53049

Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
Nem számoltam meg, de ebből valóban használható, aminek értelmes hadjárata van azok A.S hadjáratai meg az enyém lesz majd. A többiben tudtommal nincs ilyen, a Balkanon van talán valami WIP. -
Talon11 #46672 Értem....tehát jelenleg úgy 9-10 db helyszín van...
-
Miért lenne benne? A BMS4 csapat kóderekből áll. még a 10+ éves szar DB-vel sem foglalkoznak. A BMS4 csapat örömmel fogad 3rd party helyszíneket, csak még supportálni sem supportálja rendesen, mert a sim könyvtár minden hadszíntér számára közös. -
Nézd meg az alábbi linket a hadszintér készítésről.
Itt egyenlőre eléggé részletesen megy lépésről lépésre.
manual
Persze a Geo adatok kinyerésére vonatkozó link már halott de itt meg lehet találni a terphez az említett Geo file-okat.
-
Talon11 #46669 Amúgy Molni, hogyhogy nincs benn alapból a Balkans a BMS-ben? -
Vannak akik elvileg dolgoznak új hadszíntereken, keresed meg őket a kinti fórumon. -
Gondoltam hogy szöszmötölős a dolog. De ez nem izgat, rengeteg holtidőm van amikor már én sem tudom hogy mit kellene csinálni.
Mennyivel előrébb lenne a tisztelt hadszintérfejlesztő társaság ha a PMC-s térképeket engedné az idióta tulajdonosa, hogy renberakja a falcon közösség. Nem is értem mit duzzog még, mert így klotyón lehúzott idő volt az összes hadszintere.
@Repvez
Igazából nem magyarországra fáj a fogam hanem az öbölháborús irak / kuwait-ra.
De előbb persze szeretnék teljesen tisztába lenni a dolgokkal és kipróbálni a hadszintér csináláshoz szükséges tool-okat.
Ha addig el tudok már jutni gond nélkül, hogy egy 64x64-es terep, domborzattal és egy darab textúrával megvan, +1 reptér, akkor jöhet a többi dolog, hogy mit hogyan kell majd csinálni. -
Ehhez én nem értek, de a bibi az, hogy az utakan minden egyes tile elemen kézzel kell definiálni és akkor még a Tacedit-tel minden objektum közötti linket és pri/sec objetcive-et és számtalan mást megcsinákni, hogy PAK-map és használható roadmap legyen. Nem véletlenül nincs igazán funkcionális helyszín az RF-et leszámítva... Azon is 6 hónapot dolgozott A.S. Egy ilyet egyedül megcsinákn totál reménytelen, mert egyszerűen nem csak nehéz egyes része, de manuális és mononot unalmas favágás. -
Régebben én is nézegetem a lehetőségét,de nem találtam elég forrást hozzá ami a teljes folyamaton végigvezetett volna.A magyarország SRTM 90m-es pontosságú domborzatát geoTIFF formátumban letöltöttem,de nem tudtam, hogy LEsz belőle a Falcon által emészthető dolog.
A geotiffet inen töltöttem le
Illetve itt van egy elég friss terrain editor progi :Monster's editor -
na,.. mint mindig... a beírt kérdés után lelem meg magam is a választ....
dem2terrain letöltése megvan. -
Kutatgatom és olvasgatom az új hadszintér készítésének módját. Szeretnék eljutni oda, hogy magát a felszínt meg tudjam csinálni a texturákkal.
Ha jól értem először is ki kellene nyerni bizonyos adatokat egy digitális térkép adatbázisból.
Gondolom magassági adatok, illetve a PMC-n olvasva ott magát a területet le lehet fordítani falcon terrain-ra és ehhez jön a magassági adatok.
BMS-en ezt linkelték be. 14 nap ingyenes használat.
http://www.safe.com/fme/fme-technology/fme-desktop/trial-download/
A leírás szerint ez a progi fogja egy ország meglévő *.shp file adatait és átkonvertálja *.e00 file-okká amik kompatibilisek a dem2terrain-al. Ha jól értem itt lehet összepárosítani a földet és a domborzatot, utakat, településeket stb...
Nos itt most meg is akadtam mivel a PMC-n a dem2terrain letöltési linkje törött. A BMS-en meg nem találtam hozzá linket. A google találatokon meg nem tudok kiigazodni, ugyanis rengeteg minden belekeveredik.
Valaki tud segíteni?
-Ezután meg jönne a felszín LOD1-10 texturázása amit a Monster féle Terrain Editorral meg lehet csinálni.
-Repterek lerakása, retér felszínének síkká tétele.
és kész, egyenlőre itt megállnék :D
Ha valamit rosszul értelmeztem volna valaki javítson ki!
Visszatérve a korábban kérdezett szegmensekre.
A 64x64 -es területbe (550nmx550nm) bőven beleférne magyarország és a környező országok java része. ;)
KÉP
-
Talon11 #46662 Azon már repültem az AF-ban...
Bp.-től el lehetett menni akár Londonig...
-
128x128-as a bazi nagy Europe. Köztes nincs. Vagy 64x64 vagy 128x128. Elvileg a 256x256 valaki szerint menne, de a 128-as is értlemetlen, mert a BMS4 féle alap fájlokkal az ATO és a földi háború főleg a soha nem nem fejezett PMC hadjáratokkal az AI egy kalap szar. Ekkorra térképnek nincs értleme, mert az AI-nál is tökéletes refuel képesség kellene meg normális tanker eloszlás, stb. -
Kapido #46660 Köszönöm a segítséget. Egy olyan profilt már találtam aminél a HAT kapcsolók is működnek csak kalibrálni nem tudom őket. Már kísérletezem a key mapper-rel. Egyelőre kevesebb sikerrel... -
Nekem G940 van. Inkább leírom, szerintem egyszerűbb.
A Falcon nem mai játék, ezért van pár gond a konfiggal. Először is, a setup fülön kiválaszod a botkormányt, és azt utána NEM állítod át másra. Ott látod a botkormány tengelyeit mozogni, meg a hat-switch-et, stb. Ha itt átállítod mondjuk gázkarra, akkor minden tengely beállítást elfelejt. Én botkorményon hagytam. Sajnos ekkor a gázkaron lévő két HAT-switch nem programozható. Próbálkoztam már mindennel, falconon belül és windows key mapperrel is. Semmi eredmény...
A beállításoknál az advanced-re klikkelve tudod a tengelyeket beállítani. egyszerűen kiválasztokd, hogy meliyk funkcióhoz mit akarsz használni. Nálam a flight control fülön a yaw trimm, és az avionics fülön a Cursor y - Mini y tengelyt kellett inverzre állítani.
A gombok kiosztását szerintem felesleges átküdenem, de ha küldesz e-mail címet privátban, akkor elküldöm, ezen nem múlik. Azt neked kellene eldöntened, hogy mit akarsz boton és mit a gázkaron használni. Én TMS, DMS gombokat, pinky switch-et meg a weapon release/gun gombokat raktam joy-ra, CMS, slap switch meg a különböző alap mod-okat pedig a gázkar gomjaira. Egyátalán nem F-16 autentikus, de nekem így kényelmes. -
Ha jól tudom itt senkinek sincs G940-e. -
Kapido #46657 Nem töltenétek fel egy G 940-es profilt próbára?! -
Új hadszintér kreálások kapcsán kérdem. -
Molni!
Hadszintereknél csak a 64x64 (550nm x 550nm) szegmenset tudja kezelni a kampány?
Vagy még elbír a 128x128-al is?
Lehet olyan hadszíntér ami a kettő között van? -
Talon11 #46654 Amúgy persze nekem is csődöt mondott az eredeti key config, úgyhogy ezért is vagyok kénytelen a régebbi configot használni... -
most nincs elöttem,de ugy rémlik,hogy az utolsó munkafuzet lapnál ott lesz a kész kódrész amit csak copy pastézni kell,de commentben elvileg le van irva a folyamat az excelben.
De elég ha megnyitsz egy másik key filet és az általag generált sorra kicseréled azon a helyen ahol a régibe szerepelt. mert lényegébe ezcsak azt változtatja meg,hogy melyik bill gombot melyik joy gomb szimilája.
Holnap majd jobban utána tudok nézni -
Kapido #46652 Egy kis segítség kéne... A különböző fülek által generált kódokat a TXT fájlban egyszerűen egymás alá bemásolom? Pl.: DX Buttons és a POV Hats -
Razor18 #46651 No pain, no gain...
-
Kapido #46650 Köszi ezt kipróbálom! Bár ezzel lesz meló.. -
ha hosszutávon akarod használni és ugy hogy mindig ugyan ugy müködjön akkor készits egy saját . key file-t. először nézd meg a winbe a játékvezérlő setupnál, hogy melyik számra melyik joy gomb villan fel, ezt irt fel egy lapra,majd a falcon mappái között a confignál talán lesz egy keyfile generátor excel táblázat.
It ki tudod választani, hogy melyik számú gomb mit csináljon és az elkészült kodot kimásolod egy txt fájlba majd key kiterlyesztést adsz neki . ezután a játékopn belül a lenyió menűnél kiválasztod a saját beállitásaidat,a tengelyeket,meg az advanced menü lenyiló ablakainál hozzá tdod addni.
Igy ha ujra telepited a játékot az elmentett key filet visszamásolva a funkciok megmaradnak ahogy volt.
Egyébként nekem egyedül azzal szokott gondom lenni, hogy nem minden tengelyen lehet inverz modot kapcsolni és van mikor forditva müködik mint ahogy kéne. -
Razor18 #46648 Sajna fogalmam sincs a G940-ről. Nekem Saitek X-52-em van, azon minden gombhoz olyan billentyűzet-outputot rendelek, amilyet akarok, aztán ahhoz hozzáhangolom a BSM-ben a funkcióbillentyűket. Azt végképp nem értem, mit értesz az alatt, hogy nem tudod az egyes hardvereket szétválasztani, gondolom a funkciójukat illetően? -
Razor18 #46647 Értem én, mindenkinek meg kell tanulni valahogy, de a nagyon alapdolgokat illik még offline, a manual aprólékos átolvasásával kezdeni szerintem. Egy-két küldetést nyomtam én is Axe-el úgy, hogy többet kérdeztem, mint amennyit illene, de nem igazán akartam ebből rendszert csinálni... -
Kapido #46646 Akkor én is had fárasszalak benneteket...Már vagy két napja szenvedek... Nem tudtok egy normális F-16 szerű beállítást Logitech G 940-hez. Egyszerűen ha a játékban szeretném beállítani, akkor nem tudom elszeparálni a joyt, gázt, pedálokat. Letöltöttem egy profilt és beállítottam, hogy ne a játékbeállításokat használja, hanem a joy-ét: így működnek a tengelyek, de a gombokat lehetetlen normálisan átállítani, összekeverednek a játék és a joy beállítások. Próbáltam a joy profiljában és a játékéban is , de egyik sem jó... Ötleteket profilokat szívesen veszem!
Ehhez képest a DCS beállítás leányálom.
Előre is köszi! -
Erről egy másik srác jut eszembe, Axe-al vagy Janával repkedtünk és csatlakozott hozzánk ( asszem előtte Lockon-al játszott) valahogyan fel tudott szállni és jöttek a levegőben a kérdések mivel semmit sem ismert még. Mikor megkérdezte, hogy melyik gombbal kell bombát oldani vagy rakétát lőni hát szakadtam.
benne is volt valami repkedés féle, de ő nem akart 10-15 percig repülni a területig, ő azonnal akart mindenkit lelőni :) -
Razor18 #46644 Nem is állítottam egyiknek sem az ellenkezőjét...
-
Az életkor nem kizáró ok, ezen a TS-en vannak fent fiatalok is, akikkel soha semmi gond nem volt. Jelzem, talonnal sem volt gond, nem balhézott ő sem, csak egyszerűen fölösleges neki ez, ha úgysem akar beszélni senkivel. -
Razor18 #46642 a #46636-ra...
F***ér nincs ezen a felületen "Edit" gomb?
-
Razor18 #46641 Bocs, az előbbi Axe levelére volt válasznak szánva... -
Razor18 #46640 ...úgy, hogy eleve billentyűzettel repülsz!! 
A partvonal széléről "némán" azért követtem a történet kéthetes evolúcióját. Picit szerintem a kezdeti LOD-os meg mod-os kérdések alapján mindenki azt feltételezte, hogy rep. tudás terén is ilyen advanced a srác, bár a joy hiánya elég beszédes volt szerintem.
Ehhez jött még többektől a dicséretes segíteni akarás, a jó szándék talán kicsit el is vakította a csapatot, nem igazán szúrt szemet senkinek a kicsit(?) szétszórt, tőmondatos "chat stílus". Én mondjuk elég gyorsan megnéztem a nick mögötti életkort, így aztán mikor pikk-pakk eljutottunk a TS hozzáférés kiosztásához, akkor azért nálam egyből kigyulladt a piros lámpa, csak nem akartam beletrollkodni, hogy "Vigyáááázz!"... mint a gyerekszínház közönsége, mikor Piroska "nem látja" a színpadon a 3 m-re mögötte ólálkodó farkast...
A "tucc-tucc zenehallgatásról" meg rögtön eszembe jutott egy-két reppenés még a "publikus" TS-en, ahol rendszeresen akadt valami gyökér trollnövendék, aki belépett, oszt elkezdte nyomni a mikrofonjába ezt a hígfos zenét... (nem Talonról beszélek, jelzem)
Nem szeretnék utólag okosnak tűnni, még kevésbé bármit is kritizálni... -
Az. -
PakFA T-50
hurrá, még egy projekt aminek semmi értelme
-
Nem népszerű a BMS ? Sztem megszámlálni sem tudom, hogy hány valódi pilóta megy haza a bázisáról, hogy még otthon BMS-ezzen kicsit, igaz Tibi ? :D (az én ezredemben van 10 kb) Szerinted miért ?
Házi feladat, gondolkozzál ezen
-
Ja, amikor 30 fokos "check right"-ban tartod a fingertip-et már 10 perce "anchor right stp3" , de a rádióban hallod, hogy bent már javában megy a buli, a mutatóujjad meg már rég a triggert markolássza, akkor kell némi érettség, hogy az ember ne kezdjen eszetlen hentelésbe ... meg amikor már épp majdnem indítótávolságban van az a fránya mig, de az 1es gép beszól, hogy "hunter 6, hook south" és te kifordulsz, mert ez a parancs...
majd ha ilyenekre pofa nélkül képes leszel... ez sokaknak már ismerős
Ja, és próbálj meg a fent említett 30 fokos kanyarban, fingertip formációban chatelni... sok szerencsét... -
Azért nem lehet csetelgetni, mert lelőnek a faszba azért... Nincs idő gépelgetni. -
Talon11 #46634 Értem....de azért még egyszer bocsánatot kérek mindenkitől, ha hibáztam is...