1142
Eszmecsere a hitről, nem hívők szemszögéből
  • Takezó
    Te bűnösnek érzed magad, ha arra gondolsz?
  • Punkerwork
    "Keresztényi szeretet" ez a kedvenc szóviccem :)

valaki értelmezze nekem hogy hogy lehet az egyik legvéresebb vallást összekapcsolni a szeretet szóval.
  • Punkerwork
    szombat még messze van addig elüthet 1 autó, szal a csocsó még nem biztos :)
  • torrente
    Azt azért szögezzük le, hogy te is kívántad az enyém. Keresztényi szeretetből. De az a baj a te beszűkült agyacskáddal, hogy azt nem vagy képes felfogni, hogy miért írtam. Sajnálom hogy ezeket a mondataimat sem érted, mert kommunikációs szempontból nem ütöm meg a színvonaladat. Végülis mit akarsz ebben a topicban? Azt hogy Isten létezik, de fogalmad sincs, mi-ki az az Isten, de azért próbálod rábeszélni a többiekre, hogy higgyenek benne?
  • Botond #378
    múlt szombaton volt szó az egyházról mint intézményről,előtte meg a biblia értelmezéséről,szal ha szombaton nyomunk egy csocsót megosztom mi meg hogy szerintük :-)
  • Botond #377
    azé ez rendes tőled,de tartok tőle,hogy én se úszom meg :-D
  • Gorvik #376
    Bassza meg. Szóval nem feltétlenül kell meghalnod
  • Punkerwork
    úgy az egészre :)
  • Punkerwork
    na jó látom fölösleges irkálok ti csak flémelni akartok, és még egyetlen beírásomra nem jött értelmes komment.
  • Gorvik #373
    Ja, de attól még feltétlenül kell meghalnod. Gondolom
  • Botond #372
    konkrétan mire?:-)
  • Punkerwork
    Botond szombaton ha mész a tempomba a fejtágítóra ezt azért említsd meg, kérdezz rá a papnál kiváncsi vagyok az ő verziójára :)
  • Bandew
    Az IGAZI vallási háborúk inkább régen voltak.
  • Eye-scream
    Szerintem pl. az, hogy mondjuk minden ember köteles egyházadót fizetni kényszerítés. ÉS minden egyéb helyzet, amikor az egyház egy egyértelműen világi dologba avatkozik be. Ha mondjuk én kijelentem, hogy a zsoltáréneklés a gonoszságok leggonoszabbika, akkor mongyuk mocskos sátánista vagyok. De ha a pápa kijelenti, hogy a rock az ördög műve az rendben van...
  • Botond #368
    meg,hogy üssön el az autó ^.^
  • Punkerwork
    és ezt te elhiszed? rohadtul nem Istenről hanem a pénzről és a hatalomról szól mindne háború, ja bocs elfelejtettem hogy a 2 ugyanaz :)
  • Gorvik #366
    Khm, khm, a halálodat kívántam volna? Nem csak nyavalyát? Mert az AIDS-ből, v. a rákből ki lehet gyógyulni majd a tudomány segítségével.
  • Punkerwork
    te megint hülyeségeket beszélsz :)
    nagyon is vallásos megnyilvánulás volt, hiszen arról a vallásról beszélsz ami több ezer embert küldött máglyára csak mert neki nem volt szimpi :)
  • torrente
    Mindegyik egyház mást! Lényegében minden mai háború vallási alapon nyugszik (keresztény-iszlám, zsidó-palesztin, stb.). Mindegyik a saját igazáért, a saját Istnéért HARCOL. Harcol fegyverekkel. Mert az Ő Istene jobb, mint a másiké.
  • Punkerwork
    hogy hogy miért? nincs ebben semmi különös, emberek irányítják az egyházat is, és szerintem az elmúlt pár ezer évben sikerült bebizonyítanunk hogy az emberi fajra sokmindent lehet mondani csak azt nem hogy jó, az hogy más módszereket használnak nem jelenti azt hogy ők mások.
  • Bandew
    HA szexre gondolsz bűnös vagy!
    Na pl ezt. :-)
  • Botond #361
    Csak te és gorvin haverod kívánta itt más halálát,azt azé szögezzük le mielőtt túlfényezed magad.
  • torrente
    Ajánlom figyelmedbe a topic alcímét:
    "Eszmecsere a hitről, nem hívők szemszögéből."

Én hülye már kezdtem azt hinni, hogy egy vallásos vagy és direkt szítod a feszültséget! Már előbb leeshetett volna nekem, hogy egy vallásos nem szít feszültséget és nem kívánja más halálát, szenvedését. Ezt jól bekajáltam. 1-0 neked.
  • Takezó
    Miket is kényszerít ránk?
  • Eye-scream
    Beírok én is, némileg talán más szempontból közelítve meg a kérdést:
    Semmi bajom azzal ha valaki hisz a keresztény Istenben-én nem teszem. DE
    rohadtul nem bírom, hogy az egyház olyasmit kényszerít-vagy próbál kényszeríteni az emberekre, minden emberre ami szerinte jó. És ez máig így van. Nem értem, hogy azért, mert valaki hisz valamiben, milyen jogon képzeli úgy, hogy ezt a hitet más emberekre is rákényszerítheti.
  • Punkerwork
    na végre kezded kapisgálni a dolgot, persze rossz ha beteg vagy esetleg valaki aki közel áll hozzád, de most nem egyénekről hanem tömegekről beszélünk.
  • torrente
    Miután meghaltál, légyszi értesíts!
  • Botond #355
    Most írd ezt le nekünk egyszerű halandóknak is érthetően,mert ez a pár összefüggés nélkül felvázolt szó az általunk kommunikációnak nevezett információ cserében semmilyen jelentőséggel nem bír.
  • Punkerwork
    a család nem tudománytalan az genetika életösztön, sőt fontosabb mint bármilyen Isten vagy Tudomány csak az számít, mikor megszületsz nem tudod mi az az Isten vagy mi a Tudomyány, de már benned van hogy család kell, pár, utódok, legalábbis a legtöbb normális élőlénynél, mert azért van 1-2 selejtes hibás egyed de az normál körülmények között gyorsan elhullik és nem adja tovább a hibás dolgait :)
  • torrente
    Nyugodj meg, Neked írtam! Elég csak visszaolvasgatni.

punkerwork: addig jó a gyenge hamarabb hal meg mint az erős, amíg te nem vagy halálos beteg. Aztán majd rinyálsz, hogy "miért én?" Mondogasd majd magadban, hogy Punkerwork, gyenge vagy!
    Ebből a logikából kiindulva mindenki gyenge, mert mindenki maghal. Az hogy 30 évvel tovább élek, mint te, számít valamit ha több millió évben nézzük az egészet? Semmit.

• Punkerwork
    nem tom mit vitáztok itt Jézus Haver szeret titeket, de mindneki más utál :)

• Botond #351
    család tudománytalan dolog :-(
  • goblyn
    az még rosszabb eset .... :)
  • goblyn
    pontosabban a tradíció határozza meg, hogy melyik a legesleg Igaszság a sok kisbetűs igazság (vagyinkább hazugság) közt
  • Punkerwork
    családi tradícióra gondolt :)
  • Botond #347
    hogy vmi tudományos tényekkel alátámasztott választ adjak:'nem tudom' :-D
  • goblyn
    Értem, tehát a tradíció része a az Univerzális Igaszságnak.
    Szép
  • torrente
    Hihetnél az ázsiai lélekvándorlásban is, mert az sokkal régebbi! Még tradicíósabb lennél! Miben hinnél ha te most i.e. 400-ban élnél mondjuk a mai Nigéria területén?
  • goblyn
    És még egy utolsó gondolat: aki nem hisz a tudományban, az miért szed be gyógyszert, megy kórházba, _életét_ bízva a tudományra???
    Miért nem Istenre bízza?
  • Botond #343
    megint mellécímzeted :-o ne nyomkodjál összevissza,a hülyeséget is le lehet írni szépen nyugodtan.