53049

Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
az AF-nek volt hyperlobby elérhetősége. -
Kis kuckó:
-
köszi szépen , régebben gondolkodtam, hogy megveszem , de igy jobb :)
-
Outerra hírek. -
nekem nincs hosszú listám:
-fizikai engine
-nagy felbontású domborzat
-AI fejlesztés
-MP kapcsolodás egyszerüsitése, mint a hyperlobby vagy hasonlo rendszer
-sérülés modell
-Repmodell fejlesztés
A többi kivánsággal oldalakat lehetne megtölteni, de ezek mindenképpen fontosak a mai kornak megfelelóen -
Ki mit kívánna egy virtuális Falcon 5-től.
Érdekes. Fura, hogy legtöbben avionikai fejlesztéseket várnának, de a környezettel kacsplatban semmiféle elvárásuk sincs. Szerintem ez egy kicsit skizofrén állapot. -
Wampa #33800 Ha valakit érdekel leszedi és megtudja mi ez -
Hoppá!
A jó hír, hogy elvben már tudok egyik DB-ből kiszedni gépet és berakni másikba. Tehát, ha lesz, akkor MolnyFalconba is bekerülhet.
(A Jaguar szar az 5.3-ban, az 5.5.3-ból szedtem ki a Jaguart. Egy apró hibától eltekintve tökéetesen működik.) -
"Te csak egy magyar vagy" Ebben az elvben gondolkodva (márha így van) én sem tulajdonítanék sok jogot a hozzászólásaidhoz. 1-es alternatíva.
Vagy csak egyszerűbben többre lennél képes mint ők. Nem látják a fától az erdőt.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!vagy csak nem akarják látni... Hustler egy idióta. Ennyi. Azon kevés dolgok egyika amelyikben veled egyetértek
-
Az AS-16 szintné bugos, konkrétan CTD-t csináln minden indítás, legalábbis az 5.3-as DB-ben igen. Azóta meg nem nyúltak a vörösökhöz. -
Arra pl. mai napig nem válaszolt, hogy a TE rész mitől esett szét atomjaira. Régen minden ott volt a megfelelő kategóriban. Most a SAM-ek egy része a mech egyésgeknél van, de egyes SAM-ek teljesen eltűntek a listából. Pl. az SA-11.
Az 5.5 hónapok óta kint van, de ezt mégsem javították.
n+1 ezer éves hibák vannak az adatbázisban. A vörös KAB bombák emlékeim szerint még mindig atombugosak. Kb. 2 éve posztoltam azt is, hogy hogyan javítható... -
Szerinte csak az az út járhatő amit ő lát szvsz. -
Mondhatnám azt is, hogy csak tiszteletbeli tag vagyok. Annyi bajt nem okozok már, hogy Hustlernek megérje kivágni engem. :) -
Most jött el megint az a pillanat, hogy Hustlert kedvem lenne egy picit szájbarúgni.
Az egy dolog, hogy nem figyel a bugpostjaimra, de hogy még ezek után neki álljon feljebb...
Nem tudom, hogy mi zajlik az FF csapatban, de egyes újítások lényegében mintha teszteletlenül kerülnének ki. Annyi a difi, hogy én legalább nem kamuzom be, hogy mindent olyan faszán tesztelnék és értenék hozzá...
Jópofa, hogy megkérdezik, hogy tag vagyok -e. Lényegében nem. A kapcsolataimat tudom használni, de az FF fejlesztéséből és teszteléséből lényegében 0 részt vállalok kb. 9 hónapja. Az FF fejlesztő fórumból amit én látok, az lényegében halott. Nyár óta kb. 15 poszt volt. Ebből fele az enyém. Egyes tagok válaszolnak a PM-kre. Ennyiben merül ki tagságom.
Khronik pl. feajánlotta, hogy az UI-n felül még installt is csinál az MolnyFalconak. Mindig is bírtam a scrácot. (És kurva jó Falcon videókat csinál.) -
Esetleg erre is lehetne csinálni. :) -
Apropó.
A Kecskeméti Repülőnap zenéi között is vannak jók, gondolok itt Evanescence, vagy Nightwish. Azok nem jók ?
(Nekem a Nightwish-Instrumental a csengőhangom, kicsit elfogult vagyok
)
-
Az király. Várjuk ezerrel.
Az pazar lenne, ha minden egyszerre jönne ki Decemberben. -
Közeleg. -
jah. Vannak elképzeléseim, némelyikbe bele is kezdek, de aztán idő/kedv hiányában abba marad. :( -
Hej, tényleg rég csináltal videót. Nekem mondjuk nem tetszik ez a fajta zene (?). 
-
nekem ez a következő jelölt. -
Ez lemaradt. Ez az 5. jelölt.
A mostani tempóval kb. 3-4 évre elég zene van FunFalconhoz.
-
Na, a gépek fegyverzetkonfigja a francia gépeket leszámítva kész. A Mirage F1 és M2k-C és Jag az piszkálva lesz, de a Rafale őszintén szólva nem érekel. (A 3D kabin amúgy is bugos.)
A szárazföldi egységek új járműparkja részben kész, és egy-két járműhöz kell még MANAPD.
Pár rakéta FM és modellező értéke van még hátra és a századok nagyságának belövése a hadjáratokoz. Ha ez megvan, akkor elvben lehet összerakni az adatbázist! -
Figyelek én is. Addigra lesz némi szabadidőm is :) -
Csinálj egy TE-t 'oszt jóvan. :) -
Ekkora hülyeség is csak nekem jut az eszembe. Ha sikerül eljutni 1 helikopterig vagy a légvédelem vagy valami ellenség szed le. Képet csak felszállógépről sikerült csinálni, de itt is aktív volt a légvédelem rendesen.
Mivel eléggé lőtt a légvédelem, hol a bombát, hol pedig a gépet néztem. Én úgy vettem észre, hogy talált a bomba csak valamiért nem robbant fel a gép. Próbát tettem Maverick-el is, az sajnos nem fogta be, viszont repültem FA/18-A-val, ott volt egy AGM 123 nevű bomba, az tutira befogta a célt elsőre. Csak leoldáskor robbantam vele együtt.
Feliratozás nélkül kicsit nehezebb lett volna. Gyakorlásnak jó volt. -
Ha lassan megy a reméllem igen. Ma úgyis sok időm van majd megpróbálom, hátha sikerül. -
Mert a TGP kódja képes arra, hogy létező 3D objektumokra álljon rá. (Talán még chaff és flare befogására is alkalmas!)
Viszont a bomba, mint "objektum" nem képes értelmezni azt, hogy hiretelen nem talajmagasságra megy rá a jelek szerint. Ez csak tipp.
Épp tagnap elmélkedtem rajta, hogy pl. lassú vagy lebegő heliket szét tudnál e bombázni. Közvetlen találattal elvileg nem, de ha alacsonyan repülsz akkor a heli alatt robbanó 2000 fontos bomba area effect hatása elég lehet. :) -
Sikerült egy érdekeset repülnöm. Oca Strike volt a mission. Elérek a kifutóhoz épp szállnának fel a gépek, a kifutó helyett a gépet fogtam be, na mondom ez sem lesz rossz. Befogás majd oldás. (GBU 10 GP´) A gép megkezdi a gurulást a bomba meg megy utána, a TGP szépen követi. Végül a gép felszállt a bomba ugy megy utána mintha rakéta lenne. A gép felszállt a bomba meg mellé ment. Érdekes volt az biztos. -
Váááááááááá, 1,5 napi szendvedés után megoldottam végre, hogy az SA-6 RWR ne legyen bugos. :)
Elvileg az összes alap SAM úgy működik, ahogyan én akarom, egy apró bugszerűség van. Néha beragad az RWR, és folyamtosan STT és indításjelzést ad már akkor is, ha a rakéta túl ment rajtad.
Mondjuk ez valóságos is lehet félig meddig.* (Az RWR ki be kapcsolása megoldja a dolgot vagy, ha lemész a horizont alá, akkor végképp megszűnik a lock.)
* Az Sz-75 és Sz-125 a valóságban tudtommal akkor is átrakható olyan üzemmódba, hogy akkor is küldenek korrekciós jeleket amikor nincs is rakéta a levegőben. (Ezt a jelet külön érzékelik a besugárzásjelzők.) Tehát ezzel valójában be lehet csapni a gépeket, ha szar látási viszonyok vannak, mert nem látják a rakétát, de az RWR alapján arra justhat, hogy rakéta úton van felé. Persze ez veszélyes, mert a kisugárzása mérhet a SAM-nak. Persze ilyen mélység soha nem lesz a Falconban szimulálva n+1 ok miatt. :) -
Sok értelme nem lenne. Kb. akkorra tervezem kiadni. Az MP stabilitás gyengébb lehet az 5.3 DB miatt.
Egy biztos, a tesztek alatt - bár egyik sem tartott 10 percnél tovább - egyetlen egy CTD-sem volt még agresszív time acceleration alatt sem. -
Ok. (lehet, hogy azt már a MolnyFalcon-al repüljük?
)
-
Ünnepek előtt vagy között. :)
Az igazi probléma a zene kiválasztása lesz. Már most vagy négy potenciáls jelölt van!
1. Persze nem ilyen tré minőségben...
2.
3.
4.
Az első kettő az igazán esélyes. A Jim Jamison féle Baywatch több okból is megfelel. Nem túl hosszú és egyéb lehetőségeket is nyiva tart. ;)
Sima Falcon videókhoz kb. 6-8 zene áll raktáron. :)
Addig MolnyFalcon ezerrel. Tényleg ki szeretném adni. Az utóbbi 1 héteben többet foglalkoztam vele, mint az emúlt 1,5 hónapban.
-
Az király ! 
Balázs: volt szó egy FunFalcon videóról. Azzal mi a helyzet ? -
Helyzetjelentés, a MolnyFalcon adatbázisa kezd célegyenesbe érni!
Egy újabb dolog szimulálsására jöttem rá elvileg, a radaros SAM-ek reakcióidejét tudom állítani, az alcsonyan repülés hatékonysága így jobban közelíthet a valóságoshoz! -
Most melyikről beszélsz? Az új FM-nél baromira érezni. Sőt, minden kisebb gépnél elég jól érződik a tömeg. A légellenállás meg aztán mindenhol.
Az F-15E-nél azért érződik kevésbé a tömeg, mert baromi sok üzemanyag van benne alapból, 22000 font tája. Viva CFT. Ehhez jön a gép üres tömege. Ha erre ráraksz 8 légiharc rakétát és két 2000 fontos bombát az tömegre nem sok. Légellenállásra az.
A probléma az új FM-mal az, hogy 50% üzemanyaggal az F-15C 10k magasságon 7.5G kitarott manővert sem tud full utánégetővel és 4-6 légiharc rakétával 400-420 CAS táján, mert iszonyatosan nagy állásszöget és légellenállást számol a gép. Ezzel szemben röhejes, hogy egy Szu-24/F-111/ Tornado jóval kisebb t/w aránnyal fegyverekkel magpakolva tartja ezen a magasságot utánégető nélkül az 5-5.5G-t...
A Szu-30/33 gépek megpakolva több tonna bombával 400 CAS táján 10k magasságon 6G-t visznek szinte sebességvesztés nélkül.
A régi aero data és új hajtómű tolóerővel nem esetlen kacsa az F-15E 400 csomó alatt. Csak ezt próbáltam ki, mert csak ezt az dat file-t küldte el Tom. Csak ezért meg nem tettem fel az FF4-et.
Technikailag az az érdekes, hogy a linearizált görbeseregek break pointjai - ezek a pontok adottak, ezek közé interpolál a progi - így a tolóerőnél és az aero részben nem ugyanott vannak. Ettől még megy. :) -
az mit jelent, hogy fura?És csak az f15nek volt jobb az FM je FF4 alatt?
Ezeknél nem befolyásolja a fegyverek sulya, mert már régebben is irtam, hogy nem nagyon veni észre a manöverek között hogy megpakolva vagy üresen megy a gép.
Hustlers hsz-e nem volt valami sokatmondó. -
Tom adott egy jó ötelet. Az F-15 új FM-je hozta be azt, hogy 400 CAS alatt olyan fura az F-15.
http://www.mediafire.com/?vqsg0c1mbmk7jdb
Ez az F-15E FM-je, de úgy, hogy az aerodinamika az FF4 dat fájlból jön, de a tolóerő és minden más a régi. Így nem olyan fura 400 CAS táján vagy alatta. Viszont a csúcssebesség asszem így nem lesz valós, mert az a része az FM-nek rossz. (Vagy lehet, hogy a tolóerő volt gázos.)
A simadata.zip Acdata részébe kell bemásolni, csak töröljétek ki addik, hogy f15e229.dat legyen a letöltött fájl neve.
A többi F-15 típussal is el lehet ezt játszani ez a mókát.
A "BASIC AERODYNAMIC COEFFICIENTS" és az "End of Aero Data" közötti részt kell kitörölni és betenni az FF4-ből jövő adatokat.
-
FF jövője by Hustler. -
Egyébként - asszem már írtam - annyira felületesen kezelik az adazbázist, hogy lényegében az ÖSSZES rakéta modellezése totálisan rossz. Indítás után az összes tömege 20-50%-kal (!!) nagyobb, mint kellene. A simdata csomagban a rakéta hajtóanyag tömege és a rakéta üres tömege külön szerepel.
Lehet, hogy terveztek valami exe változást anno, hogy egyik az össztömeg legyen és kivonja a másikat az egyikből. Ez estben negatív tömeg is lehetne lehet, hogy emiatt ezt elvetették. Most viszont mindenol a rakéta tömege = összötmeg.
Sokáig el sem akartam hinni, hogy ekkora hiábt lehetséges bennehagyni. Benne van. Atomdurva. Posztoltam, leszarják. Pedig ez alapvető dolog.
Ugyanis a rakéták csúcssebessége így más, mert a tolóerőt a nagyobb tömeghez lőtték be, hogy a csúcssebesség kb. azonos legyen a valóssal.- Igenám, de a nagyobb tömeg = nagyobb lendület = rossz kinematikai hatótáv, mert a rakéta gyengébben lassul. Egészem más profillal mennek a rakéták más tömegarányokkal és kisebb tömeggel.