23078
-
Skill Disruption: Van egy skill a Stormban: Spell Shock. Na ezzel pár másodperce 'kiiktathatod' az ellenfelek skilljeit, így nem tudja azokat a speckókat használni, amikkel nagyon haza tudna vágni :-)
-
virs lee #4924 Amit a küklopszok is használnak. Rádnyomja aztán nem tudsz semmit csinálni, csak baktatni. -
virs lee #4923 Az hol van, melyik térkép? -
Mijaza Skill Disruption? Az vmi olyasmi h egyes ellenfelek leredukálják a skilljeidet vagy mi?
És az Impaired Aim? :)) -
Nem hinném mer egy elég nagy baszott sárkány :) A General Response nevű küldinek a barlangjában van a hátsó kijáratnál. -
virs lee #4920 Diplázza a sebzésed. -
virs lee #4919 Epicen dragon lich? Az hol van? Nem találkoztam ilyennel, vagy csak olyan gyorsan behalt hogy fel se tűnt hogy ez egy boss lenne? :) -
virs lee #4918 az életben ha elképzelsz egy célt magadnak, akkor nem sakkozol hogy kinek mit fogsz mondani? Mikor mit fogsz tenni? Nem tervezed el előre, hogy kinek nyalsz be és kit pofozol fel, stb?
De. :DP
ES-ben meg az nem teccik hogy összevissza adja a szorzókat, ha profi karaktert akarsz nevelni, akkor nem térhetsz le a megadott útról, különben olyan szar szorzókat kapsz, hogy ratyi lesz a karaktered. Nehogymár egy célt csak egyféle úton lehessen elérni...
A Gothic pont attól jó szerepjáték, mert ha elbaxol vmit, más lesz belőled mint terveztél.
Hát nemtom, én ha mágust akarok, akkor ne harcos legyen belőle. Ez nem NDK turmixgép. -
5.szintől már stunol a támadása. ugyan nincs sok élete, de 99% hogy nem találják el. az eye of storm aurája meg egész szép védelmet ad fagy és villám ellen, plussz növeli az elem. sebzésedet... (Én hasznosnak tartom. Paladinnal harcolok, tehát defense, és melléknek a vihar, amiből a nimbusos ág és a wisp. Mást a stormból nem is használok, mivel az intem elég alacsony...) -
Skacok a Storm Wisp mire jó? -
Ja én is szoktam poénkodni néha h a Spellbreakerrel visszamek normal Olympusra és csontvázokat röptetek :P -
kinyírtam epic dragon lich-et meghalás nélkül ez csoda. amúgy neki milye van, damage vagy piercing resist esetleg bazisok hp csak? alig tudtam sebezni íjjal.
amúgy gothic2 a legjobb rpg, pedig morrowind-eztem, nwn-oztam is sokat. mondjuk nwn az ad&d, és van 2 kieg is, de gothic akkoris csúcs. na majd a nwn2 és gothic3 között eldől a dolog... -

Ez így van!!! Teljesen igazad van!!!
-
Isenlord #4912 nekem volt 1 spear és a bracer,de elcseréltem régebben...
sry
egyébként kirakva ezeket adja( a tárgyakon kivül):
+10 armor protection
+3%shield block
+10%strength
+300 health
+120%defensive ability
4%chance to dodge attack -
Crash88 #4911 Hey skacok
VKINEK MEGVAN AZ ALEXANDER NAK A SETTJE(A TELJES VAGY HA CSAK RÉSZE VAN MEG AKKOR IS JÓ:D)????????????BÁRMIT MEGDNÉK ÉRTE KOMOLYAN
ha igen akkor privi ..köcce mindenkinek

ja egyébként warfare os sett -
ity #4910 OFF
Tudtommal a Gothic RPG, és tudtommal az szerepjátékot jelent. A kérdés az, hogy vajon az életben ha elképzelsz egy célt magadnak, akkor nem sakkozol hogy kinek mit fogsz mondani? Mikor mit fogsz tenni? Nem tervezed el előre, hogy kinek nyalsz be és kit pofozol fel, stb?
Mindezektől függetlenül, én spec a Gothic mindkét részét úgy játszottam végig (többször is) hogy semmiféle olvasmányt nem böngésztem előtte.
Valóban igaz, hogy nem úgy fejlődik a karid ahogy eltervezed, ha nem úgy válaszolgatsz ahogy "kell". De nekem pont ez tetszik benne, mert ha nincs infód, hogy mi lesz a végkifejlet, akkor lesz igazán izgamas, hogy abból a helyzetből mit tudsz kihozni.
Pont ettől nem lineáris a játék. Hogy csak egy példát említsek a sok közül, mikor a régi táborhoz csatlakoztam (legelső játékomban) és ugye onnan ki lettem rúgva, akkor a vízmágusokhoz akartam csatlakozni és hát úgy alakult a helyzet, ahogy nem akartam. Többet segítettem "véletlenül" Xardas-nak (tehettem volna máshogy is) mint kellett volna és egyszercsak azon vettem észre magam, hogy nekromanta lettem. (Amit cseppet sem bántam meg végül.) Hol van itt a linearitás?
Sok gyerek álmodik arról, hogy mozdonyvezető lesz, amit később inkább átvált mondjuk egy milliomosra, aki a Bahamákon sütteti magát, stb. Legtöbbünken ez a terv nem jön be. Pedig sakkoztunk érte bőven. Lineáris lenne az életünk, mely csupán egy élő szerepjáték?
A Gothic pont attól jó szerepjáték, mert ha elbaxol vmit, más lesz belőled mint terveztél. Ez teszi egyedivé és nonlineárissá.
ON -
Hi! Egy szóval sem mondtam,h ugyanaz a kategória! Én azt mondtam,h a Never egy hatalmas nagy játék volt,sőőt még mindig az! És azt,h sztem most a titan a kategóriája legjobbja! Ebből még nem köv,h ua kategória lenne... :p -
No mogam is utánakavartam az offenzív(OA), defenzív(DA) abilitynek!
A kapott információk szerint:
Az OA és DA kizárólag közelharcban számit a támadó to hit-jéhez ad, illetve a közelharci támadás kivédésénél érdekes. Semmi másféle harci helyzetben (íjászat,mágikus támadás,csapdák) nincs szerepe. Az OA/DA valószinüsíti a közelharci találatot. Ha az OA nagyobb mint a DA akkor a találati sansz mellett megjelenik a kritikus ütés lehetősége is 100 különbségenként +10% értékben (a maxi kritikus demage azért limitálva van +50%-ban). Attr.-ek közül mindkét értékre a dex.-nek van hatása. Azzal együtt hogy a DA magas értéke mindenkinek kedvező főlegesen közelharcos karaktereknek érdemes ezekkel a számokkal bajlódni. (vége a májerkodásomnak, elnézést kérek érte:)). -
Hali!
Ahogy írod, így van! Tegnap este hírtelen felindulásból feltúrtam egy conjurert 11.szintre spiritre kezdve, van a licso+coredewl. egy pici ternion meg egy leheletnyi HPszívás és ennyi és valóban killer a karakter (mondjuk 11.-en lehet is az:)). Az meglep hogy dex.-re is kell raknom mágus cuccos használatához, a spiritből ugyan esik ki némi dex. sajnos az earth-öt nem igazán kényezteti a gama még ezzel sem. -
De ha már RPG, akkor Baldur's Gate sorozat...
(Na de tényleg hagyjuk a véleményezéseket...)
-
Szerintem felesleges kinek mi jött be jobban. Én speciel NWN-t, Gothic-ot végignyomtam, Morrowinden is rengeteget játszottam (meg persze mindegyiknek a kiegészítőin is). Mindegyik jó ('volt') a maga nemében!!!
És most Mindenki: Vissza a TQ-hoz!!!
-
virs lee #4904 Gothic suxx sztem, rosszat válaszolsz vkinek, hárommal már arrébb el is basztál vmit véglegesen. Ha olyanra akarod fejleszteni a karakteredet ahogy elképzelted, akkor előre ki kell sakkozni kinek mit fogsz mondani, áttanulmányozni a leírást, ez így max egy 1 irányú kalandjáték szintjét üti meg. -
virs lee #4903 Az NWN és a TQ sosem volt ugyanaz a kategória. NWN RPG, TQ hack'n'slash. -
dudovec #4902 Sipöcz: intelligence az kötelező ternionos karinak szerintem , en nemtettem semmi masra pontot , 3-4 stat sajna rament a dexre , de mashogy nemtom hordani a 150 dex reqes varazslo cuccokat. intelligence adja kb a sebzest , de ha viszsalapozol kicsit van mar par verzio leirva ternionos karikra. de sztem 3 eletkepes van:
oracle , conjuer , soothsayer kb ez a rangsor , meg kb sztem jelenleg ez a 3 legerosebb kari a jatekban , persze lehet ezzel vitatkozni , de egy ien kari ,life resist ,poti ,stb nelkul lerunolja legendary olympust , amit max valamien ijasszal tudnal megcsinalni , de az nem eleg eros ahhoz sztem.. esetleg egy hunting-nature.
zizz21: en kezdtem egy avengert , fire enchantolnám magam earthbol ,meg hasznalnam a core dwellert tanknak , a tobbi meg hunting skill.
de hunting melle meg lehet nature t rakni, ott sok a leny , refresh , plague stb eleg jo lehet , sot talan a legjobb. hisz folyamatos call of the huntot biztosithat a refresh , ami lassuk be eleg durva. csak kicsit snassz hisz kb szinte mindenki aki hunterezik az naturt rak melle. lehet meg a spirit is kiegeszitesnek melle , ahogy irtak , csak onnan kb van egy lichkinged tanknak , meg dark covenantal erositheted magad neha , de kb ennyi , mert nemtom a death chill aura tavolsaga mekkora kimaxolva , de en hunterrel egesz kepernyorol lovoldozok kb , es nemhiszem h elhatna annyira...
fogok kezdeni szerintem egy hunter-roguet.. talan azzal tudod a legtobb sebzest kihozni a hunter karibol , teny h nemlesz summoningod , de ha jolnyomod nemiskell , meg ottvana hunternek ien valamije amivel provokalo lenyeket tudsz idezni egy idore , meg nem neztem meg de ha bossnal betolod talan eleg lehet. es mivel nincs hardcore , ezert vegulis mind1 h mennyire surviver a karid.. inkabb fekudj ra a sebzesre , aztan ha neha behalsz ez van , ha safety karid van akkoris ugyanugy behalhatsz , hisz soxor szarnak a szornyek a summonjaidra , es futnak rad 1000en.
ebbol az elvbol kiindulva inditottam conjuert , ami most mar lvl 50 , es kb 4200 dps em van. ami kb valos hisz ternionos vagyok , nempedig caster. es ez meg fog nőni par ezerrel , ha meglesz minden cucc amit beterveztem. most vagyok legendary act3 kozepen , sajna eleg konnyen behalok ha nemfigyelek , de tudok ugy is jatszani hogy ne haljak le , csak akkor picit korulmenyesebb , de igyis 1-2 lovestol fexik mindenki , neha ha 2 nyil egymas utan eltalal ,akkor lefexik a karcsi , hiaba a lich king meg a core dweller , meg hiaba nemvagyok kozelharcos ,meg hiaba fexik mindenki a kepernyon par mp alatt. szoval ebbol kiindulva inkabb sebezze , aztan ha behalsz behalsz... egyedul a trappokkal van gondom , ugyanis az osszes ien szaros csapda fire immune legendaryn , es nemtudom sebezni amig a lichking meg nem lövi a "soul blayyel" v miazisten , ha raraktal kb 6-7 pontot akkor mar megkapja , ien lila lovedéket lő ami % ban leveszi az eletet ,meg lehuzza a resisteket , csakhat minden 3 ikra lő olyat kb , szoval betettem masodlagos fegyverre egy atom coldos botot , aztan szetlovom a flame spriteokat , meg a csapdakat azzal is secperc alatt.. eddig kb azzal a 2 feju tuzet fujo kutyával "chimera" v mi a neve.. (act3 elejen jon) , nah azzal szivtam a legtobbet , mer a 4 trap ami ottvan belassit rendesen , eshat 1600 hp val legendaryn , minusos resistekkel nem egy leányálom egy ien kis térben belassulva 4 csapda , meg egy killer boss mellett rohangálni. de eddig egyik superboss sem tudott megolni , mer kb 5 masodpercet sem éltek.
gondolkodom még egy defender-nature karin , refreshbol adodo folyamatos colossus form-al , ami ugyan vesz le total speeded , de 10% ot visszaad az oak abbol szal a hatranyat kb ki is küszöbölöm , nembeszelve arrol h talan ennek a karinak van a legtobb healthja + blokk a shield miatt , szal allat lehet , csak fingom sincs mivel fog ölni...:D
lesliee , amikor meg normalon mentem a conjuerrel , es a kezebe raktam egy 120 fire dmg es legengarys staffot.. na az volt a durvasag , mindenki repkedett szanaszét a terniontol , a raptorok act3 ban felakadtak a fákra , meg allandoan lovoldoztem a semmire mint a hulye mer aszittem ellenseg jon , pedig csak a levegobol hullotak le az emberkek akiket par masodpercel azelott lottem ki:)) -
Phh vazze, az mekkora lol h a Core Dweller hátába beleáll a Shard? :D -
1etértek -
Hát nemtom én még a régi gépemmel próbálkoztam vele, úgyhogy ezzel is meg kéne.
Habár lehet kinyomják addig a 3at :D -
Isenlord #4898 vkinek van e estelek ahhoz vmi ötlete h haverommal miért volt 2300 as pingünk hamachin?(én erösen rá gyanakodtam, de szeretném másal is kipróbálni)
ha vki érdekelt ezügyben msn cimem:[email protected]
46os avengerem van core dveller és eruption táppal:) -
ity #4897 Bármilyen cuccon lévő +% elemental (akár egyben így, hogy elem dmg, akár külön-külön fire-cold-light) sebzés hozzáadódik az éppen használt varázslat erősségéhez.
Ha az első rész tetszett, akkor a Gothic 2-őt ki ne hagyd, vhogy oldd meg az elindítását :) -
Köszike :) -
r4pt0r #4895 A cuccokban lévő +cold, +fire, stb. sebzés a spellekre is hatásal van. -
r4pt0r #4894 A cuccokban lévő +cold, +fire sebzés a spellekre is hatásal van. -
A Gothic mocsok zsír volt, de már megint más stílus azér sztem. A Morrowind nem volt rossz de kibaaaszott nagy világ és csak ritkán lehetett utazgatni, néha órákig futkosni kellett, és annyira el lehetett lökődni a main quest-től h már azt sem tudtam mit kéne csinálnom (és ezt az "átlátható" quest log sem segítette :).
Viszont a Gothic 2-őt 2 verzióban is letöltöttem anno, és ugyanazzal a hibával dobott ki az indításnál.
Ity mondd már meg : Ha egy Staff +X% cold damages akkor az hat a cast sebzésére is?
Senki se válaszol :((( -
ity #4892 A Morrowind nekem nagyon sivár volt, egyhangú, unalmas, millió egyforma dungeon ... sztem a Gothic világa messze felülmúlja minden téren.
De hát ízlések és pofonok :) -
http://www.magyaritasok.hu/index.php?searchfield=morrowind&func=search
Van hozzá!!! :D -
És nem most nézem a magyarosítások honlapon. Pedig én meg mernék rá esküdni h részben magyar volt, a főküldik meg mittomén, az eleje. Csak tudnám honnan szedtem le. -
Nem olyan ördöngösség ez Kaszi. És ha a Morrowindet levágod, akkor mindent értesz Rpg téren, mert ott aztán vannak durva dolgok. De én úgy emléxem h azt már rég lemagyarosították, egyszer én is elkezdtem vele magyarul.
Ja jut szmbe, véletlen nem pókerezel? ismerős a neved:) -
szoktam olvasgatni hasonló topikokat, néha ezt is, még akkor is, ha nem is játszom az adott játékkal.
ez akár hülyeségnek is tűnhet, de nekem sokszor ez is elég. jó olvasni mások élménybeszámolóját, lelkesedését. nameg jó megismerni, még ha csak fejben is az effajta játékokban rejlő lehetőségeket, és elfantáziálni azon, mikre is lehetnék képes, ha nem lennék satu ezekhez a játékokhoz.
persze sokszor úgy tűnik mintha marslakók beszélgetnének az ottani nyelven, de sebaj.:)
amúgy személyiségemnek legjobban megfelelő játék talán a morrowind és az oblivion lenne(fps nézet miatt). morrowindhez remélem nemsokára kint lesz a magyarosítás, azt el is kezdem, hátha úgy könnyebben ráérzek a kalndjátékok ízére.
a lényeg a lényeg, a demó meggyőzött, nekiállok a teljes játéknak is, legfeljebb lesz még egy törött "bicskám".

-
Jaja szerintem is zsír game volt, de szigorúan csak rpg fanoknak. Sok olyan tag van aki csak az akciódús játékokat csípi.
Bár bevallom őszintén az utsó monstert nem tudtam megölni mer az utsó helyen sem pihenni sem teleportálni nem lehetett és kifogytam az összes medzsikből plusz a lényeimet is legyakták meg a társam is :)
Mágusok: Ha egy Staff +X% cold damages akkor az hat a cast sebzésére is? -
Hát vki összedobhatna hozzá egy FAQ-ot...