1142
Eszmecsere a hitről, nem hívők szemszögéből
  • Punkerwork
    1 zsidóknak is megvan a saját Istene a többi meg csak a pénzről szól ne keverd bele Istent, miért van leszarva a többi ember? mert ő is ember kicsinyes és önző vagy csak betartja az élet alapszabályát azt hogy a gyenge hamarabb hal meg mint az erős, az a baj a mai világgal hogy túlságosan humánus akar lenni csakhogy az ellenkezik az alapvető életösztönökkel olyan dolgokkal ami sok ezer éve benne vannak minden élőlény génjeiben.
  • Botond #341
    Tradicióból.
  • torrente
    A szememben te is az vagy!
    Remélem azok a hozászólásaid is bent maradnak, ahol nagy ívben leszarsz minden haldoklót!
    Kösz, hogy ennyi megfogalmazásban leírtátok, hogy néz ki és milyen Isten! Mától sokkal egyszerűbb lesz hinnem benne.
  • goblyn
    Ahogy én értettem azt akarta írni, hogy ha majd rákos leszel, remélhetőleg visszaemlékszel a szavaidra, beletörődsz, és akkor is úgy gondolod: "ez az, amit érdemlek".

Más: mindenki félreérti ezt a "kell"-t.
    Az egyszerűség kedvéért átfogalmazom: miért pont kereszténységben hiszel, ha hiszel....remélem így már érthetőbb.
  • Botond #338
    ezt mellécímezted :-o
  • torrente
    És az hogy a több millió halott le van szarva,csak a média miatt halnak meg? Meghogy a zsidó népírás nem is baj, hisz a zsidók nem kötöttek szövetséget Istennel? Vagy az hogy halott embereken veszekedsz (mennyien haltak meg a keresztes háborúban)? Vagy hogy te is halált kívánsz rám? Miért van az hogy te vagy a világ közepe és a többi betegeskedő ember le van szarva?
  • Botond #336
    na ez lesz a végszó,ez a topik itt ért véget asszem :-)
  • Punkerwork
    "Réges rég egy messzi messzi galaxisban...."

így jó? :)
  • Botond #334
    nem kell,hadd lássa mindenki mennyire 0 emberileg a srác
  • Punkerwork
  • Botond #332
    ezt vhogy egyszerűbben kéne azé megfogalmazni :-D
  • Punkerwork
    ha zavar törölhetem, de az alapszabályt ne felejtsd el: "Soha ne vitatkozz idiótákkal, összezavarnak és a rutinjukkal legyőznek...:)"
  • torrente
    Te hogy képzeled el Istent?
    Nekem sincs azzal gondom, akivel még életemben nem találkoztam. Pl Izlandon lakik egy nő, akivel még sosem találkoztam. Hát mért lenne bajom vele? (max mert még nem feküdtem le vele)
  • mikike
    igaz
  • Gorvik #328
    Kérdezd Istent. Vagy nem szól hozzád?
  • Punkerwork
    mikor? régen
    hogyan? bonyolultan
    miért? miért ne? :)
  • Botond #326
    #280as szintű komment,hogy "vigyen el a rák" az btw mennyiben ütközik a moderálási elvekkel?^.^
  • Bandew
    És ez fontos szted?
  • szanics
    1. Nem vagy köteles hinni benne.
    2. Minden világméretű mozgalomnak van szerveződése, ilyen az egyházé is, nem hiszem, hogy ez probléma.
    3. Fenntartható, mert sokak számára rengeteget jelent.
  • riviera
    Én csak papíron vagyok katolikus meg nem hirdetek semmit csak arra próbáltam rávilágítani, hogy vannak olyan dolgok amit a korlátolt agyunk nem képes megemészteni és ezt ilyen formában hülyeség számonkérni bárkitől is.
  • mikike
    ennél azért kicsit jobban érdekelne az egséz
    mikor, hogyan, miért
    meg ilyesmik
  • Punkerwork
    az élet működését? ez alatt mégis mire gondolsz? nagyon egyszerű a dolog lényege a kicsi megeszi a nagyot :)
  • Botond #320
    ezt nekem 300 kommentben nem sikerült elérni,hogy ne csinálják,még Borg is keverte itten :-D
  • mikike
    de hát már írtam!
    élek!
  • mikike
    no 1ben igazad van
  • Gorvik #317
    De lagalább próbáltunk, ezt részetekről nem igen láttam
  • Punkerwork
    hitet ne keverjük össze az egyházzal, ok? Istennel nincs semmi gondom viszont a legtöbb egyháztól illetve azok vezetőitől hánynom kell.
  • mikike
    igen?
    én még mindig nem tudok 1 tudományos leírást sem ami megmagyarázná az élet működését
  • Punkerwork
    amúgy szerintem Isten/ tudomány vita lényege az hogy az ember gyarló gyenge lény és szükség van valami felsőbb hatalmas dologra amiben hihet, csak az egyik így hívja a másik úgy.
  • Gorvik #313
    De hát mért is próbáltál volna? Minden a helyén van, semmit sem kell megmagyarázni
  • mikike
    ez azért kicsit erős
    inkább hazugság, mert ott sem láttam érveket
    csak széttárt kezeket
    de azért isten biztos nincs a tudomány meg császár
  • Bandew
    Ott majd meglátod a kügyüket. Ne fárassz.
  • torrente
    Ha Istenre nem tudtok magyarázatot adni, akkor én hogy adjak ezekre? Ti szervezetileg, az egyház köntösébe bújva hirdetitek a semmit én meg a semmi semmijében magyarázom a semmit. A lényeg ugyanaz, nem? A végeredmény: nem tudunk semmit.
  • Gorvik #309
    Az a baj, hogy eddig nem próbáltál érveket lefektetni. Ezt csak mi tettük meg eddig
  • mikike
    és ott?
  • Punkerwork
    mert nincsenek észérvek :)
    1 nincs Isten
    2 több van
  • Bandew
    Elég kinézned az ablakon.
  • mikike
    hát ennek tényleg nincs sok értelme
    de lehetséges, hogy nem így működik a dolog, ahogy azt te elképzelted
  • Botond #304
    már semmiről,kicsit átmentünk a szórakoztatóipar felé,és éppen jól szórakozok :-) mióta 2en is a halálom kívánták a topikban azóta nem próbálok észérveket fektetni a dologba
  • Punkerwork
    férfi ember 100 kilónál kezdődik :) amúgy meg:

- God is black.
    - ?????
    - Yes, She is! :)