227
-
bandee1 #144 Aki egy picit naprakész, az tudja, hogy milyen cég, kikhez közel álló cég őrizte az érettségi kérdéseket. Innentől egyértelmű a politikai szál. Saját belső leszámolás. Undorítónak tartom. Főleg, hogy a diákok isszák meg a levét. -
#143 Hat igen, sajnos manapsag mindenki rohan, tortet, vagy aki nem az otthon ul es nezi azt a nyamvadt TV-t, es egy ido utan elhiszi azt ami benne megy. A media ( nem mindegyik ) meg csak arra torekszik hogy valami szenzacioval lekosse az embereket, nem az a celja hogy tajekoztasson, hanem hogy elkapraztasson, es hogy minnel tobb zset kaszaljon. Es ahogy nezem nem is nagyon lehet eletkepes egyetlen egy olyan csatorna sem, ami a korrekt tajekoztatast tuzte ki celjaul, siman elnyomja a konkurencia. De szevasz ezen nem nagyon lehet valtoztatni. Annak viszont orulok hogy vannak az interneten olyan forumok, blogok ahol korrekt cikkeket lehet olvasgani, es hogy azokat nem tudja lenyomni a profit- es politika-orientalt media.
Egyebkent biztos en is pipa lettem volna ha ujra kellett volna irnom a matek erettsegit, mivel egy Spanyol utazasrol maradtam le miatta. -
#142 az összes iskolában ott van a gép, a net, az emil, a másoló.
olyan embert kell odarakni, aki ért a géphez, a nethez ,esetleg egy PGP-hez, a fénymásolóhoz, nem kell hogy pedagógus legyen ISTEN ments.
informatikus, és legyen megfizetve.
ennyi. -
#141 Akárki is akart szart kavarni elérte, amit akart. Erre az érettségire emlékezni fogunk pár évig az tuti.
Technológiai szemmel nézve egyáltalán nem bírom felfogni, hogy miért kell bármit manapság papírra írni és tárolni(!!!). Hihetettlen. Mi Magyarok is tudunk titkosítani, E-Mail-t küldeni, számítógépet kezelni. Plusz sok egyéb lehetőség van a biztonságos adattovábbításra.
Ha ennyira szerencsétlen balfékek a minisztériumban, szégyelhetik is magukat. Én simán számonkérném a fent írtakat rajtuk és nem lennék különösebben elnéző a felelősökkel. Nem érdekelne ki kinek a sógora, húga, veje, komája.
-
#135 ez az egész elbaszott ügy -
#133 nem is akarok lopni és nem is fogok, én annál jobb családból jövök.
és látod, hogy aki baxik tanulni, megkapja a tételsort, ugyanúgy átmegy, mint aki tanult?
hol a faxomban az igazság?
és hogyan lehet ezt rendbetenni?
sehogy. EZ a MAI MAGYARORSZÁG!
ilyen az egész ország....egy nagy büdös kupleráj -
dez #132 Egyébként meg '89-ben ugyanúgy kiszivárgott, csak akkor még nem volt net (csak telefon, stb.). Pedig akkor még a "régi rendszer" volt. Bentről... -
dez #130 Te most miről beszélsz, hogy újra meg kellene íratni? Az matematikát újra megiratják, a töriből meg reggel teljesen új tételsort vittek ki az iskolákba! -
#129 akor még jobban baszna az ideg ha ujra végig kéne csinálni ezt a "procedúrát"(érettségit az adott tantárgybol) "valami csalós" miatt!!! -
majmoca #128 engem is tuti baszna az ideg ha tudnám h azért nem vettek fel mert valami csalós ki .....-t vettek fel helyettem
-
majmoca #127 és akkor mi a szar van ha bentről lopta el valaki? nem mind1? attól még csalt az aki úgy ment be érettségire, hogy tudta a feladatokat. -
dez #125 "erről szól a világ nem, te másik gyökér?
az a jó, az ügyes, a szép, aki lop. Nem?"
NEM!!!
"Én sem nagyon haladok előre, mert igyekszem becsületesen nyomni, megérteni másokat, de látom, hogy így lassan megy a szekér..."
Nem lehet, hogy csak gyűjtöd, keresed az indokot, hogy te is elkezdj lopni...? Nem kéne. -
#124 vagy nem...
-
#123 ennyi eszed van!!!...........onnan derül ki hogy kitöl tudták meg hogy ez az egész ugy müködik hogy a központban gyártják le, boritékolják és küldik szét az egész országba!!!......ERGO valaki benröl "dobta ki" a tételeket! -
#122 aha.
közkézen meg emilen + DC-n meg mentek a tételek mindenhova...
amúgy+ tök mindegy, ki szerezte meg.
nem lett volna szabad terjeszteni.
én tuti megiratnám még1x.
akkor nem kellene mennie a Bálintnak :-))) -
#121 Szegény megboldogult Hofi Géza mondta egyszer:
"Hallottátok h. bekerült egy cirkuszigazgató a parlamentbe?
...Hát gyerekek, ezzel kellett volna kezdeni." -
#119 ez itt mind feltételezés. biztosat senki sem tud.
fogd már fel.... -
#118 erről szól a világ nem, te másik gyökér?
az a jó, az ügyes, a szép, aki lop. Nem? Én sem nagyon haladok előre, mert igyekszem becsületesen nyomni, megérteni másokat, de látom, hogy így lassan megy a szekér...
sajnálom, ha félreérted amit írtam...
amúgy honnan derül ki, hogy ki tudta, és ki nem?
sehogy. akkor meg újra kellene íratni. NEM? -
dez #117 Nem diák lopta el, fogd már fel. Sőt, mint látható volt, a diákok tudták meg utoljára, hogy kint vannak a tételek...! -
#116 MÉRT GYÖKÉR ARCU TALÁN A TE ANYÁD LOPNI JÁR???........a másik meg gondolkozz!!!....ha ujrairatod az egészet azoknak is ujra kellene iirni akik nem töltötték le,nem csaktak vagy éppen NEM LOPTAK!!!....mert vannak ilyen emberek is....de te lehet nem ilyen környezetben nőttél fel! -
dez #115 Nem kell ebbe külön belemagyarázni semmit. Sajnos. -
#114 egy frászt.
igazságos. :-()
gondolom, nem mindenki tudta előre a tételeket.
-
majmoca #113 túl szigorú vagy frank :P -
#112 ja, ÉN újrairatnám az egészet.
hulljon a férgese.... -
#110 tisztelt újságíró!
a 18 év körüli érettségizőknek fel kellene nőni.
nem kéne mindent ellopni, igaz ez van előttük példaként, lopnak a szülők, lop a kormány, a képviselők, aki valahol dolgozik és valamit el lehet vinni, el is viszik ...
nekünk nem kellett ellopni tételsort, és leérettségiztünk, sőt egyetemet és végeztünk bár néha megbuktunk. ÉS?
MI emberek maradtunk.... -
majmoca #109 ne magyarázzatok már bele minden hülyeséget, minek kell itt politizálni.
ez amúgy sem politikai oldal -
dez #108 Ahhoz képest az egész cikk a tények tisztázására tett próbálkozás. Csak ugye az emberek néha jobban hisznek a TV-nek, mint a feketén-fehéren eléjük tárt tényeknek.
Szerintem nagyon is úgy tűnik, hogy valakiknek érdekében állt úgy beállítani az egészet, hogy a neten terjedtek el a tételek (pl. egy magánszemélytől, aki ellopta őket, és puszta jószándékból feltette az egészet a netre, hogy segítsen az érettségizőknek), és onnan jutottak a TV-hez, utólag. És nem valami egészen más történt... -
bandee1 #107 Tisztelt olvasók, forumozók!
Érdekes ez az egész! Ugyanis nem az SG a fő főforrás, hiszen teljes kérdéssorokat többeknek, többek között pártoknak elfaxoltak már. Tehát az SG csak egy apró szelete ennek az egésznek. Visszafejteni, kitalálni ki is lopta ki az egészet, nos, azt szerintem képtelenség. A lényeg, hogy most a szerencsétlen 100 ezer fiatal le tudjon normálisan érettségizni, ami már gyakorlatilag lehetetlen, hiszen újra kell írni a matekot 28-án! Ez elképesztő! A kormánypolitika, és a felelőtlenség áldozata lett 100 ezer diák és az SG is. Sajnálom, hogy az ostoba vezetés a hatalmi harcaikat még a diákok kára árán is képesek véghezvinni. Anti-Magyar Bálintnak mennie kell!
Üdvözlettel, egy újságíró -
#106 Nagyon korrekt cikk.
Én, akit 130 ügyvéd, tanár, orvos stb. egyéb értelmiségi társammal játékok és egyebek miatt hurcoltak meg Szegeden (Killer/Morder ügy) ahol a TV ott is jelen volt azonnal, mert a legnagyobb termet töltöttük meg, és meg voltak haragudva, hogy senki sem akart szerepelni a TV-ben, a másnapi sajtóban megjelent, hogy a CD másoló maffia, és egymásról tudva, csoportosan elkövetve stb.
holott valakitől postán rendeltünk, nem bizonyította senki sem, hogy használtuk, megvolt a CD, kész..... -
#105 most volt az MTV-n megint a hirado és a történelmi résznél bevágták a kamuképes angelfire lapot :D -
#104 vagy vmi ilyesmi, már rég volt -
#103 tomcat bohóckodása a tv-ben
annyi volt, hogy volt egy log, amiben vmi hacker beszélgetett egy csókával, hogy betört az om-be és elemelte a cuccost, és tomcat alátámasztotta, hogy ez biztos igaz + minden, közbe meg csak poénkodott 8 ) -
#102 hm? ez igaz? -
#101 Kicsit félreérted a helyzeted, olvasd el figyelmesebben a cikket és gondold át.
Az SG.hu -t senki sem vádolta meg semmivel, így nekünk értelmetlen lenne mentegetőzni, vagy ahogy te mondod "bizonyítványt magyarázni". A cikk arról szól, hogy a média bolhából csinált elefántot és lényegében a szenzációhajhászásnak köszönhetik az érettségizők hogy a matekot újra kell írniuk. Ennyi, semmi több :) -
Caro #100 Valóban :)
Ahogy látom ráadásul szándékosan, hiszen csak arra vártál, hogy legyen valami amire lehet írni.
Vagy "puszta véletlen" hogy egy percen belül lereagáltad a hozzászólásomat? -
flashX #99 Ezaz, harcoljunk!
Partyface-ről vki vmit tud? -
Cat #98 Ez egyértelműen politikai támadás. Miért a sajtó kapta meg először a teljes tételsort, és az nem fényképezett verzió volt!!! Ami neten terjengett, azon látszott a háttérben a hímzett terítő, de az MTV verzióján SEMMI. -
#97 Igen, én korrekt vagyok. -
#96 Hát ha egyszer vannak... Erről nem én tehetek. -
Caro #95 arschsg ahogy látom te csak ellenvéleményeket tudsz megfogalmazni