Szövetség az internetes sütik védelmére

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mellesleg minden böngészõben be lehet állítani, hogy akarsz-e fogadni cookie-kat. Az IE pl alapból minden kúkira rákérdez, csak mindenki reflexbõl nyomja, hogy többet soha ne kérdezze meg.
Szóval nézz utánna...

TeszteloPontHu
Pedig most is lehet olyan adat, amit nem törölhetsz. Tipikusan ilyen az üzleti folyamatok bizonylatai (pl. számlák). Ezeket nem törölheted le, csak ha készítettél backupot.

Tesztelo.hu -- Hardver, digit.fényképezõgép, MP3-lejátszó, mobiltelefon, autó és sok minden más... Csengõhang, oplogó, képüzenet, háttérkép, hangos üdvözlet, videó, JAVA játék. Írható CD és DVD

senki sem írta, hogy ne töröljed a cookiet. Azt mondják, hogy ideje szembeszállni azzal a terjedõ hülyeséggel, hogy a cookie veszélyes. A (cookie-khoz képest sokkal veszélyebb) biztonsági programok pl. úgy szeretik igazolni az árukat, hogy ártalmatlan cookie-kat pl. mint veszélyes kémszoftvert tüntetnek fel, amit aztán nagy lelkesedéssel eltávolítanak. A user meg örül, hogy milyen frankó szoftvert vett, 15 vírust talált a gépén. Más kérdés hogy utána még kevésbé fog mûködnie a gépe mint eddig, de annál jobb, majd egy hónap múlva vesz még egy ugyanolyan semmire nem jó programot.

A cookie-nak sok haszna van mind a usernél mind a szolgáltatóknál. Az nem baj ha 5% paranojás törölgeti a cookie-jait, de amikor már 40% az rossz az egész webre nézve.
smv
Na ja. Majd az lesz a jó, ha kitalálják, hogy tényleg nem törölhetsz mindent, ezt majd a windows xy -ba belerakják (nem mondom, hogy longhorn, hisz az midnjárt ittvan), reklámprogramok felkúsznak a gépedre, de mivel a reklámprogit terjesztõ cégnek erre van joga, és M$-el meg van egyezve, nem törölheted a gépedrõl. Majd az milyen vicces lesz. :)

Starcraft + Diablo III - esemve

mousee
ha már a törléséris fizetni kéne, kicsit gáz lenne...le lenne lakatolva a del gomb? :PPP

A köv. generációs billeken meg nem lesz del...szal longhornba rakhatják az újítást, nem ctrl+alt+del, hanem vmi más.....

najó, befejeztem a hülyeséget....:P

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

a saját gépeden ne má, hogy ne legyen jogod BÁRMIT törölni. A gépen tárolni már nincs jogod mindent (ez nagyon helyes, lásd még pedofília tiltása), de törölni kell hogy legyen. Durva lenne/lesz, ha bizonyos emberek (cégek tulajdonosai) döntik el, hogy mit és mennyit tárolsz a saját pénzedbõl!!!

Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.

úúúúúúúúúúúúú......ez hülyeség<#falbav><#banplz>
smv
Akkor értem, hogy ha beállíthatóan kérek csokit a gépre, de ha megkérdezésem nélkül akor sztem jogos ha törlöm.

az hogy egy "adag vackot" - értsd: egy pár byteos, tartalmilag mindenki elõtt nyitott szövegfájlt - raknak a gépedre, azzal jelentõsen meg is könnyitik azt. Pl. itt sgn emiatt nem kell bejelentkezned minden alkalommal amikor megnyitod a lapot.

smv
Há me megengedtem én nekik, hogy egy adag vackot mentsenek a gépemre?

[HUN]PAStheLoD
Minek törölni ? Félsz hogy megtudják ,hogy nem csak SG.hu-n jártál, hanem pr0n.com -on is ? :P

hátö .. az elõzõ aláírásom sokkal jobb volt :]

h4x0r
Nabasszus... Itt dobta le az agyam az ekszijat. Pedig sok hulyeseget szoktam olvasni, hiszen naponta SG-zek >:-)

// Csak vicc volt...

\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova

SoDI---
Egy kis keresés után meglepõdnél, mennyi teljesen értelmetlen konferencia van még itt Magyarországon is tartva informatika témakörében :-))

ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülõk kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.

smv
ezek ennyire unatkoztak, vagy mi?

A legnagyobb visszhangot a Jupiter Research tanulmánya váltotta ki, amelybõl kiderült, hogy a megkérdezettek 40 százaléka havonta legalább egyszer törli a cookie fájlokat.

Muhahahaha, részemrõl naponta minimum egyszer.

A témát mellesleg talán kezdjük ott, hogy megkérdeznek, engedek-e sütit tárolni...

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."