Börtönnel sújtottak négy brit kalóz szoftverlopásért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Erre gondoltam, amikor azt irtam, hogy az embertomegek barmok. (egy-egy ember lehet ertelmes)
Nem mindenrõl, de sokmindenrõl... OS/2, BeOS konkrétan, 1-2 másik OS közvetve. Nyomozások igazolták, tény, nincs mit szépíteni rajta. És ez már nem fér bele a fair üzleti, piaci magatartásba.
Dolgoztam felnõttoktatási cégnél, ahol tényleg az történt, amit írtál: "ide és ide klikkelj", ez ment az órákon, ezt tanították. Az itt tanuló embereknek valszeg már egy szimpla verzióváltás is nagy megrázkódtatás lesz, mert a dolgok nem egészen úgy néznek, mint a tanultakon, másfelõl az esetleges újabb funkciókat pedig tutira nem fogják használni, mivel az oktatáson ezeket nem "drótozták be", az absztrakt szemléletet pedig nem kapták meg, ami ahhoz kell, hogy egy ugyanolyan vagy hasonló funkciójú programban alapszinten el tudjanak igazodni. Arról nem is beszélve, hogy ott hisztiztek a 3 órás gyakorlati vizsgán, hogy ezt és ezt a fukciót hogy kell elérni és senkiben sem merült fel (vagy meg sem tanították neki, fel sem hívták rá a figyelmet), hogy van egy "Help/Súgó" menüpont...
Ez nem politika. Ez szemléletmód.
Az nem politika, hogy MS Wordben nálam az RTF az alap mentési formátum és ha valahová küldeni vagy szállítani kell dokumentumot, azt nem Wordben teszem, hanem RTF-ben.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Az Ablakokban a "SYSTEM" az UID0, nem pedig az "Administrator". Ez azert felvet nehany biztonsagi kerdest. Az alapgondolat viszont jogos, es igaz: 90% felhasznaloi mulasztas.
Mellesleg, tényleg nem tudod elképzelni, hogy esetleg van egy újabb rés, amit még nem fedeztek fel?
és akkor a pingvin mien?
A linuxban pont ez a lenyeg, ha eddig nem vetted volna eszre. Barmely disztribuciobol hasznalhatsz barmilyen programot (mivel a programok nem disztribuciofuggok, hanem forditofuggok), ezekbol pedig megcsinalhatod a "sajat", jol bevalt, kenyelmes "disztibuciodat", amit ha gondolod kozze is tehetsz, hatha mas is tud belole tanulni.
Akkor ugyan mondd már meg: ha én root-ként megyek fel Winnel a netre, nem pedig korlátozott júzerként és beszopok egy csomó mindent, amihez korlátozott júzerként nem férnének hozzá, akkor azért miért a szoftver a hibás.
A Windows-t ugyanúgy be lehet állítani, mint a Linux-ot, csak az egyiknél beállítják, a másiknál nem. Márpedig ezt a felhasználó csinálja vagy nem csinálja meg.
(Persze van olyan, amikor a rendszer tartalmaz ilyen beállításokat, mint pl. az Ubuntu, viszont ott úgy sikerült megvalósítani, hogy bár csak ne csinálták volna inkább.)
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Hát persze. Mindenrõl a Nagy Redmondi Sátán tehet.
Akkor magyarázd már meg, hogy mi a bús francnak van többszáz Linux disztribúció?
Currently, there are a total of 386 Linux distributions and 9 BSD distributions in the database.
Értem én, hogy rugalmasság meg testreszabhatóság meg minden, de esetleg a nagy nyílt fejlesztés közben senki sem gondolt arra, hogy az erõforrásokat ne kismillió projektekbe forgácsolják szét, hanem egy, vagy legalábbis pár nagyba?
Elõbbirõl gondolom, nem ez történt, így marad az utóbbi. Évek óta van netem, de soha az életben nem sikerült még összeszednem ilyen szarokat, pedig elég sokfelé járok és FF-om is csak tavaly õsz óta van.
valamien oknál fogva, linuxos cuccok használata sokkal nehézkesebb és olyan dolgokban erõsít ami a felhasználót kevésbé érdekli, és olyanokban gyenge ami viszont fontos lenne. büszkék, h milyen szép a forráskód, maga a program meg egy fosrakás... (kedvenc példám a bsplayer)
U.i.: Hozzá kell tegyem, ezen - csupan kenyelmetlen beallitgatni, nem atlathato, nem testreszabható, nem felhasználóbarát, - azért jót mosolyogtam.

Azért, mert azt tudja használni, mert az a kényelmes neki, stb.
Pont a warezoló háztartások mutatják meg a legtisztábban, hogy vajon az op.rendszereknek milyen, a felhasználó szempontjából fontos értékeik vannak. Mivel az ár nem számít, így marad a felhasználás, az alkalmazhatóság kérdése.
Persze lehet a játékokkal jönni, hogy de hát Win alatt futnak csak, csak ott a probléma, hogy ott sem használnak feltétlenül mást, ahol ez nem szempont.
Itt mar elojon az oktatas problemaja is. Az Ablakok azert tud koltseghatekony lenni (sot csak az tud), mert mindenkinek azt tanitjak meg, hogy "ide es ide kell kattintani". Ez pedig a politika hibaja, es mint sejtjuk a politika a nagy vallalatok kezeben van.
Tudod, a szemét mocsok profitelvû megközelítésnek van egy olyan oldalcsapása is, hogy nem vesz olyan eszközt, amely az árához mérten nem hoz bevételt vagy nem növeli a termelékenységet.
A multicégek kizsákmányolása ennyire egyszerûen megszüntethetõ hogy ne legyünk LUSTÁK megtanulni más dolgokat. Mert a linux sem sokkal nehezebb.
Azért a linuxhoz nem ártana pár program se amit használhat is az ember. Az az 1-2 cucc ami van mutatóba, édeskevés. Használnánk mi ha lenne mire. Mi örülnénk neki a legjobban.
Mert ha azt felrakod, nem kell hozzányúlnod, ha csak arra használod mint a windowst.
#152, középsõ része?...
Elsõ fele fapapié, második fele Robin Hood-é.
Nekem ebbõl az jött le, hogy nem feltétlenül a játékok hiányoznak neki, hanem mintha egyéb felhasználói progik kellenének.
Szöveg...
Hát igen, per pillanat csak egy kvázi alternatíva van (Linux), de ez igencsak MS mûve. Mármint a háttérben végzett manipulációié (lásd pl. alább).
Én sokkal szívesebben használnám pl. a BeOS-t. Sokkal gyorsabb és elegánsabb volt.
Az eddigi összes nagy Windows-os vírusfertõzés pl. egyértelmûen azt használta ki, hogy a felhasználók nem telepítették fel a szükséges frissítéseket.
Ez nem szoftverhiba, ez felhasználói trehányság. Ha én nem kötöm be a biztonsági övet és karambolozok, akkor nem a gyártó a szemét, mert engem arcon nyomott a légzsák.
Mert szerintem nem. Szerintem user száksz.
Amelyik cég vacak programot kínál drágán, azt nem veszik meg ott, ahol a költséghatéknyság fontos. Ha pedig megveszik, akkor a programnak tudnia kell valamit mégiscsak.
2. 2000 dolláros programból is van kipróbálható, de nem hiszem, hogy a shareware kategóriába tartozna.
A "shareware" besorolás jogi kategória, amely meghatározott jogokat és kötelezettségeket ír elõ a használóra, nem pedig árkategória. Csodálom, hogy magyarázni kell.
Ha rám célzol, én nem errõl beszéltem. Hanem éppenhogy az egészséges piaci árról.
Elfogult... tetszik.
Hagyjuk a hülyeségeket. Akkor másképp teszem fel a kérdést: ahol választhatnak op.rendszert, miért a Windows-t választják, hmmm? (Most kímélj meg a "lefizették õket" dumától.) Miért veszik meg Sulinetben a linuxos gépet és miért dúrják le otthon, hogy Windows-t tegyenek fel?
Látom séróból nyomod a Lenin összest😊)))))
Majd ha értesz a linuxhoz akkor szóljál hozzá.
Mert ha azt felrakod, nem kell hozzányúlnod, ha csak arra használod mint a windowst.
Ennek a konkrét esetek kapcsán, a bírói gyakorlatban kéne kialakulnia, de jelenleg a magyar gyakorlat megelékszik azzal, hogy veszi a kisker árlistát, és szevasz.
Ha nem venné meg, miért használja?
Korántsem hiszem azt, hogy ha valami módon holnaptól egyértelmûen azonosíthatóak lennének a legális/illegális Windows-t használók, akkor azonnal tömegesen térnének át más rendszerre.
(Az már csak másik apróság, hogy vajon ha a rendszerért nem fizetõk más, alternatív rendszereket használnának, akkor nem lenne-e nagyobb támogatottsága azoknak a rendszereknek, ergo nem lenne-e érdemes rá kereskedelmi cégeknek is fejleszteniük; egyszóval nem lennének-e elterjedtebben az alternatívák? Mert nekem úgy tûnik, hogy most az megy, hogy nyomják a MS-monopóliumról a dumát MS-oprendszer alól, de valahogy senki sem hajlandó ténylegesen tenni is az alternatív megoldásokért.)
Az op-rendszerek elég speciális helyzetben vannak, mivel ott a monopólium kialakulását elég nehéz megakadályozni. Ugyanis a szoftvercégeknek és a vásárlóknak is elemi érdekük, hogy a legelterjedtebb op-rendszer mellett tegyék le a voksukat, így aztán amíg a microsoft biztosítja a programok számára a visszafele kompatibilitást addig semmi esély sincs rá, hogy le legyen váltva. De meggyõzõdésem, hogy ha nem a microsoft akkor valaki más került volna hasonló helyzetbe és totál ugyanitt tartanánk.
Ezt az értékarányosár-baromságot meg el kellene felejteni. Ezek kommunista hívószavak voltak, ott volt divat az árakat felülrõl meghatározni, a piaci viszonyok figyelmen kívül hagyásával.
Tipikus magyar mentalitás: mindent ingyen és nem ismeri a "befektetés" fogalmát... <#shakehead>#shakehead>
Ne mondd. Miért, milyen programok hiányoznak Linux alól?
Valahogy mélyen hallgatnak a nyílt forráskód rajongói, hogy egy-két kirívó esettõl eltekintve senki sem fog ingyenes, nyílt forráskodú programot fejleszteni emberbarátságból. Különösen úgy nem, hogy egyfelõl nem túl nagy részesedésû op.rendszerrõl van szó, másfelõl - az elõzõ érv fényében - a Windows-os programokkal kapcsolatos warezhelyzet tisztán mutatja, milyen jövedelmezõségû befektetés lenne.
Be is b*szna, ha egy játékkonzolra nem írnának játékokat. Mellesleg kár idekeverni a konzolokat, mert nagyságrendekkel egyszerûbb megírni és belõni egy játékot adott és fix hardverre, mint x+1 részegységre optimalizálni és akkor még szóva sem kerültek a hardverekhez való bugos driverek.
Én is ezt használom, mert muszáj, ha lenne valódi lehetõségem linuxra váltani, arra is meglenne minden szoftver ami nekem kell, már rég nem windowsoznék. És még az emberek 99% se...
Kifogás. Miért nem linuxozol, elvégre csak a játék idejére kellene Windows-t elindítani, nem? Ráadásul rengeteg hibaforrástól megkíméled magad azzal, hogy mivel csak játékra kell, így csupasz Win + driverek + DirectX (ha nem mész netre, akkor frissíteni sem kell). Szóval...
Igen, a k. anyját. 😊 Másolásért többet lehet kapni mint emberölésért. Neked is jobb lenne ugye ha szétloccsantanák a fejed egy stukkerral és elvennék a cd-idet, mintha egyszerûen lemásolnák, hiszen az kisebb bûn?
A büntetési tétel kapcsán ha lehet, akkor ne a bulvársajtóból, hanem a Büntetõ Törvénykönyvbõl tájékozódj, ok?
Ha minden gepen linux futna, nem menne tonkre az IT iparag, csupan valoban a munkaert kapnanak a fejlesztok penzt, hiszen GNU licencu programokat is penzert irnak. A nagy kulonbseg az, hogy ott a fejlesztesert kapjak a penzt, nem pedig azert mert leteznek.
Mindig van alternativa, csupan barmok az embertomegek. <#email>#email>
Nem véletlenül tettem fel a kérdésemet.
A Windows-nak tulajdonított biztonsági hibák cirka 90-95%-a valójában emberi mulasztás.
2. 2000 dolláros programból is van kipróbálható, de nem hiszem, hogy a shareware kategóriába tartozna.
Nekem azért rémlik valami biztonsági beállítási lehetõség az IE-ben. És neked?...
A M$ ennél azért sokkal többet bekaszál ám!!!
Idézet NEXUS6-tól.
Ezt te minek neveznéd?