16
-
Yeti #16 Mellesleg minden böngészőben be lehet állítani, hogy akarsz-e fogadni cookie-kat. Az IE pl alapból minden kúkira rákérdez, csak mindenki reflexből nyomja, hogy többet soha ne kérdezze meg.
Szóval nézz utánna... -
#15 Pedig most is lehet olyan adat, amit nem törölhetsz. Tipikusan ilyen az üzleti folyamatok bizonylatai (pl. számlák). Ezeket nem törölheted le, csak ha készítettél backupot. -
dshk #13 senki sem írta, hogy ne töröljed a cookiet. Azt mondják, hogy ideje szembeszállni azzal a terjedő hülyeséggel, hogy a cookie veszélyes. A (cookie-khoz képest sokkal veszélyebb) biztonsági programok pl. úgy szeretik igazolni az árukat, hogy ártalmatlan cookie-kat pl. mint veszélyes kémszoftvert tüntetnek fel, amit aztán nagy lelkesedéssel eltávolítanak. A user meg örül, hogy milyen frankó szoftvert vett, 15 vírust talált a gépén. Más kérdés hogy utána még kevésbé fog működnie a gépe mint eddig, de annál jobb, majd egy hónap múlva vesz még egy ugyanolyan semmire nem jó programot.
A cookie-nak sok haszna van mind a usernél mind a szolgáltatóknál. Az nem baj ha 5% paranojás törölgeti a cookie-jait, de amikor már 40% az rossz az egész webre nézve. -
#12 Na ja. Majd az lesz a jó, ha kitalálják, hogy tényleg nem törölhetsz mindent, ezt majd a windows xy -ba belerakják (nem mondom, hogy longhorn, hisz az midnjárt ittvan), reklámprogramok felkúsznak a gépedre, de mivel a reklámprogit terjesztő cégnek erre van joga, és M$-el meg van egyezve, nem törölheted a gépedről. Majd az milyen vicces lesz. :) -
#11 ha már a törléséris fizetni kéne, kicsit gáz lenne...le lenne lakatolva a del gomb? :PPP
A köv. generációs billeken meg nem lesz del...szal longhornba rakhatják az újítást, nem ctrl+alt+del, hanem vmi más.....
najó, befejeztem a hülyeséget....:P -
irkab1rka #10 a saját gépeden ne má, hogy ne legyen jogod BÁRMIT törölni. A gépen tárolni már nincs jogod mindent (ez nagyon helyes, lásd még pedofília tiltása), de törölni kell hogy legyen. Durva lenne/lesz, ha bizonyos emberek (cégek tulajdonosai) döntik el, hogy mit és mennyit tárolsz a saját pénzedből!!! -
lolkabolka456 #9 úúúúúúúúúúúúú......ez hülyeség -
#8 Akkor értem, hogy ha beállíthatóan kérek csokit a gépre, de ha megkérdezésem nélkül akor sztem jogos ha törlöm. -
Cat #7 az hogy egy "adag vackot" - értsd: egy pár byteos, tartalmilag mindenki előtt nyitott szövegfájlt - raknak a gépedre, azzal jelentősen meg is könnyitik azt. Pl. itt sgn emiatt nem kell bejelentkezned minden alkalommal amikor megnyitod a lapot. -
#6 Há me megengedtem én nekik, hogy egy adag vackot mentsenek a gépemre? -
#5 Minek törölni ? Félsz hogy megtudják ,hogy nem csak SG.hu-n jártál, hanem pr0n.com -on is ? :P -
#4 Nabasszus... Itt dobta le az agyam az ekszijat. Pedig sok hulyeseget szoktam olvasni, hiszen naponta SG-zek >:-)
// Csak vicc volt... -
#3 Egy kis keresés után meglepődnél, mennyi teljesen értelmetlen konferencia van még itt Magyarországon is tartva informatika témakörében :-)) -
#2 ezek ennyire unatkoztak, vagy mi? -
Garfield #1 A legnagyobb visszhangot a Jupiter Research tanulmánya váltotta ki, amelyből kiderült, hogy a megkérdezettek 40 százaléka havonta legalább egyszer törli a cookie fájlokat.
Muhahahaha, részemről naponta minimum egyszer.
A témát mellesleg talán kezdjük ott, hogy megkérdeznek, engedek-e sütit tárolni...