8857
  • mike0013
    de ugyanakkor tank ellen semmit sem ér:P
    és 2-3 AT/tank lövéstől már csak a romjai maradnak a földön
    amúgy ezért érdemes védeni a gyalogságot pár tankkal:)
  • Neoncsoves
    ok igazad van, amúgy igen az Ostwind az. kiba* idegesítő, hoz belőle 2-3 darabot és szétdarálja az összes emberem -.-'
  • CAC
    Szerintem az Ostwindre gondolhat, ami valóban elég idegesítő tud lenni. Én britekkel szoktam szívni ellene.
    Tényleg nagyon jó frakció a WM, de szerintem egyben a legnehezebb is játszani vele.

Neoncsoves:
    Azért tiszteljük meg a többi fórumitát azzal, hogy legközelebb szalonképesebb formában mondod el mindezt! ;)
  • bgabor
    Puma? Ostwind? Bármelyiket ki lehet csinálni két bazookalövéssel.
    Hátrasiklás nélküli lövegekkel detto.

Mellesleg szerintem a Wermacht messze a legjobb frakció. Velük legalábbis teljesen más dimenzióban tudok játszani, mint más frakciókkal. Persze csak AI ellen, mégha expert is.

Sajnos az online móka csak bolti verzióval megy.
  • Neoncsoves
    Ó a gecis faszom kivan már megint ettől a játéktól. Van az a fasszopó német tank vagy nem tudom mi, ami 1 lövés 1 ember és kb fél mpként újratölti neki a lőszert. a gecis faszom kivan azzal is, meg azzal hogy ilyen fasszopó társakat fogok ki mindig, hülye fasz victory point körül mindent befoglal csak azt nem... erre én megyek oda és foglalom el, fél perc múlva már az ellenségé az a fasz meg a kezdőjére épiti a tankcsapdákat-.-
  • CAC
    Aham, jól gondolod. Az AT ht egyáltalán nem erős egység, szemtől-szembe nem sokat ér a komolyabb csatákban. Ellenben legalább egy legyártása fontos, mert a korai M8-cal simán elbánik. Valamint thread breaker képessége immobilizálja az ellenséges harcjárművet. Innét az már könnyű falat egy sérülékeny mardernek, vagy 1-2 alakulat ps pg-nek.
    Szóval ha vigyázol rá, és támogató egységként használod, akkor nagyon jó szolgálatot tehet az AT ht, de ezt tényleg gyakorolni kell.
  • Neoncsoves
    Mivel gyenge páncélzata van, próbálj meg fedezékből lőni, vagy próbáld meg azt, hogy meglepetésként lövöd a tankokat vele... El kell érni, hogy az ellenfeled a tankokkal úgy guruljon, hogy rálásson az ATHT-d az oldalára, még jobb ha a seggét is látja mert akkor nagyobbat sebez... PE-hez hülye vagyok, britekkel mindig artillery supportolok 2v2-ben 3v3ban... :) PE-vel 1x játszottam akkor is mákom volt mert egy másik noobbal játszottam, úgy látszott először játszik britekkel. Nekem már volt dolgom PE-vel, skirmishben próbálgattam... Hát, nem tetszett, de úgy gondoltam 1x muszáj megtanulni, ezért megfogtam magam és elmentem ranked meccselni vagy sima meccselni? nem tudom. Azt tudom, hogy 30percnél tovább tartott az 1v1, kb 1 óra körül volt. Egy ideig csak gyűjtöttem a seregemet, aztán lerohantam az ellenfelemet. Inkább az volt furcsa, hogy kb. 2 háznyit mentem és ott volt a teherautója, alap, hogy szétlőttem egyből, közben tizedelte az embereimet a bunker, de én a teherautóra koncentráltam. kiszedtem a teherautót, tankot már nem tudott hozni. No, elkezdtem foglalkozni bunkerekkel, stb... Szépen lassan meglett, közben a srác a map másik felén akart támadni és azt vettem észre, hogy seggbetámad. Igazából az volt a nagy szerencsém, hogy én folyton küldtem az utánpótlást, ezért folyton gyengültek a tankjai, gyalogosai. Igaz sok emberem meghalt, de már csak gyalogot meg Bren Carriert tudott behozni, naggyából itt vége lett az egésznek :)
  • bgabor
    Én abban a bizonyos elhibázott játékomban, amikor túl korán a luftwaffe doktrína mellett tettem le a garast, pont a kettenkrad cloak abilityje miatt tettem ezt. Azzal terveztem spotolni a mardernak és a MH-nak.

Azóta egyébként újra próbáltam az általad leírtaknak megfelelően, 1vs1 pályán, a PE-vel, egy expert brit ellen. Le is vertem, de nem volt annyira sima ügy.
    Az elején jól ment, ahogy mondtad, 4-5 egység PG-vel+IH-val.
    Be is szereztem mellé egy Light AT Halftracket.
    Minden szépen ment, de aztán jött a stuartokkal.
    A stuart lenyomta a ATHT-t, a PG-ket meg alaposan megtizedelték a britnek a telepített aknavetősbunkerei.
    Úgyhogy végül előszedtem két hetzert, ők a gyalogsággal+IH-val együttműködve már ütősek voltak, és le tudtam nyomni a britet.

Viszont a ATHT megfelelő kezelését még mindig nem vágom. Egy lövése kemény 20%-ot vitt le a stuart hpjából. Gondolom durvább tankokkal (Cromwell,Sherman, és még akkor a nehézfiúkról még nem is beszéltünk) szemben még gyengébben vitézkedik.
    Ezak alapján feltételezem hogy az ATHT ereje a két spéci képességeiben rejlik. Jól gondolom?
  • bgabor
    EZ az oldal baromi jó ebből a szempontból, jól elmagyarázza a dolgokat.
  • Neoncsoves
    oks thx:)
  • CAC
    Én régen szerettem az SC spamot. Főleg, mert volt egy bug, aminek hála ha már csak 1 hp-ja volt, akkor nagyon nehéz lett kézifegyverekkel elpusztítani.
    Én nem szoktam a nyersanyag pontokat securálni, mert 1v1-ben sajna nincs rá idő. 2v2 és efölött, elhúzódó játékoknál viszont nagyon jól jön.
    Egyébként az új patchtől meg fog nőni az SC szerepe, mert remek detection range-t (láthatatlan egységek észlelése) fog majd kapni. Jelenleg sajna csak a ketten képes normális távolságon belül észrevenni a snipert.

Neoncsoves:
    A fejlettségi szinteket jelöli a T. Általában az épületekből származtatják. T0 az alapegységek szintje: pio, ketten, engi, stb. T4 a legerősebbeké: M4 Sherman, Panther, Firefly, P4 inf sup tank.
  • Neoncsoves
    Mi ez a T1-2-3-4? :D valaki világitson fel ^^
  • bgabor
    Természetesen medium/high resource pointok secureolására gondoltam, nem felderítésre vagy támadásra.
  • bgabor
    Értem. Scout cart a T1-ből mennyire érdemes használni?
  • CAC
    Igen, ez a jó a PE-ben, a legtöbb kombinációjú játékmenet hozható ki belőle. Akár visszafelé is tudsz fejlődni. WM és brit esetén ugye abszolút nincs ilyen, US-nél kismértékben.
    Szerintem próbálj meg egy T2-T4 kombót. Nagyon erős szerintem. Kihozol 3 pg-t, T2, majd új PG-k amíg nem jön a T4, egy AT ht, majd amilyen gyorsan tudsz P4. A gyalogságnak g43-at adsz, így elég jók lesznek az infantryk ellen. Ha erőlteti az infet, tán egy inf ht-t érdemes az elején behozni.
    Jó tesztelést! :)
  • magyargyerek
    Fullon? Vista+DX10?
    Nem. Fullon de XP ÉS DX9. De azért jóóóó.
  • bgabor
    Igen, most hogy mondod, ez elég érdekesen hangzik. Most jövök rá, hogy a PE az egyetlen frakció a négyből, ahol az épületek építése nem lineáris. Ugyebár ha a T1 és T2 közül bármelyiket felépítem, máris építhető akár a T3 vagy a T4. Csakhát eddig fel se merült bennem hogy a T3-at kihagyjam, mert az Assault Grenadierek hihetetlenül jó egység, és eddig számomra a PE gyalogságközpontú frakciónak tűnt.
    Szemléletváltásra van szükségem ezen a téren, úgy tűnik.
  • CAC
    Konkrétan a tankakadály estén nem írtad le, csak a szövegben volt jelen a doktrina függőség. Mondjuk ezen nem fogok kukacoskodni, csak megemlítettem, hogy azért van rá lehetőség.

Az a baj, hogy akár kell hozzá mikró, akár nem, ha kimész online hús-vér játékosok ellen játszani, akkor már közepes playereknél sem ér sokat a marder. Így meg kell tanulni az AT ht-t használni, mert főleg ranked 1v1-ben nélkülözhetetlen szerintem. A T4-ben meg az a jó, hogy 2. épület gyanánt már elérhető, tehát sokkal hamarabb lesz AT ht-d, mint az ellennek M4, mi több még az M8 is megelőzhető.
    Az AT gránát azért hasznos, mert engine damage-et okozhat, ami majdnem minden jármű végét is jelenti nagy eséllyel.
    A PS-ben tökéletesen igazad van, ezért aztán oldalról kell bevetni, és igaz, hogy lesznek veszteségeid, de az MP-ből pótolható, ellenben 90 fuel és 420 MP elvesztése nagyon fájó tud lenni. Ez a 420 MP majdnem 10 PG reinforce, annyit tuti nem öl meg egy Sherman.
    Szerintem játszál exp AI ellen pár olyan játékot, ahol direkt kihagyod a T3-at. Ha megszokod, bizti tetszeni fog, mert a PE egyik legerősebb taktikája a korai P4 rush, az pedig az AT ht után már könnyen elérhető.
    Jó játékot!
  • bgabor
    Fullon? Vista+DX10?
  • magyargyerek
    Nos csak sikerült feltennem. Megvan az eredeti oppositing dvd-m, még tavaly vettem de nem sokat játszottam vele, jegeltem. Na most hogy új moncsit vettem ezért felnyomtam és tök jól fut 1680X1024-ben. Azért az alapjátéknál több szuflát eszik de elbírja az Ati Radeon X1950 karim full grafon.
  • bgabor
    Leírtam hogy doktrína nélkül. Az adott helyzetről beszéltem, ahol már az elején a luftwaffe taktikát alkalmaztam. Utólag visszatekintve nyilvánvalóan hiba volt a korai doktrínaválasztás, de akkor nekem már az adott helyzetben kellett boldogulnom. Így nem sokat érek a SE doktrína roadblockjával. Mellesleg szerintem a Scorched Earth doktrína a leghasznavehetetlenebb az egész játékban, a roadblockon és a hummelen kívül semmi használhatót nem ad. És az ember a fallshirmjagereket/88-ast/wirbelvindet valamint a hetzert/jagdpanthert választja inkább.

Az anti tank grenade meg az egységenkénti egy darab panzerschreck pedig finoman szólva nudli egy Sherman ellen. Az AT halftrackhez pedig kell az utolsó épület, ami 50 fuel kapásból. És tény, hogy az AT halftrackhez kiválló mikro kell.
  • CAC
    Akkor írja azt.
    Egyébként nem buziság, game balance. Arról nem is beszélve, hogy az OF frakciók mentalitásába nem fér bele a tankcsapda. A PE egy gyors, agresszív támadó frakció. A britek meg folyamatosan mozognak a jobb taktikai helyzet elérése véget.
  • Neoncsoves
    de itt ő arra gondolt, hogy doktrina nélkül... mondjuk tényleg elég buziság, mivel az amcsik simán lerakhatnak tankakadályt ahogy a wehrmacht is
  • CAC
    Én nem értem, miért problémázol, hogy 40 fuel a marder? Egy M4-es, meg 90 és nem sokat ér a 75mm-es lövegének a fejlesztése nélkül, ami még majd ennyi.
    Egyébként meg a PE-nek rengeteg AT cucca van. T1-es AT gránát, T2-es PS. Ezek ráadásul munícióból jönnek, az utóbbi MPből is nyerhető. Ennyit arról, hogy a "PE-nek egyszerűen nincs fuelmentes megoldása a tankelhárításraIsten".
    Aztán ott az isteni AT Ht, amivel immobilizálni lehet az ellenséges harcjárműveket, majd kivégzi őket egyetlen PS PG. Persze kevesen használják, mert nem az a kifejezett könnyen használható, tápos egység.
    Szóval egy kis gondolkodással bizony lehet itt mit kezdeni.

ui: "És valamihely idióta okból ugyebár a PE nem csinálhat tankakadályt se". SE doktrina - road block.
  • m0tTh0w
    szerk.: jobb oldali a'gon, sry
  • robotnyk
    a játék már két éves, folyamatosan jöttek hozzá a javítások, mapek, ezért van ennyi patch.
  • magyargyerek
    Egy baromi nagy marhaság: A pachelésekkel eltelik egy óra. Mi a fenének van ez ennyire túlbonyolítva? Az agyam eldobom hogy ez milyen hüjén van kitalálva.
  • m0tTh0w
    Ebben a helyzetben Tank Destroyer-re kellett volna menned. A bal oldali agon 4 pontert van az armor piercing, ami a mardereket jelentosen felerositi. 120 fuelbol megvan 2 marder, amikre ha vigyazol es jol allitod le oket bezuzzak a jenki tankokat. Jobbak mint a 88as, mert mozgathatod oket.

A teruleteket meg meg hell tudni vedeni :)
    (armor car , halftruck, stb.)

• bgabor
    Nekem mostanság a Panzer Elite-el van problémám.
    Kétszemélyes mapon játszottam expert amcsi AI ellen. Kevés volt az üzemanyag a pályán, egy low fuel pontom volt és egy rossz helyen lévő medium, amit újra és újra sercuroltam, a gép meg újra és újra elvette.

Nem volt hülye a gép, Shermanokkal támadott. Ugyebár az ilyesmit a wermachtal könnyedén lehetne védeni, két PAK lövek kéne hozzá 300-300 manpowerért, a szélső útvonalakat meg lezárni tankakadállyal.

De én Lutwaffe Panzer Elite-el voltam, és rájöttem, hogy ebben az üzemanyagszegény helyzetben egyszerűen nem tudok mit kiállítani a Sharmanok ellen. Az egyetlen lehetséges megoldás ugyebár a tankhunter doktrína és a hetzer lett volna, 600 MP-ért, de én botor módon korán választottam doktrínát. Luftwaffe doktrínának persze ott a verhetetlen 88-as löveg, de az 80 fuelbe kerül. És valamihely idióta okból ugyebár a PE nem csinálhat tankakadályt se(ahogy a brit se). Ezt sose értettem, miért kellett, a tankakadálynak óriási taktikai jelentősége van a játékban.
    Az egyetlen megoldás a Marder lett volna, dehát annak 40 benzin darabja, plusz 20 a kifejlesztés.
    Úgyhogy le is vert rendesen a gép. A PE-nek egyszerűen nincs fuelmentes megoldása a tankelhárításra(a hetzert most ne vegyük ide,mert doktrínás). Márpedig sok térképen van üzemanyaghiány.
    Valahogy még mindíg azt érzem, hogy a PE-t nagyon eltolták.

• m0tTh0w
    Ha felteszed az opposing fronts-ot, akkor az elso 4 pont nem kell hozza'.
  • magyargyerek
    Sziasztok.
    Végeztem egy kis összegzést a Patch-ek területén hogy mit és milyen sorrendben kell feltelepíteni ha valaki az elején kezdi az alapjátékkal. Íme az összefoglalókimutatás. Ennél rövidebb utat nem találtam.
  • Zsoltika 007
    Játszani kell sokat és a tudás jön magától.
  • WOLF3x6
    Ne haljon ki a topik!
    Irjatok pls tapasztalatokat, tippeket mindket oldalhoz egyarant. Esetleg linkeljetek jo replay-eket, amikbol lehet tanulni.
    [egy kezdo CoH-os kerese] koszonom!
  • tommy21
    hát kössz a helpet mindent igy csináltam de ugyanaz. Szal sztem nálam van vmi gebasz.
  • m0tTh0w
    nekem csak ez az egy sor van beirva a host-ba:
    127.0.0.1 reliclive.quazal.net

valamint ezt a mini-imaget hasznalom:
    miniimage

es a 4.30.1-es daemon van feltelepitve (yasu-t nem hasznalom)

nem routerem van es zonealarmot(medium szekuritin) es nod3at hasznalok.
  • tommy21
    v azt csinálom h h kitörlöm ezt a sort a hostbol 127.0.0.1 reliclive.quazal.net akk elindul csak a loginra nem tok nyomni semmit és ugye azt irja h online vok. az tuti nem jó de eddig az ment a legmesszebb.
  • tommy21
    na flt-t feltoltam démon meg miniimage és host de fuccs. lehet a miniimage lesz a ludas mert toalba megnézem semmit nem lát. és ugye a gém kiirja h nincs berakva a cd és could not verify the media. m0tTh0w tucc erre megoldást?
  • m0tTh0w
    ez a ket, "hivatalos" rlz van:
    Company of Heroes Opposing Fronts-FLT
    Company.of.Heroes-LOADiNG

Ebbol eleg az FLT verziot feltenni es felpeccselni 2.301-ig, a masikbol csak a kulcs kell, h aktivald az alap jatek kampanyait, valamint h valaszthatsd mind a 4 frakciot multiban, ne csak a britet es a PE-t.
    Ezutan damemon+miniimage+host fajl buhera, aztan irany a jatek.
  • tommy21
    nem csak démon túlsz. és ezt a fasságot irja ki. ha 2.201ig pecselem akkor a verifyst irja ha maxra pecselem akkor is azt irja. tököm ki van vele h mindenkinek megy csak nekem nem...
    Nem tudjátok h esetleg van e vmi mega pack amibel az alap meg a kieg is benne van? lehet h megveszem mert már égnek áll a hajam:D. ha ugyse megy tökömszúrom magam.
  • m0tTh0w
    Nagyon helyes, hogy értesz hozzá. Én csak leírtam, hogy mi kell hozzá h fusson, nem az informatikai tudásodat kerdőjeleztem meg.