Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
Kutatgatom és olvasgatom az új hadszintér készítésének módját. Szeretnék eljutni oda, hogy magát a felszínt meg tudjam csinálni a texturákkal.
Ha jól értem először is ki kellene nyerni bizonyos adatokat egy digitális térkép adatbázisból.
Gondolom magassági adatok, illetve a PMC-n olvasva ott magát a területet le lehet fordítani falcon terrain-ra és ehhez jön a magassági adatok.
BMS-en ezt linkelték be. 14 nap ingyenes használat.
http://www.safe.com/fme/fme-technology/fme-desktop/trial-download/
A leírás szerint ez a progi fogja egy ország meglévő *.shp file adatait és átkonvertálja *.e00 file-okká amik kompatibilisek a dem2terrain-al. Ha jól értem itt lehet összepárosítani a földet és a domborzatot, utakat, településeket stb...
Nos itt most meg is akadtam mivel a PMC-n a dem2terrain letöltési linkje törött. A BMS-en meg nem találtam hozzá linket. A google találatokon meg nem tudok kiigazodni, ugyanis rengeteg minden belekeveredik.
Valaki tud segíteni?
-Ezután meg jönne a felszín LOD1-10 texturázása amit a Monster féle Terrain Editorral meg lehet csinálni.
-Repterek lerakása, retér felszínének síkká tétele.
és kész, egyenlőre itt megállnék :D
Ha valamit rosszul értelmeztem volna valaki javítson ki!
Visszatérve a korábban kérdezett szegmensekre.
A 64x64 -es területbe (550nmx550nm) bőven beleférne magyarország és a környező országok java része. ;)
KÉP