1142
Eszmecsere a hitről, nem hívők szemszögéből
-
#262 Most néztem bele az Újszövetségbe. Az Apostolokkal ér véget. Ők az első században éltek. Kiadták már a felújított részt is, amiben tovább göngyölítik a történetet?
Mivel Borg szemét módon cenzúrázott és 2 büntetőpontot adott, ezért még itt jegyezném meg Botondnak, hogy a mélyen vallásos és jó erkölcsű zsidókról megfeledkezik, akiket elgázosítottak a 2. vh-ban? Erre reagáltam:
"Na de miért az erkölcsileg megkérdőjelezhető életvitelüeket éri a csapás,mint a bibliában,miért nem a jó erkölcsüeket?:-" -
#261 Najó nemsokára továbbállok, mer' látom nincs sok értelme erkölcsös, tiszta emberekkel vitázni. Ja, belátom.
DDDDDDDDDe előbb 1 kérdés Botondhoz, meg minden hívőhöz.
Hiszed/hiszitek, hogy két emberből lett 5 vagy 6 milliárd? Vérfertőzés, meg az ilyenek??? -
#260 aham persze
ez azért elég kétséges állásfoglalás egy olyan embertől, aki szintén nem tud semmit
és még hisz is benne... -
Takezó #259 Nyah, egy picit én is £... alszom... csá -
Borg #258 Mondta egy tudatlan ember, aki életében nem foglalkozott még a tudománnyal, mert a hit minden kérdésére kényelmes választ adott.
Mikike! TUDATLAN ember vagy! Fogd fel! Sorban állítod itt dolgokról, hogy a tudománynak fingja sincs róla, holot egyes egyedül te vagy az, aki ismeretek súlyos hiányában szenvedsz. -
#257 -
#256 egyáltalán nem
nagyon keveset tudunk róla -
#255 Ez az evolúció,Isten kiválasztja a gyenge láncszemeket.Ittér össze a tudomány és a vallás. -
#254 borg...
a tudománynak lövése sincs arról, hogy valaki mitől lesz rákos, valaki meg mitől nem... -
#253 Főleg, hogy több száz méternyi föld van már rajtuk. De azért Jézus mégsem olyan rejtélyes körülmények között halt meg, mint Petőfi. Tudvalévő volt hogy hol halt meg, és a hívei valami jelet vagy bizonyítékot állíthattak volna, hogy az a személy Jézus. Az a sok százezer ember hogy élt Európán kívül, akik azt sem tudták, hogy létezik Európa meg a keresztény vallás. Valahogy csak eléldegéltek tízparancsolat nélkül is. És asszem sokkal nagyobb békében, mint mi, harcoló, öldöklő európaiak. -
#252 ...akit nostradamus a rettegés királyának nevez
párhuzamba állítva a malakiás jóslatokkal, mely szerint a mostani az utolsó előtti pápa...
nagy változások várhatók... -
Borg #251 Tehát aki rákos lesz, az bűnös ember biztosan?
Hát látjátok, emiatt nem hiszek én már se Istenben, se az egyházban. Mert ilyen idiótákat termel a közössége...
Részemről végeztem a vitázással itt. -
#250 na ez már nagyon lol kategóriás télleg :-D -
#249 gratulálok,ez például szépen példázza neked milyen erkölcseid vannak... -
#248 amúgy (állítólag) 98-ban a napfogyatkozás idején reinkarnálódott egy bosszúálló krisztus is...
-
#247 Könyörgöm, Istenem, könyörgöm, csak egyszer üsse el az autó, vagy legyen valami nyavalyája. -
#246 Nem mindig az a bűnös aki annak látszik :-o Lúdas matyi rajzfilmben is megmondták,az a gyanús aki nem gyanús :-D -
#245 hát azért a jézus gyerek nem volt egy hülye ember
amúgy inkább épp az a baj, hogy nem követik, hanem mindenki a saját képére formálja a mondandóját aztán meg azt csinál amit akar -
Borg #244 Aha... megint a brilliáns logika. És a rákkal mi van?
Szánalmas vagy :DDD Nemtok egyebet mondani erre már... -
#243 volt már ilyen,lásd szodoma és gomorra -
Borg #242 Ja, és mert állítólag 2000 évvel ezelőtt egy valaki ilyet mondott, ezért 2000 év után még mindig vannak emberek, akik vakon követik ezt. Bravó. -
#241 Na de miért az erkölcsileg megkérdőjelezhető életvitelüeket éri a csapás,mint a bibliában,miért nem a jó erkölcsüeket?:-D -
#240 te még mindig azt hiszed, hogy a régi emberek és a keresztények maradéktalanul hisznek istenben
köztük is van épp olyan okoskodó, aki csak a divat miatt csinálja -
Borg #239 Látom itt a te problémád. Te még mindig abban a dajkamesében élsz, hogy az egyház az erkölcs és a tízparancsolat betartatására egy mindenek felett álló intézmény. Ideje lenne felébredned, már nem a 11. században vagyunk! -
#238 A középkorban ez volt célszerű egy emberekből álló intézményben,különben öröklődtek volna a funkciók,ez emberi sajátosság,ez se von le semmit a keresztény eszme nagyságából. -
Ben C #237 megválaszoltad.
1 emberrel élik le az életük, nem 100al, és mivel az az egy ember valószínüleg nem AIDS-es, nem kapják el. -
#236 főleg, ha nem is tudjuk, hogy hol halt meg
(egyes feltételezések szerint indiában öregedett meg) -
Takezó #235 mgé csak az se... -
Borg #234 És bizonyára az is Isten akarata volt, hogy az elmúlt évezredben az ateisták és a keresztények száma csaknem kiegyenlítődött, míg eleinte ha elvétve volt pár pogány ember... Bizonyára a sok kilépett keresztény is valami betegség miatt nem hisz már Istenben, és nem is kényszeríti azt a következő generációra. -
Ben C #233 ja, ezt akartam épp írni barom nélkül :) -
Takezó #232 "Akkor a betegség az biztos tudományos dolog, igaz, és azt nem Isten küldte rájuk?" -> Nem, nem isten teremtette a betegségeket, a Sátán is munkálkodik a világban (szerintük!!!)
"Bizonyára semmi köze nincs a pedofiliához annak, hogy egész életükben recskára vannak itélve." -> Nem is önkielégíthetnek, ha nem tudnád.. -
#231 Na mondjuk,ha nem Isten küldi a betegségeket,akkor például honnan lett AIDS évezredekkel az emberiség megjelenése után?És miért pont a homosok között arat olyan nagy sikert,meg a csapodár sexuális életet élők között?Tisztes rendes emberek,akik 1 nővel élik le az életük,nem járnak grouppen sexelni,nem csalják a feleségük se fiúval se nővel miért nem halnak ki tömegesen? -
#230 a története záródott le 1 században, de mindegy... -
#229 ööö
én úgy tudom, hogy jézus mondott olyat, hogy aki isten országát (az igazságot) keresi annak hátra kell hagyni mindent (a családját is)
azt hiszem ezért nem létesíthetnek kapcsolatot -
Takezó #228 Kicsit könnyebb megtalálni 50,000 dinoszaurusz közül egynek a csontját, mint egy emberét, te barom... -
Takezó #227 Hidd el, hogy sokkal jobban tisztában vagyok mind az egyház tanításaival, mind a körülötte folyó eseményekkel, mint Te... már csak azért is, mert meg kő ismerni az "ellenséget" ... De hogy örülj, például: Tíz év börtön -
#226 És ha nem létezik?Attól még a szeressük egymást,ne ölj,ne lopj tiszteld szüleid,elég szép eszmék ahhoz,hoyg egy intézményt ennek szenteljünk. -
Borg #225 Hmm tehát betegség. Akkor a betegség az biztos tudományos dolog, igaz, és azt nem Isten küldte rájuk? Vagy ez már nem reakcióra méltatható fejleménye a logikátlan gondolatmenetednek...
Bizonyára semmi köze nincs a pedofiliához annak, hogy egész életükben recskára vannak itélve. -
Ben C #224 Ez mind szép és jó csak semmi köze az emberi lélekhez. Mindenki szeretne jó körülmények között élni. -
#223 Az egyház a világ legnagyobb színjátszó társulata! Nézzük meg a pápa halála, majd az új kinevezése körüli színdarabot! Csákót húznak a fejükbe, azt énekelgetnek. Mi köze van ehhez Jézushoz, Mózeshez, stb (már ha léteztek, mert több millió éves dinoszaurusz csontot már találtak, de Jézus testét még mindig nem).