121242
Football Manager
  • miki36
    thx le is kapom gyorsan:)

• soma22
    nálam is szarvót, németh-el együtt
  • soma22
    nyalizni kell.nekem kenesei szarozik, nem akar hosszabítani, pedig igencsak jó lenne ha maradna
  • Mor3llo
    sorti :P
    http://sortitoutsi.net/index.php?page=downloads&area=file&fileid=4396
  • zaki
    Nálam Hrepka egy kaki, de másnál lehet, hogy egy állat.
  • zorrobomber
    próbáltam, de nem akart hozzámjönni :/ maradt hrepka, de ami késik nem múlik
  • soma22
    egyenlőre még könnyű ellenfelet, az otthoni meccset reggel le is toltam, nyertem.

zorrobomber:
    ha egy tanácsot elfogadsz, akkor vedd meg azt a faggyas gyereket, elég nagy gólzsák, később ha nem nálad van sok gondot okozhat:)
  • miki36
    grat!
    (látom pécs a helyén van:DD)
  • miki36
    dobhatnál egy linket erről az ápdétről:P
  • miki36
    nagy grat
    am jól igazoltál, főleg a riválisoktól:P
    uefába kit kaptál?
  • zaki
    Grat!
  • zorrobomber
  • Mor3llo
    Felesleges tényleg bármilyen erőfeszítés a topic karbantartására, mert úgyis mindig szétszpemmelik.
    Egyébként gondoltam egyet, letöltöm a júniusi ápdétet, és kezdek egyet a Bayernnel, hehe :)
  • soma22
    nem tünök el csak nem érdekel innentől kezdve a topik. ugyanaz leszek aki eddig, toljad azokat a képeket:D
  • fernando torres
    pázdet jókor jöttem :S
  • fernando torres
    La Liga
  • Mor3llo
    Egyetértek.
  • soma22
    na most kicsit besokalltam. tolja az ember a képeket, nem szar dolgokról, és a flémelés megy. régen, a szép időkben nem így volt. igaz máshol sem mindig irnak, de ott legalább más a hangulat, a légkör. itt mindenki veszekszik, egymás ellen lázadtok, és nem tudtok örülni egy másik ember eredményeinek.
    Anno élveztem azt, hogy pl Kanál, Gabber, Zaki és még sokan mások tolták be az elképesztő eredményeket, és nem a csalást és a trükköt kerestem hanem fel akartam nőni hozzájuk. Csomószor kértem taktikot, tanácsot stb. ennek már nyoma sincs.

Tudjátok mit? Beletojok az egész topikba, aztán azt csináltok amit akartok. Csomó dologban segítettem, mindig szubjektiv maradtamm, erre lótúróbe sem vesztek.

Jó játékot
  • zorrobomber
    ok, amit leirtam az ilyen nyiregyi urban legend volt
  • zorrobomber
    tisztában vagyok
  • dartonita
    Az oke koszi,letudom forditani en is hogy pontosan mit jelent :D

Az erdekel hogy valoban kuldenek e hozzad jatekosokat a klubtol vagy sem.
    Mert en pl a kis testverklubokat konzekvensen telepakolom fiatalokkal ha egy mod van ra.
  • vgabesz93
    Ha te kéred hogy adják kölcsön nem biztos hogy odadják, de ők tudnaak küldeni hozzád de te nem vagy köteles őket játszatni.
    És pénz is kapsz évenként.
    És kihívhatod az anya klubbot barátságos meccsre a szezon előtt és akkor a meccs bevétele a tiíd.
    Ja meg ha az egyik játékosodér bejelntkezik egy csapat és te elfogadod akkor az anyaegyesület is tehet egy hasonló ajánlatot és ezt köteles vagy elfogadni és ilyenkor a játékos dönt hogy hova akar menni.
  • zaki
    Nem saját nevelés. Na itt a gyerek, akiről beszélek.

1.5 éve (lassan 2) igazoltam nyáron a Levski Szófiából. 1 évet a tarcsiban játszott. Aztán felhoztam a következő évben a felnőtt csapatba. Úgy hozta a sors, hogy már ő az 1ik kezdő középső védőm. Most március van, és kb 1 hete köpött egy olyat, hogy távozni szeretne... Ja, és ahogy látjátok van még 4 év hátra a szerződéséből...

Ő dettó ugyanez. Csak ő már vagy 1 éve el akar menni... :xd

• dartonita
    naGY klub*
  • dartonita
    Volt mar hogy valakinek sikerult feeder klubot talalnia?A fradi elso eveben meg ott az opcio nb2-eskent hogy valamelyik nap klub feed-eli,de nb1ben mar nincs.Ha igen,milyen lehetosegekkel jar ez?Lovet kapsz evente,vagy tenyleg el tudsz hozni kulfoldrol fiatalokat kolcsonbe az 'anya'klubtol?
    Sosem sikerult meg :S
  • Zséé
    Mondom nálam is állandóan elkívánkoznak Magyarországról. 1 évben legalább 10x átadólistára akar kerülni és pár hét múlva meg maradni akar. Vannak olyan 20 éves magyar játékosaim akiket a Man utd szintű csapatok akartak vinni és mégse adtam el mert még 2-3 éves szerződésük van. Pedig annyi pénzt kínáltak értük hogy csak na. De pénzre meg nincs szükségem mert egyszerűen nem tudom elkölteni.
    Hosszabbítani ugyan nem tudok velük de majd elengedem az utolsó évében
  • zaki
    Én is azt csinálom, hogy a szerződése lejárta előtt 1 évvel elpasszolom akik menni akarnak, mert akkor még látok belőlük pénzt. De van olyan, akivel most kötöttem 4-5 éves szerződést, és fél évet játszottak, és már elkívánkoznak... :o
  • dartonita
    Hm akkor az ritka nagy tehetseg lehet,sajat nevelesu gyerek evekig orul ha lehetoseget kap egyaltalan...
  • zaki
    Az a vicc, hogy pl felhozok a tarcsiból egy pléját, beépítem a csapatba, és már fél év után el akar menni a gyerek... Most pl egy 20 éves MAGYAR védőről van szó. Hát menjen a p!csába... Hosszú szerződéseket kötök mindig, és fiatalokra építek kizárólag. 23 év a csapat átlagéletkora.
  • Zséé
    Én úgy szoktam hogy alapból a leghosszabb szerződést kötöm azzal akiről látszik hogy hosszan lehet rá építeni. Ha lejár valakinek akkor meg még január előtt el szoktam adni jó pénzért. De ha valakinek szerződése van több évre és menni akar akkor én rá szoktam hagyni és mindig az volt hogy átadólistára akart kerülni, majd pár hét múlva már maradni akart (feltéve ha nem a padot koptatja).
  • dartonita
    Sehogy.
    Sajna fogadd el hogy ha egy jatekos eler egy bizonyos szintet,lepni akar nagyobb klubba.2-3ev utan szinte kivetel nelkul lelepnek,vagy durciznak ha nem engeded el oket.
    Az elejen koss veluk hosszu szerzodest,akkor sok penzt tudsz kicsikarni a jovendobeli kerokbol.Megtartani oket nem nagyon lehet,talan ha durvan sokaig menetelsz valami nemzetkozi kupaban.
  • zaki
    Fradiról van szó...
  • zaki
    Ti hogy tartjátok meg a játékosokat, ha el akarnak menni?
    Azért hihetetlen, hogy fél évet játszik nálam valaki a kezdőben, és már nem akarja meghosszabbítani a szerződését, mert elvágyik, és szerinte minden tőle telhetőt megtette akulbért, meg ilyenek... Így nem lehet hosszútávra építeni...
  • Kanál
    hát én ilyet nem is mondtam.
    "azt nem mondhatod hogy MINDEN csapat csak és kizárólag szupersztárokat igazol"
    bár lehet a pa fogalmával nem vagy tisztában-
  • kraawz
    Hát én futólag ismertem Balázst,nem volt olyan nagyképű.
    De ez a Sevcsenko sztori azért kész. Magyar focit jellemzi.
  • dartonita
    Emlekszem.O meg nagyon fiatal.
    Es nem kimondottan a magyar jatekosok adataira gondoltam valosaghuseg szempontjabol.Meg lehet nezni jatekban milyen szabicsimi,vagy waltnerrobi,vagy kabatpedi.Aztan eloben milyenek...
  • zorrobomber
    mi volt a baj vele?
  • zorrobomber
    tudom, Nicsenko-val voltak itt együtt, Nyiregyi vok :D Farkasnak viszont qrva sok pénzt kért az apja a gyerek nevében a szparitól azért nem maradt.
  • kraawz
    Teny hogy az adatbazis eleg pontos,gondolom koszonhetoen az orszagok megannyi valodi jatekosmegfigyelo es klubvezeto altal nyujtott segitsegnek...

Remélem emlékszel magicboyra :D Ő szedte össze a békéscsabaiak játékosait és írta meg adatokat. Kész poén volt az a srác. Vagy inkább szánalom :|
  • dartonita
    Ebben az orszagban sokminden nem ugy mukodik ahogy kene.Egyeni erdekek,korrupcio,sorolhatnam.
    Egy olyan varosban lakom ahol a (most NB2es) klub vezetoje a helyi maffiavezer.Elore meg van adva ki mit mondhat,tehet,intezkedhet,milyen szerzodeseket kothet es kivel.
    Valoszinusitem hogy nem egyedi eset.
    Amig ez igy van,addig valoszinuleg hiaba jonnek ide Tevez szintu emberek 15evesen,a kutyat nem fogja erdekelni,hisz senki nem kaszalhat rajt.