1142
Eszmecsere a hitről, nem hívők szemszögéből
-
#422 szánalmas ember vagy ha elhiszed hogy bármi köze van a valláshoz. -
#421 Az Al-Kaida miért harcol? Világuralom? New Orleans fantasztikus jazz klubjaiért? Vagy netán Las Vegas játékgépeiért? Spanyolországban a Real Madridért? A Fülöp-szigeteken a fakunyhókért? Marokkóban a jó éghajlatért? A lefejezéseknél talán arra gondoltak, milyen jó lenne, ha saját csatornájuk lenne a Spektrum és a Sport1 között? -
#420 Csakhogy örüljetek:
Mint majd látni fogjátok,persze ha felfogjátok, nincsenek konkrét elkézelések, csak feltételezések, aminek van alapja
Vigyázat! tudomány -
riviera #419 Szerintem meg ez csak púder. Mindig is a gazdasági javakért voltak háborúk. Az egész nem más mint rablás. -
#418 Milyen balfaszok azok, akik a kereszténység kitalálása előtt éltek! Nem tudtak róla, hogy meg kell keresztelkedniük, ezért a Pokolra kerültek! Jól megszívták! -
Takezó #417 ja, de akkoriban még kevesen voltak ;) -
#416 Hú, hát akkor a pokolban elég nagy tömeg lesz... 3 millió évnyi ember...:) -
#415 robot Isten?ez új :-o -
#414 biztos nem kell telefonos segítség?vagy a felező? -
#413 Megvan az a rész a bibliából amikor Jézus fent van a kereszten,és a jobboldali lator bünbocsánatért esedezik,és Jézus megbocsájt neki a bal oldali meg keménykedik és elkárhozik?Sose késő megbánni a bűneid.Az egyházas részt már az egyház tette hozzá,az emberek műve. -
#412 igen -
#411 Állapodjunk meg egy köztesben: Isten csinálta a Big-Bang-ot a semmiből (erre van "bizonyíték" a bibliában). De hogy Istent ki csinálta a semmiből? Lehet hogy emögött is Szaddam Huszein áll? -
Takezó #410 Hát azé nem tekinthető annak, mert nem mondta el a játékszabályokat, de amúgy az... le va írva végülis, hogy az kerülhet a mennybe, akit megkereszteltek ;) -
#409 ez a hivatalos álláspont?megjelöli?:-D -
#408 Ha csak a keresztény, akkor Isten nem tekinthető igazságosnak.
Ha mindketten, akkor meg mi értelme van, hogy a másik vallásos volt? -
Takezó #407 na látod, én se, akkor meg hol kényszerítik azt rád? -
#406 dehogynem Isten csak ahoz hogy legyen Isten kellett lenni bigbang-nak hogy legyenek hívői és így Isten lehessen, vagy most izé nem tom, a tojás vagy a tyúk volt elöbb :) -
#405 Dehogy hiszem!!! :-D
Teljesen természetes, az ember része. -
Takezó #404 Nem vatyok vallásos, de válaszolok, mert hmm.. eléggé ismerem az egyház állásfoglalását bizonyos dolgokban. "Valószínüleg mindkettő", de persze ők se tudják a választ, erre abból következtetnek, hogy IStne végtelenül jóságos, és igazságos (ha ez a kettő bizonyos esetekben üti is egymást;)) -
#403 csak amikor már késő ^.^ -
#402 elméletielg a keresztény gyakorlatialg nem fogjuk soha megtudni. -
#401 Igenis, vezérőrszázezredes Úr! Unalmas ez a 3 perces várakozási idő. Vegyél már vissza légyszi 1 bpontot. Azért 2 bpontot adni, mert nem topicba vágó? -
#400 Csak azt nem tudjuk mi bigbangolt,és honnan került oda,ugye... -
Borg #399 Mindenesetre egy biztos, a big bang mögött lényegesen több bizonyíték és tudományos magyarázat, kísérlet áll, mint isten létezése mögött... ugye. -
#398 uncsi a meló, normálsi topic-ok ülnek, itt meg jól szórakozok, mondjuk kicsit olyan mintha magamban beszélnék mert nem tudnak mit válaszolni :) -
#397 Nem vagyok megkeresztelve, mégis mindig jönnek a rohadékok :)
De lenne egy kérdésem a vallásosakhoz: Van 2 ember. Az mindketten átlagos életet éltek. Egyikük sem ölt, nem loptak, nem csalták meg feleségüket/férjüket. Mindkettőjük száján kicsúszott néha egy-egy csúnya szó, esetleg mindketten elcsentek egy almát gyerekkorukban a piacon, de egyébként jó, erkölcsös életet éltek. Az egyikük keresztény, és meggyónta a bűneit, a másikuk pedig nem keresztény. Melyikük jut a mennybe? -
Borg #396 Tudom, az előző 150 hsz-ben én próbáltam vitázni velük :) Ha az ember olyat ir, ami megdönti a hitüket, afelett átsiklanak. Vagy valami baromsággal vágnak vissza, hogy eltereljék a szót... sok ilyen ember van, vissza kell vonulni, ez az egyetlen nyugis megoldás :) -
#395 kezdésnek olvasd el a vallásokat az alapkönyvben, aztán beszélj itt mindenféle szeretetről :) -
#394 Én az érem egyik oldalát sem ismerem! Sőt még az érmét sem láttam! Fogalmam sincs, miből lett a világ, miből vagyok, mi a célom, mi lesz halál után. A Bibliás-Istenes verzió sem elfogadható, de a Big-Bang mögött sem áll túl sok bizonyíték. Van olyan ember, akinek nem részleges információi vannak? Azt nvezzük információnak, amit más ember kitalált (ami vagy igaz vagy nem) és leírta vagy elmondta? -
#393 hetek óta nem röhögtem annyit mint ezen a 2 csókán, minden második mondatban megcáfolják magukat :) -
#392 off
Valami olyasmi. Sajnos még nem olvastam Gorvikkal kapcsban semmilyen regényt. Tudsz esetleg ajánlani címet, vagy csak ismered?
off -
Borg #391 Tudom, hogy idegesítő ha a vitapartner nem tudja mi az az érvelés, és mindenre csak hülyeségeket ir vissza, de azért a személyeskedéstől próbáljatok meg tartózkodni. -
#390 a kedvenc teóriám: ha megölünk valakit azzal megszabadolunk bűneinktől :)
mondjuk ez még mindig őszintébb mint az hogy fizesünk a papnak feloldozásért :) -
#389 Részleges infók? Úgy tűnik neked még annyi se a tudományról -
Takezó #388 lál minnyá felveszem a Krán nevet -
Takezó #387 Ő meg egy baromállat lesz akkor, mi a különbség? az, hogy mások mondják rá...
Egyházi adó? A szüleid tehetnek róla, hogy kap az egyház a pénzedőbl, mikor megkereszteltek, akkor írták alá a szerződést erről ;) -
#386 lol most látom a neved, Gorvik emlékezetem szerint Ranagol hívő államként van kitalálva, halál adó stb, ezek után szavad nem lehet -
#385 mondjuk ez jogos :-D -
#384 Arról van szó,hogy az éremnek két oldala van.Ahhoz,hogy lássad az egész érmét ismerni kell mind a 2 oldalt,te nem ismered,és ezért vagy buta,mert olyasmiről alkotsz véleményt amiről részleges információid vannak. -
#383 Hagyjad, Torrente, hagyjad, nem kell fölöslegesen felhúznod magad. Nem ér annyit