Ateizmus, antiklerikalitás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tehát azt akarod mondani, hogy a pedofília is bocsánatos bûn a papok részérõl, és ezért teszik? Ráadásul az ateista kutyáknak szemet kellene hunyniuk efelett?

Ha a papok pedofiliája szerinted csak az ateistákat zavarja, akkor miért 25 ezer katolikus ember hagyta el az osztrák egyházat (pl) az elmúlt évben?
Én nem hiszek semmilyen istenben sem, van rá okom.
Én a zenében hiszek...

Botond
#185 :-) ez a fejlõdés,hogy még mindig öljük egymást...
uv
Tévedsz! Pürrosz azért ment át, mert a görögöktõl kiutálták és kapóra jött neki, hogy a szicíliai görök városok segítséget kértek tõle. Valamint ne felejtsd el, hogy akkor nem volt egységes görögország (Pürrosz pl. Épheroszi király volt), csak városállamok, ergo egy római csatavesztésbe egyáltalán nem rokkant bele az összes görög.

- A Google a barátod! - Anyád meg a barátnőm.....

nem sikerült felfogni, amit írtam, igaz? Miért lennének pedofilok, ha ugyanúgy bûn, mintha nõvel csinálnák amúgy? Igen, volt 1-2 ilyen eset, és ezt rögtön fel kellett kapni az ostoba ateistáknak, akik mgé csak vitázni se próbálnak, csak hõbörögni...
Érdekes hogy elsiklottál a #173 felett...
Botond
konkrétan a nevelés része volt,a fiatal fiúkat idõsebbek vették magukhoz,és amíg tanítgatták kicsit fel is próbálták...amolyan csillagok háborúja,sith mester és a tanítvány,de mindig csak 1 tanítvány,a római tömegiskola (katonai)tömeghomosexnélkül elsöpörte õket...
torrente
Belegondoltál már, hogy mit jelent az, hogy EMBERT ÖLNI? Képes lennél rá? Elég gyerekes, hogy számokban méred az összehasonlítást! 1 ember is sok, ha gyilkosságról van szó! Vh-k nem a vallásról szóltak, az egyház öldöklése meg arról. Még az egyház sem képes betartani a legalapvetõbb parancsolatokat.
Én nem vagyok vallásos, de mégis szeretnék 3-4 kisgyereket. Imádom a gyerekeket és nem azért csinálnék 4-et mert Isten így akarja, hanem mert sok kis csemetét akarok magam körül látni, akik ha felnõnek, büszke lehetek rájuk.

Épp kérdezni akartam hova lettél, de aztán jött a PÜ és megint jót derültem 😄DDDD
Akkor nem sokat ér a hit, ha még a legfõbb szószólói is feladják egy kis pedofília kedvéért.
ték <#idiota> vót <#idiota>
mikike
azt nem tudom minek keveritek az istenhitet a vallásossággal vagy az egyházzal
ezek nem ugyanazok

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

Botond
1-2-5millió szerepel,mint találgatás :-)
Nem... Ezek az emberek tényleg felteszik az életüket a hitükre, tényleg hisznek benne, hogy úgy kell élni. Tehát ha egy pap pedofil:
1) Hisz Istenben, hisz a tanításaiban (mivel pap)
2) Halálos bûnöket követ el (pedofil)
Tehát TUDJA, hogy a POKOLRA FOG JUTNI... Ezt Te se gondolhatod komolyan😉
Még a görögökrõl annyit, hogy azért a homokozás nem úgy mûködött, hogy csak azt csinálták naphosszat, hanem családos (!) emberek, kikapcsolódásnak. Mert úgy tartották igaz szerelem csak két férfi között lehet, a nõk csak a gyerekek kihordására valók.
Magyarán õk is pontosan tisztában voltak vele, hogy a fennmaradáshoz mit kell csinálni.
Ott a pont. Kiváncsi lennék, mit szólt volna hozzá a sok "istenfélõ" neonáci Németországban pl.
Jó, igazad van, nem menekülnek. Tudatosan fordulnak a pefofíliához, és a homoszexualitáshoz, miközben a népnek az ellenkezõjét hirdetik a misén.
Gorvik
Csak egy megjegyzés: Azér egy néger pápa nagy vihárt kavart volna a keresztényi szeretet Európájában.

---GO New England Patriots!--- ...és Pittsburgh Steelers!

Botond
Pürroszi gyõzelem mond neked vmit?Amikor Róma kezdett megerõsödni görögök úgy döntöttek bebüntetnek,és átküldték Pürrhosz nevû hadvezért az itáliai félszigetre,aki seregeivel porrá alázta a római légiókat(kr. e 275 Beneventumi csata például ebben a hadjáratban volt),de a gyõzelmek nyomán fellépõ ember hiényt göröghon nem tudta pótolni,seregeik elolvadtak a sok római légión,és bukták a dolgot végül.
Elfelejted, hogy a Hitler által kezdett háborúnak ideológiai alapjai voltak, és fajirtás is keményen benne volt.
Ugyanúgy, ahogy anno a keresztes hadjáratot is ideológiai alapokon kezdték, és az is lényegében fajirtás volt.

A mai háborúkban precíziós csapásokat mérnek, minimális emberáldozattal. Na akkor fejlõdött a világ, vagy sem?
uv
köszönöm!

hülye vagy... lófaszt menekülnek a pedofíliába, elenyészõ százalékuk igen, õk is tudják, hogy az is bûn... Blikkben olvastad?
uv
<#nyes>

A kereszteshadjáratok áldozatai durván másfél milliót tesznek ki....

link
#158 fogd már fel... a tudomáyn soha nem mondta, hogy nem lehet áldozatokat hozni, az egyházad bibliája meg de 😉
uv
viszont nem is éltek annyian akkoriban a Földön....no meg a haditechnika is fejlõdött kissé

Igen, bizonyára ezért lépett ki csak 2004 folyamán pl 25000 ember az osztrák keresztény egyházból. Mert ateisták szeretnének lenni, és kihalni.
Nem pedig azért, mert a keresztény tanítás alapján zárkózottan élõ papok a pedofíliába menekülnek. Méghozzá nem kevés. Biztos Isten mondta nekik, ugye?
Botond
na,ha mondjuk 100ezer,akkor is hol jön ez egy második VHs 60millióhoz?és az csak 1 háború keresztes hadjárat meg volt 9...
Valszeg a spanyol inkvizicio magyarországi áldozatait számolta össze 😄
uv
ne haragudj, de ez nagy ökörség

Botond
Nézd meg a föld népességét,a vallásos emberek szaporodnak az ateisták halnak kifele.A harmadik világ eszméletlen népesség szaporulata minden vasárnap elsõ sorban tolong a templomban(legyen az bármilyen vallású templom),nem véletlen,hogy felmerült a fekete pápa gondolata,lévén európa már úgyse vevõ a hagyományos erkölcsi normákra.
Gorvik
Hogy ez mekkora baromság. Vedd már elõ azt a rohadt töri könyvet.

uv
a kereszteshadjáratok 8-10 ezer emberáldozatába kiket számolsz bele? Csak a keresztényeket? Vagy csak a keresztény katonákat? Ugyanis csak Jeruzsálem elfoglalásakor 20 ezer muszlimot mészároltak le....

Figy, neked az a célod, hogy
a.) továbbörökítsd az életet.
b.) a halál utáni üdvözülés.

b-re hol van a bizonyítékod? Sehol. Akkor tehát ámítod magad vele, és valszeg fals hittel teli életed van. Ebben az esetben pedig a-> minek akarod továbbörökíteni az életed? Hogy õ is ámításban élje le szánalmas életét?

Ha gondolkodnál egy kicsit a hit helyett, belátnád, hogy a vallásos embernek ugyanúgy nincs életcélja, ráadásul ennek tetejébe még hagyja magát az egyház által hülyének nézni.
Nem számít hány ember halálát okozta, a lényeg ugyanis, hogy nevetséges, hogy nem tudnak eleget tenni a tízparancsolatnak se... pedig az az egyház 😉
Botond
Azért,mert egymással kamatyoltak,ergo nem lett elég gyerek,nem lett elég katona,és a nem homokos országok bedöngölték õket a betonba,szal közvetve ez is okozta a vesztüket.
Botond
A spanyol inkvizició körülbelül 2500ember halálát okozta,a tudomány lelkén hány emberélet szárad?Hasonlítsuk mondjuk a kereszteshadjáratok 8-10ezres áldozati listáját az olajért,és egyéb modern (stratégiai)erõforrásokért folytatott harcok áldozatlistájához?
Gorvik
De nem azért, mert egymással is kamatyoltak az egynemûek. Gondolom

Nem, az a Sátáné, de te is olvasgathatnád a bibliát 😉
A kihalás szélén állnánk? 😄
A számok nem ezt mutatják. Az ember olyan, mint a baktérium....gyorsan alkalmazkodik, és mindent ellep.
(Tudom persze, atomháború lesz, meg minden....ezt jól a fejébe ültette a média mindenkinek.)
Bocs, ki mondta, hogy ez erkölcsös??
Ez nagyon demagóg beszólás volt.
És ez nem Isten mûve akkor? (!)
Botond
Inkább szánalmas.Persze,ha feltudnak mutatni vmiéletcélt,akkor azt érdeklõdve olvasnám.Az élet továbbörökítése,vagy a halál utáni üdvözülés kiesett ugyebár.
uv
ez azért nem egészen így van

Az én agyamban majd akkor fér el Isten, ha valaki bizonyítékot szolgáltat a létezésére. Egészen addig, ENGEM semmi nem kényszerít arra, hogy higgyek benne. Miért higgyek benne? Mert nekem attól jobb lesz? Hát hány ember hisz benne? És nekik jobb mint nekem? Na ugye.
Én személy szerint nem szeretem magam ámítani, csak hogy kényelmes magyarázatom legyen mindenre, és megkíméljem magam a GONDOLKODÁSTÓL. Ráadásul ha bûnt követek el, akkor sem legyintem le azzal, hogy Isten úgyis megbocsátja. Pedig ez lenne a kényelmesebbik megoldás.

De gondolom az, hogy ma itt fórumozunk, az is Isten mûve. Bizonyára a bináris számrendszert is feltálálták volna már, ha még ma is csupán privilégium lenne a tudás, és mindenek felett a szaporulat és az erkölcs állna. Na meg az inkvizíció.
Botond
Tévedés,mert kihaltak.A mai görögöknek vajmi kevés közük van az ókoriakhoz,a mostani görög népcsoport a római birodalom összemlása után odakerült vándornép.
"Bár ez valószínûleg boldoggá teszi a sok technokratát,hiszen az élet célja a halál számukra :-D"

Hát ez hogyismondjam... nevetséges?

\"Gőzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul működő karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"

Azért megérhetõ az egyház véleménye a melegekkel kapcsolatban. Az áll a szent könyvükben, hogy bûn, akkor el kell ítélni... Más kérdés, hogy nem ítélik el õket, ha nem folytatnak bûnös viszonyt.
Botond
Manapság arra van igény,hogy vki elkapja a 14éves lányod az utcán megerõszakolja,majd követ köt rá,és az emésztõgödörbe dobja,meg arra is nagy igény van,hogy egy gyilkos 8év után szabaduljon a börtönbõl ahol jobb körülmények között él,mint az áldozata élt esetleg,és utána megint öljön,hogy visszakerüljön a tutiba.
Gorvik
Az ókori görögöknél elfogadott volt a melegség. (Nem haltak ki.) És õk akkor most mitõl voltak rosszabbak??? Vagy mitõl rosszabb ma egy biszexuális pl???