." c. film óta tudjuk a média akár még háborút is képes kreálni. Undorító ez az egész. -
#163 akkor kéretik a kampányolás jellegű hozzászólásokat is moderálni, köszönöm. -
#162 Lol, ez Magyarorszag... ^.^ -
#161 Én nem parázok, hogy újra kell írnom, bár nem sikerült rosszúl. Soha nem hibáztattam senkit érte, és mégis megkaptam, hogy tapló paraszt vagyok, amikor poénból beírtam, hogy Szabolcs vs. érettségi 2-1(magyarbalint). Hova süllyedünk? :) -
sanya18 #160 sorry a kimoderált hozzászólásomért, nem reklámozni akartam. szóval a freeweb-en továbbra is megtalálható 1 smsweb-es oldal ami a nyelvi, fizika, kémia, biosz, földrajz stb érettségiket kinálja - annak ellenére hogy a freeweb-et többen is értesitették róla. az fw hivatalos álláspontja ennyi:
"ismerjük"
asszem ez elmond valamit róluk is... -
#159 "Moszkvatér feeling" -- monta a haverom.. :)
-
dez #158 Majd felvesznek a Pártba... :P -
dez #157 Bentről attól még kiszivároghat: lásd '89. (És akkor nem is lehetnek kidolgozott kérdések, csak ilyen na lökjed tipusúak.) -
Greg0086 #156 bezony :) -
#155 de jó nekem -
Greg0086 #154 Sodi, te benne voltál a tévében :D
Ott figyelt a neved meg a kis hullámzó zászló...
Média sztár vagy :-) -
#153 Már készülődik a mongyá'le :-) -
#152 Az esszé tette ki a doga 60%-át. Azt meg ne akarják már bemagyarázni nekem, hogy csak az esszé kérdések kerültek ki. 1000%, hogy az egész magyar érettségi feladatlap is kikerült valahova. -
Greg0086 #151 Szar az egész :D
Annál Biztosabb nincs az adatok kijuttatásában, minthogy real time (Bombi Kriszta is megmondta :) ) juttassák el. azaz reggel 8kor beül a nebuló bekapcsolják a rádiót vagy tévét, ami van, és ott mondják az éretségi tételeket.
Hoppá! ez kísértetiesen hasonlít a régi érettségi rendszerre...
::::no comment::::: -
bandee1 #150 A lényeg: sokan azt hiszik ez nem politika. Tévednek......
NA most akkor majd figyeljétek meg szépen, hogy az SZDSZ hogyan fogja megszavazni SZILIT államfőnek! És cserébe a kormányfő , aki felelős a miniszterekért, nem fogják leváltani HungaroValenint (Magyar Bálint). Erről szól ez barátaim. Az áldozatok meg megintmi vagyunk, érettségizők, kisemberek. :((((( -
#149 Az igaz hogy a magyar tétel sor nem volt fenn de az esszé kérdéseket feltették!!
Úgyhogy Szerintem a magyar sem igazságos!!!
Nagyon elbasztak valamit oda fenn!!!
-
Greg0086 #148 "A hétköznapi médiafogyasztó hajlamos azt hinni, hogy amit TV-ben, rádióban hall, újságokban olvas az egy gondosan ellenőrzött, valóságot hűen tükröző, tudatosan szerkesztett információ. Informatikában járatos, de a tömegmédiában kevésbé eligazodó szakemberként eddig én is így gondoltam. Egészen mostanáig. "
Ebből kiemelném ezt:
"A hétköznapi médiafogyasztó hajlamos azt hinni, hogy amit TV-ben, rádióban hall, újságokban olvas az egy gondosan ellenőrzött..."
A média egy 100%ig ellenörzött (persze egy kis káoszt megengedhető azaz bizonyos szabadság van) nevezzük szervnek.
Csak ezt nem mi, nem egy bizonyos média tulajdonosai, nem az újságírk stb.. ellenőrzik, hanem egy pár (jó pár) létra fokkal feljebb álló emberkék.
Gondoljatok bele, tegyük fel hogy tdtam a matektételeket, mi a fenének raktanm volna fel a netre? max elmondtam volna Bélának és JEnőnek mert ők a barátaim és örülnék ha nekik is jól sikerülne a metek. de nem rakom én fel a etre ...
Megmondták az elején, amikor kialakult ez az új érettségi- nevezzük a poén kedvéért rendszernek- hogy nem jó, és nem tetszik...
Most elő van véve Magyar Bálint, ő van baszogatva mert ő találta ki, neki kéne lemondani stb...
Ez az egész csak egy nagy megszervezett cirkusz ami ugyan nem tűnik szervezettnek, mert a média egyik nap ezt mond a másik nap azt. De ha ezt az egészet absztraktabb módon, "feljebbről" nézzük, én arra jutottam hogy hiába az össze- visszaság, a végeredményen nem fog változtatni, ami azt hiszem egyértelmű... (mármint a végeredmény)
Az, hogy paranoiás vagy, nem jelenti azt, hogy nem követnek. jee :)
-
pulyka #147 hat sracok a lenyeg az h becoptuk ezt tövig...
ebböl mar nem lesz normalis erettsegi ebben az evben.. nembaj asszem megyek tüntetni azert a matekert szombaton..
remeny hal meg utoljara
kalappal:) -
bandee1 #146 Ebben az egészben az a szánalmas, hogy "ezek" még egy érettségit sem tudnak tisztességesen levezényelni....