53049

Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
Guns only szituációkról beszéltem -
Na ez az, akkor itt bele lehet menni, hogy guns only, aim9P...M...X ? mert mindegyik más taktikát követel.... -
Az, hogy mikor miért emelkedik valaki az elég sok dologtól függ. Ez az egyik. Víszintes közepes-kis sebességű fordulóharcban talán egy F-86 is megfog egy Mirage III-ast. Az meg szépen elkedz emelkedni és az F-86 meg csak pislog... Ugyanez van F-15 vs régebbi gépek esetén. Ahogy modtam az volt a nagy difi, hogy az F-15 kiálhatott volna elvben simán egy F-86 ellen is, azt is lenyomta volna. Minden helyzetben superior volt minden régebbi vadásszal szemben. -
TB már átkért benneteket kékre, de még nem dolgozták fel a kérelmet... -
axenet1983 a skypom, szombaton leszek délután -
A Red Flag-en VO század pedig red oldalon, most akkor hogy hova???? -
Szívesen benne vagyok, már régen űztem az "ipart" ;)! -
Már bocs, de nem azért emelkedek ki energiával, hogy hatótávon belül maradjak a jobban forduló géphez viszonyítva.
A dogfight-ban nagyon fontos, hogy meg tudd becsülni az ellenség sebességét, és képességét, a fordulók alatt könnyen kalibrálható, és ennek fényében alkalmazhatod a taktikád. -
Akkor irány a dogfight szoba, mondjuk hétvégén ? -
A DCS még valóba sok hiányossággal "küzdd", de attól, hogy az A-A raksik nem reálisak, a gépek aerója tényleg jó. -
Sajnos ez sem igaz...
Ugyanis a 2. és 3. generációs gépeknél is a nagyobb szárnyterhelésű gépek úgy verték meg a régebbi gépeket, hogy a nagyobb tolóerővel emelkedés közben is fordultak és a forduló kör vetülete miatt ugyebár a kisebb tolóerővel, de gyorsabban forduló gép körén vagy azon belül tudtak maradni úgy, hogy emelkednek is.
Az IAF pilóták ezért döbbentek meg az F-15 tesztelése során, mert az újabb és újabb gépek vertikális dogfightben győzték le főleg az előző generációt. Ezzel szemben az F-15 ezt is (!) tudta, csak éppen vízszintes fordulózásban is annyira ott volt a szeren, hogy bármelyik korábbi vadászt megfogta volna még emelkedés nélkül is.
A fent említett emelkedés és "kör ellipszisesítése" is a manőverező légiharc alapfogásai között van... -
Ha mindkét gép vízszintes fordulóba kényszerült, egy teljes forduló alatt fel kell mérned a helyzetet, hogy előnyben vagy e. Ha nem, akkor B tervre van szükség. Hasonló helyzetekben számtalanszor tapasztaltam, hogy nagyon tudják tépni a botkormányt, ami természetesen sebességvesztéssel jár. Lehet könnyebb az ellenfeled, ha megtartod az optimális energiát, hiába fordul gyorsabban, bele tudod húzni olyan manőverbe, hogy fentről mosolyogsz rá, amikor ő épp towert állít a levegőben, vagy próbál valamit improvizálni.
Sokat lehetne beszélni erről, hiszen a gyakorlat számtalan szituációt szül, és a sok gyakorlat rutint. -
Ahhoz két teljesen azonos FM data gép kellene, és akkor jönne ki az, hogy melyik engine mit számol belőle. Én spec azt sem tudom, hogy a DCS milyen adaból dolgozik a gépeknél...
Számomra az is kisebbfajta sokk, hogy az elmúlt 1 évig semelyik rakéta nem bírt semmiféle FM-mel. A nagy része most sem, am meg igen, az is pontatlan még "kilóra is". Legalábbis az az adat, amit én kaptam mástól ezt sugallta. -
Bocs , csak még 1 komment, aztán bezárom az sg fórum ablakot egy időre...mondjuk 1 évre :D
Az előbb rosszul fogalmaztam... MINDIG a turn rate számít, függőleges harcnál is, akinek jobb, az szöget nyer a másikon, ami a BFM lényege -
Úgy érzékelem, hogy fej-fej mellet van aeróban a két szim, de ha választani kellene, akkor a Falcon, de ez már csak egy zsigerből indukált érzet ;). -
Visszaveszek, híremet se fogod hallani, megígérem.... jó számolást, várjuk a mododat, hogy csak azzal repüljünk, remélem 35 könyvtárat kell majd feltenni hozzá kézzel

-
Persze, ez csak irányelv, amit leírtam.
A vízszintes/ vs függőleges dologról annyit, hogy természetesen nem csak vízszintes sík létezik... viszont ha valakit bele tudsz kénszeríteni vízszintes fordulóharcba, akkor bizony a turn rate számít....
( nagyon halkanmegkérdezném, hogy összehasonlítottad a Lock on fizikáját a BMS-el? Tapasztalatok? ) -
Én értem, hogy te régóta foglalkozol a falconnal, meg biztosan aerodinamikai szuperzseni is vagy, csak a gyakorlat baromira más, mint az elmélet.
Az ilyen dumától tudok felrobbani. A játék kódját és FM data értékét nem tudod meghágni öregem. Olyan, mintha azt akarnád bizonyítani, hogy a 2+2 = 4 az csak elmélet, de a gyakorlatban nem annyi. Ez már fájdalmas.
Amit leírtá la level flightról az pontos, cska ki tart fejben 5 számot? Én adtam helyette egy CAS értéket. Na, mi ez, ha nem a gyakorlat központúság? Nem kell interpolálni, nem kell semmit közelíteni. Ránézel a sebességmérőre és voilá. Ja, és 25k felett meg értéket sem adtál meg, bár ott amúgy sincs már dogfight.
Egyébknét hol fikáztam...? Adtam egy használhatóbb alternatívát. Ha ez neked fikázás.... Ugyanis a 440 CAS emelkedés közen is használható, amikor a p,T értékek miatt a CAS folyamatosan változik.
Szóval azt javaslom, hogy tényleg vegyél picit vissza...
Peace -
Az eddigi tapasztalataim alapján (Lock on több ezer óra dogfight, EU bajnokság 2 vs 2 3. hely, több ma is hajaózó pilóta részvételével, az első két helyet f15c típus vitte, mi SU-27-el repültünk, megjegyzem, még az orszok is F15-el neveztek...) azt mondom, rutint kel szerezni, sok "éles" közelharc humánnal, és kitapasztalod a gépet különböző függesztményekkel, kiindulópontnak jók az alább említett adatok, de édes kevés. Aki szinte csak vízszintes fordulókkal akar megnyerni egy közelharcot, akár kattinthat is, nagyon fontos, hogy mindig fentről csapj az ellenre, plusz tartalék energiát jelent, és ezáltal rendkívül előnyős pozíciót, még ha nem is kerültél még a 6 órájába. -
Amiket írok, azokat nem véletlen írom, olyanoktól hallom, akik ezzel nem keveset foglalkoznak, közűlük sokan aktív pilóták, és veled ellentétben nem csak diagramokban, hanem a valóságban is bizonyítottak, legyen az a szim, vagy legyen az a "real viper". Én hozzájuk képest piskóta vagyok, ekkora lehet maximum az arcom. Az öreg rókaságról meg annyit, hogy nem kevesen már az F4 beta tesztelésénél ott voltak a fent említett úriemberek közül.
Én értem, hogy te régóta foglalkozol a falconnal, meg biztosan aerodinamikai szuperzseni is vagy, csak a gyakorlat baromira más, mint az elmélet. Ezt lehet te is megtapasztalnád, ha kimásznál a modellező értékeid közül és repülnél a "community"-vel, ahol a fent említett úriemberek is tartózkodnak. De nem, ezt nem teszed, viszont gyakorlatilag mindent lefikázol, amit kiírok a szintén fent említett úriemberek "tollából", mert te jobban tudod.... akkor most kinek nagy az arca ? -
Olyan, hogy ideális, nincs. Attól függ, hogy mit akarsz. Legggyorsabb forduló, vagy legszűkebb....? Gondolom te a leggyorsabbat akartad. Én meg mutattam egy egyszerűbb módszert, mert nem kell hozzá fejlben tartani csak egyetlen számot, mert a CAS látszik. Ezen felül okkal ajánlottam a programot, mert magával a játékban található FM adattal dolgozik.
Ezen felül víszintes fordulózással egy kicsit is tapasztalt pilótát nem fogsz meg...
Ne vedd sértésnek, de attól mert többet repülsz és VFS tag vagy attól talán hallgathatnál az "öreg rókára" aki mellesleg nem hülye aerodinamikából. Kicsit sokszor érzem azt, hogy nagy arcod lett, mióta VFS tag vagy... -
Nem. tegnap én győztem az alkohol felett , mind elpusztítottam
-
Alkohol 1
Axe 0

-
Balázs, ha bármit írok ide ezentúl, te fogd be a szemed, füled, de még az orrod is, mert te úgyis jobban tudod... -
-
? -
Légyszi már ha asszed, mutasd már meg nekem, így pár sör után szívesen megnézném ahogy túlfordulsz és kettéhasítasz
-
Asszed? Te zseni vagy... kösz a tippet
-
Az ilyen sávos meghatározás helyett meg egyszerűbb a CAS érték belövése, mert az alapján van felhajtóerő, és abból jön ki a leggyorsabb forduló. Az F-16-nál ez asszem 400-440 CAS táján van. -
Nem mondod, tényleg ?
-
A bibi az, hogy ez vízszintes fordulózás. A légiharc meg sajnos 3D-ben zajik és a gravitációs és a tolóerő változása szépen bekavar.
Egyébként az f4doghouse.exe nevetű programmal kiszedhető a játékból az összes performance diagram, amit a dat fájlok határoznak meg és tömeges is beállíthasz, ott látszik, hogy mire képes a gép, mert a felrajzolja a diagramot.
Ha valakinek kell, akkor felrakom. -
Erről jut eszembe, (témaváltásnak) ...
"Sustained corner speed", erről megy a vita minden BMS fórumon, mi a légiharc fordulóban ideális tartott sebesség és G , és persze mindenki mást mond. Tegnap baromira ki lettem erről oktatva, Snarble aka Wowzer által (sztem a legkeményebb 3 falcon dogfightolók egyike) :
1. Mach alapján kell nézni ezt a sebességet, ez adja a leghasználhatóbb értékeket.
2. Az ideális forduló sebesség arányos a magassággal (BMS-ben is) :
sea level .62 M
5000ft .7 M
10000ft .76 M
15000ft .9 M
25000ft 1.0 M
(ezek 4 AIM9 és teli üzemanyag tartály, valamint 8G-s folyamatos terhelés mellett érvényesek)
3. A fentiből következik, hogy az ideális forduló sebesség függvénye az üzemanyag mennyiségnek is, minél könnyebb a gép, annál kisebb sebesség az ideális
4. Szintén a fentiből következik, hogy az ideális kitartott harci forduló 8G
5. Természetesen tudom , ezt mindenki tudta, de alkalmazta is dogfightban? Ha ezzel tisztában vagy, e szerint választod meg a forduló sebességed dogfightban, és meg is tudod azt TARTANI, akkor jó eséllyel győztél... -
Srácok, relax, egymásnak ne ugorjatok.
Semmi gond nincs az off topiccal, a laza légkörrel meg pláne.
Én a kicsit szurkálódó megjegyzésemmel csak arra akartam utalni, hogy a harci repülő szimulátorok között a Falcon jelenleg a "leghardcore"-abb , és folyamatos vérszívása megy minden falconos fórumon azoknak, akik "arcade"-abb repülős programokat emlegetnek. Semmi komoly dolog nem volt e mőgé gondolva...
Gondolom Razor is csak erre akart utalni, de valóban, ez a fórum jóval idősebb , mint pl az én falconos pályafutásom, és valóban nem csak "rólunk", jelenleg aktívan falconozókról szól...
A meghajlást meg köszönöm, igyekszem néha itt is átadni ezekből a dolgokból... -
Wampa reloaded #45672 Nem, csak arról van szó, nekem ez a topik Vipera, Gundi, Boconadi, Repvez, Joe, Leonsilver meg Scott.
Biztos kihagytam pár nevet...ja, Balage is, bár én nem vagyok nagy fanja, de ez az én szocproblémám.
Ne érts félre, Axe-t mindig elolvasom, tetszenek a videoi is, meghajlok azelőtt, amilyen szinten beleásta magát a Falconba.
Itt csak kicsit zavart, hogy baszogat az off miatt, holott elég sokszor, a hosszú évek alatt, ment az off és senkit nem zavart- ezért volt ez egy barátságos topik, vagy baráti már már, ellenben mondjuk a Lock onossal.
Viszont őszinte leszek veled, a te wingmanes back-up posztod előtt már értetlenül állok.
Főleg azért, mert nem tudom ki vagy és miért válaszolsz arra, amit Axe nak irok.
Amire egyébbként sok választ nem vártam és azért irtam csak ennyit, mert nem ellenszenves a srác.
Úgyhogy, ha úgy érzed, túl tudsz lépni ezen, ami nem is a te ügyed, akkor tegyünk így.
Megleszünk mi itt egymás mellett, te átugrod amit ezer évente egyszer beposztolok, én meg ugrálgatom amiket te posztolsz.
-
valaki tudna nekem segiteni,gogy a gázkar mekkora uton vagy szögbe mozog a különböző tartományoknál?milyen távol van a forgáspontja elfordulás szöge stb..Erre a részre gondolok
-
ja, meg eddig poén volt a vörös oldal , de most már herótom kezdett lenni -
de ez így lenne fair. először piros voltál most kék leszel. -
Hehe , 87th Striker :
In the first Red Flag the 87th flew Red Side. This time we will fly the Blue Side. -
Semmi infóm nincs ilyenekről jelenleg... -
copy that :)
Axe bácsi nem tudsz valami titkos frissítésről? új gép vagy új pit ?