Börtönnel sújtottak négy brit kalóz szoftverlopásért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Olvasd tovább, mire gondoltam.

Bocs.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Reszben igen; ezt irom. Jopar evvel a .doc elott kitalaltak mar a postscriptet, aki pedig nagy foku, egyszeru szerkeszthetosegre vagyik, annak ott van az .rtf. Most irhatod, hogy a Szo is tudja az .rtf -et, de a gyakorlat az, hogy az embertomegek nem azt hasznaljak, hiszen nem lettek ra megtanitva.
Számomra az igazán elítélendõek azok az emberek, akik zsinórban letöltik a fél internetet, kiírják, aztán felrakják a polcra.
Számomra meg azok akik az utolsó fillerjüket is kilopnák a rákényszerített júzerek zsebébõl.

A warez nem bûncselekmény, hiszen senki se tartja annak. Kivéve akiket a BSA fizet. Ez olyan mint a cigi meg az alkesz. Van aki szerint ugyanúgy kábszer mint a mariska meg a herkó, a többség meg körberöhögi ezeket. Warez azért van mert a kiadók a pofátlanul magas áraikkal rákényszerítik az embereket hogy ne fizessenek érte. Gyakorlatilag maguknak csinálják, de akkor meg tessék felvállalni és jó arcot vágni hozzá! Lehetne a magyar júzernek magyar áron adni a stuffot, akkor meg is venné. Így meg értelemszerûen nem (kivéve akinek telik rá, szerencsére nekem igen, de nem én vagyok a magyar átlag, akikkel viszont teljes mértékben együttérzek és egyetértek).

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

Az adott lemeznél nem feltétlen, de esetleg segít felszámolni a törvényellenes gyakorlatot.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

NEXUS6
Miért ne lenne általános a szitu, nekem asszem egy ismerõsöm se vette meg?
A gyerek meg éjjel nappal azon dúrja a dúmot!

Azért illegális mert illegális, és azért shareware, mert végül is csak addig használhatod így amíg bekerülsz a M$ fizus kuncsaft profiljába, mert akkor ha törik ha szakad kiveri belõled dellát!

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Na jóóóó, de ezek egy része simán orvosolható, meg lehet oldalni a "szabványos" adatcserét.

Csak itt jön be a lentebb már kitárgyalt júzer-mentalitás, a "minek mentsek PDF/RTF-be" dolog. Szóval aki akarja, meg tudja oldani.

Most úgy õszintén ha te jelentõs munkát és pénzt fektetnél egy szoftverbe, zenébe vagy filmbe, piacra mernéd dobni az másolásvédelem nélkül???
Meg sem fordulna a fejedben, hogy a másolások zöme nem biztonsági másolat lesz, hanem illegális terjesztés?
Szerinted lehet ennyire naiv egy kiadó?
Vagy te lennél ennyire naív ha a te pénzed és a munkád feküdne benne, hogy ezt elhidd?
Te be mernéd vállalni ezt a kockázatot?
Most ne gyere a szokásos hülyeségeiddel! Igen vagy nem?

mér sharware után kötelezõ megvenni?
Azért, mert egy móri bankfiókban 6 embert megöltek, nem jogosít fel engem az emberölésre.

U.i.: Mielõtt belekötne valaki a hasonlatba, hogy de hát ez nem ugyanaz, átfogalmaznám: más törvénysértése nem jogosít fel engem a törvénysértésre. Kár erre hivatkozni.

és az az m$ hibája, hogy sun alatt nem megy???
NEXUS6
"Egyébként pedig azért van különbség a mellverõ csakazértis warezolás közt meg aközött, ha valaki használ warezt, de csak a legszükségesebb mértékben."

Felhívom figyelmedet, hogy ilyen kategóriát a törvény nem ismer!
Bocs...

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

A warez meg gyakorlatilag illegális shareware!!!!!!!

Abban az esetben igazad van, ha a felhasználó a kipróbálás után megveszi. Viszont nem feltétlenül általános szitu...

Ne menjünk bele kinek mennyi eredeti szoftvere van, könnyen kiderülhet hogy te vagy a warezmester hozzám képest, de tudod én mégse verem a mellem hogy milyen fasza csávó vagyok hogy kidobtam pénzt erre meg arra, és akkor nehogymár más ingyen megkaphassa ugyanezt...

Szerintem se nagyon menjünk bele, mert te sem tudsz rólam semmit.

Egyébként pedig azért van különbség a mellverõ csakazértis warezolás közt meg aközött, ha valaki használ warezt, de csak a legszükségesebb mértékben.

Az pedig más, ha utána megveszed.

Számomra az igazán elítélendõek azok az emberek, akik zsinórban letöltik a fél internetet, kiírják, aztán felrakják a polcra.

U.i.: Mellesleg másik vitatéma lehetne az is, hogy pl. vajon a játékipar jó irányban halad-e azzal, hogy nagyszerû sztoriú, dizájncsicsa játékot ad ki, amit egyszer végigtol az ember, aztán kész. Ezért biztos megéri kiadni X ezer forintot? Mert ami pl. nekem megvan játék, azok mind nagymértékben újrajátszhatóak, illetve különbözõ gyári és rajongói kiegészítések tölthetõk le hozzá.
Persze erre mondhatod, hogy a warez az warez, csak az alapvetõ különbség a hozzállásban van. Aki a warezt bûncselekmények tekinti és nem valami szabadságharcos mentalitás megnyilvánulásának, az valószínûleg jobban meggondolja, hogy egy adott funkcióra feltétlenül warezt használjon-e vagy esetleg jó az ingyenes is. A másik fajta ilyesmikkel nem foglalkozik.

hülye (bocs), a varázsló nem kötelezõ a winben, csak lehetõség. lol, baz nehogymá az legyen a gond, h könnyeb használni.
ja persze a win nem fejlõdik...lol
azt a dumát lököd, h nem könyökbõl fikázos a wint, erre leírod, hogy nem a linux a jó, nem is érdekel téged, csak ne win legyen, ez is lol
sztem holnap ne is kezd újra
A fogyasztóvédelem feltöri nekem a másolásvédelmet, hogy gyakorolhassam a törvényben garantált másolatkészítési jogomat?

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

Valóban törvényben garantált jog a másolatkészítési jog, de szerintem ez hamarosan meg fog változni. Én speciel már elavultnak és a kiadók szempontjából teljesen elfogadhatatlannak érzem.
Én is teljesen elfogadhatatlannak érzem a fizetést, amúgy is egy elavult dolog, lehet hogy ezentúl ez is változni fog...

ellopásához >> másolásához...

Errol van szo, es itt jon be a kizsakmanyolas fogalma is. <#worship>
Valasz a #219 alatt. Nyomtass ki egy .doc -ot egy SunOS-es gepen. Szerintem fogja a user-t erdekelni a vegeredmeny.
Hát akkor meg miért pont a júzerek tartsák be? Tartsa be inkább a kiadó. Nekünk se fontosabb mint nekik.

Ebben igazad van.

Engem speciel még az sem zavar, ha maga az op.rendszer zárt kódú. A lényeg szerintem az, hogy a rendszerek közti adatcsere egységes és szabványos legyen. Kit érdekel, hogy ki hogy valósítja meg, ha tartja magát az elõírásokhoz?

Látod fie, a Vindóz-fikázók nagy csúsztatása azért nagyszerûen megfigyelhetõ a hozzászólásodban.

Például hogy senki sem dicséri a Windows-t, senki sem mondja, hogy jobb, viszont ha egy topikban fikázni kell valamit, akkor a fikázandó cél mellett való kiállás automatikusan dicséretet jelent egyeseknek valamiért; valószínûleg azért, mert õk látnak benne használhatót is.

Ennyi.

Mivel elõtte kipróbálom, egyet se, de ha vásárlás után jönnék csak rá, elég nagy lenne ez a szám.

NEXUS6
Most õszintén, van aki tényleg azt hiszi, hogy az házikompjúter piaci szektor jelenlegi helyzete és állapota közel van az ideálishoz, mind szakmailag és mind közgazdasági szempontból??????

Az egy dolog, hogy a win-ek mit tudnak (általában persze önmagukhoz képest)

De gyõzzön már meg valaki, hogy az egy q.rva jó dolog, hogy egyetlen cég uralja a piacot, és fejlesztésekenek álcázott fazonigazításokkal meg 5 évente kegyeskedik elgyönyörködtetni bennünket!

Ez az alapszitu, nem az, hogy a saját tûzfal mennyire hatékony vagy nem!!!!!!
Meg hogy õ halálra keresi magát, archkoven meg társai meg kukáznak, feltéve persze ha nem a M$-nél dolgoznak😉)

A warez meg gyakorlatilag illegális shareware!!!!!!!
Kúrva jól jön ám az a M$-nek, hogy az ifjúság a játékokon keresztül a winen szocializálódik, hülye lenne szigorú regisztrációs eljárást bevezetni.
Az korbács is a jól fizetõs kuncsaftoknak szól, akik esetleg megpróbálják elszabotálni a tejelést.

Könyörgöm....

Ne menjünk bele kinek mennyi eredeti szoftvere van, könnyen kiderülhet hogy te vagy a warezmester hozzám képest, de tudod én mégse verem a mellem hogy milyen fasza csávó vagyok hogy kidobtam pénzt erre meg arra, és akkor nehogymár más ingyen megkaphassa ugyanezt...

Ráadásul ha nem lett volna meg elõtte mindez warezban, meg se veszem, mert honnan tudjam hogy az tényleg jobb mint a többi ugyanolyan termék? Elõször kipróbálom (nemcsak a legjobb 1 pályát, hogy aztán vásárlás után derüljön ki hogy a többi szar), aztán ha teccik, és úgy érzem megéri a pénzét megveszem. Addig nem. És elég sokat megveszek ahhoz hogy úgy érezem ami után fizetek, azt jogom van úgy használni ahogy akarom, fõleg ha a törvény ezt számomra biztosítja. Nekem már ment tönkre eredeti cd-m azért mert állandóan azt kellett pörgetni a hülye másolásvédelem miatt, ezt a káromat ki fogja megtéríteni? Nyilvánvaló hogy inkább egy 100 ft-os lemezt basztatnék mint a 10 rongyos eredetit.

már, hogyne lenne? (ja hogy a forráskód nem elérhetõ, könyörgöm, hol érdekli azt egy júzert?)
-1 biteseknek ott a help
-komolyabbaknak van kézikönyv (neten elérhetõ)
-pro nak meg ott az msdn library
jajj.. most vettem eszre a hozzaszolast, bocsi. Etalon nem nagyon letezhet, hiszen ezek szubjektiv dolgok. En is annak szantam, bar valoban nem tuntettem fel. A velemenyem errol az, hogy mindenki a szamara legkenyelmesebb rendszert hasznalja, es ne legyenek kulonbozo zart szabvanyok (protokollok, formatumspecifikaciok). A picipuha abban bunos, hogy rengeteg ilyen zart specifikacioja van, es ezzel megakadalyozza a rendszerek kozti atjarhatosagot, es valamifele kultura kialakulasat (kiveve persze picipuha-kultura). Az embertomegek abban bunosek, hogy ezeket a zart specifikaciokat hasznaljak. (Neptunrendszer: RDP, Irodak: .doc, stb)
Fogyasztóvédelemnél próbálkoztál?

Mert szerintem nem.

Tudod, a Btk. önmagában nem jelenti azt, hogy nem fognak embert ölni az országban.

Valóban törvényben garantált jog a másolatkészítési jog, de szerintem ez hamarosan meg fog változni. Én speciel már elavultnak és a kiadók szempontjából teljesen elfogadhatatlannak érzem. Nem hiszem, hogy a vásárlónak a joga a másolat készítéséhez erõsebb kellene hogy legyen mint a kiadónak a termékei illetéktelen felhasználásának (ellopásához) megakadályozásához fûzõdõ joga.
Én ezt abszurdumnak érzem.

Vonatkozni vonatkozik, de ugye a sebességkorlátozás is csak szelektíven érvényesül az utakon.
Aki betartja, betartja, aki nem, az meg csak a rendõr láttán fog lassítani.

Na, ez kéne itt is.

fie
Én asszem befejezem mára.
Van aki a picipuha ide klikk - oda klikk, varázslós kényelmes dolgokat megszokták. Nekik nem ajánlom a linuxot. De ne is mondja azt hogy nem jó, ha nem is ért hozzá. Neki nem jó. Ne is használja. De a windows semmivel sem jobb. Maximum neki.
És az openoffice nem kezeli le tökéletesen az msoffice dokumentumot?? Miért nyissak meg msoffice dokot. Kérem hozza el pdf-ben; ja hogy a picipuha nem tud pdf-et csinálni (csak metrót fog, mert lopni kell a pdf-et is)! Vegyen a juzer egy programot ami tud. (mielõtt felnyársalna egy Géc-Jugend tag, elárulom, hogy sok helyen kérnek pdf-et, mert nincs benne makrovírus, mindenhol u.u néz ki -fontok, ugye. Stb ...)
Az a helyzet, hogy a linux most sokkal biztonságosabb mint egy windows. ("Majd ha mindenki linuxot használ ..." akkor az sem lesz jobb -vagy mégis, majd kiderül. De a beépített tûzfala már mióta jóbb.)
De én alapjában nem a linuxot éltetem, hanem az alternatívát. Felõlem használhatsz MacOS, BsD, os/2, solaris-t is. Csak ne mond hogy a windows jobb.
És hogy miért nincs a windowsnak ellenfele a pcn? Idézek: "hol van a varázslóból Einstein, nekem az kell", "játszani szeretnék" ezért.
De azért szídni egy oprendszert mert folyamatosan fejlõdik és nincs rajta játék, eltér a szokványostól. Nem kéne. Szívbõl kívánom minden ms fanatikusnak hogy elete végéig nem használjon mást mint ms szoftvereket.
Valaki elolvasta hogy, hogy is lett a microsoft világ ura? Ha nincs apple, nincs windows.
Aki nem hiszi járjon utánna.
Jó éjszakát gyerekek <#fogmosas>

Nesze neked megvett szoftver: Need for speed underground 2, Pirates, Knights of honor, Half life 2, hogy csak a legutolsókat említsem. Hogy garantálod a másolatkészítéshez való TÖRVÉNYES JOGOMAT?

Te hány ilyen fos minõség szoftvert használsz, hmmm?

Gondoltam hogy ilyenkor egybõl a ködösítés jön, de tudod, a törvény a kiadókra is vonatkozik, nemcsak a vásárlókra, ha a kiadók se tartják be, semmi jogalapjuk mástól elvárni ugyanezt.

#208.

Mellesleg már ne is haragudj, de elég átlátszó ez az "addig nem veszek szoftvert, amíg le nem tudom másolni" dolog, mert te akkor sem fogsz venni, max. a kifogás lesz más.

Viszont a lopás attól még lopás marad, hogy a szoftvercégét, vagy pár fõs vállalkozás szoftverét lopom el.
Melyik szoftvercég üzletébõl loptak el egy dobozos szoftvert? Kérünk linket a sztorihoz!

Tudod, az a gond, hogy ilyen primitív szintû "vendóz száksz", meg "miért szar a vindóz" típusú flame-ek mennek, amikor csak felmerül a jogvédelem, és nem pl. olyasmikrõl van szó, mint a másolatkészítés kérdése, meg hasonlók.

Mellesleg ezügyben szerintem arra lenne szükség, hogy valaki pert indítson az ügyben, mert ha senki sem szól, hogy ez az õ jogait korlátozza, addig nem lesz változás.

Persze, az egészhez legelõször is az kell, hogy valaki legálisan megvegye azt a szoftvert, amirõl nem készíthet biztonsági másolatot.

#124?

Hát ja. Al Capone is eljutott valahogy a monopóliumig, akkor az is milyen törvényes csávó volt... 😊

Azért masszív aránytévesztésben vagy, ha szerinted semmit sem kap a felhasználó a Windows áráért...

Egyébként pedig...

A legtöbb kereskedelmi szoftver olyan is, hogy azért max könyöradományt lehet adni, mert értéke 0.

Tetszik tudni, a monopóliumig is el kellett jutni valahogy...
...onnan már csak egy ugrás a... nem Sugár, hanem antitröszt törvények, monopóliummal visszaélés, és hasonló nyalánkságok.

Jogászkám, a #124-re választ mikor jogászkodod ki végre???????????????

Kossuth Lajos is hozzájárult az osztrák gazdasági érdekek megsértéséhez...

A törvényben garantált másolatkészítési jog megtagadása mégnagyobb bûncselekmény. Törvénysértõk meg ne pampogjanak nekem amíg saját maguk nem tartják be.

Garfield: www.gentoo.org - forras alapu disztribucio, garantaltan nem lesznek inkompatibilitasi gondjaid. (max. az ATI driverrel (viszont az sem lehet gond a rengeteg dokumentacio miatt))
Ez meg tipikus amcsi gondolkodás: a semmit drágán, ha meg nem kell senkinek, rázzuk a bilincset...

De, el tudom képzelni, csak egy dolog a rés megléte és egy dolog a kihasználása.

Manapság az informatikában is ugyanúgy megy a bulvár, és a birka felhasználó csak annyit lát, hogy újabb sebezhetõséget fedezett fel egy biztonsági cég és nem gondol arra, hogy ezt a sebezhetõséget vajon ki is használja valami/valaki, vagy csak elméleti lehetõség.

#195-re
A Fedora alapvetoen binaris csomagkezelest hasznal, nem forras alaput. Minden inkompatibilitasi gond arra vezetheto vissza, hogy csak binarisan all rendelkezesre az adott program (pl. ATI driver).
Köszönöm, észrevettem.

Viszont azt is észrevettem, hogy Fedora Core 3 alatt a yum által használt repository-kból frissített csomagok is inkompatibilisek tudnak lenni egymással, amire fel is hívják a figyelmet. Ami azért egy vicc.

Nézegettem, hogy az ATI drivert hogyan heggesszem fel. Legalább 3-4 különbözõ, disztribfüggõ megoldást találtam.

Szóval rugalmasság, meg minden, de szerintem ez valahol nem egészen kerek így. Fõleg ha alternatívának szánják egy színes-szagos varázslós rendszer ellen.