1142
Eszmecsere a hitről, nem hívők szemszögéből
  • mikike
    1. miféle nagy dolgokra?
    2. mindenfelé keresem, ne aggódj emiatt
    3. szerintem azért nem olyan egyszerű a dolog
  • Botond #301
    na,mesélj mit szívtál
  • Punkerwork
    ti most miről vitáztok?
  • torrente
    Én nem hiszek Big-Bang-ben, de Istenben sem. Van értelme ennek vagy annak? Élsz, meghalsz, semmi több. 30 év múlva az sem tudják hogy léteztél.
    Amikor megkérdezek egy vallásost, hogy képzeli el Istent, akihez éjjel-nappal imádkozik, miért van az, hogy poénkodással, marhasággal üti el a kérdést?
    Füllel rendelkező anyagáramlás vagy romacsávó?
  • Bandew
    1. Nem istenítem a tudományt, úgyhogy ne támadj nekem, én csak arról beszélek, hogy a tudomány nagy dolgokra képes.
    2. Ha az élet értelme izgat, akkor minek vagy itt egy netes fórumban? Annyit segítek, hogy itt nem találod meg.
    3. Nem egy nagy dolog az élet értelme, nem kell azt annyira keresgélni, mint hiszik.
  • mikike
    teremtmények igen
    bár nem tudjuk kié, de ha istené bizonyosan szükség van rájuk is
  • riviera
    Te meg írd le, hogy képzeled el ahogy görbül a tér vagy azt, ahogy fénysebességgel tágul. Esetleg azt amikor nem volt téridő csak 1 pont. Vagy képzelj el 1 olyan alapszínt amit a szemed nem lát stb.
    Szal ez a kérdés marhaság.
  • Botond #295
    1,80magas, 75kiló,szőke kékszemű jómunkás árja ember, vastag fukszot hord a nyakában,adidas cipőben küldi,szabadidejében szörfözik,és van ilyen varázsgömbje amibe belenézve lát mindent.

Namostmár ezt tudjuk,akkor kezdjük a tudományos dolgokat.Honnan került oda az ősmassza,mikor és miért robbant szét,a robbanás hőjéből,hogy lett az űr -255celsiusos hidege,a nagy hidegben hogy alakult ki az élet,és mi céllal.
  • torrente
    Annyi értelme van az írásomnak, mint a Bibliának.
  • mikike
    jé tudják hogy működik a számítógép!
    hát gratulálok
    ismerik a turmixgép és a nyergesvontató elvét is
    ez igen!
    kár hogy engem ezek a kérdések hidegen hagyjnak, engem az élet értelme valahogy jobban izgat
  • Bandew
    Bazzeg azért te is jó nagy ökörségeket tudsz írni!
  • torrente
    Akkor te a vallást mélyen elutasíthatod, amiket írtál eddig.
    Még nem írtad le, hogy képzeled el Istent! Írd már le légyszi! Hogy néz ki, mekkora, miből van és hogyan képes egyszerre 6 milliárd emberre figyelni? Illetve nehezebb a dolga, mert oda kell figyelnie az ateistákra, hogy rájuk ne figyeljen oda? Vagy úgy figyel rájuk, hogy betegséget küld rájuk? Mint például II. János Pál pápára? Cserébe, hogy egész életén keresztül dícsérte Istent és hirdette az Ő gyönyörű országát, megkapott mindenféle betegséget és micsoda nyomorú körülmények között halt meg! Azért Isten legalább erre figyelhetett volna, hogy az első számú földi "helytartója" normális körülmények között, 120 évesen, végelgyengülésben haljon meg.

Szánalmas pojáca vagy. Ja és ateista létemre még életemben nem gondoltam arra, hogy megöljek valakit.
  • Bandew
    Te most miről beszélsz??? :-D
    Semmi ilyet nem mondtam, nem ítélem el egyik vallást sem, csak azt nem bírom amikor olyan dolgokról próbálnak meggyőzni, aminek semmi köze sincs a normális élethez.
  • Botond #289
    És ez a cáfolat a felsőbb erőre?Vagy ez a cáfolat a katolikus egyház szükségességére?Vagy ez mit bizonyít?
  • Bandew
    Arra, hogy a tudomány által kerált dolgok jelen vannak az életünkben. Itt most nem a teremtésről beszélek, hanem a tudomány hasznosságáról.
  • Botond #287
    és ez mire bizonyíték?
  • Bandew
    Nem is tudom, te most nem egy számítógép előtt ülsz?
  • torrente
    Mindenki meghal, ki ilyen-olyan betegségben, ki végelgyengülésben. Nézzük a vírusok szemszögéből. Ők találnak egy gazdasejtet, szaporodnak, megölik a gazdatestet, de nem tudnak róla, hogy ezzel a gazdatest hozzátartozóinak nagy fájdalmat okozott. A vírus is csak egy része a világnak. Tudod, Noé elrakott mindegyik vírusfajtából egy-egy párt, hogy a vízözön után hagy népesítsék be a Földet, hisz ők is Isten jóságos teremtményei.
  • Botond #284
    Miért van az,hogy a vallást mélyen elutasító emberek kívánják mások halálát ebben a topikban?Nos,hogy "trendi" legyek,viszont kívánom mindazt amit te kívánsz nekem.
  • Botond #283
    Nézd,az ilyenek mint te nevelnek tömeggyilkosokat.Először csk szörszállhasogatunk,hogy ugyan mi meg hogy,tagadjuk az egyházat,aztán összemossuk az egyházat a vallással,végül eljutsz oda,hogy a ne ölj sem olyan divatos és aktuális,és végül a gyereked,vagy unokád a sok generációs okosságot magába szívva leszűri a következtetést,hogy az ember csak pár atom amit elektromos ingerek sokasága irányít,ha elpusztítjuk annyi mintha egy darab vasat szétvernénk.

Ezek a fő problémák.Nem tudjátok szétválasztani az egyházat és a vallást.Nem kínáltok fel semmilyen hiteles választ,csak egy alternatív találgatást,ami a dolgok jelenlegi állása szerint hitelesnek tűnik(de holnapra már vicc kategóriás lesz).Egyszerűen mind a mai napig nagyon korlátozott a tudás anyagunk,amit bővíteni kell,de mivel nem kell mindenkiből atomfizikust képezni,van egy alternatív megoldás,és odaállítjuk Istent a megválaszolatlan kérdések mögé,és ha már van egy ilyen nagyhatalmú figuránk,akkor bizonyos erkölcsi tanítást is a szájába adunk,hiszen nem árt,ha mindenki tudja,hogy a "nagyember" nem nézi jó szemmel,ha olyat teszel amit nem illik.Ezt aztán jogodban áll elutasítani.Jogodban áll lelőni a szomszédot,vagy a pokolra jutsz vagy nem,nem tudni.De csak azért mert vki a helyett,hogy azt mondaná,hogy "nem tudom" azt mondja,hogy "mert Isten így akarja" nem hiszem,hogy kevesebb,vagy butább lenne.
  • mikike
    a tudomány mit is bizonyított?
    mert én erről lemaradtam
  • mikike
    és miért haltak meg, akkor elmondanád?
    és miért vannak ezek a betegségek?

egyébként meg már ott tévedsz, hogy volt már rá példa, hogy valaki imádkozás hatására gyógyult meg
  • torrente
    Te szánalmat nem ismerő lelketlen állat vagy! Amire nem tudsz választ (mint az Aids-es, éhező gyerekek, felnőttek, stb) akkor médiásított trendinek állítod be? Kezdenél el rákosodni még ma, jó sok és hosszú fájdalommal kikövezve! Azt ugathatnál, milyen igazságos és szeretetreméltó a Mi Urunk!
    Figyelj én nem az inkvizícióval jövök. Emlékszel még a 2. vh-ra? Mennyi embert megmentett az egyház azokban az években! Csakhogy mind náci volt. Az egyház rejtegette őket, mert onnan könnyebb volt kiszökni Dél-Amerikába meg Afrikába.
  • Bandew
    No igen, de a tudomány már bizonyított, nem úgy mint az alkímisták. Nem mintha örülnék a tudomány okozta változásoknak.
  • goblyn
    Helyes.
    Én viszont TUDOM, hogy miért haltak meg, és kik ölték meg őket.
    Mint ahogy azt is TUDOM, mi az az AIDS. Vagy a rák.
    És a betegségekből sem az gyógyít ki, hogy imádkozol, mire végül Isten meggondolja magát, hogy no, ejnye, mégiscsak megtartjuk, annyira szertné, hogy éljen, hanem az, hogy TUDJUK mi az a betegség, és ezért tudunk rá gyógyszert alkalmazni.
  • Botond #277
    Jogos a kritika.Kérdéses volt mikor ismeri fel vki,hogy "Miért, ugyanazok az emberek? Nem! Mindig mások! Az már nem ugyanaz, nem ugyanaz az egyház.",mégis mindenki az inkvizícióval jön.

Az alkimísták egész életüket az örökifjúság meg az ólom arannyá változtatásának szentelték,mégsem mondanám,hogy ők a követendő példa,csak mert sok időt energiát ölek bele.

Az AIDS-es dolog meg egy olyas vmi ami kellő mennyiségű tájékozatlan baromságot süűrűsít egy kommentbe,mint az itt elhangzott egyházat és vallást,fűt/fát összemosó kommentek többsége,mondhatni "trendi" hozzászólás volt ^.^
  • mikike
    én is úgy gondolom, hogy tökéletesen kiszámítható és ez összefér istennel, milyen érdekes
  • mikike
    azért figyelmbe kellene venni, hogy ha van felsőbbrendű hatalom (mint ahogy szerintem van és nevezzük itt istennek) akkor azért ő nem emberi fejjel gondolkodik éppen azért mert fejlettebb, tehát nem TUDOM mit miért tesz
    legfeljebb sejthetem
  • Gorvik #274
    Nos, első hozzászólásaimban azt próbáltam ecsetelni, hogy a világmindenség egy tökéletesen kiszámítható valami, az más kérdés hogy sohasem fogjunk rájönni, hogy hogyan. Ezért nem fér össze a vallás az én nézeteimmel, ahol könnyen megmagyarázunk mindent.
    És épp ezért nem írom kapásból, hogy elhiszem, mert ez nem ilyen egyszerű. Minden dolog bonyolult.
    Én még javaslom olvass tudományos könyveket,mert könybe lábadt a szemem e hallatán: "kőből ami szétrobbant az ősrobbanásban élet lett"

Menjek el megkérdezni egy papot a hiv. álláspontról? Az a baj, hogy sok hivatalos álláspontot hallottam már életemben.

• goblyn
    dehogynem tudod, na.
    Hiszen: "ők fizikai hatalomra törekszenek nem szellemire"
    És ezért Isten lesújtá őket. Vagy nem?
  • torrente
    Egy érdekes kérdés: Te milyennek képzeled Istent? Ősz, szakállas örökké 80 évesnek látszó férfinek vagy egy testetlen, de füllel mégiscsak rendelkező (hogy meghallja az imákat) energiaáramlásnak? Vagy mégis milyen? Szerintem ezt le kell tisztázni az elején, hogy mégis miben, kiben hiszel. Én a szakállas bácsira tippelek...
  • mikike
    hát nekünk legalább van valamiféle elképzelésünk, de ti csak ködösítetek
    nem tudom, hogy jogosan haltak-e meg, bár biztos vagyok benne, de nem tudom, hogy isten mi alapján dönt én (még) nem vagyok ő
  • Bandew
    Botond reggel óta olvasom miket írsz, és végig saját magadat cáfolod.
    Bizonyítékot kérsz a tudományos teremtésről? Miért te talán tudod bizonyítani Istent?
    Én nem vagyok vallásos, de ha teremtésről van szó, a véleményem az, hogy csakis valami természetfelletti dolog lehet (ez a te nézetedben Isten) és itt nem egészen értek egyet a tudományban. De az, hogy egy tudós az egész életét a tudománynak szenteli, hogy bizonyítsa igazát, te meg csak a hasadra csapsz és azt mondod Isten volt...
    Szted melyik a nehezebb? Melyikben van több munka? Melyikhez kell nagyobb kitartás és ész?
    Igenis elvakult amit állítasz! ÉS ez az AIDS-es szöveg? Hogy a bűnösöket büntetik? HAhaha ezen jót nevettem, amikor meg egy ártatlan szenved mindig ugyanaz a duma: Isten útjai kifürkészhetetlenek! És nem csak a bűnösök szenvednek ebben a betegségben TE is elkaphatod!
    Aztán az, hogy az egyház 2000 éves ezért tapasztalt... Ezen is borultam. Miért, ugyanazok az emberek? Nem! Mindig mások! Az már nem ugyanaz, nem ugyanaz az egyház. Ami meg a tapasztalat átadást illeti (szal, hogy az idősebbek elmondják a fiataloknak mi helyes és mi nem) az sem igaz. Mindenki végigmegy ugyanazokon az ösvényeken, mert mindenki a saját hibájából tanul csak igazán. Ha nem így lenne, hanem megfogadnánk azt, amit szüleink állítanak, akkor mára már valami szuperinteligens háborút nélkülöző tökéletesen boldog társadalom lennénk. De nem így van.
  • goblyn
    (ez a 263-asra ment)
  • goblyn

Tehát jogosan haltak meg?

Annyi baromságot, mint azt az elmúlt már hozzászólásban hordtatok össze Botonddal, még álmodni sem mertem.
    Grat.
  • Botond #267
    Van egy biblia értelmezése topik,azt fusdd át,meg eleve menj el egy templomba kérdezz meg egy papot,hogy mi a hivatalos álláspont.

És az én kérdésem: Hiszed/hiszitek e,hogy csak úgy a sok kőből ami szétrobbant az ősrobbanásban élet lett?És végül egy majom lejött a fáról,és úgy lett az ember?Ez sokkal hihetőbb?És eleve kizárja a felsőbb erő beavatkozását?
  • Takezó
    Neeeem, Isten nem büntetésként szabja ki a betegségeket, ez téves...
  • Takezó
    Igen... 113-ban jön létre az utolsó belekerült irat asszem
  • torrente
    Meg honnan tehet az az afrikai kisgyerek arról hogy AIDS-es szülei miatt ő is AIDS-es és pár éves korában meg kell halnia. Még ideje sem volt arra, hogy bűnt kövessen el. Még életében nem hallott Jézusról meg Istenről. Mialatt mi itt egymást gyilkoljuk, vidáman, dalolva, addig percenként egy gyerek hal meg éhhalálban! És innentől kezdve nincs értelme semminek itt a topicban. Vallásos vagy, vagy ateista? Kit érdekel? Meghalsz, azt kész!
  • mikike
    ezt nem értem
    én úgy tudom a zsidók nem tartják be az istennel kötött szerződést
    ők fizikai hatalomra törekszenek nem szellemire