Half-Life 2: Episodes

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

csak a v100-as ok vannak benne
fölraktam a 10.94-et ez megy is de nemlehet valahogy mecsinálni h a régebbi skinek is benne legyen a Character Pimperben?
MerlinW
Hotfix nélkül nem indul el, ha fut a Steam, tehát ki kell lõni. 94-es hotfix után már megy Steam-el is. Valamint elõször frissíttesd a HL2-õt a legfrissebb verzióra Steam-el.

[merlinw.org]

de am ujraraktam ugy h elinditottam az összes részt és mentetm egyet de még mindig ugyan azt irja ki. szal megprobálom fölrakni a 10.90 et ahoz van valami hotfix ahogy itt lejebb olvastam.
narancsos ládám van :D de már mondom régen ment az összessel
TreDoR
A dobozos narancs doboz is steames.

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

MerlinW
Steam-es HL2/EP1/EP2 vagy Orange Box-od van? Mert csak a Steam-essel megy.

[merlinw.org]

most telepitettem föl az egészet akkor inditgasam el az öszeset és csináljak 1 savet mindbe? :D oszt reinstall? xD egész délután azt raktam föl szal sztem addig elmek filmet nézni :D
TreDoR
Valamelyik játékot hiányolja a mod.

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

szasztok
nemtudjátok meglehet valahogy oldani h a cinematic mod 10.40-et ellehet e inditani 32 es rendszereken is? mert én kapok egy ien hibaüzenetet amikor megprobálom elinditani:

MountAppFilesystem() failed: You don't gave all GCFs needed to play this game.

nemtudom h mit jelent a hibaüzenet xD de ugyan ezen a gépen jáccotam még a 10.10 es verzioval és annak semmi baja nemvolt csak a grafikával kellet jácani mert 2 giga ramnál sokszor kifagyott.
grebber
Én magyar vagyok és szeretem ha valamit értek is tehát magyarul van.(angolt ugye csak minimálisan)

Next PC upgrade: 2022

akyyy
húú de fontos, hogy magyar legyen. azt kell ugye kiírnia, hogy:
Reccs

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

grebber
Na már megy csak sikerült megoldani.
Kitöröltem az összes closecaption nevû fájlt a Steam\steamapps\SourceMods\FAKEFACTORY_CM10\hl2\resource\ mappából és csak a magyart hagytam meg és a hungarian végzõdést átírtam englishre így már magyar a felirat!

grebber
Akkor ezzel nincs gond pedig.
De tegnap elkezdtem másolgatni a nyelvi fájlokat máshova nem csak a fõkönyvtárba és a menü az már magyar ,de ezzel nem sokra megyek mert a szövegek még mindig angolok!
Még görcsölök kicsit.Nem szeretném újra leszedni az egészet.
De azt nem tudom anno akkor hogy volt magyar mikor ezek a magyar mappák ott sem voltak.

MerlinW
<DIR> bin
<DIR> Character Pimper
<DIR> config
<DIR> ep2
<DIR> ep2_german
<DIR> ep2_hungarian
<DIR> episodic
<DIR> episodic_german
<DIR> episodic_hungarian
<DIR> hl2
<DIR> hl2_german
<DIR> hl2_hungarian
<DIR> platform
<DIR> reslists
1 933 996 ClientRegistry.blob
371 fakefact.ini
311 296 FFeam.dll
237 Donate.URL
216 064 Konfigurator.exe
98 304 hl2.exe
55 808 Launcher_EP1.exe
55 808 Launcher_EP2.exe
55 808 Launcher_HL2.exe
24 005 Readme_CM10.txt
258 048 SetACL.exe

11 File(s) 3 009 745 bytes
14 Dir(s) 10 834 522 112 bytes free

[merlinw.org]

Már töröltem az egészet....kevés hely van az SSD-n...

grebber
Ezek az élet nagy talányai sajnos :(
Képet raknál be hogy néz ki neked a CM fõmappája?

Hát nálam faxán ment a fájlokat bemásoltam abba a mappába ahol a pl.:episode_german is volt , a steamet magyarra állítottam, majd kiléptem belöle, és az egészet a startmenü, CM10 mappában levö ikonnal indítottam...

grebber
Bár mondjuk az is érdekes hogyha EP1 vagy EP2-ot indítanám a cinematic modosat mindig csak az alap HL2 indul el szóval tökömtudja mi van.

No akkor ha magyarra van állítva a steam akkor lépj ki belöle, és a cm-et a start menüböl inditsd...próbáld meg....

grebber
Nem értem miért nem jó:( sehogy nem lesz ez magyar :(

Steam\steamapps\SourceMods\FAKEFACTORY_CM10\mappába ott van a 3 magyar mappa ,steam is magyarra van állítva de nem lesz ez magyar.

A konfigban sosem fog megjelenni, ha valamit állítasz benne akkor mindig angolra vált a steam is ,ne babráld vazze a mindent bemásolsz , a steamet magyarra lövöd és már magyar is leaz a game, ja és remélem a start menüböl másolod az ikonokat az asztalra......vagyis innen inditod a CM-et...

grebber
Így van! Minek kéne történnie? Konfiguratorban nem jelenik meg a magyar nyelv és a játék sem lesz magyar.

Na ne szopass, egyszerü...az alábbi fájlokat bemásoloda a CM mappájába oda ahová a többi hasonló is van....

grebber
Felraktam ezt az új CM modot.Régivel magyarul játszottam.Miután az új felkerült minden angol és sehogy nem tudom magyarrá tenni:(
Hogy kell?

MerlinW
Ennyi, meg is oldották:) Köszi az infot.

[merlinw.org]

grebber
CM mod 10.93 Bugfix

CM10.93 Update (68 MB)

- Added support for spanish audio language
- Fixed startup crash with STEAM ingame overlay enabled
- Fixed (hopefully): "MountAppFilesystem() failed:You dont´t have all GCFs needed to play this game."
- Fixed: Missing LoRes Combine
- Fixed: Some Missing dialogue

Érdekes az EP1-ben hiába állítom át Alyx-ot, mégis az alap jelenik meg,miért??

Hol van az???
a CM10 mappában??

MerlinW
Konfigban állítsd lejjebb a bloom-ot és nem lesz ennyire spotlámpa effektes a játék:)

[merlinw.org]

MerlinW
Köszi az infot, de szerintem a Cinematics moddal lesz gond. Sima HL-ben nincs vele probléma, és CM-ben is csak az EP2 esetében. 1680 pedig elég nagy felbontás a bibliai mennyiségû szövegeknek is:)

A maszatolódás kb úgy néz ki, mint amikor hibás a VGA, egy idõ után elkezd a felirat szemesedni, majd szétcsúszik az egész:) Mod nélküli játékban minden rendben, tehát gond egy szál sem, csak kíváncsi voltam én szúrtam el valamit vagy a mod:)

[merlinw.org]

RelakS
60 FPS?!!?

én itt örülök a 20-nak is O_o

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

TSL16b
Persze az utolsó mondat nem volt benne, csak elrontottam az italic záró taget. :)

TSL16b
Régen ezt írtam a feliratok méretérõl a HL2 magyarításcsomag kísérõszövegébe:

Néhány felirat túl hosszú lehet az alapbeállítás szerinti
betûmérettel, emiatt kisebb képfelbontásokban esetleg nem
jelenik meg. A betûméret csökkentése a ClientScheme.res
fájl átírásával megoldható.

Ha ki vannak bontva a GCF-ek, akkor ebben a fájlban
"CloseCaption_Normal"-t kell keresni. Ez, és a következõ három
határozza meg a feliratok betûtípusát. (Normal, Italic, Bold,
BoldItalic). Kisebb mérethez a "tall" tulajdonságokat kell
kisebbre átírni. Eredetileg 26, én 20-ra állítottam. Lehet,
hogy a GCF-ben is átírható egy hexa-editorral, ha megtalálod.
Csak aztán nehogy emiatt a Steam letöltse újra az egészet...

Eredeti méretû betûkkel a Source nem teszi ki a feliratot, ha
az 4 sornál hosszabb lenne. (Legalábbis 640x480-as felbontásban)

<...>

Elképzelhetõ, hogy a te gépeden nem az itt beállított értékeket
használja a játék. Ez esetben érdemes még ugyanezeket megnézni
a SourceScheme.res és a TrackerScheme.res fájlokban is.

A maszatolódás nem tudom, milyen lehet.

MerlinW
Nekem nem sikerült. Ráadásul el is maszatolódik egy idõ után. Mondjuk nincs problémám az angollal, de ilyen "ha már van" alapon jó ha ott van néha:) No mindegy, akkor nem én szúrtam el, hanem ez ilyen. Majd javítják.

[merlinw.org]

Hát elég aprók a betük....nem lehet ezt valahogy "nagyobbitani" ?

MerlinW
Én is csak elindítottam mind, hogy lássam mûködnek-e. Nézz már majd rá légyszi, ha lesz rá érkezésed.

[merlinw.org]

Nem....mert még nem tartok ott...
<#wilting>

MerlinW
berczely-nek írtam, nekem tetszenek az új modellek:) Mondjuk az alapmodellek is fel lettek valamennyire tuningolva, tehát e téren mindegy. Alyx alapmodell is szép lett/maradt.

Más: EP2-ben neked nem zsugorodnak össze a magyar feliratok?

[merlinw.org]

Oszt akkor mit ér, ennek nem a új karakterek, meg grafika a lényege, akkor maradni kell az alapnál és kész!!

MerlinW
Opcionális a karaktermodellek cseréje, alapból mind az eredeti. Van szép konfig ablaka, azt kapcsolod be ami jólesik:)

[merlinw.org]

SZilaJMaGGoT
Lassan a sztorit is lecseréli a CM...

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

jó van máá...
<#hehe><#hehe>

berczely
Hogy folyjon ki a szeme annak aki ezt a csúnya Alyx-ot kitalálta!

Ez valamiért tegnap lemaradt....
<#fejvakaras>

Ja és még milyen faxa lesz Profi Magyar Szinkronnal....
<#taps><#taps>

MerlinW
Jaja, nagyon szép lett, én is tegnap próbáltam ki. Külsõ konfigban (a karakter skin-eket is ott tudod csereberélni) kapcsold be az új zenéket is, szuperjók.

[merlinw.org]

Jó lett ez is:

MerlinW
Helyesbítek, ha az új karaktermodelleket is használni akarod, akkor újra kell kezdened az aktuális fejezetet.

[merlinw.org]

MerlinW
Mégis mi köze lenne a mentésekhez egy grafikai mod-nak?:)

[merlinw.org]