Half-Life 2: Episodes

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

offkorz
nagyon jó gamma,most kicsit pihenek,elfáradtam ^^

kovecses
Half Life:

A játék a kietlen Új-Mexikóban, a fiktív Black Mesa Kutatóintézet (Black Mesa Research Facility) jelentõs részben föld alatti épületkomplexumában játszódik, mely sok vonatkozásban emlékeztet az amerikai Los Alamos Nemzeti Laboratóriumra és a harci repülõgépeket fejlesztõ titkos bázisáról ismert 51-es körzetre is. A játék fõhõse Gordon Freeman elméleti fizikus, túlélõje (és részben elõidézõje) egy tudományos kísérletnek, amely félresikerül, amikor egy váratlan „kényszerrezgés-gerjedés” (resonance cascade) szétszakítja a dimenziókat elválasztó közeg szövetét, így egy Xen nevû bolygóról származó idegen lények támadják meg a Földet.

Freeman, igyekezvén elmenekülni a rendkívüli károkat szenvedett komplexumból, hamarosan rá kell, hogy jöjjön, két tûz közé került: egyrészt a idegen lények vadásznak rá, másrészt a veszélyes környezetben bevetett harci különítmény (Hazardous Environment Combat Unit), melynek feladata, hogy eltussolja a balesetet – likvidálja Freemant és a többi életben maradt tudóst. A játék során többször felbukkan egy G-Mannek nevezett rejtélyes alak, hogy megfigyelje (és irányítsa) Freeman elõrehaladását. Freeman végül a túlélõ tudósok és biztonságiak segítségével keresztülvágja magát a Black Mesa rejtelmes Lambda Komplexumáig (Lambda Complex), ahol átmenetileg megmenekült tudósok Xen világába teleportálják, ahol el kell pusztítania azt a lényt, amely szándékosan nyitva tartja a dimenzióhasadék ottani oldalát.

Half Life 2:

Az eredeti Half-Life, amelyet 1998. november 19-én adtak ki, legnagyobbrészt a Black Mesa Kutató Intézménynek nevezett civil és katonai laboratórium-komplexumban játszódik. Egy kísérlet során, a kutatók véletlenül egy baleset folytán „kényszerrezgés-gerjedést” (resonance cascade) idéznek elõ, amely portált nyit a Black Mesa és a Xen nevû, földönkívüliek által lakott dimenzióba. A Xenrõl agresszív élõlények özönlenek a Black Mesaba a dimenziókapun keresztül és mindenkivel végeznek, akit csak találnak. A játékos dr. Gordon Freemant irányítja – aki egyike azon kutatóknak, akik résztvettek a tragikus kimenetelû kísérletben – a létesítmény elhagyására tett kísérletei során. A játék végén Gordon a Xenen végez a Nihilanthtal, aki nyitva tartotta portálkapu Xen felõli oldalát, majd állást kap a titokzatos G-Mantõl. Freemant G-Man végül sztázisba (mélyalvásba) helyezi.

Half-Life azt a vonalat viszi tovább, amelyikben Freeman elfogadja G-Man ajánlatát. A Half-Life 2 ott veszi fel a történet fonalát, amikor G-Man felélesztette Gordont a sztázisból, és feltette egy vonatra, amely City17-be viszi õt, meghatározatlan idõvel a black mesa-i incidens után. Hivatalos források szerint a játék 10 évvel az elsõ rész után játszódik (Mark Laidlaw író és a fejlesztõk szerint), míg a Half-Life 2: Episode One hivatalos honlapja a cselekményt "majd' két évtizeddel" a Half-Life történései utánra helyezi.

Half Life 2 Episode One :

A játék egyedülálló módon, epizodikus rendszerben, három részletben jelenik meg, mintha egy szétdarabolt harmadik rész lenne. Az elsõ részben Gordon Freemannek ki kell menekülnie City 17-bõl, a Citadella ugyanis idõzített bombaként kezdett el viselkedni, és bármikor felrobbanhat. Gordon és segítõtársai igyekeznek minél több embert kimenteni, de az átmenetileg megzavarodott Combine Hadsereg is rendezi sorait, és igyekszik visszavenni az ellenõrzést. A sztori során számos rejtély is felbukkan, ezek közül a legizgalmasabb kérdés az, hogy mi történt Breen-nel.

Half Life 2 Episode Two:

Az elsõ episode-ban felrobbant létesítmény egy teleport kaput nyitott meg amin idegen lények juthatnak át, ezt próbálják hõseink bezárni egy rakétával. De a kilövésig hosszú az út...

Töltsd le, teszteld és ha tetszik vedd meg és támogasd ezzel a készítőket!

kovecses
Nem tudom, de sokkal szebb a játék mint az elõzõk, fõleg a nyílpuska...

kovecses
Akkor rossz helyen gugolsz, én igy csináltam meg...

PhantomAss
lenne egy kérdésem: használ a játék dx10-es effekteket?
néhol azt olvastam, hogy igen, de nem erõsítette meg senki
(a gépemen 1280*1024 -en full grafikán simán fut
radeon x1800xl, 2gb ram, amd3800x2)

GOOBY, pls

greenvelvet
de ha gugolok,akkor észrevesz a gépfegyver

kovecses
Végignyomtam az összes hl-t de nem emlékeztem rá hogy a négernek kampós a lába... 😄

kovecses
CTRL folyamatosan, lehet nem hasalás, csak gugolás, mind1...

PhantomAss
nem játszottál a hl2-vel?

GOOBY, pls

greenvelvet
nem,de mivel hasalok?

kovecses
No Cheat please, fõleg notarget, haverom jól megszívta miatta, nem tud tovább menni, kezdtheti elölrõl, hihi, megérdemelte!

kovecses
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
hasalva kell mászni az autók között, sok helyen az autokon át kell mászni még el nem érsz addig az épületig ahol lõ a sok kék lézer. Ugye nem chateltél? Mert ha igen akkor a notargetet kapcsold ki haverom is úgy járt hogy ezmiatt nem tuudott tovább menni.

Köszi szépen!

Mostanában annyit dolgozom, hogy kezd az ivás rovására menni!

greenvelvet
hogy kell megcsinálni azt amikor ien kék lézer néz mindent meg 1 puska? annál a résznél van mikor bent hegeszt 1 pali valami kocsit és kiengednek

kovecses
de, pont ez a lényeg, ha lelökted a kocsikat le kell ugrania hídról a földre, a kocsid felöli oldalon, aztán vissza beülsz a kocsib, nyomod a gázt meg a turbót és átugratsz a csaj felöli oldalra...

Valaki segítsen! Annál a résznél tartok, hogy a csaj fedez mesterlövészpuskával, én meg kijutok 1 hídra, na a hídról nem tudok hova menni, mert ha lelököm a kocsikat akkor felemelkedik, de így se tudok átugrani <#falbav>

Mostanában annyit dolgozom, hogy kezd az ivás rovására menni!

dante3
igen

Engem átcsesztek a h?t?mágnessel! Beletettem a pohárba, de a sör ugyanolyan meleg maradt!

ForzaInter
bocsi nincs kedvem viszaolasni...
kijött a gém?

Yo, Bitch!

greenvelvet
és miután bementem egy térre ahol vannak elhagyott vonatok meg segitenek nekem katonák és lõ a helikopter fojamatosan a csaj meg elmegy akkor mit csináljak??

kovecses
Halottról vagy jót vagy semmit! 😞 Ráadásul az Ölte meg akit kiengedtél... És van egy haverja is, nem tudom honnan került elõ, de ketten vannak... Pont úgy szívták ki az agyát mind a csillagközi invázióban a fõnök bogár ... (THE END) To Be Continued

kovecses
Az öreg négernek, a csaj apjának mióta van kampós lába?

kovecses

kovecses

kovecses
Gravity puskával lõdd ki a gömböt, aztán majd jönnek az ürgék, azokat szedd le, majd ha jön a helikopter autóvaL MENEKÜLJ, MERT NEM TUDOD LELÕNIO SEMMIVEL...

koschwarz
nézz be a játék mappájába vagy ott ahol a profilod van és keress egy olyan fijl-t amiben ezek a beállítások vannak rögzítve...ez csak egy tipp, nekem még nincs telepítve, de lehet hogy ilyen ini file-szerûségekben lehet kutakodni...

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Seth
Itt vmi gebasz van,mert a faszi crucifix pózban van,meghalt a script, töltsd újra az állást

PSN ID.: Beegabor

greenvelvet
greenvelvet
itt mit kell csinálni?

BiG G
Ne aggódj, nekem is kellett kicsit nézegetnem mire rájöttem anno 😊 Nincsmit! 😊

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

DarkSector
Most már tudom...
1280x960 60Hz-en akar elindulni, amit valszeg nem támogat a monitorom, és a logo után mindjárt kikapcsol!!!
Hogy tudnám ezt visszább állítani, ha nem látom a játék menüjét?

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Mr Bishop
Köszönöm szépen !
Tudtam, hogy ennyire gyökér vagyok, de most már biztos is vagyok benne !
Kösz még1szer !

Intel Core 2 Duo E6550 @ 2,33GHz, NVidia GeForce 8800 GT, 2 GB RAM

BiG G

fordulj meg, és nem messze találsz egy kis tócsát, benne egy gépezet roncsával, ott fekszik rajta/mellette egy fogaskerék, amit megfogsz a gravity gunnal és beteszed a képen látható masina középére, ahonnan láthatóan hiányzik a kérdéses fogaskerék.

Mr Bishop
Sziasztok !
Nagyon sajnálom, de sajnos nem tudom ezt megcsinálni, mi a fenét kell
itt ??? Segítsen valaki légyszi.

Intel Core 2 Duo E6550 @ 2,33GHz, NVidia GeForce 8800 GT, 2 GB RAM

DarkSector
Nálam is ez van a monitorral..Hz van fent nagyon asszem...

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

greenvelvet
hogy kell ott tovább menni a 3 részre szakadt hidon ahol van 1 autó is?

lalakov
Ó a fenébe, nem kezeli a klónt. Elindult, de a betöltés végén ki-bekapcsolta a monitort, amin aztán csak a feketeség látszik, a tv-n meg jó minden.
wesker24
Nem kell sehová sem berakni csak bemész a HL2 EP2 mappán belülre aztán megcsinálod azt ami a FAQ-ban van leirva !!
Agy Halott
én olyan kerdessel fordulnek hozzatok, hogy a release-t kicsomagoltam eyg konyvtarba, de csinalt 13 .gcf kiterjesztesu file-t (összesen ~9 Gbyte) es egy half-life 2 episode two mappát (~230 MByte), amiben vannak a jatek file-jai.
Az lenne a kerdesem, hogy most azt a 13 file-t, nem kell berakni vhova a half-life 2 episode two mappan belulre?
Elõre is köszi.
Katun
Guardianok, azokat ki kell nyírni.

PC | PS2 | PSP | Xbox | Xbox One | iOS eszközök | Alma fan Xbox LiVE: NagyAttilaORG

Katun
Nem ellopott tesó, csak lehet, hogy azok a .gcf fájlok nincsenek benne amikben azok a textúrák találhatóak. Mind1 amúgy én most pont ott tartok amikor menekülök a kopáter elõl 😄 és ott is van egy két ilyen textúra BuG.

PC | PS2 | PSP | Xbox | Xbox One | iOS eszközök | Alma fan Xbox LiVE: NagyAttilaORG

greenvelvet
kovecses segitsz?

kovecses
Megoldottam, játékhiba volt, viszatöltöttem az állást és az emberek megmozdultak.

De most van helyette másik gond. A radarral felspécizet kocsival mentem egy ideig, majd jelzett a radar és a csaj mondta álljak meg. Körbenéztem mindent, megöltem mindenkit és nem történik semmi, egyik épületbe sem lehet bejutni! Kérdés hogyan tovább?

kovecses
Jaja, a fegyó gránátja, aztán amikor a helikopter elõl menekülsz az autóval ott baloldalon a védõkorlát és még sorolhatnám. Ez egy ellopott még be nem fejezett episode 2 és ezért vannak benne hibás textúrák...

kovecses
Na episode two-ban mi az istent kell csinálni amikor bementek z autómûhelybe? Ott egy koma hegeszti a kocsit a csaj meg az ürge nem csinálnak semmit, az épületbõl nincs kijárat.

Katun
Egy fenét driver hiba, hiányzik a textúrája a csákánynak. Ja és nekem a géppityu gránátja is ilyen amit kilõ, szerintem azért mert warez és kihagytak néhány textúrát. Mind1 Annyi baj legyen.

BiG G
Dodo, van valami jutalom hogyha az achivements-eket 100%-ra kitolom?

Szerintem a beta driver lesz az oka. Próbálj felrakni egy régebbit és nézd meg úgy mi lesz. Jobb 5letem nincs.

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

DarkSector
Nálam is egy idõ után néha elõfordul...Valszeg ha nem megy akkor win-t újra kell tenned..
Nálam BF2142-nél még máig is kidob ezzel pedig natúr XP-vel próbáltam..
Ez nem ram hiba, ha más játéknál nincs ilyen....
Nálam csak 1 játéknál van ez....

DarkSector
Csak annyit szeretnék kérdezni, hogy a könyvtáron kívül ami van 13db gcf fájl, azokkal mit kell csinálni, mert szerintem azoknak a könytárban lenne valahol a helyük...

Myrddraal
Bakker, most meg a CoD4 demoban is elõjött ez a hiba:S A driver nem jó vagy mi lehet az oka?