53049
  • molnibalage83
    Ha nem működik a rámpa, akkor sajnos csak optikai tuning lesz nem több. Jelenleg a rendszer nem tudja a nem VTOL gépeknél megoldani, hogy hordozóról üzemeljenek.
  • molnibalage83
    Nem tudom a bannolás okát véletlenül láttam csak.
  • molnibalage83
    Hú, hát ezt meg nem mondom, hogy összefüggenek-e, de nem hinném. Anno előfordult textúra magasság hiba a régebbi FF-ben és lebegett a kifutó felett a textúra.

Nyugaton a TIR 10 éve teljesen általnos volt HC szimesnél. Már itthon is használt TIR-t tudtam venni 10 éve. Aki komolyan szimezik, annál volt már 10 éve is.

A VR-rel azért nem izzadnak, mert a repszimeknél hozzá vas nemigen van, ami mozgatni tudná úgy, ha nem butítod le komoly a grafikát. Az én gépem nem tud 80-90 FPS-t full HD-ban úgy, hogy egy rakás dolog nincs bekapcsolva...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.06.21. 14:20:50
  • VO101Tom
    Janhas modellje tényleg szépen néz ki, de szerintem a 4.33 átdolgozott modelljei is teljesen jók. Külső nézetnél, screenshotoknál igen, látni különbséget, de már kötelékezésnél sem látok túl nagy különbséget köztük. Ritka, hogy 100 méteren belül legyél valamelyikhez az indulást és leszállás utáni parkolást leszámítva. A repülés 99+ %-ában meg amúgy is kabin nézetben vagyok...
  • repvez
    A kuznyecov az jönni fog Radium csinálta a szu33-assal egyetemben azok már részei lesznek az uj verziónak.
    Radium, csak olyan gépeket készit ami megfelel a kritériumoknak , tehát, hogy a 30k-s polygon limitbe belefér, igy alapbol része lehet .

Szemben Janhas Falcon-modeljével ami nem egyezik ezzel igy csak külön modként használható.
  • VO101Tom
    Ez qrva jó hír. 4.34 sokkal jobban izgat, mint akármelyik dev update a DCS Hornetről

Switch-et bannolták?... Gratulálok neki (énmegmondtam #50350 )
    Btw olvastam olyan pletykát valahol, hogy jönni fog új hordozó modell is.
  • repvez
    Csak anynit, ha a hajóknál modositanak az ütközés modellen, hogy ne lebegjen a levegőbe vagy süllyedjen el akkor talán a repülöknél is javul ez és nem lógnak be a talajba vagy egymásba. esetleg javul a földön való mozgás.

Tudom, hogy nem egyenló vele, csak azt akartam érzékeltetni, hogy 10 éve a TIR volt olyan helyzetbe mint most a VR ahhoz is kellett modositani dolgokat, hogy a 6Dof müködjön, és most már ez nem gond, de ahhoz időben el kell kezdeni a felkészülést, hogy mire oda kerül a sor, hogy mindenki aki játszik ilyenel az megvehessen egy VR eszközt és használni is tudja.

Egy VR támogatással olyan élmény szintet hozna a Falcon ami a DCS szebb grafikájával sem tudna versenyezni, sokkal jobban éreznéd magad egy háborus szituációban mint ott.ÉS ez egy ujabb lökést adhatna mind a fejlesztés mind a játékos tábornak.
  • molnibalage83
    Én a kép alapján nem tudtam eldönteni, hogy billeg a hajó vagy sem. (A DCS-ben is csak most jelenik ez meg asszem.)
    Ez hogyan kapcsolóda a repülőgépek modellezésében? (Az MI meg nem tud mit kezdeni az AFM-fel, azok a régi FM-et használjká az F-16-nál is.)

A normálisabb repszimeseknél 10+ éve alap az TIR. Én 2007-ben vettem használtam TIR4-et.

Nem értem, hogy a TIR most hogyan jött elő, mert az nem VR technológia.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.06.21. 13:36:29
  • repvez
    Azért az nem ilyen egyszerű, mert a particle effect az , csak a robbanás és egyéb ilyen alkalmaknál használatos.
    A tenger hullámzáshoz shader programozás kell és ahhoz, hogy normális hatást keltsen, számos tényezőt is módosítani kell, kezdve ott, hogy a fény mikor hogyan tükröződjön a hullámoknál és a tengeren lévő hajókra milyen hatással legyen.Ugye Switch egyik képén pont ez szúrt szemet valakinek, hogy a hullámzás miatt a hajókat is megemeli a hullám és mivel eddig ez nem volt ezért a hajóknak nem készült el a hullámvonal alatti része így kilógott a lóláb, hogy nincs a hajónak alja.
    ÉS ez miatt a fizikában is gondolom kellett módosítani, hogy a hajó hogyan viselkedjen .Reméljük ez a a repülök vonatkozásában is megmutatkozik.

Igen nem a mostani kiadásban, de a későbbiekben valamilyen alternativ VR megoldásnak kell lennie, Mert igen a HC szimekben mind használható már valamilyen formában , DCS,FSX,X-plane és minden valamire való autós játékban. FPS nél az ARMA támogatja a többinél nincs is értelme, mert maga a játékmenet olyan, hogy annyira kapkodó és gyors, hogy fizikailag nem lehetne követni ami történik.

Amúgy még nem teljesen kiforrott a technológia, de az alap támogatottságot időben el kell kezdeni megvizsgálni, hogy hogyan lehetne ,mert amikor már oda jut , mint a TIR akkor már mindenki azt akarná használni.
    Pár éve még ritkaságszámba ment hogy TIR-t használ valaki, most meg már nem látni olyan videót ahol nem azzal nézelődne valaki .

• molnibalage83
    A Steamre azétr került fel sanszosan, mert a GoG-on már fent volt ők sem akartak a buliból kiaradni. Mondjuk a GoG-on már csak a collection kapható, ha jól láttam.

A tenger hullámzása tudtommal particle effect kategória. Ha táj alatt a térképet és talajmesh-t érted, akkor ott sajnos nem várható fejlődés.

A VR támogatást sokan kérik, de egyelőre semmi konkrétum. AAA játékoknál sincs ez nagyon, az egész jövője bizonytalan, mert egylőre nem hozza azt, amit várnak tőleg. HC szimekben lenne a leghasznosabb, de azok meg pont rétegjátékok. Egy TPS adventure és n+1 más játékban nem értelmezhető az FPS-nél sem látom a tomboló igényeket.
  • repvez
    Hát olvastam valahol, hogy mindenhez hozzáfértek eddig is , de az exe-t nem tudták modositani , a 4.32 az még igy jött ki a dx9 modositással is. Aztán ezután jött a tomtom aki tiszta jogi keretbe foglalta a dolgot és igy már nem volt gond jogilag sem ha beleturnak az exébe .Ezért is volt , hogy a steamre felkerült az alap és ,hogy hivatalosan is használható, nem ugy mint eddig, hogy bármilyen warez Exe jó volt az inditáshoz.
    DE ez sem tartott sokáig mert a tomtom is lelépett és egy másik cég vette át a helyét a legutolsó U5os patch ezért is jött ki kisebb modositássokkal együtt, hogy az uj tulaj logót és EULA-t beletegyék .
    Ugyhogy most már tiszta jogi háttérrel és teljes hozzáféréssel dolgozhatnak.

Ez miatt is várom ,hogy mekkora változás lesz , mert eddig a tájhoz sem tudtak nagyon hozzányulni, de most ugye már a tenger is hullámozni fog nem csak fényes lesz mint eddig a textura.
    Meg sok 3d modell tuning és pár grafikai tuningot amit a DX9be még rá lehet huzni esetleg ujabbra. Azért pár embernek a VR igénye is felmerült mint támogatás és ha hosszu távon szeretnének még maradni ezt is meg kell oldani valahogy.
  • molnibalage83
    A vicces az, hogy Switch bannolva van.

Az utolsó mondatodat nem értem. Mindig is a teljes forráskóddal dolgoztak, máshogy nem menne. Anélkül nehéz lenne pl. teljesen új feature integrálásá, pl. a FLIR-es HUD és TFR. A Tommo féle belépés után volt bizonytalan a jövő, hogy mit lehet tenni majd. Aztán sikerült megegyezni és haladnak tovább. A DX9-re való átállás a 4.32-vel elég muris lenne, ha nem férnek hozzá a teljes kódhoz.
  • repvez
    Hát március végére irta Switch, hogy feature freez lesz onnantolm árcsak hibakeresés megy, elég sok idő eltelt azóta, de gondolom , hogy megprobálják a legstabilabbra kihozni és ez lesz egy föverzió váltás, remélem sok mindent sikerül javitani amit eddig nem tudtak a korlátozások miatt.
    HA minden igaz akkor ez az első olyan verzió ami már a teljes forráskód birtokában és modositásával készülhet.
  • molnibalage83
    Beszélgette kicsi Dee-Jay-el. Sokmindenről szó esett SAM és radarok kapcsán, számotokra ez a kis rész érdekes.

The more I chitchat, the less change we have to make it in 4.34, it has to be finished and roughly debugged VERY soon
  • molnibalage83
    Dee-Jay-nek írtam, szó esett errők-arról, de azért az SA-2 history threadben kér egy értéket, amire elég messzire vezető választ adtam. Itt.
  • molnibalage83
    Mert a 4.33-hoz nem megy, 4.32 meg elavult.
  • VO101Tom
    A 80-as moddal miért nem repülsz, ha annyi mindent kijavítottál benne? Ha azzal sem sikerült egy olyan szimulátort összehozni amivel leülnél repkedni, akkor mi értelme volt egyáltalán hozzányúlni? Ha mai napig nem létezik olyan szimulátor a világon, ami elég jó lenne neked, hogy JÁTSSZÁL vele, még az sem aminek az adatbázisa nagy részét te raktad össze, akkor szerintem te nyugodtan elengedheted ezt a témát, RPG-zzél, vagy töltsd bármi mással az időd, ami szórakoztat. Minden irónia nélkül mondom, hogy ennek így az ég világon semmi értelme.
  • molnibalage83
    Egész egyszerűen azt nem értem, hogy van erejük és idejük FLIR és TFR-t lepogramozni, új kabinokra, de DB félig import és copy / paste-re meg nincs.

Vagy pl. segítene a csapatlégvédelem elrejtésében, ha a battalion megjelenítő rutin úgy működne, hogy a battalion slotokban levő egységeeket minden 2D --> 3D váltásnál részben engedé randomizálni. Ez sanszosan nem egy túl bonyás, mert a rutin (vagy mi ennek a neve) legvégén kell egy plusz lépés a megjelemítés előtt, hogy a távolságok a végén random számokkal bolonduljanak meg.

Ilyen fejlesztések nincsenek, amik a random harcászati környezet nyomnák még fentebb.

A 4.32 MG szinte volt tényleg olyan, hogy nem akartam elhinni. Kb. olyan, mintha a DCS-ben elrepültél volna 3000 lábon 1000 km/h-val párhuzamosan vagy kersztbe át egy 10 BTR és 10 hk-s oszlop felett és 100%-ban lelőnek. Ha ez a valóságban bárki szerint ez történne...

És ilyen sok és komolyabb hibából áll össze az, hogy "szép, szép, de ebben még mindig "showstopper" problémák vannak. A MOD-omban ezeket közül igen sokat javítottam. Eltartott egy ideig...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.06.12. 02:01:12
  • molnibalage83
    De a 4.32 minőségellenőrzése is érdekes volt.

Az egységek nem álltam meg SAM-et használni kb. szninte soha, de mozgás közben nem tudtak lőni. Csapatlégvdédelem rakétával nem volt.

A földi egységek MG légvédelem meg olyan volt, hogy instahalál volt. A radaros dedikált AAA nem tudott olyat.

Ezek mégis hogyan jönnek össze? Nekem kb. 5 perc alatt kijöttek ezek a hibák. Persze mivel modder vagyok a legkritikusabb dolgokat nézem meg. De ha ők fejlesztők, akkor ki és mit ellenőrzött...?

Ezeket te fejlesztőként hogyan tudnád megmagyarázni...? Mert én bizony képtelen vagyok megérteni. A 4.32 és 4.33 között ez is orbitálisan változott. Azelőtt meg nemigen foglalkoztak vele mikor közöltem, hogy ez így gáz. Aztán mégis brutálisan belenyúltak...

Hmhmhm... Nem éppen rock solid, ahogy az angol mondaná...
  • molnibalage83
    Vagy kifestőkönyves példálval. Leírtam, hogy a nyuszi miért úgy néz ki ahogy. Körbepontoztam. Aztán körbe is rajzoltam. Aztán meg is mutattam készen és lemásolhatóvá tettem. (Bár időben fordítva volt, de mindegy.)

Ennek ellenére most sincs nyuszi.
  • molnibalage83
    Nem így adom elő.
    Pl így.
    Ez is felraktam és kb. annyi visszajelzést kaptam, hogy lementve és ennyi. 2 év alatt. Biztos ezerrel foglalkoznak vele. (Sarcasm on)

A csalódottság beszél belőlem. Az ember step by step leírja. Meg is csinálja. Meg is mutatja. Reakció. Semmi.

Mondtam, hogy skacok vörös gépek loadoutja nem pontos javítani kéne, mert így nem csinálják azt, amit kéne. Az FF-nél az importálható LOD-okat feltöltöttem. Pár kattintás implementálni. Itt is meg lehet csinálni. Érdekelte őket? Szóban igen. Megcsinálták? Nem.

BMS4-ben megcsináltam? Igen. Mondtam, hogy skacok kiimportálható a MOD-ból, semmit sem kell dolgozni. Megcsinálták? Nem.(A LOD-ok számát meg tudtam adni nekik és a text fájl alkalmazása text copy + paste.) A MOD első változata 4 éves lesz fél év múlva. Most meg már elfelejtett tudás én már kb. nem is emlékszem rá, hogy hogyan csináltam, de hála istennek ki lehet importálni a LOD-ot, mert kompatibilis.

Mav-jp teljesen normális, Dee-Jay főleg hiszen oktatópilóta annak megfelelő hozzállásal. Csak én legyártom a doksit, megmondom, hogy mit és hogyan....és nem történik semmi. Évek után sem. Pech.

AIM-54 FM hiba jelentés. Reakció. Még egy bú sem. Mondjuk hála istennek nem fő fegyver, de halkan kérdezném, hogy ki és milyen minőségellenőrzést csinált, ahol kijön az, hogy az AIM-7F/M minden körülmények között superior? 0-30k láb magasságban teszteltem.

Egyszer szakadt el cérna.

Ez a scoob zseni is beleállt a hülyeségbe anno, de kőkeményen. Sikerült kb. abban az 5-10 fokos head on megközelítésben repülnie, ahol az SA-5 képes volt találatra. A többi 340 fok meg le van szarva. A többiben nyílegyenesen repülő célt sem talált el a rakéta. Több videót is tettem fel. Erre még neki állt feljebb, amikor eléggé tapló kommentjére reagáltam hasonlóan + bizonyítékok meg látszott, hogy bizony nem tesztelte a lelkem.

Bocs, de ez miféle fejlesztői hozzállás úgy, hogy én kaptam asszem 1 hét bant, scoob meg nyilvánosan még annyit sem, hogy "itt bizony segghülye voltál kisfiam"...? Mert az volt a guidance értékek nyilvánvalóan rosszak voltak. Aztán hogyhogynem a mostani SA-2/3/5 FM az én adatszolgáltatásomo alapult részben bár a tömegek valahogy rosszak benne, de már megcsináltál úgy, hogy az első és második fázis tömege külön van. (Az én időmben még ez sem ment, ezért tömegek és tolóerők a második fokozatot modellezték és az első fokozoat virtuális volt, hogy a booster égésvégi sebessége megfeleljen.)

A játékmentet hogyan ne befolyásolná az, hogy pl. a vörös oldal az más DB-vel (enyémmel) Szu-25-tel pl. repül SEAD bevetést és képes SAM-et szétcsapni esélyt adva az kőkorszaki gépeknek? Vagy az, hogy a J-5/J-6 és Q-5 kazettás bombával is nekiesett a SAM-nek és 16 gépes packageben támadnak repteret és nem fejjel a falnak gyárakat és kvázi öngyilkosok lesznek 0 hatással? Vagy azt, hogy az első 4 órában legalább 250 járművet CAS-oltak szét? Vagy az, hogy az A-10 mennyiségét limitálom, mert a 2D világban overkill és lehetetlen DB-vel lebutítani? Két A-10 század a légifölény megnyerése után lényegében képes megnyerni egy hadjáratot 2D-ben, csak idő kérdése. Tehát a játékban a player kb. dísznek van. Javították ezeket?

Vagy azt, hogy a Szu-24 csapásmérő és önvédelmi képessége valós lett az R-60-nal és képes volt normális loadouttal repülni?
    Az, hogy az infracsapdák kb. ODS szintű beállításával bizony igen random légiharc eredmények lehetnek és nem az, hogy szemből indítva szétlövik egymást vagy egyoldalú eredmény, mert 1 launch = 1 hit kinematic range-en belül?

Stb.

A BMS-sel azért repülnek, mert ebben az állapotában jobb a DCS-nél. Vakok közt a félszemű a király. Én meg RPG-zek. Ez van. Nekem ez még mindig nem a repülhető állapot.

Nekem még nem sikerült valós harci helyzetben AIM-9M szintű rakéta elől kitérni soha. Ha nem talál rakéta az csak azért van, mert kinematikai paraméteren kívül indították ARH és a fenti IR AAM és afeletti szintnél és kb. véletlenül sikerült úgy, hogy nem is tudsz róla, legfeljebb utólag ACMI-on látod

Az, hogy lablesszel 1v1-ben tesztelve lehet kitérni tized másodperces időzítéssel az nem a realitás, mert ezt a büdös életben nem adja elő soha senki valós helyzetben. Harci helyzeben a kinematikai limiten belül indított AIM-9M szintű IR AAM és ARH mind talál. Én ilyen környezetben nem vagyok képes repülni, mert mentálisan értelmetlennek találom. Ez kb. fej vagy írás játék.

Tehát van a nagyon szar és legyőzhetetlen kategória AAM terén a kettő között lényegében semmi IR rakétánál.

SARH-nál meg a hordozógép radarja számít, de még az F-15C és F-18C is elég jól kezelhető 4. gen orosz gépeknek még MI-nek is. TE-ben van fejletlenebb rakéta és felrakható, de hadjáratban nincs, csak 3rd party helyszínen és elég vicces amikor - ha a DB engedi vagy moddolod - F-18C AIM-9H-val repül amikor annak IOC-je idején AIM-9M terjedt már fénysebességgel és volt Lima 6 éve.

Egyébként meg az, hogy évek sokszor tartó magyarázata után, ha valami szar n+1 megvalósítás után, akkor nem tudom, hogy mit kéne egy kis fórumon mást használni, hogy hulladék. Mert az. A szar akkor is büdös, ha azt mondod rá, hogy orrfacsaró.

Még Dee-Jay is elismerte, hogy a DB állapota katasztrofális pusztán csak a battalion rostert nézve. Na, az sem változott lényegében 15 éve. Ugyanazok a nevetséges választékok vannak. Nálam meg a vörös oldalon van vagy 40 a valódi VSz felépítésen és keleti blokkén alapulva. Ezt is megmutattam évekkel ezelőtt... Ők egy csapat. Én meg egyedül megcsináltam. A doksimmal megcsinálva kb. egy hétvége alatt kényelemes megalkotható a hulladék egyeségek és battalion slotok újrahasznosításával. Miután a módszerre rájöttem nekem sem került több munkaórába. A DB ennek ellenére úgy néz ki ahogy.

Most erre mit kéne mondanom? Így tovább...?

Tekitve, hogy a dispenser változtatások text copy + paste módszere 3 évig tartott nekem bizodalmam már nincs, hogy valódi fejlődés lesz, de lepjenek meg. Én lennék a legboldogabb.

Nem lehet azt mondani, hogy én nem tettem meg mindent az ügyérdekében...

Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.06.12. 01:43:07
  • VO101Tom
    Nem tudom, hogy anno BMS fórumán is ugyanebben a stílusban adtad elő a problémákat ("vicc kategória", "hulladék", "szemét", "szarok", stb), ha igen, akkor nem csoda ha nem ugrálnak ha valamit megint kritizálsz.
    Ne érts félre, nem személyeskedni akarok, de mivel én is évek óta vagyok benne szimulátor fejlesztésben hobbiból, első kézből tudom mondani, hogy ha ingyen és bérmentve, pusztán jófejségből csinálsz valamit a közösségnek, ha jön egy júzer, aki paraszt stílusban kiosztja az embert, hogy mekkora egy ótvar szar amit csináltunk, ezután akkor sem érdekel amit mond ha egyébként igaza lenne. Mert akármennyire igaz a probléma amivel jön, semmi joga felháborodni azon, ha valamelyik programozó elrontott valamit, vagy a saját prioritásunk nem azonos az övével. Ebbe senkinek semmi joga beleszólni, különösen akkor ha egy qrva fillért nem fizetett érte.

Nem tudom, hogy nálad mikor és mi csúszott félre Dee-Jay vagy Mav-JP felé, ha ennyire nem foglalkoznak azzal amit írsz, ha tényleg csak copy-paste lenne a javítások nagy része, akkor esetleg először ezt tisztázd velük: - lehet-e normalizálni a párbeszédet, és egyáltalán kérnek-e segítséget ebben vagy abban. Ha forrásanyagot is mellékelsz, az meg legyen tömör és kiemelve a lényeg. Senki nem fog 100 oldalakat átolvasni, hogy abból keresgéljen egy-két adatot, a forrásanyag gyűjtés és értékelés amúgy is a fejlesztési idő háromnegyedét elviszi. Az ömlesztve ráöntött forrásanyag, hogy "keresd ki ha akarod" meg általában azt jelzi, hogy a küldő sem biztos a dolgában, és nem ő akar bizonyítani, hanem a fejlesztőtől várja, hogy az találjon olyat ami esetleg megcáfolja az ő igazát. Hogy is mondjam, fejlesztőként az ilyet sem értékeljük, ilyenkor az anyag menni szokott a kupac aljára.

Ami a Falcon játszhatóságát illeti, ha olyan szar lenne amit leírsz, akkor már senki nem repülne vele. Főleg nem a hardcore szimesek, valódi pilóták, akik még mindig a törzsjátékos állomány nagy részét adják. DCS alatt pl sokkal vegyesebb közösséget találsz, ami nem baj, csak épp jól jelzi melyik mennyire mélyed el a részletekben. Hidd el, hogy hadjárat közben a lőtéri kutyát nem érdekli a vörös gépeken lévő bomba sorrend esetleg nem pontos, vagy a rakéta radar modellezési értéke lehetne jobb is. Illetve ha érdekli is, a JÁTÉKMENETET egyáltalán nem befolyásolja. Van egy jelenlegi modellezési könyvtár, ahhoz igazodsz, és ezt a játékot úgy játszod, hogy azok vannak benne. Pont. Főleg ha az eredeti értékeket nem is lehet tudni, mert annyira titkosak. Egyébként ha játszanál vele, tudnád, hogy itt sincs 100%-ban biztos találat Amraam-al sem, infrával meg pláne. Sőt ha betalál, akkor is nagyon sokszor csak damage-t okoz, mert nem olyan közel robban, vagy nem vitt ki létfontosságú dolgot. A taktika és manőverezés ugyanúgy rohadt fontos, és aki hülye, azt itt is lelövik pillanatok alatt. Aki meg odafigyel, azt nem.

Én azt elfogadom, hogy szerinted vannak hibái, de azt nem, hogy azok annyira komolyak lennének, hogy évekig el se indítsam. Vannak benne egyszerűsítések? Persze, MINDEN szimulátor borzalmasan primitív szinte kell hogy leegyszerűsítse a legtöbb dolgot, hiszen a valódi gépben számítógépek tucatjai végzik azokat a számításokat és kezelik azokat a szoftvereket, amit itt egyetlen, régi PC-n is jól tudsz futtatni úgy, hogy közben kismillió dolgot is szimulálnia kell, ami a valóságban elvégez a fizika meg a természet. Ha van is 1-2 jelenség, amit jobban is megcsinálhattak volna, a pro és kontra még mindig nagyon durván a BMS-el való játék mellett szól, főleg ha a b terv az, hogy hét éve el sem indítottál semmilyen szimulátort. És akkor a komplex hadjáratot, a sima eljárások gyakorlását, mindennapi repkedéseket nem is mondom, amikor csak együtt repkedsz a haverokkal.
  • molnibalage83
    Igazából a BMS4 fejlesztésénél is sajnos azt a szindrómát látom, mint a DCS-nél csak ez "egymodulos". Az F-16C modellezése egyre szebb, egyre jobb, csak igazából elég érdekes F-16-osokat modelleznek. Kb. a '90-es évek TFR podos low level PGM-es F-16C, de Sniper poddal, ami a valóságban kb. nincs már. TGP részen overkill, a TFR/FLIR podot meg gyakorilatilag nem látni a gépeken. LANTIRN korszakban volt ilyen konfig és mire megcsinálták áttértek az SV tapasztalatai után med és hi level csapásmérésre. Viszont van HMS és AIM-9Y is. Sajnos visszabutítani nem lehet annyira, hogy Block 25/30/32 legyen a gép.

Ez volt az F4.0 létezése a készítők szerint.

Az F4.0 megjelenésekor a környezeti modellezésen volt a hangsúly a gép modellezési mélysége egyáltalán nem volt kiugróan magas, egyes téren már az 1994-es Fleet Defender is elérte (AA radar módok.). A probléma az, hogy ezt az alapot mára teljesen elfeljetették

Az én általam felvázolt változtatásokat leszámolva az SP3/4 minimális fejlődése és szétbarmolásai óta - mert bizony vastagon csinált azt is - szinte semmit sem csináltak ezen a téren. 15 év alatt. És a legszomorúbb az, hogy ezt nem hiányolja szinte senki. 1998-ban az akkori nyugati gép vs. DPRK volt. A DPRK azóta ugyanaz a gépek meg a játékban egyre durvábbak nyugaton. És ez ellen szinte senkinek egy szava sincs. Az meg valahogy engem nem mozgat, hogy mindkét oldalon telenyomják legyőzhetetlen ARH és IR AAM-mel a gépeket azt csépeljék egymást...

Az adatbázist telenyomták szeméttel, de nem hasznosították újra pedig megmutattam, hogy mit és hogyan lehet és a miértet is.

7-9 éve vannak felvázolva és elmagyarázva azok, hogy mivel lehetne jobban modellezni a légvédelmet és egységeket csak DB változtatással. Nem csinálták meg sehol. A dispenser változtatások ami mezei text edit 4 év alatt sikerült implementálni a BMS csapatnak. Bravó... Egy major update kellett hozzá, mert egy small patchbe ez már túl sok lett volna... Áh...

N+1 példával lett alátámsztva, hogy a modellező értékek nevetségesek, marad ugyanaz a vicckategória. Ezekkel az értékekkel a valóságban minden rakéta talált volna a Sivatagi Vihar alat. Valahogy nagyon nem ez volt a valóság... De ha még ez nem lenne elég magát az evolúciót sem követi le az adatbázis.

A loadoutokkal sem kezdtek semmit a vörös oldalon ugyanaz a hulladék. 9 éve mutattam meg, hogy a rack-en a bombasorrend hogyan állíható be. Implementálták? Frászt. Pedig még az új BMS féle módszerrel is megmutattam...

A rackek 10+ éve ott vannak szemétként a DB-be. Senki nem állította be őket. Bakker csak ki kellett volna exrportálni a MOD-ból még el is magyaráztam...

A role score értékek ugyanazok a szarok, amikor kb. 8 éve magyaráztam el és mutattam be, hogy a vörös oldalba hogyan verhető élet és minimális ész. Persze akkor meg egyesek elkezdtek problémázni, hogy "de nehéz". Ja, ha nem instawin gomb a campaign launch...

JP-233 is kétszer lett implementálva...

stb. stb...

Szóval ilyen dolgok miatt modom azt, hogy szép fiúk így tovább, de azért üvöltök is belül. Kétszer megcsináltam azt amilyen fejlett lehetne a játék és ezt a részét szinte egydül. Az FF megszűnt a BMS4.32-ben mire lezártam azt, amit elképzeltem 1 hétre rá megjelent a 4.33. Kuka az egész.

Nekem ekkor fogyott el a türelmem...

Dee-Jay és Mav-Jp-nek asszem írok majd egy levelet, hogy akkor ezekkel erőlködjek vagy ne. Mert hiába magyarázok én el bármit, ha tojnak bele, hogy megcsinálják. Forrásokat is adtam arra amit modok...

Egy részére meg nincs is, mert pl. gameplay kérdés az, hogy a vörös oldal ne legyen kőhülye...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.06.11. 22:38:37
  • molnibalage83
    Azért nem repkedek, mert előtte moddolni kéne az egészet. Csak repkedni hébe hóba talán még volna hogy megtanuljak egyes dolgokat újra lassan, de arra is, hogy megint moddoljak és teszteljek több tucat órát, arra nincs. Pl. az IR kóddal is csinált valamit a 4.33 mert ugyanzon seeker range értékek ellenére sokkal messzebbről indítható az AIM-9M. (Ezt más is észrevette.) Tehát az eddigi moddolt értékeim mehetnek a levesbe, megint meg kéne nézni és tesztelni sokmindent. A franc se bírja ezt állandóan lekövetni. És ezek csak az IR modellező értékek. A battalinokokat is át kéne mókolni, aztán meg magukat a hajáratokat és role score értékeket is, hogy az ellenfél ne legyen kőhülye. Ezért hagytam fel a moddolással (is).

Amit írok annak semi köze ahhoz, hogy van- normális infó XY rendszerről. BTW az AIM-120 nem egyedi kb. egyetlen radarról sincs meg a kellő infó a modellezéshez érzésre megy, mert mennyiségi (modifier) és nem miőségi (egyes zavarási módszerek nem működnek adott rendszerek ellen) modellezése van az EW-nek. Kb. a zavarásmentes célfelderítés range értéke az, ami reális lehet a radaroknak és kb. ennyi. Semmi más. A radar modellezés kódja is totálisan nem valódi fizikai modell. Szóval tetszik vagy nem tetszik, érzésre megy a dolog. Nem véletlen volt a szovjet-orosz SAM-ek (és egy rakás másé is) köszönőviszonyban sem a valóságossal. Volt egy range érték, amihez kb. próbáltam bemókolni valamit. Csak pl. a Volhov esetén a Dvinához tartozó értékkel és a sebességprofilnak köze nem volt a valóságoshoz.

A játék egyetlen EW és IR modellező értékéhez sincs meg a szükséges műszaki mélység és érték az n+1 féle radar modellezéséhez - eleve radarok egy része fázisvezérelt pl. a Patriot és Sz-300 is. A Patriot pl. körökörös indítási zónával bír, ami úgy nem igaz, ahogy van, stb. Az IR rakétk esetén a valódi légiharcok során tapasztaltakból indultam ki, ahol az AIM-9M ellen is elég jól működött a flare. Ezt az alapvető dolgot se adja vissza és ne adta vissza soha a F4. 20 év után sem. Szóval lehet, hogy nagyon néztek majd, de ez DCS szintű n+1 faktornál levő LoL-ság az én szememben...

Szóval az a duma, hogy adat hiányában nem modellezik az ARH zavarhatóságát engem legfeljebb röhögésre kéztet. Így kényelmes nekik. Konkrétan kiderült, hogy ez a bug, amiből aztán feature lett... Erről még a topik is megvan még. Itt.

A HC szimsége ellenére azért gameplay egyensúlyt is figyelembe kéne venni.Igen, azt. Mert azért ez egy játék is. Egy EW-ben legyőzhetetlen fegyver számomra nem elfogadható egy olyan környezetben, ahol semmi más nem az és semmiféle absztrakció nem teszi indokolttá ezt. Főleg úgy, hogy elvileg az mecha legyezésű ARH sanszosan pl. megkajálná a vontatott csalikat. (Ez még nincs Falconban.)

Felvillantottam hogy két teljesen azonos alaphelyezetben, ahol csak relatív sebesség eltérés esetén az egyik radarcsoport (ARH) mindenre immúnis, a repfedélzeti és SAM radarok meg mindenre faktorra érzékenyek az egész egyszerűen védhetetlen álláspont...

(Pontosabban a többi radar is lehet immúnis, de reagálnak a modellező értékek változtatására, az ARH meg nem.)

A játékosok nagy része elsírná magát, ha tudná, hogy a SAM radarok modellezése hogyan működik, hogy az "MI"-nek csúfolt valami az hogyan működik. Okkal nem fejtettem ki soha. Szóval az hogy mit és hogyan modelleznek az sokszor inkább lustaság és nem villantják fel...
  • VO101Tom
    "Ameddig ez így van addig én nem fogok alap adatbázissal és ARH korszakban repkedni, mert ez egész egyszerűen szerintem nevetséges."
    Te egyébként sem repkedsz, nem tök mindegy ez neked? Most komolyan kérdezem, ebben téged mi szórakoztat?

Btw valódi Amraam képességei, radar felbontás és szoftveres fícsörök, hogy milyen csali mennyire hatásos ellene, arról te sehol nem fogsz kapni normális infót, ez annyira titkos, hogy NATO tagországok pilótái egymás között sem(!) oszthatják meg, hogy az adott ország milyen konfigot kapott az amerikaiaktól.
    Annyi legyen elég, hogy zavarás és csalizás már nem igazán opció ellenük, a képzés is túlnyomó részt azzal foglalkozik, hogy kinetikus energiát hogy lehet elhasználtatni vele, BVR-ban hogyan tudod messzebbről indítani, és mivel tudod az ellenfélnek megnehezíteni, hogy megtegye ugyanezt.
  • molnibalage83
    A kinti fórumon is feltettem a kérdés, de műszaki választ senki nem tudott adni rá...

A vadászgépen van radar, ami az azt hordozó gép sebességével halad. Még az F-15C esetén is elég könnyű a földháttér + beam + chaff-fel a STT lockot breakelni akár még zavarással rásegíteni..

Na mit csinál az aktív radaros rakéta? A hordozó rakéta sebességével halad előre és ennyi az eltérés más a radar saját haladási sebessége.

A kisebb méretű és hardveres hátterű ARH immúnius a Falconban mindenre addig a repfedélzeti radarok és SAM radarok meg nem még, ha adott esetben jó chaff chance és ECM modifier értékük van...

Ameddig ez így van addig én nem fogok alap adatbázissal és ARH korszakban repkedni, mert ez egész egyszerűen szerintem nevetséges.
  • VO101Tom
    TACVIEW-ban elég sok ACMI-t néztünk vissza, és ott azt látni, hogy ha idő előtt elfodulsz a célról, akkor az Amraam az utolsó ismert pozíció és sebesség alapján próbálja kitalálni, hogy a cél hol lehet mire Pitbull távolságra ér, de akkor már nem manőverezik azzal együtt. Pitbull-nál még megtalálhatja, de az csak akkor esélyes, ha a cél közben nem manőverezett jelentősen. A chaff és notcholás viszont ezek ellen nem sokat ér (ahogy valóságban sem), a kinetikus energiájuk elkoptatásával sokkal több esélyed van túlélni, mint bármilyen zavarással vagy csalikkal (ezért fontos, hogy ne menj közel, időben válj ki).
  • molnibalage83
    Az MCG-t ennyire pontosan modellezi a BMS4? Csinált már valaki tesztet, hogy mi történik akkor, ha indítás után radart lekapcsolja az indítógép és kifordul és csalva a célpont is irányt változtat? Kíváncsi lennék, hogy a rakéta merre repül tovább...
  • molnibalage83
    PoH-hez hadjárat.
  • molnibalage83
    Repvez, ne haragudj, de téveszméid vannak, de hogy ennyire, az nagyon meglep. Te nem játszottál soha az alap F4 és az SP3-mal..?????

Az SP3/SP4 durván megváltoztatta az F4-et. Az egész ICP-DED kb. akkor jelent meg, az SP3 nagyon, de nagyon durva kód upgradet kapott anno. A szimulátor történtelemben olvashatsz róla, aztán ess neki az RP5 manualnak és jöhet az SP3/SP4 manual és vesd össze az F4-gyel.

A DB-ben nem csak text értékeket írtam át, viszont a változtatásokhoz a kód egyes funkcióit ismertem meg azt, hogy a DB hogyan épül fel és milyen hackeléseket visel még el.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.05.10. 22:03:10
  • repvez
    Szerintem is a szokásos helyzet, hogy mind a ketten mást értünk adatbázison, de abban biztos vagyok, hogy rajtam kivül te sem érted a falcon szerkezetét és amit te modolásnál csináltál az csak a felszin kapirgálása volt és nem könyékig benne.Amig egy c++ vagy hasonló programozási nyelvben egy sort nem irtál hozzá vagy modositottál ami ténylegesen kihat az egészre addig az nem több mintha egy uj skint vagy egy uj modellt tennél bele, változik töle ,de a lényeg nem.

ÉS ugyan ez a helyzet az SP-s példáddal is, addig amig nem volt engedélyük, hogy az exét is modositsák addig nem tudtak érdemi változásokat eszközölni, a teljes jogi támogatás csak 2-3 éve van meg onnantól lehetett volna nekiállni annak, hogy egyszerüsiteni modositani az egész kódot a kor elvárásaihoz. mint ahogy a dx9re ugrással megjelent az árnyék és a shaderek használata.

A példám meg nagyon is pontos, mert amit modositottál az kb az , hogy a telefonkönyvben a kovács piroskát átirtad kovács irénkére és megváltoztattad a cimét hogy hol lakik, de a telefonkönyv programhoz ennek semmi köze, nem változott meg a menü meg a keresési algoritmusa.
    Persze erre is szügség van, pontositani az értékeket, de a legfőbb dolog az egész kódszerkezet modernizálása lenne .Csak így lehetne továbblépni és könnyebben hozzáadni tartalmakat.
  • molnibalage83
    Repvez, most mondjam, hogy a szokásos helyzet van? Nem ismered a Falcon szerkezetét. Én könyékig turkáltam benne moddolás közben és a kódról is beszélgettem egyes helyzetekben hozzáértőkkel.

Az SP3/4 óta lényegében semmit nem változott a Falcon adatbázisa. Itt-ott hozzátettek plusz txt fájlokat (pl. a rack-hoz, de az új és régi rack fájl is használatos) és radaroknál is van ez a BMS-ben (FF-ben semmi újítás nem volt), de benne levő értékek nagyrészt placeholderek, jelenleg legfeljebb az RWR használja talán. Ja és vannak AFM dat fájlok, de az MI nem AFM-et használ. Kb. ennyi.

A DB-TE-camp és a modellezés kód kapcsolata annyira, de annyira szoros, hogy egész egyszerűen nem mertél feloldani annak ellenére, hogy most már eszméletlen kötöttségekkel jár, ami 20+ éve még innovatív volt... Nem, az adatbázis a polírozás. Aköré épül fel az egész játék, hogy a hadjárat működőképes legyen. A 2D stat, bubble modellezés, radar slot, egyés morál számítástól kezdve minden a battalion szerkezetén és a benne levő egységektől is függ. A DB szerkezete matt lehet egy map griden csak egy objective, stb. Viszont az objective-hez van kötvi a Pri, amihez meg a camp. objetive és uint AI. A radar viszont mostani map szerkezet és obj-DB alaján csinálja a SAR képet. A battalionokra van kihatással a diff level, stb, stb.

Ha ezek közül csak egyet kiríúgsz, akkor a játék alapvető oszlopai dőlnek ki. Szerintem miért van az, hogy DX5/6 érából a DX9-ig juttott el, de a játék gerince még mindig 20+ éves? Szerinted hol normális az, hogy a DB része az egyszerű szenzor modellezésnél olyan balfasz, hogy a DB-ben levő ICD fájlokat és dat fájlokat egy 3. txt fájllal kapcsolja össze, amit manuálisan kell berhelni...? Miért nem minden az ICD-ben van?

Pont emiatt nem tud fejlődni és hagytam fel a moddolással, mert képtelenség protolni a változásaidat a major változások után.

A példád totálisan nem fedi a lényeget.
  • repvez
    Az adatbázis az a sokadik a sorban .
    A lényeg sokkal inkább az, hogy ezt az adatbázist hogyan tudja feldolgozni a program , mennyi idöt szöszöl a kiszámitásain ,meg hogy plusz dolgot az adatbázishoz mennyire bonyolult hozzáadni
    .
    Igen nem biztos , hogy a dx-en mulik a dolog, de a programozási stiluson és modernizáláson nagyon is sok..Gondolj csak az OOP(objectum oriented programing) amikor a falcon készült még talán hirbol sem ismerték, de egy ilyen struktura jelentősen tudja egyszerüsiteni a különböző részek szimulálását.

Az , hogy az adatbázis mit tartalmaz márcsa k a végén lévő polirozás.

Ez olyan mintha egy telefonkony programban azt mondanád, hogy a nevek felsorolása a legfontosabb, pedig az nem mindegy, hogy ezeket a neveket milyen kezelőfelületen keresztül és milyen gyorsan találod meg .
    Te sem szivesen használnál olyan programot ami még win95ben készült és csak akkor találja meg a nevet ha azt pontosan beirtad a teljes nevet, vagy egy win10es alatt két kattintással szürőkön keresztül megadja akár egy betű beirásával is.

Szóval ezért kéne az egészet a mai korra átültetni.
  • molnibalage83
    Nem vagyok biztos benne, hogy a modellezés terén a DX lenne a korlát. Inkább a DB. Az határol le szinte mindent.
  • repvez
    Ha sose kezdik el akkor mindig ilyen szutyok marad.
    Ahogy átirták dx6 rol dx9re , most is valami hasonló kéne dx11re legalább, ahoz, hogy a későbbiekbe bele tudják tenni azokat a dolgokat ami ahhoz kell, hogy az adott harverek és az oprendszer is normálisan kezelje.
    És akkor még a játék kinézetéér és müködéséért felelös dolgokat nem vettük, hogy ma már lehet sokkal egyszerübben jobb eredményt lehet elérni kevesebb kóddal mint régen .
    Vagy csak ha a CPU helyet a VGA is kivenné a részét vagy a több mag .
    A VR-re is egyre nagyobb igény mutatkozik, ehhez is kéne , hogy tegyenek olyan lépéseket most ami majd a későbbiekben megteremti az alapot ezek bevezetéséhez.
  • molnibalage83
    Mindig is teljes hozzáférésük volt, nem azért nem fejlődik adott része a játéknak, mert nem képesek rá. Csak egy kis csapat kódolási lehetősége véges úgy, hogy 25 éves szutyok adatbázis felfogása van, ami n+1 text fájlból és más elemből épül fel. Ma szemmel az F4 szerekeze egy szemétre való vacak, ezen nincs mit szépíteni...

Mivel "F-16 sim" a naval modellezésért nem törik össze magukat pedig az ASM modellezés egyben az ARM modellezését is lehetővé tenné, hogy azokat le lehessen lőni egyes SAM-mal. Mondjuk amíg nem képes szimultán célleküzdésre egyetlen SAM sem és radar - battalion slot limit is megvan, addig nehéz még radart és IADS-t modellezni. (Nincs modellezve sőt, egy játékos jobb, ha nem tudja, hogy egy SAM hogyan műküdik, az életben nem nyúlna a játékhoz akkor...)
  • repvez
    Hát nem tudom , én pont az ilyen mokolások és hackelések eltünését vártam attól, hogy megkapták a teljes hozzáférést a forrásfájlhoz és igy kedvükre modosithatnák a fegyverek és bármi egység tulajsonságait.

Remélem, hogy nemsokára tényleg megjelenik az uj verzió ha hinni lehet az emlitett március végi feature freez dátumnak akkor már lassan két hónapja megy a béta teszt és a javitgatás.
    A terület nagyobb változására számitok, mert amiket képeket megosztanak mostanában modellekről az mind csak ég vagy viz háttérrel készül a talajbol semmi nem látszik, ebből gondolnám, hogy igy kevésbé lönek le olyan dolgokat amit nem kéne hogy kiderülne a megjelenés elött.
  • molnibalage83
    Érdekes ötlet hajóról vagy szárazföldről indított CM hackeléses modellezésre.
  • VO101Tom
    Üdv.
    Zoomolásnak két módja van, lehet a FOV-ot fixen váltani széles és szűk látómező között, Az 5.11 FLIGHT STICK szekcióban keresd meg a Pinky Switch kapcsolót, ezzel tudod váltani. Ez működik radaroknál is. Eredeti gépen ez a boton van.
    A második mód a FOV-on belüli finomhangolás, arra a gázkaron lévő Manual Range tekerőgomb való. A controls 2.19-es Throttle Quadrant System szekciójában TQS: MAN RANGE Knob - Up és -Down gombok valók erre. Erre a funkcióra tehetsz HOTAS tengelyt is, A Controls Advanced lapon az Avionics control alatt állítsd be tengelyt a Range Knob-nak. Ez folyamatosan Zooomol két végállás között (de nem váltja ki a FOV váltást, csak azon belül finomít).

Kerék fékezésre beállíthatsz pedál tengelyt a Controls, Advanced, Flight Controls lapon a Brake (bal) és Right Toebrake (jobb) gombokra. Ha nincs repülős pedálod vagy nem lehet rá féket tenni, akkor a 6.01 Other Cockpit Callbacks szekcióban állíts be gombot a CKPIT: Wheel Brakes - Hold gombra, ez egyszerre fékezi mindkét futóművet.

Fordulás. Az oldalkormány pedálok lépkedése fordítja az orrfutót is. Erre a Controls, Advanced, Flight Controls lapon beállított Rudder Axis tengely szolgál, vagy a 6.03 Keyboard Flight Controls szekcióban állíthatsz be gombokat a FCTRL: Rudder Left és FCTRL: Rudder Right -nak.
    Viszont! Az F-16-ban az orrfutó lockolható, ami azt jelenti, hogy pedál lépkedése - például felszállásnál nekifutásnál - nem fogja az orrfutót fordítani. Ez fontos, mert nagy sebességen a legkisebb mozdulatra is nagyon instabil lenne a gép, pedig felszállásnál a pedál fontos lehet (oldalszélben pl). Az orrfutó fordítás alapesetben ki van kapcsolva, a controls 5.11 FLIGHT STICK szekcióban STICK: NWS A/R DISC MSL STEP SWITCH gomb megnyomásakor kapcsol ki/be. NWS jelenti a Nose Wheel Steering-et, ha ez aktív, és a gép fog fordulni, akkor a HUD jobb oldalán lévő kis kijelzőn az NWS A/R lámpa világítani fog.
    Ez egy kombinált kapcsoló és lámpa, a kapcsolónak és a lámpának repülés közben sok más funciója is van, amit most nem részleteznék.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2018.04.24. 21:34:26
  • falcon16
    Sziasztok!
    Abban kérném a segítségeteket hogy a BMS 4.33-ban a weapon MFD melyik bill. kombinációval lehet zoomolni, ill. a leszállásnál melyik kombináció fékezi a kereket il melyikkel tudok kanyarodni a géppel?
    Segítségeteket előre is köszönöm!