22
-
The Termentor #22 honnan tudod hogy az m2 tokozas nem ilyen golyos alaplapi okossag lesz? :) -
dez #21 Ez azt jelenti, hogy 533 v. 667MHz-en már tényleg gyorsabb, mint a DDR400? Csak mondjuk kérdés, az új Athlonok is támogatják-e majd a CL2-t. -
Inquisitor #20 Természetesen DDR2 akart lenni, csak lemaradt ... -
Inquisitor #19 800Mhz-es DDR-t már kapni, csak "picit" drága. OCZ, meg azt hiszem Corsair is gyártja. Mondjuk az előnyük az, hogy 533MHz-en nem tetúlassú CL4-ben, hanem CL2-ben tud menni :) -
dez #18 Az lehet, de a cikkben linkelt táblázatban 667MHz-es DDR2 memóriabusz szerepel... :/ -
DcsabaS #17 Athlon64/Opteron-hoz nyilván csak akkor lenne értelme a DDR2-nek, ha az legalább DDR2-800-as. Azzal ugyanis biztosan nem lassulna (a DDR400-hoz képest). Durván 1 év múlva valószínűleg lehet majd venni ilyen RAM-okat, kérdés, hogy mennyiért. (Az Intel egyre nagyobb fogyasztója a DDR2-nek, és ez lefelé nyomja az árát.) De ki tudja, hogy hogyan viszonyul majd a DDR2-800 és a DDR600 ára egymáshoz képest. (A DDR600-zal az AMD procik gyorsabbak lennének.)
A magánvéleményem az, hogy a DDR2-be nem lenne célszerű beugrania az AMD-nek, mert ez ugyanolyan felesleges technológiai kerülőútnak néz ki, mint volt annak idején a Slot1/SlotA (követték az Intelt), aztán pedig a CPU-k pucér tokozása (követték az Intelt). (Még szerencse, hogy abban idáig nem, hogy a tűk a CPU-ról az alaplapra kerüljenek...)
-
dez #16 Hm, szerintem mire a hiány bekövetkezne, már rég itt lesz a DD3. -
dez #15 Na jó, de nagy lebőgés lesz(/lenne), ha lassabb lesz memóriaműveletekben az Athlon, mint most... (Mert állítólag nem csak hogy nem lenne gyorsabb, még lassabb is lenne DDR2-vel, a latency [késleltetés, késlekedés] miatt, ami az Athlonoknál fontosabb.) -
Robin Hood #14 Inkább támogassák a 600 MHz-es DDR-t, aztán ugrás DDR3-ra, XDR-re. Elvileg az amd prociknak a késleltetés fontosabb mint az órajel, akkor hogy került egyáltalán szóba az amd-nél a késleltetésbajnok DDR2? Sztem csak úgy lehet hogy megkenték az amd-t rendesen fizettesse meg a vásárlóival a DDR2-t (ugye a már megvett DDR-r nem veszi meg újra az ember), abban van a nagy lé, az amd meg kenőpénz hatására ráállt. Mi meg forduljunk az intelhez ha akarunk - ott is csak DDR2-t lehet venni. -
#13 DDR2 nek egyenlőre még sok értelme nincs (533Mhz) majd ha a órajel magasabb lesz 665-800-1065Mhz -
DW #12 Hát, nekem van DDR2 cuccom, de memóriában nem egy csúcs. i875P odaveri Dualban PAT-al...ettől függetlenül nem rossz, csak az időzítésen kéne javítani. -
#11 Nekem erről a Rambus ram jut az eszembe. Ott is mennyire eröltette az Intel, aztán mégsem lett belőle semmi sem... Szerencsére, teszem hozzá:) -
#10 "belső vállalati források" az kb annyit jelent, hogy ilyen dell-nél, hp-nél meg egyéb cégeknél, ahova az AMD beszállít, elkezdenek fecsegni (elpofázni) a hallottakat, amire persze a webfirkászok rögtön ugranak ;)
(legalábbis szerintem)
egyébként nem olvastam el a cikket
(mert nem éri meg rá pazarolni az időmet) -
sghu #9 "a DDR pedig totális zsákutca lesz"
Maradjunk annyiban, hogy ez nem a te napod. -
#8 gondolom ez azért lesz, mivel az intel akkora gyártó, hogy miatta minden gyár DDR2-t kezd el gyártani, a DDR pedig totális zsákutca lesz és a nemlétező tömegigény miatt drágul is majd ...
olyan mint mondjuk ma az SDram :) -
Inquisitor #7 Én se értem, 1 hete az volt az info, hogy AMD sz*rik a DDR2-re, mert nem hozna gyorsulást, és vagy DDR3-ra vagy (és ez esélyesebb) XDR memóriára gyúr ... -
vitus #6 De elolvastam! Es lattam irjak, hogy pelyka az ugras. Csak teljesen logikatlan a ddr2 mert nem hoz igazi teljesitmenytobletet nem beszelve arrol, hogy megterheli a user penztarcajat. Ujra dolgozni a memoriavezerlot ami ugye az A64-nel a prociba van es az egyebbkent is "kicsi" pici reszesedesenek ez nem tenne jot. Az a64 userek a kisebb penzu gamerek korebol all leginkabb. Alaplap, proci, ram csere stb. Meg kellene lovagolni a dual core melle mar a ddr3-at vagy meg maradni a ddr-nel amig nincs meg a megfelelo technologia. Erted mit akarok mondani.... -
tehen_m #5 El se olvastad a cikket.... -
vitus #4 A vicc az, hogy az amd ki akarja hagyni a ddr2-ot mert nem lat benne olyan merteku gyorsulast ami meger egy paltformvaltast es en ugy tudom, hogy egybol a ddr3-ra valt majd. A cikk nem lett felreirva? Nem ddr3-rol beszelnek? Nem latom a logikat a dologban... Bar ez lehet az en hibam :) -
#3 Azért vicc, hogy hetente egymással ellentmondó hírek érkeznek mind az Intel, mind az AMD jövőbeni processzorairól. -
Keldor #2 az AMD nagyon jól fejlődik. minden évben piacra dob valami újjat! 2007-re meg ugye a négymagos 64-ek jönnek!!
Az Intel el áshatja magát -
#1 Megint megy a keverés a magokkal meg a revíziókkal és tokozással, mint azt intel is eljátszotta.. kicsit zavaró, hogy képtelenek ködösítés nélkül megmondani, hogy mi a különbség az egyes procik között, és 30 oldalon kell utánajárni, de végülis mind1.