344
  • Garfield
    Látod fie, a Vindóz-fikázók nagy csúsztatása azért nagyszerűen megfigyelhető a hozzászólásodban.

Például hogy senki sem dicséri a Windows-t, senki sem mondja, hogy jobb, viszont ha egy topikban fikázni kell valamit, akkor a fikázandó cél mellett való kiállás automatikusan dicséretet jelent egyeseknek valamiért; valószínűleg azért, mert ők látnak benne használhatót is.

Ennyi.
  • Robin Hood
    Mivel előtte kipróbálom, egyet se, de ha vásárlás után jönnék csak rá, elég nagy lenne ez a szám.
  • NEXUS6
    Most őszintén, van aki tényleg azt hiszi, hogy az házikompjúter piaci szektor jelenlegi helyzete és állapota közel van az ideálishoz, mind szakmailag és mind közgazdasági szempontból??????

Az egy dolog, hogy a win-ek mit tudnak (általában persze önmagukhoz képest)

De győzzön már meg valaki, hogy az egy q.rva jó dolog, hogy egyetlen cég uralja a piacot, és fejlesztésekenek álcázott fazonigazításokkal meg 5 évente kegyeskedik elgyönyörködtetni bennünket!

Ez az alapszitu, nem az, hogy a saját tűzfal mennyire hatékony vagy nem!!!!!!
    Meg hogy ő halálra keresi magát, archkoven meg társai meg kukáznak, feltéve persze ha nem a M$-nél dolgoznak;))

A warez meg gyakorlatilag illegális shareware!!!!!!!
    Kúrva jól jön ám az a M$-nek, hogy az ifjúság a játékokon keresztül a winen szocializálódik, hülye lenne szigorú regisztrációs eljárást bevezetni.
    Az korbács is a jól fizetős kuncsaftoknak szól, akik esetleg megpróbálják elszabotálni a tejelést.

Könyörgöm....
  • Robin Hood
    Ne menjünk bele kinek mennyi eredeti szoftvere van, könnyen kiderülhet hogy te vagy a warezmester hozzám képest, de tudod én mégse verem a mellem hogy milyen fasza csávó vagyok hogy kidobtam pénzt erre meg arra, és akkor nehogymár más ingyen megkaphassa ugyanezt...

Ráadásul ha nem lett volna meg előtte mindez warezban, meg se veszem, mert honnan tudjam hogy az tényleg jobb mint a többi ugyanolyan termék? Először kipróbálom (nemcsak a legjobb 1 pályát, hogy aztán vásárlás után derüljön ki hogy a többi szar), aztán ha teccik, és úgy érzem megéri a pénzét megveszem. Addig nem. És elég sokat megveszek ahhoz hogy úgy érezem ami után fizetek, azt jogom van úgy használni ahogy akarom, főleg ha a törvény ezt számomra biztosítja. Nekem már ment tönkre eredeti cd-m azért mert állandóan azt kellett pörgetni a hülye másolásvédelem miatt, ezt a káromat ki fogja megtéríteni? Nyilvánvaló hogy inkább egy 100 ft-os lemezt basztatnék mint a 10 rongyos eredetit.
  • FTeR
    már, hogyne lenne? (ja hogy a forráskód nem elérhető, könyörgöm, hol érdekli azt egy júzert?)
    -1 biteseknek ott a help
    -komolyabbaknak van kézikönyv (neten elérhető)
    -pro nak meg ott az msdn library
  • dnes82
    jajj.. most vettem eszre a hozzaszolast, bocsi. Etalon nem nagyon letezhet, hiszen ezek szubjektiv dolgok. En is annak szantam, bar valoban nem tuntettem fel. A velemenyem errol az, hogy mindenki a szamara legkenyelmesebb rendszert hasznalja, es ne legyenek kulonbozo zart szabvanyok (protokollok, formatumspecifikaciok). A picipuha abban bunos, hogy rengeteg ilyen zart specifikacioja van, es ezzel megakadalyozza a rendszerek kozti atjarhatosagot, es valamifele kultura kialakulasat (kiveve persze picipuha-kultura). Az embertomegek abban bunosek, hogy ezeket a zart specifikaciokat hasznaljak. (Neptunrendszer: RDP, Irodak: .doc, stb)
  • Garfield
    Fogyasztóvédelemnél próbálkoztál?

Mert szerintem nem.
  • Garfield
    Tudod, a Btk. önmagában nem jelenti azt, hogy nem fognak embert ölni az országban.
  • archkoven
    Valóban törvényben garantált jog a másolatkészítési jog, de szerintem ez hamarosan meg fog változni. Én speciel már elavultnak és a kiadók szempontjából teljesen elfogadhatatlannak érzem. Nem hiszem, hogy a vásárlónak a joga a másolat készítéséhez erősebb kellene hogy legyen mint a kiadónak a termékei illetéktelen felhasználásának (ellopásához) megakadályozásához fűződő joga.
    Én ezt abszurdumnak érzem.
  • Garfield
    Vonatkozni vonatkozik, de ugye a sebességkorlátozás is csak szelektíven érvényesül az utakon.
    Aki betartja, betartja, aki nem, az meg csak a rendőr láttán fog lassítani.

Na, ez kéne itt is.
  • fie
    Én asszem befejezem mára.
    Van aki a picipuha ide klikk - oda klikk, varázslós kényelmes dolgokat megszokták. Nekik nem ajánlom a linuxot. De ne is mondja azt hogy nem jó, ha nem is ért hozzá. Neki nem jó. Ne is használja. De a windows semmivel sem jobb. Maximum neki.
    És az openoffice nem kezeli le tökéletesen az msoffice dokumentumot?? Miért nyissak meg msoffice dokot. Kérem hozza el pdf-ben; ja hogy a picipuha nem tud pdf-et csinálni (csak metrót fog, mert lopni kell a pdf-et is)! Vegyen a juzer egy programot ami tud. (mielőtt felnyársalna egy Géc-Jugend tag, elárulom, hogy sok helyen kérnek pdf-et, mert nincs benne makrovírus, mindenhol u.u néz ki -fontok, ugye. Stb ...)
    Az a helyzet, hogy a linux most sokkal biztonságosabb mint egy windows. ("Majd ha mindenki linuxot használ ..." akkor az sem lesz jobb -vagy mégis, majd kiderül. De a beépített tűzfala már mióta jóbb.)
    De én alapjában nem a linuxot éltetem, hanem az alternatívát. Felőlem használhatsz MacOS, BsD, os/2, solaris-t is. Csak ne mond hogy a windows jobb.
    És hogy miért nincs a windowsnak ellenfele a pcn? Idézek: "hol van a varázslóból Einstein, nekem az kell", "játszani szeretnék" ezért.
    De azért szídni egy oprendszert mert folyamatosan fejlődik és nincs rajta játék, eltér a szokványostól. Nem kéne. Szívből kívánom minden ms fanatikusnak hogy elete végéig nem használjon mást mint ms szoftvereket.
    Valaki elolvasta hogy, hogy is lett a microsoft világ ura? Ha nincs apple, nincs windows.
    Aki nem hiszi járjon utánna.
    Jó éjszakát gyerekek
  • Robin Hood
    Nesze neked megvett szoftver: Need for speed underground 2, Pirates, Knights of honor, Half life 2, hogy csak a legutolsókat említsem. Hogy garantálod a másolatkészítéshez való TÖRVÉNYES JOGOMAT?
  • Garfield
    Te hány ilyen fos minőség szoftvert használsz, hmmm?
  • Robin Hood
    Gondoltam hogy ilyenkor egyből a ködösítés jön, de tudod, a törvény a kiadókra is vonatkozik, nemcsak a vásárlókra, ha a kiadók se tartják be, semmi jogalapjuk mástól elvárni ugyanezt.
  • Garfield
    #208.

Mellesleg már ne is haragudj, de elég átlátszó ez az "addig nem veszek szoftvert, amíg le nem tudom másolni" dolog, mert te akkor sem fogsz venni, max. a kifogás lesz más.
  • Robin Hood
    Viszont a lopás attól még lopás marad, hogy a szoftvercégét, vagy pár fős vállalkozás szoftverét lopom el.
    Melyik szoftvercég üzletéből loptak el egy dobozos szoftvert? Kérünk linket a sztorihoz!
  • Garfield
    Tudod, az a gond, hogy ilyen primitív szintű "vendóz száksz", meg "miért szar a vindóz" típusú flame-ek mennek, amikor csak felmerül a jogvédelem, és nem pl. olyasmikről van szó, mint a másolatkészítés kérdése, meg hasonlók.

Mellesleg ezügyben szerintem arra lenne szükség, hogy valaki pert indítson az ügyben, mert ha senki sem szól, hogy ez az ő jogait korlátozza, addig nem lesz változás.

Persze, az egészhez legelőször is az kell, hogy valaki legálisan megvegye azt a szoftvert, amiről nem készíthet biztonsági másolatot.
  • Robin Hood
    #124?
  • Robin Hood
    Hát ja. Al Capone is eljutott valahogy a monopóliumig, akkor az is milyen törvényes csávó volt... :)
  • Garfield
    Azért masszív aránytévesztésben vagy, ha szerinted semmit sem kap a felhasználó a Windows áráért...

Egyébként pedig...
  • Robin Hood
    A legtöbb kereskedelmi szoftver olyan is, hogy azért max könyöradományt lehet adni, mert értéke 0.
  • Robin Hood
    Tetszik tudni, a monopóliumig is el kellett jutni valahogy...
    ...onnan már csak egy ugrás a... nem Sugár, hanem antitröszt törvények, monopóliummal visszaélés, és hasonló nyalánkságok.
  • Robin Hood
    Jogászkám, a #124-re választ mikor jogászkodod ki végre???????????????
  • Robin Hood
    Kossuth Lajos is hozzájárult az osztrák gazdasági érdekek megsértéséhez...
  • Robin Hood
    A törvényben garantált másolatkészítési jog megtagadása mégnagyobb bűncselekmény. Törvénysértők meg ne pampogjanak nekem amíg saját maguk nem tartják be.
  • dnes82
    Garfield: www.gentoo.org - forras alapu disztribucio, garantaltan nem lesznek inkompatibilitasi gondjaid. (max. az ATI driverrel (viszont az sem lehet gond a rengeteg dokumentacio miatt))
  • Robin Hood
    Ez meg tipikus amcsi gondolkodás: a semmit drágán, ha meg nem kell senkinek, rázzuk a bilincset...
  • Garfield
    De, el tudom képzelni, csak egy dolog a rés megléte és egy dolog a kihasználása.

Manapság az informatikában is ugyanúgy megy a bulvár, és a birka felhasználó csak annyit lát, hogy újabb sebezhetőséget fedezett fel egy biztonsági cég és nem gondol arra, hogy ezt a sebezhetőséget vajon ki is használja valami/valaki, vagy csak elméleti lehetőség.
  • dnes82
    #195-re
    A Fedora alapvetoen binaris csomagkezelest hasznal, nem forras alaput. Minden inkompatibilitasi gond arra vezetheto vissza, hogy csak binarisan all rendelkezesre az adott program (pl. ATI driver).
  • Garfield
    Köszönöm, észrevettem.

Viszont azt is észrevettem, hogy Fedora Core 3 alatt a yum által használt repository-kból frissített csomagok is inkompatibilisek tudnak lenni egymással, amire fel is hívják a figyelmet. Ami azért egy vicc.

Nézegettem, hogy az ATI drivert hogyan heggesszem fel. Legalább 3-4 különböző, disztribfüggő megoldást találtam.

Szóval rugalmasság, meg minden, de szerintem ez valahol nem egészen kerek így. Főleg ha alternatívának szánják egy színes-szagos varázslós rendszer ellen.
  • FTeR
    úgy néz ki szanálták a cuccot, egyébként ismerem, de ln a classicot használom
  • dnes82
    #190-re
    Erre gondoltam, amikor azt irtam, hogy az embertomegek barmok. (egy-egy ember lehet ertelmes)
  • dez
    "Hát persze. Mindenről a Nagy Redmondi Sátán tehet."

Nem mindenről, de sokmindenről... OS/2, BeOS konkrétan, 1-2 másik OS közvetve. Nyomozások igazolták, tény, nincs mit szépíteni rajta. És ez már nem fér bele a fair üzleti, piaci magatartásba.
  • dnes82
    FTeR: engem spec. zavar, h nem latom at a mukodeset, nincs megfelelo dokumentacio, es hogy a legtobb ala irt program inkabb hasonlit egy videojatekra, mint egy programra (kimenet,bemenet,feldolgozas).
  • Garfield
    Az első fele igaz, a másik fele komplett baromság, már ne is haragudj.

Dolgoztam felnőttoktatási cégnél, ahol tényleg az történt, amit írtál: "ide és ide klikkelj", ez ment az órákon, ezt tanították. Az itt tanuló embereknek valszeg már egy szimpla verzióváltás is nagy megrázkódtatás lesz, mert a dolgok nem egészen úgy néznek, mint a tanultakon, másfelől az esetleges újabb funkciókat pedig tutira nem fogják használni, mivel az oktatáson ezeket nem "drótozták be", az absztrakt szemléletet pedig nem kapták meg, ami ahhoz kell, hogy egy ugyanolyan vagy hasonló funkciójú programban alapszinten el tudjanak igazodni. Arról nem is beszélve, hogy ott hisztiztek a 3 órás gyakorlati vizsgán, hogy ezt és ezt a fukciót hogy kell elérni és senkiben sem merült fel (vagy meg sem tanították neki, fel sem hívták rá a figyelmet), hogy van egy "Help/Súgó" menüpont...

Ez nem politika. Ez szemléletmód.
    Az nem politika, hogy MS Wordben nálam az RTF az alap mentési formátum és ha valahová küldeni vagy szállítani kell dokumentumot, azt nem Wordben teszem, hanem RTF-ben.
  • dnes82
    #185-re
    Az Ablakokban a "SYSTEM" az UID0, nem pedig az "Administrator". Ez azert felvet nehany biztonsagi kerdest. Az alapgondolat viszont jogos, es igaz: 90% felhasznaloi mulasztas.
  • dez
    Hát persze, beállíthatnám úgy is, hogy full védelem, csak akkor nem lehetne rendesen netezni.

Mellesleg, tényleg nem tudod elképzelni, hogy esetleg van egy újabb rés, amit még nem fedeztek fel?
  • FTeR
    csak most figyeltem fel rá, méghogy win nem júzerfrendli
    és akkor a pingvin mien?
  • dnes82
    #184-re
    A linuxban pont ez a lenyeg, ha eddig nem vetted volna eszre. Barmely disztribuciobol hasznalhatsz barmilyen programot (mivel a programok nem disztribuciofuggok, hanem forditofuggok), ezekbol pedig megcsinalhatod a "sajat", jol bevalt, kenyelmes "disztibuciodat", amit ha gondolod kozze is tehetsz, hatha mas is tud belole tanulni.
  • Garfield
    Nosza, lépésről lépésre, de csak haladunk. Ugye meg tudod érteni.

Akkor ugyan mondd már meg: ha én root-ként megyek fel Winnel a netre, nem pedig korlátozott júzerként és beszopok egy csomó mindent, amihez korlátozott júzerként nem férnének hozzá, akkor azért miért a szoftver a hibás.

A Windows-t ugyanúgy be lehet állítani, mint a Linux-ot, csak az egyiknél beállítják, a másiknál nem. Márpedig ezt a felhasználó csinálja vagy nem csinálja meg.
    (Persze van olyan, amikor a rendszer tartalmaz ilyen beállításokat, mint pl. az Ubuntu, viszont ott úgy sikerült megvalósítani, hogy bár csak ne csinálták volna inkább.)